Магията на изтока - тема 72

• 26 217
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
Death's Game
Гледах го. Дори мислех, че писах нещо за него, но …. нали…хаос.
7,5 мога да му дам по десетобалната система и това е много добре, защото го изстрелва над посредствеността.
Съжалявам, но не съжалявам. Това е моята напълно предубедена оценка Joy
Е, честно казано... Заслужава ли този сериал 7,5? Не ... Хареса ли ми?  Ами.... да. Защо давам оценка на това 7,5?
Трансмиграцията е много популярен троп в корейските и китайските романи. Този е един от многото (по webtoon е) , а аз съм разглезена. За това. Innocent
Обаче ми харесва, че действието се развива бързо и се разбира какви послания иска да даде. Показва и някои важни проблеми за корейското (не само) общество.Също личностни, психологични, емоционални, работни, семейни проблеми.Не по най-добрия начин, дори на моменти повърхностно, но е намек и определено е нужно да се обърне внимание на тези неща.
Друго, което ми хареса е, че не представиха, че зад самоубийството на Той стои нещо по-различно от лично решение. Също показаха как това решение може да повлияе на хората, които го обичат.
Нещо, което наистина не ми хареса е как не показаха изцяло болката, страданието и всички стъпки през които е преминал Той, за да стигне до това решение,а това е важно, защото … знаем, че обществото им е токсично, че когато си скрит онлайн е лесно да нараняваш и няма последствия за теб, но може да се окаже последната крачка
за някой друг.
Последно- краят е ОК, което не го очаквах.
Разглежда деликатна тема, но по един доста суров и жесток начин.
На моменти е кървав(не много), а в други си играе с психиката, но има моменти на усмивки.
Смъртта е коравосърдечна, но беше нужно да е такава.
bb6,ако си решила да го гледаш заради някой от каста няма голям смисъл, защото имат епизодични роли и макар да изглежда, че историите не са свързани, те са.

Гледам и My Demon освен всичко останало. Започнах го, за да видя Song Kang, но задържа някак си интереса, макар, че остава усещането, че нещо липсва. Интересно е да гледам Song Kang без прах, кръв и мръсотия.
Имам очи на кученце JoyBlush Scream

# 346
Шошулчо, Nanyobi ni Umareta no го превежда HPriest и точно вчера той пусна епизод 7. Остават му още два епизода.
Затова ти е попаднал и се качва редовно с превод, защото HPriest все още търпи крадците от dramacool и не крие субтитрите си.

# 347
  • MJF
Аааа да, видях че е нашия голям приятел HPriest и затова по-спокойно седнах да гледам. Така да се каже. Мда, "мръдна" вчера заглавието. Обнадеждено.

Ааа ето значи кой изгледал този Death's Game. Еми като прочетох внимателно значи се оказва , че е точно това което и заподозрях по описанието. Да похваля в такъв случай последното. Tuon, мерси за обзора. Hug

# 348
Шош, да, описанието и таговете към сериала  ясно показват, че няма да е разходка в парка през слънчев ден.
Ако се изключи грубия начин с който разгръщат сюжета това е един сериал, който всеки кореец трябва да гледа задължително. Показаха как коментари, лошо отношение, подценяване, сарказъм, пренебрежение, смятане, че работата ти е недостойна и прочие може да тласне човек към неподходящ избор.
Основната идея на сериала освен за самоубийството е в това, че  хората трябва  да се научат да обичат живота си.
Не е никак лош сериала, просто беше нужно да задълбочат малко повече.
Ако все пак някой иска да го види ще предупредя, че последното изпитание е най-жестоко чисто емоционално за него. Няма да казвам как, но си подгответе кърпички.

# 349
  • вятърничава
Да, голямо мерси, Tuon! Основно кастът ми привлече вниманието. Видях Гофретката на една снимки, след това и останалите, иначе изобщо нямаше да ми влезе в полезрението.

Но снощи имах нужда от нещо леко, сладко и въздушно. И ross ми напомни за Фумия Такахаши и Our Secret Diary. Тя скоро писа за този филм, пуска клипчета, върнете се и прочетете, ако търсите по-обстоен обзор. Сладка и невинна ученическа история за първи сърдечни тръпки и приятелства. Младежите са сладки бонбони. 2 часа минаха неусетно в тяхната компания.

# 350
Навън е само за вътре. Голям мраз, голям духалник.

Да, Фумия Такахаши е голям бонбон. Видя го в Saiai и от тогава го обичаш.

Леля му Анемия го лекува при настинка. Тя е неговия ангел пазител.

Лекарство и от чичо му Такаши. Нали е стар човек, та това го боли, друго скърца... Така е.

# 351
  • вятърничава
Продават момчетата,няма празно при тях.
Вчера беше студено,днес е мразовито.Времето си е само за горещо киснене със снежни маймуни.
Ако не ви се гледат 20мин.,идете на 10:57, но да знаете,че ще изпуснете снежните красоти Animal Monkey Face

Аз отивам в Дубай на топло с Чонг У Сонг (стар,стар...колко да е стар,то пък и аз не съм първа младост.)

# 352
Абсурд да дам 300 долара за една нощувка в японската планина и баня с бъхливи маймуни.
Този рьокан изглежда много зле - имах чувството, че ще се разпадне. Скръц, скръц, скръц...., а колко студено беше и вътре, малеее, и японския климатик не може да го стопли този фризер.
Както намръзнах днес и ме надуха вятъра, сега, след като изгледах този клип, имам чувството, че съм героиня в Замръзналото кралство.

Поздрав с изпълнение на любимия ми Им Йонг Унг.
Тротът е моята втора природа.

# 353
  • MJF
Nanyobi ni Umareta no
5 изгледани серии. Предвид че има още 4 до края се зачудих какво ще дават в тях, защото петия епизод спокойно можеше да е завършек. Но явно не всичко е такова каквото изглежда в сглобената в тези 5 серии история от миналото. Да видим. Продължавам да се чудя на себе си кое ми е толкоз интересно в начина на поднасяне на стндартна иначе по история психологическа драма. Но е факт. Thinking

# 354

Toва от ОСТ-то на My Perfect Stranger оригинал ли е за шоуто? Мозъкът ми отказва да мисли за друго освен къде е чувал това Scream

# 355
  • MJF
Тъй, тъй, това е точно колицата и музиката ми с която се местих от тема 70 в тема 71. Мда, мисля че не бъркам номерата , но тогава точно гледах My Perfect Stranger и тази мелодия ми е във фонотеката и в плейлиста , която често слушам.
Мда Smiley

# 356
Гледам я днес Сузу с новата ѝ реклама, че се сетих...
Онзи ден слушам японските новини и казаха за спасена 90+ годишна жена и то седмица след земетресението в този голям студ. И нейното име е Сузу (старо японско име, което в наши дни все по-рядко се среща).
Ами както ти е разписал билета Онзи Там Горе. Това е. Жената е много възрастна, но е оцеляла и е добре.

Тази корейска Кралица на развода ще я погледна и нея след старта ѝ на 31 януари заради И Джи А, но нямам никакви надежди и предчувствам корейското кимчи-чиге (яхния с кимчи).
А пък и JTBC, майкоооо, ужас.

# 357
В крайна сметка се оказа, че горната песен е оригинал за My Perfect Stranger, обаче продължавам да вярвам, че това е нещо по скоро тип Alan Walker Innocent
Шош,  ти ми го препоръча и за това ще кажа, че е много пристрастяващ.
Залагам едно пени, че убиеца не е никой от заподозрените, а е директора на училището. Joy

Защото Nescafe вярва и вдъхновява
Започва с Nadech Kugimiya, после показва различни тай артисти и завършва с Джеф Сатур
то и песента е негова

# 358
  • MJF
Ха , нали Tuon. Да похваля за енти път кинематографията на този сериал- много професионално.
Пенито не го губиш но и не печелиш. Така да го кажа. Wink
Аз упорито в първите 2/3ти или по-скоро съвсем малко след половината на сериала се правех на детектив но после се отказах, стана преекалено заплетено и минах в режим наслаждаване на кинематография и игра. Но всички плетки ги развързаха финално де , така че споко, всички въпроси получиха отговор.

# 359
Е, аз съм още на 4-ти епизод. До края сигурно ще обвиня полицая, кмета на града, някой брат, някой чичо, другия учител, дядото на Тя, всеки показан мъж ще е бъде поставен под съмнение. Виновен до доказване на противното. Smiling Imp

Общи условия

Активация на акаунт