Косопад - тема 25

• 68 766
  • 770
  •   1
Отговори
# 420
Все ми попада една реклама на ампули Crescina, като нов продукт в Златната рибка. И понеже са доста скъпи, се чудя. Дават ги за сериозно лечение на косопад и оредяване, доколкото разбрах. Има ли някой по-запознат с действието им, дали си струват парите?
Ползвах ги за дъщеря ми, но закупени от Гърция( цената беше много по-поносима или имаше промоции 40 ампули почти на цената на 20). Определено косопадът намаля драстично до почти нормални нива. Нов растеж, обаче, има едва след мезотерапията. Тук моментът е малко спорен, защото между ампулите и мезото има един месец пауза и не мога да кажа кое точно е стимулирало растежа.

# 421
Аз много пъти съм споменавала в темата, но пак да припомня-от години търся начин да сгъстя трайно оредялата си коса, но досега не успявам. Та, може би трябва да приемам и нещо вътрешно, само с мазила явно няма да стане. Но когато преди много години ходих да си правя изследвания, за да търся причина, нищо не се откри. Обаче тогава помня, че не са ми изследвали феритин и разни други такива показатели, за които чета в темата. Бяха ми изписали тогава милгамма, но май без изследвания на витамини. Просто се чудя как е възможно и от миноксидила да не ми поникне нищо (ако приемем, че е бил оригинален-от Биовеа е купен).
Знам, че и преди е писано, но какви изследвания бихте си пуснали на мое място, мога ли и сама да си ги назнача и колко струват?

# 422
  • София
Соня Галева е много добър ендокринолог и добър диагностик. Но дори и със записан час вечно има закъснение на часовете от 1--2ч.

# 423
Аз не съм доволна от Соня Галева!

# 424
Може ли да споделиш защо?

# 425
Преди 6 години според нея инсулин 19 беше в референтни граници в лабораторията, в която тя ме изпрати. Ако тогава ме беше диагностицирала правилно и бях започнала лечение навреме, със сигурност да съм се справила по- добре и по- лесно с ИР.

# 426
Ако примем, че косъмът расте с 1см на месец, за да се сгъсти видимо коса до раменете, ще са нужни поне 3 години... аз така го смятам, вие какво ще кажете? Процесът е ужасно дълъг, нужно е много търпение и е особено демотивиращо ако пак се появи косопад и се изгуби постигнатия прогрес. Омагьосан кръг.

nod32, странно, че не ви действа миноксидила, от колко време го ползвате? Пробвали ли сте биотин? Много обичам да гледам before & after резултати по чуждестранните форуми. Най-хубави резултати съм виждала от миноксидил и биотин. А някои приемат и орален миноксидил, но рястяли косми навсякъде по тялото.

# 427
Ако примем, че косъмът расте с 1см на месец, за да се сгъсти видимо коса до раменете, ще са нужни поне 3 години... аз така го смятам, вие какво ще кажете? Процесът е ужасно дълъг, нужно е много търпение и е особено демотивиращо ако пак се появи косопад и се изгуби постигнатия прогрес. Омагьосан кръг.

nod32, странно, че не ви действа миноксидила, от колко време го ползвате? Пробвали ли сте биотин? Много обичам да гледам before & after резултати по чуждестранните форуми. Най-хубави резултати съм виждала от миноксидил и биотин. А някои приемат и орален миноксидил, но рястяли косми навсякъде по тялото.
Аз вече имам сгъстяване  а дори не са минали 3 месеца  при всеки е различно

# 428
Миноксидила съм го ползвала отдавна, още когато го нямаше в България. Използвах го 4-5 месеца и като не видях ефект го спрях. Оттогава съм пробвала какви ли не бъркочи, купешки и домашни, но откъм сгъстяване не виждам ефект. Биотин не съм опитвала.

# 429
  • София
nod32, на първа страница има информация какво е добре да се изследва при косопад.
Също и в тази тема е обяснено добре:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1622487

# 430
И на мен не действа миноксидила. Имам си косопад, нямам сгъстяване.

# 431
А някакви изследвания пускали ли сте и какви?

# 432
Ако е към мен въпроса, тогава (преди много години) ми изследваха хормоните на щитовидната и полови хормони. Скоро не съм си правила изследвания, освен годишните профилактични,  оставих нещата на самотек. Така или иначе и да правя нещо, и да не правя нищо, няма разлика в резултата.

# 433
Не е точно така с изследванията, да не говорим, че нещата се променят на физическо ниво.
Много е важно какво точно е тествано и каква е била интерпретацията на изследванията също.
Аз не бих оставила нещата на самотек, докато не е изпробвано всичко.

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 13:41 от ДХ3

# 434
Ако е към мен въпроса, тогава (преди много години) ми изследваха хормоните на щитовидната и полови хормони. Скоро не съм си правила изследвания, освен годишните профилактични,  оставих нещата на самотек. Така или иначе и да правя нещо, и да не правя нищо, няма разлика в резултата.

какви бяха резултатите тогава и трябва да изследвате пак хормоните плюс витамини и минерали за дефицити. сега дават направления почти всякакви,възползвайте се

Общи условия

Активация на акаунт