Азиатска кухня - тема 2

  • 51 532
  • 636
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
  • Мнения: 22 669
Видях, че има куркума, дали мога да прибавям от нея и в обикновена спаначена супа? Аз харесвам вкуса, но понякога готвя и за семейството на сина ми и не искам да рискувам с необичаен за тях вкус.
Когато сготвите супата предложена от Пейч, преценете дали ви допада спанакът с куркума... за да слагате и на спаначена супа.  Това аз не бих направила,  заради разнообразието... да имам от една страна нашенската си спаначена супа и от друга - тази персийската.

# 616
  • Русе
  • Мнения: 6 339
Скрит текст:
Благодаря за рецептата, хареса ми като съдържание, само сготвен нахут не съм яла освен в хумус /харесва ми/.  Но винаги има пръв път. С булгур става, правя си табуле редовно. Ще я пробвам непременно. Видях, че има куркума, дали мога да прибавям от нея и в обикновена спаначена супа? Аз харесвам вкуса, но понякога готвя и за семейството на сина ми и не искам да рискувам с необичаен за тях вкус.

Всеки който си приготвя храна в къщи си нагажда продуктите и ароматите според вкуса на семейството. Не мога да кажа дали ще подхожда куркумата на нашенската спаначна супа.
"На вкус и цвет, товарищей нет."
При нас се хареса супата и остана съвсем малко за утре. По принцип персийската кухня е доста богата на аромати и странни съчетания на вкусове. Този ориз си го ядох сам със съпругата ми, не беше вкуса на децата.
Правя тази супа със спанак, вместо коприва. Нищо друго не променям в съставките.

# 617
  • Sofia
  • Мнения: 22 669
Любима кокосово-фъстъчена супа с оризови нудли, шийтаке гъби, броколи и едамаме;  домашно опържен рачешки чипс,  снак;  матча оризовка и сушен банан

# 618
  • Русе
  • Мнения: 6 339
Свински късчета в меден сос

# 619
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 068
Снощи набързо метнах един jajangmyeon, да си сефтосам новите чашки за соджу 😂.
 

# 620
  • Sofia
  • Мнения: 22 669
Роца, честити ти чашки! Simple Smile

Пък аз рядко попадам на гъби шийтаке за разлика от преди...  и сега докато не ги изхарча....

Бао кнедли с кайма и гъби шийтаке и соев сос за тях;  портокалови броколи и карфиол;  моркови;   банан и мандарина с шоколадова пръст;  портокалова пуричка

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 09:11 от Morena

# 621
  • Русе
  • Мнения: 6 339
Свинско по китайски


Китайски чеснов сос

# 622
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 4 068
Бяла (млечна) мисо супа с пържено тофу и оякодон (където яйцето беше недостатъчно, но пък пилето беше в изобилие)

# 623
  • Замък сред облаците
  • Мнения: 11 096


Супа с дъмплинги - прецеден бистър бульон от пилешки бутчета със зеленчуци, в който кипнах за 2-3 минути свежи дъмплинги (гьоза) от Лидл и листа от кейл и бокчой.

Допълнително като салата/разядка (банчан) попарих отделно листа бокчой и кейл, нарязох ги наситно и смесих с пресован чесън, запечен на тиган сусам, загрято сусамово олио и соев сос.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 12:18 от АА

# 624
  • София
  • Мнения: 3 378
Пък аз рядко попадам на гъби шийтаке за разлика от преди...  и сега докато не ги изхарча....

Виждала съм вХИТ-а,също и гъби еноки.Но май не ти е близко.

# 625
  • Sofia
  • Мнения: 22 669
Пък аз рядко попадам на гъби шийтаке за разлика от преди...  и сега докато не ги изхарча....
Виждала съм вХИТ-а,също и гъби еноки.Но май не ти е близко.
Аха, не е, на югозападния изход на София съм.  Преди в Лидл ги имаше често, сега от Фантастико (български) ги взех, ама рядко ги има.  Иначе пък СБА взеха да ме изненадват приятно напоследък - гъби Шимеджи купувам редовно бих казала, а и тъмно лилави моркови (на снимката) взех последния път и то на супер цена от 2лв за кг.

# 626
  • Русе
  • Мнения: 6 339
Машхурда (Mashxurda) по узбекски

# 627
  • Мнения: 1 402
Бихте ли ми дали рецепта за пиле/свинско със зеленчуци, като в китайски ресторант? Любимо ни е! Благодаря!

# 628
  • Sofia
  • Мнения: 22 669
Бихте ли ми дали рецепта за пиле/свинско със зеленчуци, като в китайски ресторант? Любимо ни е! Благодаря!
С нудли Чойс, соев сос и т.н. - възможно най лесното - https://morrennaa.blogspot.com/2022/10/choice.html

# 629
  • Мнения: 4 417
ranimi  Видът месо е без значение. Сосът също, всичко зависи от вашият вкус. Както каза и Морена можеш да използваш само соев сос- светъл или тъмен, който е с по-наситен вкус, аз го предпочитам Wink или просто някой от многото варианти за азиатски сос на пазара. Мога да ти предложа да пробваш с тези
те са 7-8 вида или други подобни и когато решиш кой точно най-много  ти харесва ще ти дадем и рецепта за вашия най-любим сос.
https://bg-mam.ma/p/1606162/49170085
https://bg-mam.ma/p/1335330/42895973
https://bg-mam.ma/p/1606162/47273735
https://bg-mam.ma/p/1606162/49278959
Или просто ни кажи кой е вашият предпочитан  като например -- сладко-кисел сос или някакъв друг азиатски сос. Прекалено много са вариантите за да гадаем така.

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 18:41 от Danifin1

Общи условия

Активация на акаунт