Имам аз една мечта, да видя втората черта ! ~бебеправене 424~

• 37 410
  • 912
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, момичета!
Скоро не съм се включвала да пиша, но чета. Утре е операцията на ММ на варикоцеле. Стискайте палци.
След това ще възобновим опитите, надявам се да се възстанови бързо и всичко да е наред.

# 241
  • Замък сред облаците
Стискам палци! Брат ми се оперира септември от това, около месец изпитваше дискомфорт по негови думи, като първите две седмици били по-неприятни и работеше от вкъщи. Промяна в спермограмата, живот и здраве, очаквайте след около 3 месеца Simple Smile

# 242
AA, пия тази фолиева киселина. Предвид резултатите, които публикувах преди малко, ще свърши ли работа?

# 243
Стискам палци! Брат ми се оперира септември от това, около месец изпитваше дискомфорт по негови думи, като първите две седмици били по-неприятни и работеше от вкъщи. Промяна в спермограмата, живот и здраве, очаквайте след около 3 месеца Simple Smile

Благодаря! Да, със сигурност ще има дискомфорт, но се надявам, че ще си заслужава. Така или иначе трябва да се оперира, по-добре да го направи сега, вместо да чакаме във времето да се влоши положението. Той така или иначе си работи от вкъщи, но първите дни си е пуснал болничен.

Иначе правихме и опити този месец, но индиректно ни казаха, че си ги правим за кеф, шансът е минимален. Grinning

# 244
  • Замък сред облаците
Аниго, аз пия същата, ок е. Виж долу на опаковката пише активната съставка - л-метилфолат.

Лестрейнж, успех още веднъж!

# 245
Привет, вчера забравих да ви попитам - мъжете, на тези от вас, които пият бабини зъби какви точно пият? Гледах ей тези, но не знам дали са добри - https://vitamag.bg/magazin/zein-pharma/sila-i-energiq/babini-zub … AYASAAEgLSy_D_BwE

# 246
# 247
Инжекции НМХ от положителен тест до края плюс един месец след раждане. Проследяване на коагулацията всеки месец при бременност. Мутацията в 4Г значи че организмът не може да разбива ефективно агрегирани тромбоцити (дефект на фибринолизата), което увеличава риска от тромб при майката. Имай го предвид и при операции.
Във фактор 13 ти е хетерозиготна и повишава леко риска, възможно е да трябва да се променя дозата на НМХ при бременност (аз съм само 4Г и изкарах на една доза до края).

За MTHFR  си е описано, приемай метилирани витамини от Б група, особено метилфолат.

Кондева в Хийли, Тончев и Иванова в МедрецМ може за видиш. Аз се следих при Кондева и износих успешно.
АА  и аз съм с мутация 4/5 G,без терапия не успях,всичките ми аборти бяха в 6-та седмица.
Търсила съм много информация,но така и не разбрах тази мутация,ако се прояви при бременност на по-ранен етап ли се проявява или божа работа.
Знам,че има мутации,които са по-опасни при по-напреднала бременност.

# 248
И аз съм със същата мутация на PAI 4g/5g и при мен никой не ми е назначавал терапия, а неуспехите си се натрупват. Ето сега и Конова каза,че не била притяснителна моята тромбофилия. Излязоха ми и другите резултати и май нищо не се открива.

Утре ще звъня в клиниката да ги коментираме и остава RiF панела и биопсията само.

# 249
Голдън хомозигот ли си? Защото аз съм хетерозигот 4г/5г - единствената ми бременност мина без терапия, всеки месец съм пускала коагулация. Взимат се предвид всички мутации, не само една

# 250
Аз съм хетерозигон PAI и хoмозигот ACE.
Като сега виждам по задълбочено резултатите и се чудя дали няма как да имам кандида в матката?

# 251
Еми не е същото, за тва са ти казали, че не е притеснителна твоята тромбофилия. Но АА ще каже със сигурност като по-опитна в тая сфера. А за кандидата - числото е много ниско според мен

# 252
  • Замък сред облаците
Хетерозигот ПАИ е 50/50 дали ще се прояви. Зависи има ли комбинации с други мутации и какви. Също може от придобити форми да се усложни. Затова стриктно следене. Има жени без прояви, има жени с прояви - изчела съм всички тромбофилни теми във форума и си е строго индивидуално.

Аз съм с хомозигот ПАИ и с последната Б вече имайки опит пуснах коагулация в деня на + тест и седмица по-късно на инжекции, въпреки инжекциите ми беше яко сгъстена в сравнение със седмица по-рано (но в норма заради инжекциите все пак).

П.п. За тромбофилиите конкретно за ПАИ си коментирам, за останалите мутации нямам опит.

# 253
Аз направих консултация с Кондева и ми каза да пусна допълнително тези аРТТ, фибриноген, Д- димер, INR и че според тях вече ще прецени дали трябва терапия при евентуална бременност.

# 254
Еми не е същото, за тва са ти казали, че не е притеснителна твоята тромбофилия. Но АА ще каже със сигурност като по-опитна в тая сфера. А за кандидата - числото е много ниско според мен
Не е ли точно обратното? Аз съм хетерозигот по PAI и от Геника ме посъветваха да пусна допълнително Фактор 13 и ACE. Защото само хетерозигот по PAI се води, че няма клинична изява, но в комбинация с хомозигот по мутантен Фактор 13 и/или АCE има кумулативен ефект и съответно повишен риск. Аз поне разбрах Голдън, че има хомозигот по мутантен ACE.

Иначе относно наименованията - мисля, че 4G/5G означава хетерозигот, 4G/4G означава хомозигот по мутантния алел. Нормалния хомозигот е 5G/5G.

Общи условия

Активация на акаунт