Косопад - тема 25

• 69 022
  • 770
  •   1
Отговори
# 330
Мисля че единственото реално помагащо лекарство е миноксидил.. просто не съм видява нищо с по-добър ефект.
Витамини също е добре да се пият, но ударно трябва миноксидил. Удърно искам да кажа, постоянство и веднага, НЕ да се ползва в неправилни количаства.
Също ако я боядисваш, ще трябва да спреш.

Купи си и някоя маска за коса за много суха и изтощена коса, за да не ти се заплита и я ползвай при всяко къпане дори и да не чакаш там 15 мин всеки път.

Успех.

П.с. На твое място бих имала миноксидил постоянно вкъщи и в момента с който усетиш че почва по някаква причина да ти пада косата, почни веднага да го ползваш.

# 331
Ft4 е 16, при граници 12-22, a FT3 сега не са ми го пускали.

# 332
Кой миноксидил бихте препоръчали за жени от този, който се предлага на българския пазар?

# 333
Мисля че единственото реално помагащо лекарство е миноксидил.. просто не съм видява нищо с по-добър ефект.
Витамини също е добре да се пият, но ударно трябва миноксидил. Удърно искам да кажа, постоянство и веднага, НЕ да се ползва в неправилни количаства.
Също ако я боядисваш, ще трябва да спреш.

Купи си и някоя маска за коса за много суха и изтощена коса, за да не ти се заплита и я ползвай при всяко къпане дори и да не чакаш там 15 мин всеки път.

Успех.

П.с. На твое място бих имала миноксидил постоянно вкъщи и в момента с който усетиш че почва по някаква причина да ти пада косата, почни веднага да го ползваш.
Точно така само трябва да внимавате да не ви пада на лицето иначе относно количеството на всички пише по 1мл но аз с 2мл виждам много повече ефект и много нови малки коси а ако се спре с розмарин може да се продължи той е ефективен като 2% миноксидил ( поне така пише в нета ще видя дали ще има ефект от него)

# 334
  • София
Благодаря за препоръката за миноксидила. В много далечната 91-92 година (горе-долу по това време), когато започнаха проблемите ми с косата, родителите ми откриха Регаин, въпреки че не се предлагаше в БГ и честно казано не помня да съм имала особено подобрение от него, камо ли да ми е излекувал косопада. Може пък към днешна дата този тип препарати да ми подейства, не пречи да опитам.

# 335
Мона, с какви специфични усещания в скалпа свързваш с появата на голи петна?

# 336
  • София
Смъдене (нещо средно между сърбеж и болка), сякаш скалпа мие станал по-чувствителен на това място. Даже сега се погледнах, че имам и зачервяване.

# 337
Снощи гледах по ТЛС за косопада предаванвто, една жена имаше алопеция ареата, почти 90% без коса.
Лекарката ѝ каза, че стресът е ключове.

# 338
Смъдене (нещо средно между сърбеж и болка), сякаш скалпа мие станал по-чувствителен на това място. Даже сега се погледнах, че имам и зачервяване.

Имам същите усещания по скалпа когато е активен косопада /нямам Арета, по-скоро е ТА и АГА/.Често, когато е нетърпимо усещането ползвам алое Вера гел, успокоява.

# 339

Имам същите усещания по скалпа когато е активен косопада /нямам Арета, по-скоро е ТА и АГА/.Често, когато е нетърпимо усещането ползвам алое Вера гел, успокоява.
Да нямате себореен дерматит?

# 340
  • София
Сега погледнах снимки на хора със себореен дерматит. Аз нямам нито плаки, нито чак такова зачервяване.

# 341
Аз също нямам плаки и зачервяване, а и на прегледи при дерматолог никога не ми е давал такава диагноза.Обаче в последно време започвам да мисля, че някаква автоимунна реакция при мен.

# 342
А нивото на б12 как ви е след приема на желязото
Преди два дни приключих с желязото и все още не съм изследвала нищо.
Какви са ви били стойностите на желязо,б12,фолиева,феритин и вит д преди да почнете този курс на желязото,че е спрял косопада от един месец? Или какво пиете? Понеже аз трети месец пия и косопада е същия. С анемия съм и склонност към хипофункция.
Не са при мен изследванията и не мога да кажа референтните стойности, но по спомен желязото ми беше 9, а Б12 беше около 680. Другите изброени не съм ги изследвала от много време, но феритин и вит.Д винаги са ми били много под нормата. Желязото, което приемах беше Better you iron 10 - опаковката стигна точно за 1 месец. За трети път си оправям косопада с него. Най-рано след 20 дни ще мога да го изследвам, за да видя с колко се е вдигнало.

# 343
Кой миноксидил бихте препоръчали за жени от този, който се предлага на българския пазар? Благодаря!

# 344
А нивото на б12 как ви е след приема на желязото
Преди два дни приключих с желязото и все още не съм изследвала нищо.
Какви са ви били стойностите на желязо,б12,фолиева,феритин и вит д преди да почнете този курс на желязото,че е спрял косопада от един месец? Или какво пиете? Понеже аз трети месец пия и косопада е същия. С анемия съм и склонност към хипофункция.
Не са при мен изследванията и не мога да кажа референтните стойности, но по спомен желязото ми беше 9, а Б12 беше около 680. Другите изброени не съм ги изследвала от много време, но феритин и вит.Д винаги са ми били много под нормата. Желязото, което приемах беше Better you iron 10 - опаковката стигна точно за 1 месец. За трети път си оправям косопада с него. Най-рано след 20 дни ще мога да го изследвам, за да видя с колко се е вдигнало.

Според е слабо желязото, което приемате. Може да спира косопада,но е временен ефект. Пишете резултатите преди и след да видим как се изменят

Общи условия

Активация на акаунт