КГБ = Клуб на Готините Баби - 231

• 16 285
  • 722
  •   1
Отговори
  • Вила Великула

Април
3 април 2025 г. в 15:01 ч.
Тъй празничен и хубав е април.
Но тези дни е слънцето си скрил.
Навярно Марта му прехвърли дни,
останали за нейни старини,
сърдите ,начумерени ,дъждовни.
Да го помолим ние да си спомни
че месец слънчев си е ,на цветята
и да развърже слънце от торбата!
Да почнат пак ухание зюмбюли,
лалета да отворят люлки - люли
Объркано е времето тотално -
но тук е празнично най-кардинално.
Боряна

Дойде най-свежият и изпълнен с надежда месец от годината, а именно април!
Природата се събужда от своя сън, за да ни вдъхнови с красотата си и да ни вдъхне желание за действие и живот.
Април е наситен с празници, а по-важните от тях са:

12 април – Лазаров ден
Лазаров ден е традиционен български празник, който отбелязва възкресението на Лазар от мъртвите. Това е време за радост и семейно обединение, когато се срещаме с близките си и споделяме веселие.
Традиция: Млади момичета, наречени „лазарки“, обикалят къщите, пеят песни за здраве и плодородие, а домакините ги даряват с яйца и лакомства.
13 април – Цветница
Цветница е един от най-радостните християнски празници, който отбелязва входа на Исус Христос в Йерусалим преди страданието му на кръста. Този ден е изпълнен с тържество и цветя, които символизират ново начало и надежда.
Традиция: Хората носят върбови клонки в църквата, които след освещаването се поставят в дома за здраве
20 април – Католически и Православен Великден
Великден е един от най-светлите и радостни християнски празници, който се отбелязва в чест на възкресението на Исус Христос от мъртвите. Това е време за семейни обединения, тържество и радостни обичаи. Великден е също и време за празнични ястия и сладкиши, като традиционно се приготвят яйца боядисани в ярки цветове и вкусни козунаци.
Традиция: Вечерта преди Великден се запалва свещ от „благодатния огън“, а на самия празник се чукат боядисани яйца за здраве и се хапват козунаци.
Католическият Великден, подобно на православния, е християнски празник, който отбелязва възкресението на Исус Христос от мъртвите. Той се различава от православния Великден в определянето на датата си. В католическата традиция, датата на Великден се определя чрез сложен алгоритъм, който включва първия пълнолуние след пролетното равноденствие и други фактори, което води до променливата му дата всяка година.

СТАРИ ТЕМИ:  

ВИНАГИ ЩЕ ВИ ПОМНИМ
Скрит текст:
=======       =======       =======
Мел, винаги ще бъдеш една от нас!
04.09.1985 - 14.12.2012
Мими (Руми), винаги ще бъдеш една от нас!
12.06.1954 - 18.08.2018
Хармонично (Таня Тодорова), винаги ще бъдеш една от нас!
05.04.1954 - 28.02.2019
Хули (Пенка Маринова), винаги ще бъдеш една от нас!
01.03.1953 - 12.11.2022

АПРИЛ            

СБОГОМ,  БАБО  МАРТО  СТАРА,
                                   ОМРЪЗНА  НИ  С  МИНЗУХАРА.

ХА,  ИДИ  СИ,  ПОЧИНИ  СИ!
                                     ТВОЯТ  ХУБАВ  СИН  АПРИЛ
                                       ПО  Е  ЩЕДЪР,  ПО  Е  МИЛ!

ОТ  УСМИВКА  ЦЯЛ  СИЯЕ  -
                                   ДА  СЕ  СЪРДИ  ТОЙ  НЕ  ЗНАЕ.

КАК  ЛЮБОВНО  ТОЙ  ПОГЛЕЖДА
                                   КЪМ  МОМИТЕ  И  С  НАДЕЖДА
                                     НИ  ИЗПЪЛНЯ  ТОЙ  ДУШИТЕ...

ЦВЕТЯ  СЕЕ  ПО  ПОЛЯТА.
                                        ПО  ГОРИТЕ  ПЪК  НАМЯТА
                                       НОВИ,  ХУБАВИ  ПРЕМЕНИ;

ТЪЧЕ  ЛИСТОВЕ  ЗЕЛЕНИ;
                                     ВОДИ  ПТИЧКИ  ДА  НИ  ПЕЯТ,
                                    ТА  СЪРЦАТА  ДА  НИ  СГРЕЯТ.

Елин  Пелин

НЕКА ИЗПЪЛНИМ ТЕМАТА С ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ!
ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ!

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 19:08 от pipilota6

# 1
  • София
Идвайте, момичета! Новата ни къща отвори врати! Добре сте дошли! Hug
 Знаем как да се веселим, как да се шегуваме и как гости да посрещаме!
ПИПИ, за теб - милион алени рози! Flowers Rose 000000.  И благодаря!!! Hug

# 2
  • София
О, новата тема е прекрасна, козунака на снимката как ме изкушава... Всичко е супер, благодаря Пипи!
И за да кажа и нещо друго -  хваля се, че днес нямам болки!
Желая ви прекрасна вечер!

# 3
  • София
Тъкмо навреме се явявам.
Пипи,благодаря за новата тема!Много си точна.Признавам .Но този козунак ще ме изкушава до 50 стр.
Боряна,изобщо не си лесна! Момчето те четкало! И на нас не вярваше като ти казвахме,че са ти много хубави стиховете.Вярвай си повече! Сега имам една молба/заради Жана/Тя разбра,че имаш стихосбирка и е помислила,че това е тази,която ни подари Фло на последната софийска среща.Затова днес е писала друго име,като е мислела,че това си ти.Моля те,побликувай едно твое стихотворение!Много съм и разказвала,нека прочете още сега.А и за нас,защото Фло ни прави скомина,като разказва за стихосбирката.
  Тану,сутрин отвивам,вечер завивам.Светлина трябва за фотосинтезата.За сега са добре,но нещо чувам за -5гр.Не знам как ще ги запазя да не замръзнат.Номера с неплатената сметка гъм го играла и аз.Само,че си викнах ел.техника да ми открие аварията.Голям срам,оказа се,че са го спрели за забавено плащане.От тогава имам договор с банката и не се занимавам с плащане на сметки.
   Мериан,браво ! Никакви болежки вече!

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 23:01 от Яжка

# 4
  • София
В новия ни дом нека звучат песни, да има много настроение, да идват при нас нови баби. Виждате как темата ни втасва като великденски козунак. Stuck Out Tongue Winking EyeПривлекателни сме, готини сме,затова. Преди две години бяхме 17, а сега сме вече почти 30. Това за какво говори? Кой разбира, при нас се спира. Hug
Ако има будни, могат и да потанцуват. Grinning

# 5
Докато ви прочета и напиша, вие вече сте в новата "къщурка". 🙃Копирах го и ви го изпращам и тук.

Каас**
Така е, наистина времето минава много бързо. Затова трябва да се радваме на момента и да го ценим!

---

**Merian**
Пишеш за диетата, която правите с Пипелота. Явно досега не съм попадала на вашите публикации.
Около мен има много приятели, които имат проблеми с Хашимото и инсулинова резистентност.
Въпросът не е да спрем да се храним, а да избираме правилните храни и да избягваме неправилните.
Ако искаш, ми пиши по-конкретно какво да питам за изследвания за храна и за кое от двете. Ще се радвам, ако мога да помогна!

---

**Борянка**
Прекрасна снимка! Не съм виждала скоро такава красота на цялата дъга. Обикновено успявам да снимам само част от дъгата, но твоята е наистина уникална😊
Лека и спокойна  вечер 🥰

# 6
  • Вила Великула
Благодаря ви, момичета. Само ще кажа, че си позволих да сложа моя снимка на направени от мен козунаци и яйца.
Радвам се, че ги харесвате.

# 7
  • София
Днес моята най-малка внучка става на 12! HeartПожелаваме й да расте здрава, умна и разумна! Вече споделя мечтите си за бъдещето. За сега все още се люшка насам, натам - като детска люлка. Дали да стане учителка или пък адвокат? Grinning
Бъдещето ще покаже. Сега нека все още детските игри, приключенията и училищните приятелки я правят щастлива. А моето пожелание е да вземе от мен моя устрем, ентусиазъм, позитивизъм и стремежът да помага на хората. Нека е благословена! Flowers Four Leaf Clover

# 8
  • София
Фло,честит рожден ден на вашата перличка Елиа! Да има много дръзновени мечти,които да сбъдва с лекота!Да е здрава,да се радва на обичта на семейството и верни приятели!

# 9

Честит рожден ден на порасналото момиче на баба Фло.  Да е красива ,да е щастлива!

# 10
Добро утроооо 🌹 ☕ 🌹
Започвам деня заредена и кой е виновника за това!? Едни готини дами от КГБ! 🥰
Пипи, ще се повторя, потретя и т.н, но не мога да не го кажа -  чудесна къщичка си ни построила и отново вътре уютно всичко си подредила! БЛАГОДАРЯ! ❤️
Фло, здрава, щастлива и сбъдваща да е порасналата Елиа! 🌞🍀🥰
Момичета прекрасни, желая ви един спокоен и усмихнат ден! ❤️

# 11
Добро утро,
Фло -  да ви е жива и здрава и да ви радва. Хубав и усмихнат ден ви желая

# 12
Добро бездъждовно утро!
Имаме си нова къщичка, топла и уюта.
Благодаря, Пипи!
На късмет да ни е новата тема и все за хубави работи да пишем в нея!

Имаме си и празник!
Мила адашке Фло -
Честито ви рожденичка!
Мила, Елиа,
мечтай и с лекота сбъдвай мечтите си!
Да имаш много радост и любов в дните си!

Дами, нека днешния ден започне и завърши с усмивка!
Всичко, което сте замислили, да се осъществи и да сте доволни от свършеното.

# 13
  • София
Добро утро!
Нека Елия да е здрава, щастлива и късметлийка! Нека успява в начинанията си и много да ви радва!
Дано днешния ден е чудесен, аз планирам да отида при майка ми и да се опитам да сменя батерията на прахосмукачката робот. Не искам възрастната жена да се мъчи да чисти сама с прахосмукачка на тези години големия апартамент. Дано успея!

# 14
  • някъде другаде
Добро утро!
Пипи , благодаря за темата. Този козунак ме изкушава , а не трябва да ям тестено ( опитвам се да изчистя омазняването на черния дроб).
Фло , честита да е Елия. Желая и здраве и с лекота да сбъдва мечтите си.
Станах рано без аларма. Сложих да се готви една леща за да оставя нещо сготвено на детето. Ще отида до работа , че нещо трябва да и принтирам и заминавам.

Общи условия

Активация на акаунт