Косопад - тема 25

• 68 686
  • 770
  •   1
Отговори
# 450
Миноксидил предизвиква обилен косопад?! Това за първи път го чета в темата
Предизвиква, да. То си го пише и в листовката. Първият месец, месец и половина има засилен косопад , тъй като падат всички загинали косми. Аз преди години също го започнах и тъй като засиления първоначален косопад не спря 2.5 месеца, го спрях. И без това тогава косата ми капеше зверски, та с първоначалния ефект на миноксидила направо стана страшно.

# 451
  • Melmak
Момичета, много ви благодаря за всички отговори.
Давам подред. Имам хормонален проблем - ПКЯ,но той е откакто съм на 20г, а сега съм на 31. Преди имах грива огромна и пак си бях с пкя и високи андрогени. Промяна в тях няма, имам си и ИР. Но това никога не е било пречка за моята коса. Всичко дойде през средата на 2022, когато баща ми почина. До към лятото на 2023 вече бях по-стабилна, но тогава дойде нов удар. Общо взето за 6 месеца имахме 3 погребения все на много скъпи хора, след това загубих друг близък човек, който сам реши да излезе от живота ми по гаден начин. Това много ме бутна психически.
От два месеца ходя на психолог. Пробвах много серуми, добавки..

За вит Д ме попитахте. Беше ми 71 nmo/l при долна граница от 80. Тогава започнах да пия добавка, която пия към ден днешен. Имам известен напредък, но не спирам да го пия, защото целя да достигна стойност от около 220-250 nmo/l.

Слагам изследванията си тук, правила съм ги миналия месец
Скрит текст:

Исках да ви попитам за чесъна, мирише ли? Аз съм голяма хрътка, не обичам никак чесън, надушвам дори 1 скилитка да има в 1 казан манджа. Разбира се, за да си спася косата, ще се прежаля. Въпросът е друг - да не мирише силно за околните, работя в офис.

Zanet, сигурно си права за стреса. Не знам как да го спра. Уж не се ядосвам вече, но не е толкова лесно. За това и почнах работа с психолог.

Благодаря на всички, които се включихте, ако имате насоки с изследванията, кажете. Искам да отбележа, че знам, че пкя може да доведе до косопад, но в случая не мисля, че това е проблема ми. С тази диагноза съм от повече от 10 години и имах голяма лъвска грива. Днес ми излезе спомен от фб преди 2 години и като си видях косата ... направо се разплаках. Имам два кичура сега. Sad

# 452
Космите, които трябва да паднат, падат с миноксидил или без него.
В листовките пише такива неща, че въобще не са за обсъждане.
Аз този път се мазах около месец с Миноксидил, ако от него капе косата, трябваше да ми е изкапала цялата.
Подобно твърдение съм срещала и за маслените маски.
На мен от тях също не ми капе косата.
Както не еднократно съм писала, всичко е много индивидуално.
Зависи дали има хронични или остри заболявания, дефицити, които също са различни, в повечето случай комбинирани, дали има нервно напрежение, цикъла също влияе, да не изброявам излишно.
За чесъна въобще не ми се и пише. Който мисли, че е Ок, да си го ползва със здраве.

# 453
Миноксидил предизвиква обилен косопад?! Това за първи път го чета в темата
[/quote Да, това е действието му в началото на употребата. И всъщност ако не предизвика косопад, то значи, че на този човек, на когато не е предизвикало просто няма да подейства. Най-общо казано първите седмици от употребата няма промяна, следващите няколко косата пада обилно и след това вече се наблюдава прорастването на нова коса и сгъстяване.]

# 454
  • Melmak
Признавам си, че не съм чувала за миноксидил, но сега ще разгледам.

От нито един серум, спрей и мазило ефект нямаше. Приорин пих 4-5 месеца, другите капсули също според препоръката на производителя.

Този спрей на орайт ми го продаде една много симпатична мадама в златна рибка, но ефект нулев. Уж в сайта много добри отзиви, но при мен нищо. Бях се нахъсала за продуктите на Напура за косопад, но консултантката ме разубеди в полза на орайт. Не ме е яд за парите, а за загубеното време. Големи надежди имах. Sad

# 455
Феритинът не е чак нисък, хемоглобинът и желязото биват, а Б 12 не е чак към горна граница. Т.е. не виждам анемия.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 22:34 от dolce miele

# 456
Да, най-вероятно няма анемия. Холестеролът изследвала ли сте, аз след толкова голям опит с косопада, имам моя теория, която може и да не е вярна, но според мен високият холестерол пречи на усвояването на всякакви добавки и мазила, тъй като те просто не могат да стигнат където трябва.

# 457
  • Melmak
Да, най-вероятно няма анемия. Холестеролът изследвала ли сте, аз след толкова голям опит с косопада, имам моя теория, която може и да не е вярна, но според мен високият холестерол пречи на усвояването на всякакви добавки и мазила, тъй като те просто не могат да стигнат където трябва.

Скрит текст:

Имам малко завишение. Sad

# 458
И аз до 35г нямах проблем с косата и  кожата, знаех за Спкя, вероятно ИР съм имала още
тогава и хипофункция, но изведнъж започна всичко.Организмът се променя.
ИР трябва да се следи и да се внимава с храненето.Вероятно и кортизолът не е ок с този стрес.
Между 25 и 30г имах най-силният стрес в живота си, лични проблеми, загуби на най-близките хора, операция, и не ми падаше косъм.Всичко започна около 35г, лека-полека и се започна тестването.
Отделно двата Ковида ме смазаха физически- развих сериозен пост-Ковид синдром.Щитовидните да се следят и те, плюс ехография на жлезата, ако не е правена.
За чесъна:
https://www.natureofagiva.bg/bg/aktualno/chesnt-khrana-za-zdrava-i-gsta-kosa/

Ако някой смята, че си измислям аз лично:

# 459
  • Melmak
Дхз, в скрит текст са ми изследванията, кортизолът ми е в норма.

Иначе сигурно си права, организмът се променя. Примерно ковид карах 2 пъти и косъм не ми падна. Но мен такива грипове и вируси не ме бутат. Дори не боледувам. Но явно е индивидуално. Благодаря, ще прочета за чесъна.

# 460
Имай предвид, че при мен следковид проблемите започнаха след 4-5-6м.
Не съм видяла изследванията, форумът чат-пат ми крие някои постове.

# 461
Да, това е действието му в началото на употребата. И всъщност ако не предизвика косопад, то значи, че на този човек, на когато не е предизвикало просто няма да подейства.
Това не е вярно. Аз нямах засилен косопад когато започнах миноксидил и сега имам много нови растежи, т.е. действа си ми много добре. Няма логика във вашето твърдение. hechicera_, съветвам ви да започнете с миноксидил, до един месец ще имате растежи, аз съм удивена колко бързо действа и само мога да съжалявам, че не започнах по-рано. Чесънът има антимикотични свойства и засилва кръвообращението в скалпа, което води до растеж на коса. Обаче помислете добре преди да се намажете с чесън, защото доста хора споделят, че миризмата остава в скалпа с месеци и се усеща когато косата е мокра. Мен това ме спря да ползвам чесън преди време.

# 462
Това не е вярно. Аз нямах засилен косопад когато започнах миноксидил и сега имам много нови растежи, т.е. действа си ми много добре. Няма логика във вашето твърдение. hechicera_, съветвам ви да започнете с миноксидил, до един месец ще имате растежи, аз съм удивена колко бързо действа и само мога да съжалявам, че не започнах по-рано. Чесънът има антимикотични свойства и засилва кръвообращението в скалпа, което води до растеж на коса. Обаче помислете добре преди да се намажете с чесън, защото доста хора споделят, че миризмата остава в скалпа с месеци и се усеща когато косата е мокра. Мен това ме спря да ползвам чесън преди време.
Това Е вярно. Това, че при теб не е имало засилено първоначално окапване, не означава, че не е вярно. Масово хората, които го употребяват споделят за това. В листовката също го пише.
Ето произволни листовки от нета:
"[4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
РЕГАИН, както всички лекарства, може да причини някои нежелани лекарствени реакции. Най-честа са:
Кожните реакции: локална еритема (зачервяване), сърбеж и суха кожа/лющене на скалпа. Засилено падане на косата може да се наблюдава поради действието на РЕГАИН на сменящите се коси - старите коси падат, а нови израстват на тяхно място. По принцип това временно повишаване на смяна на косата се наблюдава две до шест седмици след започване на лечението и намалява до няколко седмици (първи признак на действие на РЕГАИН).
Ако някоя от тези нежелани реакции се окаже трайна или обезпокоителна или ако забележите нежелана реакция, която не е спомената в тази листовка, моля, консултирайте се с лекар или фармацевт."

[/b]
Подкрепям и ДХ3 за чесъна. Помага наистина, но трябва редовна употреба. Лично съм го ползвала преди 5 години с ежедневно мазане на скалпа със скилидки или изстискан сок през марля. Миризмата обаче е много силна и се задържа дълго време след това. Но коса от него пониква! Другият по-безобиден вариант откъм миризма е лукът. И с него съм се мазала и той дава добри резултати за спиране на косопад. Изстисквала съм сок от лук, добавям 1 яйце и мажех. Стоях увита с найлон и шапка поне 2 часа и после измивах. Миризмата на лук е само докато косата е мокра, като изсъхне - няма. От чесън обаче мирише поне 3 месеца след това.
А относно билките - че тя половината фармация е на база билки. Има толкова много лекарства на базата на билки....

# 463
Аз мажех скалпа с капсули чесън обогатена с алицин. Нямаше никаква миризма, но и положителен ефект не видях.

# 464
  • Melmak
Момичета, извинявайте, ама аз нещо не се ориентирах с миноксидил-а. Това нещо за кръвно ли е?
Не знам защо ми излязоха хапчета за кръвно.

Мазило ли е, серум ли е? Извнявам се за тъпия въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт