За или Против второ дете

• 287
  • 8
  •   3
Отговори
Здравейте, момичета!

Може би някъде е писано относно тази тема, но моя случай е по-различен. Искам със съпруга ми да имаме второ дете. Имаме момче на 6 години. Имаме жива само една баба на 75 години, която е много далеч от нас и не може да помага. Аз вече съм на 42 г, а съпруга ми на 45 години. Няма кой да ни помага и за минута. Понякога мъжът ми не е добре здравословно, това е нещото, което ме кара да се отказвам да забременея с второ.

# 1
Тва пък, кви са тия въпроси? Все едно, че в бг-мама ще ви гледат детето. Който иска да си прави, който не иска - никой не го насилва.

Бабата не зная какво общо има, вие ще сте родителите на детето. Моят баща беше на 50+ като ме е правил. След 14-тата ми година вече почваше да се задъхва с издържането на семейство, та си преценете дали ще издрапате после 18 години да го храните - останалото по желание.

# 2
  • София
Пишеш, че ти искаш второ. А мъжът ти на какво мнение е?

# 3
На 42 станах майка за втори път, разликата между децата ми е 4 години, майка ми беше в него момент на 82. Нямам мъж или роднини в града, в който живея. Справихме се, децата са на 12 и 16 вече, майка ми почина в началото на годината след 7 месеца на легло.
Дали вашето семейство е в състояние да се справи, само вие си знаете. Искам и мога понякога се разминават. От друга страна едно майчинство с първокласник ще даде възможност да не оставяте детето на занималня и да сте с него в най-важната и трудна година в училище. Вземете майка си край вас да ви помага с боледуванията на децата, че болничните са най-големия зор и воденото / вземането от ясла, градина, училище.

# 4
Мъжът ми иска второ, но се притеснява, че не е добре здравословно. Жива е само неговата майка, която няма желание да се занимава с внуци.

# 5
Ако той не е добре здравословно и има риск да не може да отглеждате заедно децата или да ти легне на ръцете, по-добре не, защото цялата тежест ще падне на теб, а ти явно не се готова да я поемеш.

# 6
Аз пък мисля,че ще е добре детето да си има брат или сестра,защото все някой ден родителите остаряват,разболяват се,някои остават сами заради развод,и би било хубаво детето дамси има "другар",приятел,съзаклятник ако щете.
Аз останах сама с двете деца,породени са.Майка ми почина отдавна, бяха на 2,3 години.Моята сестра ми помага,а сега децата си помагат един на друг!Не си представям живота без сестра ми и баща ми,децата ми също-във всяка една ситуация първо се мисли за другия!
Едно само дете,когато съдбата го лиши от родител, баба,дядо,независимо какво,мисля че ще бъде изгубено и нещастно,самотно.
А средства за отглеждане се изкарват,не е чак толкова трудно.

# 7
Нямам брат и сестра, както и съпруга ми. Просто се притеснявам, ако аз един ден трябва да гледам децата си ще съм ама съвсем сама.

# 8
  • Пловдив
Аз бих била "за". Ако и двамата искате...

Общи условия

Активация на акаунт