Косопад - тема 25

• 68 705
  • 770
  •   1
Отговори
# 435
А някакви изследвания пускали ли сте и какви?
Ако е към мен въпроса, тогава (преди много години) ми изследваха хормоните на щитовидната и полови хормони. Скоро не съм си правила изследвания, освен годишните профилактични,  оставих нещата на самотек. Така или иначе и да правя нещо, и да не правя нищо, няма разлика в резултата.

какви бяха резултатите тогава и трябва да изследвате пак хормоните плюс витамини и минерали за дефицити. сега дават направления почти всякакви,възползвайте се
Беше наистина отдавна и не помня резултатите, но помня че според лекарите бяха добри.

# 436
А някакви изследвания пускали ли сте и какви?
Ако е към мен въпроса, тогава (преди много години) ми изследваха хормоните на щитовидната и полови хормони. Скоро не съм си правила изследвания, освен годишните профилактични,  оставих нещата на самотек. Така или иначе и да правя нещо, и да не правя нищо, няма разлика в резултата.

какви бяха резултатите тогава и трябва да изследвате пак хормоните плюс витамини и минерали за дефицити. сега дават направления почти всякакви,възползвайте се
Беше наистина отдавна и не помня резултатите, но помня че според лекарите бяха добри.
[/quotе]

за лекарите добри резултати са всички в референтните стойности,но все по-често се говори за това, че може да има дефицит дори когато е в долната граница даден елемент. при мен дълги години ми казват, че са ми добри резултатите на пълната кръвна картина,която се пуска при профилактичните прегледи. дори гастроентероложка твърдеше че хемаглобин 105 било нормално за жена заради цикъла,докато аз получавах световъртеж,който го отдаваха на ниско кръвно. а то по случайност по настояване на новия ми личен лекар да тествам желязо,излезе желязодефицитна анемия, което също го водят болест ,от която не се умира,но при такава липса на кръвни клетки реално умираш бавно и при недай си боже инцидент се умира от лека кръвозагуба

# 437
Да, аз съм също така. Оказах се със желязо дефицитна анемия. Желязото е толкова изчерпано от организма ми, че съм на ръба. Имам и Хашимото, та двете в комплект направо ми довършиха косата. Сега приемам желязо, Б12, вит. Д и фолат. След поне три месеца ще пусна изследвания и ще видя накъде съм. Но доста трябва да кача желязото, за да започне растеж на косата.

# 438
Да, аз съм също така. Оказах се със желязо дефицитна анемия. Желязото е толкова изчерпано от организма ми, че съм на ръба. Имам и Хашимото, та двете в комплект направо ми довършиха косата. Сега приемам желязо, Б12, вит. Д и фолат. След поне три месеца ще пусна изследвания и ще видя накъде съм. Но доста трябва да кача желязото, за да започне растеж на косата.

хашимотото се появява заради анемията, в някои случаи. като наваксаш с дефицитите би трябвало да се оправи щитовидната

# 439
Хашимото е факт от много години преди анемията. При мен по скоро е първо Хашимото е в следствие пропускливи черва-анемия. Няма шанс да оправя Хашимото жлезата е с нехумогенна структура от поне 15 години. И за оправяне на Хашимото не трябва само да се наваксат витамини. Има промяна в начина на хранене, премахване на възпалителни храни и т.н.

Както и да е, поста беше за косопада. Доколкото четох, трябва доста да вдигна феритина, за да имам нови растежи. За сега спрях косопада поне.

# 440
Браво!Как успяхте да спрете косопада?

# 441
Щитовидна оптимална, препарат за желязодефицитната анемия, и масла.Аз лично се мажа с един серум с масла на Дотера от доста време, с него успявам да спра косопада.Поне аз така си мисля.Но и вътрешно гледам да наваксвам каквото ми липсва.
И преди съм писала, при мен изглежда косопада е хормонален.И предния път беше по подобен начин.С шампоани и подобни нищо не стана.Помогна ми един гел за косопад DAVINES ENERGIZING GEL, в продължение на 3 месеца се мажех с него.От там придобих навика след всяко къпане да правя масаж на скалпа поне по 5 минути, което за мен има огромно значение.Паралелно с него оправях пак щитовидна и запълвах пак желязо и б12.После преминах на серума на дотера.Сега директно започнах със серума.

# 442
Аз също не съм доволна от Соня Галева. Отидох при нея във връзка с инсулинова резистентност. На 1-я час след обременяване инсулина ми беше 230. Предписа ми статини???  Гледа на ехо апарата, каза че шитовидната жлез ми е Ок, след което изтърси, че съм Хашимото. Пуснах ТСХ, Тз, Т4, тат, мат, пак хемоглобин, желязо и не помня още какво, осказа се, че всичко ми е в оптимални граници. Както е писала stefina  чака се доста, та се разговорихме с други пациетки и те не бяха доволни. Една от жените искаше да забременее, а Галева не й е казала, че за тази цел не помня кой щитовиден хормон, мисля че ТСХ трябва да е под 2 единици.
За косопад може и да е добра, аз не бих се върнала при нея.

# 443
  • Melmak
Здравейте, скъпи дами! Влизам тук със сълзи на очи. За година си загубих половината коса. Истината е, че баща ми почина при тежки обстоятелства и още малко други гадости след това. Съсипах се и се измъчих. Нямам помен от предишната си коса. Сега я виждам само по пода, как пада. Слагах ампули, серуми, пих приорин с месеци, капсули на дюкре, фитовал, но нищооо. Онзи ден купих ревалид и ги пия вече няколко дни.

Сега пръскам един спрей на oright, за който дадох 150 лв и ефект няма, пръскам го от месец и вече съм на дъното.

Пусках изследвания, пия витамин Д и не съм в дефицит, б 12 ми е в горна граница. На хематолог съм след две седмици, феритин изследвах преди месец и беше малко нисък. Не знам дали нямам някоя анемия.

Не знам какво да правя вече. Онзи ден варих чай от розмарин и сега ме е страх да го ползвам, защото четох как при някои засилва косопада. Отделих три жълтъка от яйцата, ще си правя маска с тях. Не, че това ще спаси положението, но вече съм адски отчаяна. Хората вече ме питат къде ми е косата, мъжът ми много забеляза.. направо съм като съсипана от тоя косопад.

# 444
hechisera, ❤❤❤
Сиж 1стр.- полови хормони, щитовидни хормони, също стресът много вреди.
За резултати-4+ месеци, няма да стане бързо.Дано намерите причината.Мажи и със масло от чесън или скилидка, разрязана по скалпа.
На свекърва ми беше опадала косата почти изцяло отгоре от срес, като се грижеше за баща си на легло.Мажеше с чесън и се оправи напълно.

# 445
ДХЗ, как се мажеше с чесън? В смисъл, пасира се на кашичка, прави се настойка или директно със скилидка чесън?🤔🤔
При нисък феритин и Б 12 на горна граница е много вероятно да има анемия! Трябва да се провери и дали вит. Д е с оптимални стойности, не е достатъчно да е просто в референтните стойности, за да е ок...Успех!

# 446
hechicera_, пишете че няма особени дефицити освен на феритин. За мен най-важното е, че сте още под много голям стрес. Бях писала преди 2-3 месеца, че и мен ме беше налегнал косопад. В момента в който спрях да му обръщам внимание ми спря. Но имах много положителни емоции.
Искам да кажа, че докато не се стабилизирате емоционално трудно ще се подобри косопада. Пиша това, защото сте питали какво да правите. Сменяйте през две седмици различни противокосопадни средства и вижте на Вас какво ще повлияе. При предишен косопад аз се повлиях изключително добре от комбинация геритамин 3 по 1, цинк и поливитамини вътрешно. Външно-миноксидил. За Вас може въобще да не е така.
На мен розмарин, чесън(особено сегашния) ми е ....странно. То с мощна насочена химия не става, какво да говорим за билка и зеленчук.

# 447
Здравейте, скъпи дами! Влизам тук със сълзи на очи. За година си загубих половината коса. Истината е, че баща ми почина при тежки обстоятелства и още малко други гадости след това. Съсипах се и се измъчих. Нямам помен от предишната си коса. Сега я виждам само по пода, как пада. Слагах ампули, серуми, пих приорин с месеци, капсули на дюкре, фитовал, но нищооо. Онзи ден купих ревалид и ги пия вече няколко дни.

Сега пръскам един спрей на oright, за който дадох 150 лв и ефект няма, пръскам го от месец и вече съм на дъното.

Пусках изследвания, пия витамин Д и не съм в дефицит, б 12 ми е в горна граница. На хематолог съм след две седмици, феритин изследвах преди месец и беше малко нисък. Не знам дали нямам някоя анемия.

Не знам какво да правя вече. Онзи ден варих чай от розмарин и сега ме е страх да го ползвам, защото четох как при някои засилва косопада. Отделих три жълтъка от яйцата, ще си правя маска с тях. Не, че това ще спаси положението, но вече съм адски отчаяна. Хората вече ме питат къде ми е косата, мъжът ми много забеляза.. направо съм като съсипана от тоя косопад.
След като се пробвала толкова много неща, опитайте с Миноксидил. Аз го ползвам от години и при мен спасява положението, но имайте предвид, че при него има много силен косопад в началото. Спреят на Орайт е голям боклук, и аз го купих, защото беше намален доста, и да Ви кажа честно на мен ми докара сериозно падане на косата и го пръсках четири пъти и го спрях.

# 448
Търка се директно със срязаната скилидка.
На някои може да се стори странно, но тук много хора прилагаме билки и масла- все природни средства и работят.
Това с чесъна е изпитано отдавна и не пречи да се прави, ако не се притеснявате от миризмата.

# 449
Миноксидил предизвиква обилен косопад?! Това за първи път го чета в темата

Общи условия

Активация на акаунт