Косопад - тема 25

• 68 647
  • 770
  •   1
Отговори
# 480
Симеоновско шосе, комплекс Хил Сайд.

# 481
И моят е постоянен- над челото в средната му част.
При мен на същото място е оредяването, но след анемия и косопадът отдавна спря. Има какво да се желае обаче откъм сгъстяване конкретно на това място, а отстрани на челото не мога изобщо да се оплача, там растежите се възстановиха. Ходя често с вързана коса, не е обичайна препоръка това, но пък аз с пусната коса я скубя много повече, захваща се за презрамките на чантите, за гривни, часовници и др.🙄

# 482
Пусто и аз съм постоянно на опашка или кок.

# 483
Това постоянно нали знаете, че води към алопеция.

# 484
ДХЗ, аз моята коса я скубя повече пусната (и то точно тези кичури, които се падат над челото най-често са потърпевшите).🙄 Не я връзвам нависоко, нито много опъната, често слагам и подходяща щипка на зоната над челото и така изобщо няма опъване. Проблемът е, че там оредя още по времето на анемията...🤨

# 485
Това ми го каза лекар, който присажда коса- стегнати кокове, опънати опашки, постоянно връзване високо, води до падане на косата.Имал много такива пациентки.
Така че внимавайте и я прихващайте внимателно и хлабаво.

# 486
Да, ДХЗ, знам, това са обичайните препоръки. Но при мен не е нито високо, нито опънато и без кокове. Пусната косата ми преживява повече стрес. За сметка на участъка над челото, отстрани на челото и отзад над врата имам ужасно много нови растежи...😅

# 487
Казвам за дамите, които не знаят.Скоро видях момиче, останало без коса покрай ушите-ходела все на конска опашка и изведнъж Олелеее…не знам има ли оправия това освен присаждане на коса.

# 488
Това е ужасно...🤨

# 489
Казвам за дамите, които не знаят.Скоро видях момиче, останало без коса покрай ушите-ходела все на конска опашка и изведнъж Олелеее…не знам има ли оправия това освен присаждане на коса.
Съгласна съм на 100 %
Моя приятелка работи като гид. От няколко години започна са си вързва косата много опънато. Даже спи така.
Мие всеки ден, когато води групи, суши я на силна струя сешоар, оформя нещо и пак я опъва.
Отделно и я боядисва всяка седмица, косата й е гарвано черна и всеки по-светъл косъм си личи.
Забелязвам при нея голямо разреждане на косата, всичките ми опити да я убедя да намали третирането на косата  остават напразни.

# 490
Леле, впечатлих се.😬 Боядисване всяка седмица, опъване, спане вързана, често миене, сушене със сешоар...А тя не забелязва ли оредяването? Жена трудно може да бъде убедена (да не кажа невъзможно) да предприеме мерки за нещо, ако не е убедена, че има проблем...

# 491
Скрит текст:
Леле, впечатлих се.😬 Боядисване всяка седмица, опъване, спане вързана, често миене, сушене със сешоар...А тя не забелязва ли оредяването? Жена трудно може да бъде убедена (да не кажа невъзможно) да предприеме мерки за нещо, ако не е убедена, че има проблем...
Забелязва тя оредяването.
Ама нали знаеш, отначало даваме здраве за пари, после пари за здраве, макар и не сигурно да е възстановяването му.
Скрит текст:
Мисля, че съм те чела много в темата за инсулиновата резистентност, ама от толкова четене, особено на първата страница, не ми е останало време за писане. Heart

# 492
Zanet, дано успее да се справи с косопада. Дано да е обратимо.
Скрит текст:
Да.🥰 

# 493
Долче, от какво имаш нови растежи? Продцедури, медикаменти, козметика, диета?

# 494
Г-жа Рамацоти, моят косопад беше главно поради анемия. Спря с оправяне на железния панел. Имах и дефицити на Б 12, вит. Д. Над челото обаче растежите са по-малко, отколкото ми се иска, а иначе имам много нова коса...

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 22:36 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт