💛 Януарски бебета 2024 💛 Тема 6

• 35 015
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Потвърждавам и аз, че е много важно да се спазва режима на сън на бебето. В началото естествено няма такъв, понеже то спи през цялото време почти, но в един момент започва да будува все повече и тогава ако се следят интервалите всичко става много по-добре и всички са спокойни. Поне при нас така беше. Има много таблици в гугъл с режимите на будуване и сън.

# 616
И аз подкрепям всичко казано от Bochinka. С дъщеря ми се родихме като я отделихме в стая на 1.7 години, след като спрях да кърмя. Тогава ми помогна приложението на Little Ones. Много ни мъчеше, много плачеше, будеше се.. човек не може да функционира, като не спи нормално. А и за детето е добре да си има режим за мен лично. Сега с бебето със сигурност ще е при нас в спалнята, дай Боже да си кърмя, и после ще видим живот и здраве пак с режимите ще се наложи ли или ще ни възнагради бебето като спи за сметка на сестра си като малка 😅😅 Иначе имам и много близка приятелка, която е сертифициран консултант и ни помагаше и като поотрасна каката, сега пак ще я тормозя при нужда хах

# 617
Според мен всеки с поне едно дете е чел тук там:) кой повечко кой по-малко. И с консултант съм работила.
Но то си е и до дете, до кърмене, до това колко сълзички е склонен човек да изтърпи.
Моите деца са кърмени на поискване бебета и гушливи. Не съм склонна да ги оставя да плачат, за да се научат, особено нощем когато малките деца се чувстват най-уязвими. Това просто не е моя начин, не пасва на моя темперамент, нямам сърце за това.
Консултаните ме посъветваха да спра нощното кърмене и да науча детето да заспива самостоятелно. Няма да мога детето да ме вика и да иска гушкане и аз да не го гушна, за да се научи. Не е моят стил на гледане.
Разбира се има си деца научават се леко и лесно, но това си е късмет, темперамент на детето и ако се е случило така по-скоро е късмет, отколкото четене.
Защото някои деца спят повече, някои ядат повече, някои се тръшкат повече, някои боледуват повече - и не за всичко са виновни майките:)

Моите деца не боледуват почти никак, ама не смятам, че аз имам кой знае каква заслуга:) Правя каквото мога като всички други майки и така:)))) Единствено съм благодарна от все сърце, на Бог, природа, късмет и изобщо на всичко, защото това е - да са ни зрави дечицата, другото бели кахъри.
Обаче пък ме търсят много нощем:)и затова нямам кой знае каква заслуга

Що касае дневен сън, нощно будуване, късно заспиване - тези неща биха могли чудесно да се повлияят от един добър режим и консултант.
Но не и нощните будения, докато детето е кърмаче или търси мама за гушкане. Там на късмет.

# 618
Puki как си още ли си в болница....

# 619
о да 1-3 месеца то това си е общо взето адаптакция към света 😀но след 3 тия месец завършен спокойно може да се вкара режим. Сега детето ми ляга в 9:30-10 и става в 8 сутринта. Общо взето спи без да гъква без памперси, стига да не и расте някой зъб или да не се е превъзбудила от някоя дневна ситуация Simple Smile Така аз също мога да си планирам нещата по ок. Имам приятелки които цял ден мрънкат ща спането и после ми пращат клипове на децата им на 2 години няма , в 21:30 танцуват в хола щот имат гости. Е не става хем това да искаш хем онова Simple Smile Вчера и ние имахме гост в нас но по график в 20:40 влезна в банята , после се облякохме пихме мляко , чистихме зъби , говорихме си 25 минути и накрая заспа Simple Smile Все още ползваме бял шум но то няма нищо лошо в това и аз също го харесвам Simple Smile Тия мечки бени и панди пип и бухали Оли в нас са 3 на брой 🤣

Пс моето дете никога нее оставяно да реве за да спи и заспива . Никога нито една сълза нее пролята в това отношение

# 620
Аз кърмех на поискване,което означава кърмене и през нощта,надявам се и сега също да ни се получи с кърменето и най-удобно е бебето да е близо до мен.А да го отбия или да му махам нощни хранения само и само да го вкарам в някакъв режим не е моят начин,по който аз разбирам отглеждането на дете.Да го оставя да се дере от рев самичко също противоречи на моите разбирания.Така че докато се кърмим ще сме си заедно,а с първото се кърмихме дълго.Така или иначе децата порастват в един момент и все ще го издържа този период на недоспиване.

# 621
Ние вкъщи сме направили детска стая със скрин, повивалник, гардероб, кошара, голямо легло и тн, НО бебето ще спи или в спалнята с мен и таткото на next to me или двете с нея ще бъдем в детската, аз на спалнята, тя на next to me отново, ако таткото е по-натоварен и има нужда от сън, за да е пълноценен на работа. В кошарата в детската стая мисля да спи през деня, имаме и гнездо, с което може да спи навсякъде, ама само да го оставям малкото бебе през нощта, абсурд Cry

# 622
Приготвях стая за баткото (2г.3 месеца ще е тогава), но в покледствие малко обйрнах нещата. В спанята ни няма място нито за повивалник, нито за стол за кърмене, а аз много искам този път да ми е удобно, така че реших таткото и баткото остават в спалнята, а аз и бебето сме в детската стая. Като поотрасне малко бебето (представям си го след около 6 -12 месеца), направо с баткото ще ги преместя в другата стая и ще се върна в спалнята. Нещо такова поне засега замислям, но ще се водя най-вече по децата.

# 623
Има едни така наречени скокове на растежа, в които може да забравите за стабилен сън Grinning те са по около две седмици, при някои деца хич не се усещат, при други става олеле майко. Моето беше така- нарушен сън, ядене, рев постоянно, киселеене. Като отминат всичко става постарому от само себе си. И просто няма смисъл човек да се опитва да ги приучава на нещо през тези периоди, просто се чака да минат. Може да се следят горе долу кога са в някой сайт, аз гледах в един ,мога да търся линк. Иначе докато имат колики също е кофти съня. За мен режима е супер важен,но просто отбелязвам,че има фактори,които не зависят от нас. Моето иначе като минаха тези периоди също е като робот. Ляга в 22ч и става в 8 сутринта. Имам приятелки с деца,лягащи към 00ч и спят до 10, това е абсурд за мен.

# 624
то не че е абсурд то нее правилно за съня на детето . Мелатонина се изработва между 9-2 през ноща и ако ляга в 12 колко мелатонин има Simple Smile Нее пълноценно и за голям човек като цяло камо ли за растящ организм. Иначе скоковете са страшен трън но минават Simple Smile

# 625
Едно питане - някой знае ли какво значи,ако тоновете не са ок? Бях днес за първи път,и доктора се подписа,че са добре, но сестрата няколко пъти се мръщи и го пита " стават ли тези тонове" и той вика " е за 33гс да" какво ще рече това? Питах всичко наред ли е -да. Ами защо сестрата така коментираше ...сега почвам да се филмирам ....какво ако не са били много ок?

# 626
Аз бих вярвала на доктора, ако се притесняваш, отиди пак тези дни.

# 627
Тоновете до колкото знам трябва да варират между 120 и 160.
Другото отчита, ако засече контракции и се движи 1,2,3... 17,18,20 и тн., като и при двете има постоянно движение ту надолу, ту нагоре.
Аз като ходих си хвърлях по едно око на апарата за собствено спокойствие. После изчаках коментара на лекарката.
Може и на листа, който ви дават (ако дават)  да се види как вървят и двете.

# 628
Пише средно 140 удара, само на едно място е паднало малко под 120. Може би затова сестрата питаше как са.... Дано не е проблем това еднократно понижение....

# 629
Да тоновете трябва да са между 120 и 160...и да са къдрави с ту нагоре ту надолу чертички...аз предния път също имах няколко пъти под 120 но и сестрата и АГ казаха,че е защото бебето е мърдало...днес ми бяха толкова накъдрени ...тя бебка не спря да мърда...днес имам няколко пъти над 160..пак казаха идеални са

Общи условия

Активация на акаунт