"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №69

• 185
  • 10
  •   3
Отговори
  • Телиш/Плевен
Тема за всички, които имат съмнения, че може да са забременели.

Моля, задавайте въпросите си тук, за да не се създават нови теми с еднакво или подобно съдържание!

Тестовете за бременност дават най-коректни резултати, когато са направени навреме, а именно:
Кръвен тест (бета ЧХГ) – най-рано 11 дни след ДОКАЗАНА овулация.
Уринарен тест – най-рано 12 дни след ДОКАЗАНА овулация или на първия ден от закъснението.

Във въпроса си не пропускайте следната информация:
1) Дата на последната менструация и продължителност на месечния цикъл (от първи ден на менструацията до първи ден следващата менструация; за първи ден се счита денят с истинско кървене, а не само зацапване)
2) Метод на засичане на овулацията (ако има такъв)
3) Ден/дни с непротектиран полов акт (дни със съмнение за евентуално зачеване)
4) Лекарства, които биха имали някакво значение (прогестеронови препарати, противозачатъчни, Клостилбегит, Кломифен и др.)
5) Правени ли са хормонални изследвания и има ли отклонения при тях
Така ще бъдем максимално полезни.

Предишната тема

# 1
Здравейте! Този месец реших да си пусна на 7 ден след овулация (засечена с лх лентички) прогестерон, но беше мн нисък 5.2 ng/ml.  Пуснах го защото някои месеци ми се получава кафеникаво зацапване около 10 дпо. И този месец очаквано около 10 ден дпо го получих. Днес съм 12 ден и реших на майтап сутринта да си направя тест и видях втора черта но мн бледа и тънка. Отидох за кръвни и чхг 8, а прогестерона вече съвсем е на дъното като за начало на цикъл. Това биохимична ли трябва да се води?

# 2
Момичета ,може ли да препоръчате тест за овулация. Стървя им се от няколко месеца.
 Аз все си мисля,че когато започне да ме боли яйчника е по време на овулацията,ноо четох ,че можело да те заболи и ден два след овулацията...
Попринцип болката в яйчника при мен е много показателна ,но не знам предстои ли,случва ли се ,минала ли е...
Има ли някой като мен по това да си познава овулацията и да помага?

# 3
Болката не означава овулация. Може и преди овулация да я има.

Препоръчвам easy@home - има ги в Амазон и iherb и излизат доста евтино. Тестовете им за бременност също са добри. Имайте предвид, че тестовете за овулация са положителни преди овулацията. Овулация се потвърждава или с ехограф, или с покачване на температурата

# 4
Благодаря Zimk02,

Затова все още им се чудя на тези тестовете, за да не ме объркат.
И на мен ми звучи логично преди овулация да има болка в яйчника , ноо четох,че можело да има болка и два дни след овулация ...това вече ме уби.  Та мислех,че може някой по опитен да използва тестове и спрямо болката ако има такава да сподели...

# 5
Здравейте! Този месец реших да си пусна на 7 ден след овулация (засечена с лх лентички) прогестерон, но беше мн нисък 5.2 ng/ml.  Пуснах го защото някои месеци ми се получава кафеникаво зацапване около 10 дпо. И този месец очаквано около 10 ден дпо го получих. Днес съм 12 ден и реших на майтап сутринта да си направя тест и видях втора черта но мн бледа и тънка. Отидох за кръвни и чхг 8, а прогестерона вече съвсем е на дъното като за начало на цикъл. Това биохимична ли трябва да се води?

Възможно е да е биохимична, след два дни пуснете пак кръвен, да видите какво се случва.

# 6
То ми тръгна цикъла… има ли смисъл да го пускам пак чхг-то?

# 7
Не, няма смисъл. Значи си е биохимична.

# 8
Няма нужда за чхг.
Съжалявам за резултата.
Може да имаш проблеми с прогестерона, питай лекаря, да ти олекне поне ако нямаш проблеми с хормоните, щото са много важни при зачеването.

# 9
Да, благодаря Ви момичета. Ами забелязвам, че някои месеци получавам зацапване около 10 ден дпо и затова си пуснах прогестерон този месец  и той беше супер нисък след овулация… Дори не очаквах тази бледа черта днес, мислих че е невъзможно с 5.2 ng прогестерон на 7 ден след овулация. Ще го тествам и другия месец пак и ако пак е така нисък сигурно ще ми го изпишат да го пия допълнително. Но не всеки месец ми зацапва и затова си мисля, че не всеки месец е чак толкова ниска стойност..

# 10
Благодаря Zimk02,

Затова все още им се чудя на тези тестовете, за да не ме объркат.
И на мен ми звучи логично преди овулация да има болка в яйчника , ноо четох,че можело да има болка и два дни след овулация ...това вече ме уби.  Та мислех,че може някой по опитен да използва тестове и спрямо болката ако има такава да сподели...

Аз си следях овулацията няколко години преди да реша да забременея с natural cycles, което следи температура и тестове. Болката ми се е появявала преди или след овулация, но интересно никога в деня на овулацията

Общи условия

Активация на акаунт