КГБ = Клуб на Готините Баби - 229

• 22 841
  • 731
  •   1
Отговори
  • Вила Великула
- Добре дошли в подранилата мартенска тема - месец на пробуждане на природата, на мартеничките, символ на здраве, дълъг живот, плодовитост и изобилие. Баба Марта е символ на пролетта и новото начало. Въпреки, че често я определяме като капризна баба с лют характер, тя е възприемана и като добродушна старица, която дарява малки и големи с мартенички за здраве и благоденствие. Това е и най-женския месец. Международният ден на жената се празнува всяка година на 8 март. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените.
Както винаги тук  се събираме най-готините баби и кандидат баби за да споделяме радости и болки, да си помагаме и да се забавляваме
.

СТАРИ ТЕМИ:  

ВИНАГИ ЩЕ ВИ ПОМНИМ
Скрит текст:
=======       =======       =======
Мел, винаги ще бъдеш една от нас!
04.09.1985 - 14.12.2012
Мими (Руми), винаги ще бъдеш една от нас!
12.06.1954 - 18.08.2018
Хармонично (Таня Тодорова), винаги ще бъдеш една от нас!
05.04.1954 - 28.02.2019
Хули (Пенка Маринова), винаги ще бъдеш една от нас!
01.03.1953 - 12.11.2022

Само за жени
Маргарита Петкова

Този свят не по женски модел е направен,
но на нашите женски ръце той лежи.
Всеки ден го кроим и прекрояваме,
уж по-малко да ни тежи.
Вече нямаме право да бъдем слаби -
мъжки момичета сме, а не жени .
Сред насъщните грижи за децата и хляба
вече никой не ни сваля звезди.
И нагърбили двеста задачи нелесни,
зад зъбите си стискаме своя женски протест,
а мъжете в трамвая се крият зад вестници,
зад списания "Наш дом " и "Жената днес".
Ех, момичета,
и на 20 и на 30 по две,
даже до смърт да обичаме,
пак не падаме на колене.
На земята отдавна сме стъпили здраво,
на ръце не ни носят , не целуват ръка.
Даже своите рицари неведнъж утешаваме
върху крехтите си уж рамена.
И си пъдим сълзите, и се правим на силни,
но не знаем, не знаем дали не грешим,
че зад мъжки професии
се мъчим да крием
своите женски слаби души.

Забавлявайте се, момичета!!! Приятно писане!

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 07:53 от pipilota6

# 1
Пипи, благодаря за новата
🏠 Къщичка!
Както винаги чудесно оформена.
Да бъдем здрави и позитивни.

# 2
  • София
Имаме си нова къщичка!
Благодаря ти, ПИПИ! За умението да я изградиш уютна, да ни приютиш, да ни създадеш много настроение, да има магическа сила и да ни привлича. Нашата сила е в това, че сме задружни!
Пожелавам на всички от нашия боен, готин и сговорен колектив да сме живи и здрави, да сме весели и с добро настроение, да се забавляваме, да се шегуваме, да посрещнем с усмивки нашия женски месец и предстоящите празници.
И аз като ПИПИ ще кажа - най-голямото ми желание е да може и ГЪБКАТА да се присъедини към нас.

# 3
  • Варна
ДА НИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА ТЕМА!  Nerd
НАСТРОЕНИЕТО НАИСТИНА ДА Е  НА ШЕСТ!  Flowers Four Leaf Clover
ПИПИ, ЗА ТЕБ С БЛАГОДАРНОСТ ОТ СЪРЦЕ!  Flowers Hibiscus  Sparkling Heart
МНОГО СИ ТОЧНА!  Hands Plus1

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 10:16 от tanitatania

# 4
  • Вила Великула
Ей момичета, ама вие не спите ли?
Видях, че съм пропуснала логото в бързината, но при първа възможност ще го сложа.

# 5
Охооо, добро утро!
Нова къща, нов късмет - с много радости, а защо не и много осъществени мечти да я изпълним.

Пипи,
за теб - Flowers HibiscusFlowers Cherry BlossomFlowers BouquetAnimal Paw PrintsHeartTwo Hearts - с уважение и благодарност!

И аз пиша най - голямото си желание, та дано вселената го види - да вляза някога тук, дано е по- скоро, и да видя, че нашата Гъбка е писала ...
Ще бъде, вярвам го!

Радвам се, че Мрънчо е по- добре. И той, и Мрънличка повече да не се разболяват. Стига им за тази зима.

Сега остава и Фло, като влезе да сподели че и нейните хора вече са надвили тая пущина. Ще стане, няма къде да иде, само някой път е мъничко по- бавно.

Пия кафе, омазана съм с маски разни по лице и коса, правя се красива и хващам пътя.Може пък някъде да срещна Баба Марта и да и да и кажа с какво нетърпение я чакаме и колко искаме да е мила и добра. Брат и, Малкия Сечко ни беше достатъчно ядовит и хапещ, още малко му остана да царува...

Хубав ден, момичета!

# 6
  • София
Добро утро, извинете отсъствието ми, но и аз имах болно внуче за гледане в петък и събота.
Фло, Айше, дано вашите болни да се оправят скоро!
Радвам се и аз за Златоград, дано да сме в пълен състав!
Била съм в този край през лятото и тогава намерихме костенурки случайно. Диво е по границата, чиста природа и красота!
Пипи, прати моля те сметка, за да си платя тениската.
Днес ме очаква нива порция екзекуция на петата! Стискайте палци да издържа!
С Клечката се засякохме, да ви е хубава седмицата!

# 7
Добро утро!
Клечи, успокои ли се вече,
че има нова 🏠 къщичка?!!
Желая една хубава седмица
и бъдете здрави и усмихнати!

# 8
Клечи, успокои ли се вече,
че има нова 🏠 къщичка?!!

Ооо, да, красавице Бела Simple Smile !
Нова къща, нов късмет Simple Smile !
Всяко ново начало е толкова вълнуващо,пълно е с толкова много нови възможности - за радост, за смях и за много щастливи моменти!

Не обичам промените, страх ме е от тях, малко съм инертна сама да ги предизвикам, но виж на необходимите, наложителни нови начала се радвам
Имам не малко спонтанни  нови начала в живота и винаги са ми носили много нови радости .

# 9
  • Вила Великула
Добро утро и от мен в новият ни дом. Коригирах си грешката и вече имаме лого.
Мериан, като се видим ще ми дадеш парите, спокойно.
Пия си кафето с вас и политам за задачки в София. Ще рапортувам по-късно.

# 10
  • Кубрат/ Пишурка
Добро утро и от мен.
Дали ще се класирам за първа страница на новата ни тема? Докато пиша вече 3 нови отговора.
Пипи, както винаги чудесно оформена ни е къщичката - благодаря за грижата и труда!

# 11
Пипи, благодаря, както винаги прекрасно си се справила. Да я изпишем със здраве!
Днес имаме рожденник, бащата на пИятеля празнува. Макар и много далеч от нас, ще се чуем по Вайбър, за да му пожелаем здраве и много да слуша. В края на седмицата се прибират и тогава ще го хванем да почерпи  ,,торта шоколад,,. Аз продължавам да съм полу баба, полу служител.
Хубава седмица на всички!
Аз също чакам Гъбче, пожелавам си го от все сърце!

# 12

"Щастлив е този, който на разсъмване успява да осъзнае, че е жив и здрав, че слънцето грее. И пак ще има нов ден..."

Добро утро прекрасни дами!

Пипи, чудесна нова къщичка си сътворила - да я изпълним с хубави мисли и споделени преживявания HeartHeartHeart Благодаря Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
Видях аз късно вечерта, че темичката е готова и още никой не беше писал - мислех да ви кажа "Добро утро", да е готово за сутринта Simple Smile Добре, че не го направих - та вие сте писали още снощи.
И сега повечето от вас вече са по задачки, но пак ще надникнете тук.
Enisa, жив и здрав да ви е зетко - да се обичат и уважават младежите, да гледат винаги в една посока и да са щастливи!
Радвам се, че дечицата са все по-добре - скоро да са напълно здрави!
Дано и при Гъбка нещата са все по-добри и възстановяването да е безпроблемно Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover
Ние днес ще имаме Пепеляшкин ден - вчера запалихме камината да поизгорим почистените от мен неща с "изтекъл срок". Сега - изхвърляне на пепел, прахосмукачка, прах и други прозаични неща ...

Хубав ден и успешна нова седмица на всички Simple Smile

# 13
Макавели, синко, синко! И по-добре, че мога спокойно да му се карам  Blush

# 14
Ениса, да е жив здрав рожденикът!
Предполагам, че пътуването е
планирано във връзка с РД.
На колко години става?

Общи условия

Активация на акаунт