Магията на изтока - тема 72

• 26 793
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
  • MJF
Ммм, Бел, явно ти е харесал, гледай колко бързо го "хапна".

С търсачката тук не се справих въобще, по - точно тя , да ме прощава. Та в профила на Рос се "напъхах". Опасно. Защото залепнах за едни кулинарни неща и се отплеснах.
Но си намерих това дето търсех де - Kotatsu ga Nai Ie - епизод 1 и Kenshiro ni Yoroshiku - епизоди 3 от 8
Друго си е когато човек чете като вече гледал.
Котката в епизод 1 аз май я мярнах всичко на всичко 1 път на дивана. А иначе я споменаха- дето само тя може да слуша до края тъпите /пиански/уж смешки на Юсако при налични гости/компания. Mr. Green

# 91
Шо, да, хареса ми. Съвременен сериал, интригуващ, динамичен. Може да има пълнеж тук-там, но като цяло нивото е високо. Лично за мен голям плюс е актьорският състав и това важи за всички, от главните до епизодичните роли. Който е правил кастинга, се е справил много добре по мое мнение.

# 92
  • вятърничава
Като цяло…сълзите ще се стичат по лицето ти, защото ще загубиш нещо, което няма да може да замениш (времето, което отдели за филма) или от смях (по филма). Макеню обаче е много хубав. Най-хубав от всички. Не знам как се е получило това и дали е търсен ефект?
Да, болезнено беше. Не гледайте този филм, освен ако не сте болен фен на Макеню. Попрехвърлих няколко сцени с него. Наистина е много хубав, на снимки често не ми изглежда добре. Първа сцена -свободни боеве, трябва да се бие с някакъв здравеняк и първата ми мисъл беше "само не по лицето". Почти без драскотина се отърва.Имаше и смях, оказа се, че съм объркала филма с One Piece. Очаквах да се появи Зоро със зелена коса. Стига ми толкова Макеню.

От Flowers Watermelon ми останаха 3 епизода. Не е лош, за 1 гледане. Можеше да поспестят някой епизод, много теми и герои са набутали, в различните части на историята имах усещане, че гледам 2-3 сериала. С тези роднински връзки - кой дете, кой родител, кой осиновен, кой роден, кой откъде долетял.....Харесаха ми младежите- братята, като големи, момчетата от групата, момичетата, майката и бащата, като големи и бабата Heart Eyes На Choi Hyun-Wook много му отива ролята, на басиста също, Seol In-A по принцип я харесвам.

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 12:58 от bb6

# 93
Когато казвам нещо подобно на -  моля, не гледайте това. Това е, защото ме е грижа за вас и вашето благополучие.
Smile

Flowers Watermelon
Tропите и клишетата съществуват с причина и в този случай е добре направено. И имаше много хубава музика.
На мен ми хареса. Минах през епизодите много леко и се забавлявах и наистина бих го препоръчала ако някой търси нещо лежерно, не много драматично и малко романтично.
Какво не ми хареса. Малко.В две изречения.
От един момент темпото се забави и зацикли на едно и също, а това доведе, че отне много време да се разберат кой от коя година е. Също исках да има малко повече от новия им живот през 2023 и за това краят ми се видя малко прибързан.

П.П. Освен това всеки сериал, който има заглавие, което може да се замести с емотикон има една голяма 1 от мен.  SatisfiedJoy

# 94
  • MJF
Този Twinkling Watermelon / Flowers Watermelon си е направо изчезващ вид/ застрашен. По корейска телевизия е а не .....Аз и за това бих му дала една бонус точка освен за емотиконското съкращение.
И хич не на майтап.
А как бе кинематографията? В My Perfect Stranger тя е на много високо ниво. Не веднъж го хвалих тук за това а и той си имаше съкращение -  Car
Smile

Kenshiro ni Yoroshiku  изгледан. Bowtie
Аз с цялото това нещо : "лайв екшън на манга, в която главният герой е вдъхновен от друга манга" ясно че не съм въобще детайлно / де факто запозната. Та нямаше как да оцения целия свързан с това хумор.  И да речем тази част леко я и изредактирах тук таме, като почнеха да стават малко в повече "театрални/мангаки" за моя милост. Но идеята бе ясна , поуките и заръките също.
Скрит текст:
Само дето на този лошия олицетворяващ .... какво ли не , му дадоха прекаленно много екранно време все пак към края, че и що пари се похабиха по поддръжката му само и само да е жив,  видиш ли ти за да може ......Но и това го пиша към показването на житейските истини за ненужния/неконструктивен и от този сорт напън да се отмъщава и пр. Този конкретен пример ясно,  че бе прототип на хиляди аналогични житейски ситуации.
Като цяло не точно "моето" заглавие но пък ми бе интересно. Хубавото че е и кратко. Рюхей ме Mr. Green през цялото време с поглед-лексика-лицево изражение. Много убедителен Smile
Финално се посмях малко със сумиста балерин. Голямо "отслабване" настана с масажа.

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 13:39 от Шошулчо

# 95
В кулинарния прочетох, че Тайна има здравословен проблем. Не иска да ѝ се пише на лични, за това тук и пожелавам бързо възстановяване, а през това време да си почива и да отвлича вниманието си с любимите азиатски драми и филми. Дано да влиза в темата нищо, че от доста време не е писала тук.

Вчера започна Tell Me That You Love Me, който е корейски римейк на японски сериал от 1995г. със същото заглавие. Не съм го поглеждала още.

# 96
  • MJF
2в1, добре че каза. Сега отидох да прочета там. Ако ни чете и аз ѝ пожелавам да се разтоварва с .... и музика.
Палци силно стиснати и положителни мисли към Тайна от мен.

Ммм, Aishiteiru to Ittekure съм го гледала. Туй от сериалите на 90-те на японския фронт със всичките им особености за тогава плюс цигарения дим.

# 97
Тъкмо си мислех тези дни за Тайна и за други, които вече не пишат тук. И аз се надявам, че поне ни четат от време на време, а може би се разписват в другата тема, за сериалите. Аз нея не я следя.

# 98
Тайна Hug

Шош, честно казано, нищо особено не е кинематографията. Музиката има по-голямо значение. Приятни цветове, повечето действие като цяло е вътре, а не на вън, показаното PC си съответстваше за времето, но за модата не съм съвсем сигурна, но клоня към - по-скоро не.
My Perfect Stranger влиза в списъка, не знам дали веднага ще го видя, защото си бях набелязала Glitch. Има си и емотикон - Misc Alien
То и Moving имам да довърша. Темпото пада във втората половина и фокуса отиде в друга посока. Очаквах повече нещо от рода на  X men, но има доста романтика.Повече от очакваното.
Vivant , който Бел гледа също ме блазни.
Не е лесно Sweat Smile

# 99
  • MJF
Сега за My Perfect Stranger няма да се сетя как беше спейса на историята по епизоди но голям микс от фантастика, крими и human drama  беше. Плюс сигурно още няколко жанра  Mr. Green . Но аз от един момент нататък като "захапах" здраво кинематографията и до края не я изпусках от вниманите и.... го изгледах. Въпреки туй цялото нещо с Ф. Та затова я "бутам напред" таз кинематография, макар и да звучи гръмко SmileyWink

До Vivant и аз скоро ще стигна.

Kotatsu ga Nai Ie 2 . Тъй като "пъпля"  доста след Рос от една страна а от друга обичам като изгледам нещо да видя/прочета и други мнения та ще си пускам и писанията на Рос от архива  епизод по епизод за да ни е интересно. Няма как като се разминаваме с гледането.
Скрит текст:
Кефи ме това решение на творческия екип с гонга. В този епизод 2 пъти го чух и точно в моменти в които се наложи да спирам картината за да се посмея от сърце и на спокойствие. Таткото и зетя са един път. Ето каква муза си намери нашия мангака Юсако hahaha . То са записки , то са рисунки , то е чудо Mr. Green
Рос,  в първи епизод ако не знаех предварително от теб че гледам "зелената люта чушка" от Nagatan to Ao to въобще нямаше да го разпозная. Ами тук с най-досадната ми и невзрачна далекоизточна прическа от която всеки път ми се прийсва да взема гребена и сие. Във втори епизод вече щях да го разпозная де.
Мда, паралелния дует- колежката на Марие, интересно накъде ще го развият като история.
Интересна и симпатична динамика има в семейство Фукабори.

# 100
  • вятърничава
Шош, шаренко е във Flowers Watermelon и весело и както Tuon вече писа - приятно и забавно през повечето време, въпреки някой нелеки теми и събития. Също смятам, че не предава духа на 1995г, според мен 80-те бяха цветни, а 90-те бяха в по-мрачни краски в духа на грънджа, "Нирвана" и сиатълската сцена, MTV.Музиката беше различна, светът се променяше и за мен стилистиката на сериала и музиката не бяха много адекватни. Но пък в Корея през 1995г може да е било по този начин. И песните на групата ми харесаха, като за ученическа група, Choi Hyun-Wook се справяше много добре като фронтмен, не е с големи вокални способности, но точно по момчешки и ученически даваше заряд на групата.
Tuon,финалът ми беше ОК, като за корейско, даже много добре.
Скрит текст:
Поне никой не умря Joy
Много ми хареса бабата, просълзи ме тази жена, аз за разлика от други в темата, не рева често (освен за Макеню. Може и от хремата да е било) . Прекрасна баба, топла жена, изхрани групата и половин университет. Хубава връзка имаха с внука, добре го е възпитала. Choi Hyun-Wook ми беше черешката на тортата, много добра роля за него.
Не ми хареса тази ужасна жена, която така и не разбрах съпруга ли беше бащата на глухонямото момиче. Цялата история беше нелепа, недомислена, фалшиво изиграна от жената, от дъщерята, сина и цялата прислуга, беше като странна кръпка. Тоя баща, дето искал да види усмивката на дъщеря си, а не я забелязва цял живот. И цялото училище знае, че е глухоняма, но не и позволяваме да използва езика на жестовете, щото да не става ясно на обществото, че тя е инвалид. Можеше и по-добре да го измислят.

# 101
  • MJF
Като чета  "музиката от 90-те" се Smiley и сетих автоматично за фигурното в танците този сезон. Темата на ритмичния танц този сезон е именно тази -  "музиката от 90-те". И започна август сезона и Шо се нарежда да гледа първите турнири а те са и двата на северноамерикански терен и стигам до ритмичния танц. И се започна една .... минава първи , втори , трети ... дует и аз ThinkingNeutral FaceRolling EyesOpen MouthUnamusedGrin ... и в този дух. Еми не реагирах на нито една музика, аз дори не съм ги чувала от една стара а от друга въъъобще не ми харесаха. И добре че се появиха евродуети/ такива с евротреньори/хореографи та ...нещата си дойдоха на мястото. Ама направо шок получих в началото и реших , че не съм видяло когато са сменили темата на ритмичния танц за 2023-2024. Mr. Green
Та така, всеки с музикалните си представи. А и дефакто е смешно да се говори за музика по декади, като се замисли човек. Меко казано дори.

# 102
Щом се отнасят добре с мен корейските сценаристи и има хепи енд  и аз съм добра. Все пак Коледа наближава и трябва да сме по-мили от обикновено. Дори и те го осъзнават.
bb6,о, да и аз плаках с бабата, най-вече когато той си представяше как завършва и се снима с нея и шапката. Също и със сини през 1995 когато се обясняваше с магазинера и му каза, че ако види момче,което плаче пред магазина да му предложи мляко,а не горещ шоколад. И от смях плаках с мистър Viva la vida.
И аз не разбрах много с ужасната жена, но определено не му беше съпруга, но цялата история там е по корейски, защото трябва да има някаква драма, а и да покажат как без нея всичко се подрежда по друг начин. Нямаше значение чай толкова. 
Според мен Ф е малко и Шош може да погледне  Flowers Watermelon

За музиката поне една от песните идва от аниме, което съм гледала. Поне на 90 % съм сигурна.

# 103
Е, нали бъдещите татко и майка на главния имаха тениски с образа на Кърт Кобейн. Съвсем в тренда на ранните 90.
Но, ако трябва да сме точни, Нирвана се появиха още в края на 80-те.

За мен музиката на 90-те бяха Backstreet Boys, NSYNC, Westlife, Take That, Спайските, Бритни, Агилера, Еминем, Nickelback, 3 Doors Down, Oasis, Ace of Base, Шакира, Енрике Иглесиас, Рики Мартин, ДжейЛо...

В Корея някъде в средата на 90-те започва зараждането на к-попа с групи имитиращи тези на запад. Seo Taiji & Boys са може би първите, които повличат крак и се появяват H.O.T., Sechs Kies, Shinhwa, g.o.d, Fin.K.L, Baby Vox...

# 104
  • MJF
А ето значи кога започнала таз работа на корейския фронт. Абе аз се надявах да чуя музикално разнообразие но не би. Ясно че не се сещам в танците да съм чула поне едно нещо от далекоизточния фронт от 90те. Да речем от китайските дуети. Само при синглите чух нещо  от тази декада което е от японския фронт. Сега не ми се рови но като чух музиката я проверих та излезе че е японки поп от 90-те. И толкоз.

Еми сложила съм Flowers Watermelon в списъка.

Да отчета филм Bowtie
Honey Sweet (2023)
Еххх, ако го нямаше този пусти кортоалетен хумор филма щеше да го обявя и за добър, съвсем приличен, приятен , гледаем и от този род. Ема не го разбирам аз този хумор и се уморявам/мърморя като трябва да редактирам. Мрън.
А иначе посмях се много с двама актьори ветерани , даже 3, при съвсем мимолетните им появявания на екрана. Даже сега за тях се сещам първо Satisfied . Lee Joon Hyuk, Hyun Bong Sik и третия не го виждам сега в описа.
Скрит текст:
Филма е комедия, human drama с основни послания направо в духа на коледата , може да се каже. Хората са различни и трябва да се взаимно уважават , търпят и живеят все пак съвместно въпреки различията си. В този дух.
Много ми хареса една от последните сцени. Как се събраха двамата главни герои с участието в сцената именно на героя на Hyun Bong Sik , мнооого hahaha
Eдна сцена също ми хареса в повече. Именно един от кулминационните моменти. Двата главни, щерката и брата като се събраха за първи път , без никой никого да е канел да се срещат и последователността на ударите.
Щерката обра точките тогава. Въпреки че на няколко пъти се появяваше с някакъв калъф като за музикален инструмент така и на разбрах какво всъщност носеше в него но като я видях с тази ми ти цяла пушка ......hahaha
В общи линии ако преживеете wc-хумора .....гледаем филм.
Но наистина жалко , щото бях готова да му дам висока оценка.

Общи условия

Активация на акаунт