Майски бебета 2024г. - Тема 3

• 45 316
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
И на мен....

Аз сравних хемоглобина с предната б.много ми е бил паднал накрая и ми удвои хапчетата,засега не ми е изписал.

# 376
Аз точно там имам липси и си ги пускам. Не чакам някой да ми каже. И приемам за това витамини. Но според мен е редно, ако не сте наясно и запознати, доктора да насочи. Моята ми поиска иначе Вит Д, защото нямах изследвано скоро. В средата ми е и то предвид, че от много време не съм спирала да го пия на перлички. Явно си зависи и от доктора. На мен не ми беше поискала урина и сама си пуснах. Според мен трябва да има един задължителен стартов пакет, който всеки АГ да насочи бременната да пусне. Това са важни неща - урина, ПКК, желязо, Вит Д, Б12, прогестерон, ТСХ. Скъпо-нескъпо, това е. Все пак не говорим за изследване на чести и нечести генни мутации.

Дени, не е нормално нисък хемоглобин. Може още да ти падне по време на бременността. После как ще родиш? Така на колежка й преливаха кръв при раждане с нисък хемоглобин. Пусни Б12 и желязо.

Аз тръгнах с хемоглобин 80, сега е 141. Пия желязо, защото там ми е липсата. Но според мен трябва да се тества повече от къде идва ниския хемоглобин. Станали сме половин доктори!

# 377
На мен моя АГ ми спомена ако искам да изследвам за витамините и сега съм спряла всички добавки, за да си ги пусна следващата седмица в някоя лаборатория. Дори и да не са включени в пакета за майчино здравеопазване, все пак са важни и ме очудва, че има лекари, които дори не повдигат въпроса.

# 378
Аз точно там имам липси и си ги пускам. Не чакам някой да ми каже. И приемам за това витамини. Но според мен е редно, ако не сте наясно и запознати, доктора да насочи. Моята ми поиска иначе Вит Д, защото нямах изследвано скоро. В средата ми е и то предвид, че от много време не съм спирала да го пия на перлички. Явно си зависи и от доктора. На мен не ми беше поискала урина и сама си пуснах. Според мен трябва да има един задължителен стартов пакет, който всеки АГ да насочи бременната да пусне. Това са важни неща - урина, ПКК, желязо, Вит Д, Б12, прогестерон, ТСХ. Скъпо-нескъпо, това е. Все пак не говорим за изследване на чести и нечести генни мутации.

Дени, не е нормално нисък хемоглобин. Може още да ти падне по време на бременността. После как ще родиш? Така на колежка й преливаха кръв при раждане с нисък хемоглобин. Пусни Б12 и желязо.

Аз тръгнах с хемоглобин 80, сега е 141. Пия желязо, защото там ми е липсата. Но според мен трябва да се тества повече от къде идва ниския хемоглобин. Станали сме половин доктори!

Напълно съгласна съм, важно е да има единен препоръчителен списък с изследвания (освен базовите). Особено когато става въпрос за първа бременност и не ни се е налагало да минаваме през това. Аз например знам, че желязото ми е слабо място, и го следя често, но за другите две нямах представа.

Освен това явно хемоглобинът не винаги е индикация, защото моят преди две седмици си беше 135 и през последните месеци винаги е бил добър.

# 379
Ще го повдигна на въпрос като отида следващия път пък ще видим.

# 380
С предната бременност хемоглобина ми беше 99 при норма 120-160 пиех едни ужасни ампули, сега само като се сетя за тях ми се гади. Сега ми е 123 😏

# 381
Аз влизам в нормата,125 ми е,но пак ми се струва ниско.Може би ще ми каже,че съм в нормата и няма да го направи на въпрос ако нямам някакви оплаквания.

# 382
Аз не пих ампули, а някакви хапченца

# 383
Ампулите сигурно са Тотема. Били много гадни, но хубави. Но в момента няма наличност по аптеките.

Аз четох от групите, че е добре да си знаем кръвната група при евентуален проблем, но за бременните е важен и резус фактора. Моя за щастие е положителен. При отрицателен мисля, че трябваше да се бие нещо на бременната, но не запомних какво и в кой месец. Мисля, че беше важно за самото раждане, но за това може би има време АГ да ви насочи. Аз си го пуснах при едно от боцканията. Уж да спестя още едно убождане. Не, че няма да имам още много до края, но все пак да си знам дали имам и това на главата да мисля.

# 384
По спомен от предишната  на мен ми пуснаха за кръвна група около четвърти месец.

# 385
На мен това за кръвната група ми го пусна много рано, 9/10 седмица май, беше преди феталната.

# 386
И на мен ми пусна кръвна + резус фактор още с първите изследвания (СПИН, Сифилис и др.) някъде в 8-9г.с.

# 387
И на мен ми пусна кръвна + резус фактор още с първите изследвания (СПИН, Сифилис и др.) някъде в 8-9г.с.
Да, точно с тези изследвания, някакъв пакет в Геника беше - кръвни + урина.

# 388
И аз се включвам с нисък хемоглобин. Под долна граница е. Момичета, имаше ли група във фб? Ще се радвам да се запозная с някоя бъдеща мама от София Simple Smile

# 389
Има Фейсбук група Майски бебета 2024- мами с термин май 2024 ,аз съм от София 😄

Общи условия

Активация на акаунт