Майски бебета 2024г. - Тема 3

• 45 170
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Не мисля, че диети са препоръчителни. Не яж хляб, сладко, чипс, газирано. Наблягай на протеинови храни и зеленчуци, но не се ограничавай много, много. По-добре някои и друг кг, но със здраво бебе. Просто избягвай вредните храни, защото то това се лепи само на теб.

# 556
Аз също съм казала само на най-близките си приятели и семейство, родителите ни също се хвалят наляво и надясно. Нямам проблем да казвам, но не бия и аз тъпана. И при нас се получи трудно и има един лек страх да е всичко наред докрая и преди да стане и на мен ми ставаше много криво като някой ме попита да не съм бременна, че аз и без да съм бременна като чуя някоя храна и ми се дояждаше.

# 557
Момичета , може ли да споделите резултатите си от биохимичен скрининг ?

# 558
Ето ги моите:

# 559
  • Англия
По принцип този въпрос "Бременна ли си?" е доста невъзпитан и аз бих се заяла, че като цяло не се питат такива неща и то така директно.

От друга страна има суеверни хора, които пък казват, че не трябва да се лъже за такова нещо. Зависи вие от кои сте.

Именно, че е невъзпитано да се пита така директно, но имам много любопитни клиенти, които нямат възприятия за  кое е приемливо и кое не. Мразя да лъжа, но не мисля, че им влиза в работата. Как да постъпя в такива случаи, след като не искам да казвам, понеже на клиентите все пак изобщо не им влиза в работата.

# 560
Аз съм на преглед след нг мале как ще издържа 🫣
Мен ме дразнеха като ми подмятаха за второ....🤯Еми не е тяхна работа изобщо дали ще има .
Нетактични!

И аз имах такива случки с родители/клиенти "какво, защо, нещо лошо ли ....не може ли още малко да останете ...."Ровят,ровят и на някои се принудих да кажа точно.....

# 561
Аз все още не съм споделила на никого от роднините ни, изчаквам още малко. Колегите знаят, защото трябваше да напусна работа. Но не държа да се оповестява на всички знайни и незнайни роднини по села и паланки, поради което ще предупредим, че не искаме много да ни разнасят. Колкото до нетактичните въпроси - супер много ме дразнят, а на работа почти редовно през годините са ми правили коментари или подмятания.

# 562
По принцип този въпрос "Бременна ли си?" е доста невъзпитан и аз бих се заяла, че като цяло не се питат такива неща и то така директно.

От друга страна има суеверни хора, които пък казват, че не трябва да се лъже за такова нещо. Зависи вие от кои сте.

Именно, че е невъзпитано да се пита така директно, но имам много любопитни клиенти, които нямат възприятия за  кое е приемливо и кое не. Мразя да лъжа, но не мисля, че им влиза в работата. Как да постъпя в такива случаи, след като не искам да казвам, понеже на клиентите все пак изобщо не им влиза в работата.

Кажи им, че не сте си толкова близки, за да ти задават подобни въпроси Wink и да е с малко по-сериозен тон и ще се усетят, че не стъпват правилно.

# 563
  • Англия

Кажи им, че не сте си толкова близки, за да ти задават подобни въпроси Wink и да е с малко по-сериозен тон и ще се усетят, че не стъпват правилно.

Много благодаря за този отговор!

# 564
И аз не обичам да споделям и на никой не съм казала в 18+4 съм.
Аз минавам да се оплача днес бях на ЖК и се установи съмнения за инфекция и сега съм на утрогестан, пробиотици и антибиотик и след 7 дни контрола 😓
Най-голямата ми мечта беше тази бременност да си виждам АГ-то веднъж месечно...

# 565
И аз не обичам да споделям и на никой не съм казала в 18+4 съм.
Аз минавам да се оплача днес бях на ЖК и се установи съмнения за инфекция и сега съм на утрогестан, пробиотици и антибиотик и след 7 дни контрола 😓
Най-голямата ми мечта беше тази бременност да си виждам АГ-то веднъж месечно...
[/quote
А взеха ли микробиологичен секрет ?Защото антибиотик не е хубаво да се пие без установяване на причинителя ,макар,че сигурно е широкоспектърен ,поне при мен така постъпиха ,извърши се първо антибиограма ,за да се види към какво е чувствителен микроорганизма, чак тогава го назначиха ,а дотогава лекувах с глобули долу.Примерно ,ако е инфекция само с Кандида ,не винаги е необходим антибиотик ,може само с вагинални глобулки да премине .Бързо да минава иначе и аз изкарах, бях тогава 11 или 12 седмица горе долу и пих Амоксицилин  😊

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 23:26 от Mims1900

# 566
Тя инфекцията при мен е вътрематочна за съжаление. Във влагалището нищо нямаше, само малко кандида, за която слагах полижинакс. Иначе и аз съм на амоксициклин(Аугментин).

# 567

Една моя колежка когато беше бременна в самото начало и не искаше да споделя (но аз знаех, че е ) веднъж я попитаха “ти да не си бременна” и тя отговори шеговито, без заяждане, но с малко по-сериозен тон “ е айде сега лични въпроси” и така не излъга, но и ясно показа, че не ѝ е ок с подобен тип коментари

# 568
Аз не съм имала такива нетактични въпроси, но бих отговорила, че това е твърде личен въпрос. Иначе казахме на всички близки вече, нашите родители също разгласиха надлъж и шир, но не ми пречи.

# 569
На мен ми беше супер лошо до към 13-14 седмица. Който ме видя, разбра че съм бременна. Ама аз и не се крия.

Общи условия

Активация на акаунт