КГБ = Клуб на Готините Баби - 227

• 18 453
  • 724
  •   1
Отговори
  • Вила Великула
- Добре дошли в първата Нова тема от 2025 година. Тук сме се събрали най-готините баби и кандидат баби за да споделяме радости и болки, да си помагаме и да се забавляваме.

СТАРИ ТЕМИ:    

ВИНАГИ ЩЕ ВИ ПОМНИМ
Скрит текст:
=======       =======       =======
Мел, винаги ще бъдеш една от нас!
04.09.1985 - 14.12.2012
Мими (Руми), винаги ще бъдеш една от нас!
12.06.1954 - 18.08.2018
Хармонично (Таня Тодорова), винаги ще бъдеш една от нас!
05.04.1954 - 28.02.2019
Хули (Пенка Маринова), винаги ще бъдеш една от нас!
01.03.1953 - 12.11.2022

Началото на годината - време на мечти, пожелания и копнежи. Време, в което сякаш... няма време. Защото през януари всичко отлита бързо, точно както е дошло. Нова година, ново Аз, нов късмет... да, ама не. Никой не се променя за ден, още не съм сигурна дали изобщо сме способни на големи промени. Някои неща винаги ще си остават същите и Слава Богу.
Януари е месец на промяната, но и на застоя. Бързо време, което минава бавно. Такъв е януари - студен до вледеняване, изискващ до отчаяние, зареден с копнежи до пръсване. Месец на новото начало, на новите надежди, на новите страхове, на първите стъпки, на старите навици и чисто новите грешки.
Това е месецът на празните страници, на новите режими и на обещанията, които така и не изпълнихме миналата година. Януари не се прокрадва лекичко в живота ни. Той идва с гръм и трясък, с фойерверки, шампанско и силна музика.  Януари е взискателен и ни кара да грешим.
Една от грешките, които мнозина от нас допускат, е да се самосъжаляваме, или да ни е тъжно за другите, мислейки, че животът трябва да е честен и справедлив или че някой ден ще стане. Но той не е такъв и никога няма да бъде.
Когато допуснем тази грешка, започваме да се оплакваме от живота и да се чудим какво не му а наред, защо става така? "Не е честно", казвам си, но не осъзнаваме, че може би животът никога не е трябвало да бъде честен и справедлив и не е устроен по този начин.
Ето защо през януари ни е нужно по-малко чувство за самосъжаление и справедливост и повече усещане за това какво ни е нужно лично на нас и какво наистина ще ни направи щастливи. Защото януари е месец за усилена работа, най-вече върху самите нас и представите, които си изграждаме за щастие.
Ето защо ви съветвам да го живеете този януари, ама истински го живейте. Прегръщайте го силно, теглете му майни, обичайте го и му се дразнете, защото той е тук, за да ни научи, че не винаги животът е такъв, какъвто си го представяме, че началото не винаги трябва да е бляскаво и че някои обещанията отнемат малко повече време, за да бъдат изпълнени.

# 1
Пипи, благодаря за новата къщичка!
Да я изпълним с хубави неща и споделени радости.

# 2
  • София
Ех, че добро начало! Нова къща, нова дружка! Какво по-хубаво от това?
ПИПИ, благодаря за ентусиазма ти, за това, че пак ни създаде топло, уютно наше си местенце..Нашата си къщичка!Да я изпълним със смях и закачки,с весели истори и споделени мигове.
ДРУМ, а сега, след  като си плати членския внос, вече си една от нас. HugТук има момичета с интереси като твоите. Мисля, че ще ти бъде хубаво.
Лека нощ и приятни сънища, красавици! Hug

# 3
Ехеее, новата ни къщичка отново е построена, че и обзаведена с топлина и уют! Много ми хареса описания Януари! Благодаря ти Пипи! 😘
Друм, добре дошла 🌹! Надявам се да ти хареса при нас!
Момичета, попадна ми нещо, което когато видях го свързах с нашата къщичка.
Ето -

Това е! Обичам ви! ❤️

# 4
  • в сърцата на любимите ми хора
Лелеее, ама вие не спите ли? Гледам нова тема. Викам си: Първа ще съм! А то какво се оказа 🥰.
ПИПИ, благодаря за уютното местенце, което отново си създала за нас.
ДРУМ, добре си ни дошла! Чувствай се като у дома си.
КАССС, чудесно е това, което си споделила. И много истинско. Дали да не гася вече лампите?
Спокойна нощ, приятелки!

# 5
  • Вила Великула
Аз пък си помислих, че ще ви изненадам като се събудите днес сутринта и затова изчаках да мине полунощ, за да пусна новата тема. Вие не спите ли, бе момичета? Май много нощни птици се събрахме.
Хайде гася ламБите и очаквам сутринта да има кафе и информация за деня от Нинка.

# 6
Благодаря ти Пипи за новата къщичка!🌸🍀

Добре дошла и от мен Друм!

Навън прехвърчат снежинки.Дали ще е побеляло сутринта?❄️❄️❄️❄️❄️❄️

# 7
Аууу, проспах рязането на лентата и влизането в новата ни къщичка Simple Smile , но ви надуших и идвам и аз . Така е, като си лягам  с млад мъж - хем млад, хем красив, пък и принц  Simple Smile ....

Пипи,
благодаря!
Респект!
Знаеш си, че те обичкам Simple Smile !

Снимките са трепач, ама на живо сме по- готини Simple Smile. Описанието на януари - докосващо душата, ама най- ми хареса надписа на фасадата на къщичката ни, който е сложила Касси - така е - живота е по- хубав, когато си с добри хора.

Виждам, че имаме и посещение от непозната дама - добре си ни дошла, Друм.

А сега ви пожелавам спокойна нощ и да сънувате най - прекрасните сънища!
Лека!

П.п. Влязох да редактирам и поправя грешките. Проклет телефон !

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 01:16 от Важна клечка

# 8
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Пипи, отново е прекрасна къщичката ни. Браво! Благодаря ти!
Пожелавам да я изпишем със здраве и положителни емоции.
Ето и неделното кафе: Да ви е сладко.
Друм, добре дошла при нас. Очаквам да споделиш от къде си. Недоумявам, защо много от дамите тук не пишат къде е родното им място и къде живеят. 
Изненадана съм, че някой беше казал, че не пишем за религия!?! Защо??? Въпреки това аз ще споделя, че на  12 Януари църквата почита Света Татяна. Света мъченица Татяна Римска е една от малкото Светии, които са почитани и в Католическата, и в Православната църква.Трудно е да се обясни защо именно тя е патрон на студентите. Може би заради праведния си живот на млад човек, към който именно буйната младеж трябва да се стреми, но е факт, че традицията е много силна и до днес. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Имен ден днес имат: Татяна, Таня, Танка и Таньо.
Хубав ден и бъдете здрави.

# 9
  • София
Добро утро, красавици!
Събудих се с настроение. Мисля си, ами готини сме! Вижте как като магнит привличаме нови момичета. Компанията ни става все по-пъстра и разнообразна!
НИНА, не някой, а ПИПИ снощи написа, че не говорим в темата за политика и религия. Не говорим затова, защото това са "болни" теми. Колкото хора, толкова мнения. Тук сме се събрали да се веселим, да се забавляваме, да борим самотата, а не да си скубем косите, да се караме, да се превъзпитаваме. Няма нищо лошо да знаем кога какъв църковен празник е, но нека това не се превръща в набиване на канчето, размахване на пръсти и упреци. Ами различни сме, като пръстите на ръката ни. Кои са силно вярващи, кои са невярващи ( не бих ги нарекла неверници ). Вярвам, че това не ни пречи да общуваме, да се събираме я при Дядото, я  в нашия китайски. 
ДРУМ, освен, че сме готини, сме и големи купонджийки. Ще се убедиш в това. Grinning Скоро ще ви събера и у дома. За сега мисля, каква да е темата на срещата. Ако имате идеи - подскажете.
Хайде сега нашите именички да вадят почерпката!
МИЛИ ДРУЖКИ, ТАНУ И ТАНИТКА, ЧЕСТИТ ВИ ИМЕН ДЕН! НОСЕТЕ С ГОРДОСТ ИМЕНАТА СИ. БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И БЛАГОСЛОВЕНИ! НА МНОГАЯ ЛЕТА!
Хубав ден,момичета! Аз отивам да пържа мекички. Simple Smile

# 10

Честити Татяни в новата къща ,добре започва, с празник.

Таня, Танечка, Татяна,
днес защо си тъй засмяна?
Имаш имен ден!
Пази твоята светица
полетът ти като птица.
Танин аз съм фен!
Да си жива ,да си здрава,
и каквото и да правиш
все да ти върви!
С обич да си надарена,
твоя да е таз Вселена
всеки Божи ден!
Поздрав нося най-сърдечен
и макар да е далечен,
ти го приеми.
Дух развяла, семе сяла
плод добър бери
и напред върви!
12,1,2020

# 11
  • София
Привет!
Съжалявам, но не мога да не отговоря на Фло.
Фло, много ме изненада с написаното от теб: "  Не говорим затова, защото това са "болни" теми. Колкото хора, толкова мнения. Тук сме се събрали да се веселим, да се забавляваме, да борим самотата, а не да си скубем косите, да се караме, да се превъзпитаваме. Няма нищо лошо да знаем кога какъв църковен празник е, но нека това не се превръща в набиване на канчето, размахване на пръсти и упреци. Ами различни сме, като пръстите на ръката ни. Кои са силно вярващи, кои са невярващи ( не бих ги нарекла неверници )".
До сега не съм прочела тук да  се скубе коса, да се превъзпитава, а какво остана да се караме. Какво остава за набиване на канчета, размахване на пръсти и упреци. Разбирам, че всичко това го "хвърляш в моята градина", но нямаш никакво основание. Смятах да не отварям тази тема, но ще кажа, че това е по давление на Мамси, която не прие моята характеристика за Олимпиадата в Париж. Там бях писала, че това е манифестация на хора с обратна сексуалност и зорлем викаме отново да ни навести съдбата на библейските градове -  Содом и Гомор. Ето това е "набиване на канчето" и след този ми пост Мамси   ме зачеркна като приятел във Фейсбук. Възможно е да съм я засегнала лично и не "страдам"  , че не ме приема за приятел. Зачеркни ме и ти, а и всички, които мислят така, но това няма нищо общо с религията, а религията и вярата никога не бива да се зачерква.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 11:17 от Nina NN

# 12
  • в сърцата на любимите ми хора
Честито на нашите именички - Танитка и Тану. Живи, здрави и благословени. Наздраве за ваше здраве🥂.

# 13
Ето за какво не зачекваме  такива теми. Почва се, какви пожелания за  добро?
 Информативно приемам всякакви теми. Позитивно поднесени, начукване на канче е желанието да излезем права. Понякога се оттеглям, на почивка, има необятно поле  теми в платформата, пиша което ме интересува, но не тук.  И за новите, неопитните, не знам кой колко е запознат със правилата на социалните мрежи ,но тази платформа държи да се пише по темата ,модерират жестоко,  а КГБ са  лежерно оставени да се вихрят  накъдето им харесва, което  означава самоконтрол - без напрежение.
 Да не ни поставят на мушка като взривоопасни.
  И аз влязох с взлом и с нагласа от друг сайт,  леки  подигравки и  директни   съвети, покрай намеците, дето я  вдянах,  я не - разбрах какво се изисква тук.
 Без искри. Без подпалки.
 Без проповеди. Да няма неразбиране - проповед е всичко ,дето ми казва какво и как да мисля и правя. Като свекърва - мерси , имах една и ми стига за цял живот.
 А аз по някое време назад изтрих повечето приятели,  имах проблем и мислех да се отказвам от контакти въобще ,но ми мина. И все пак - личния профил нека остане личен и само с близки ни  хора. Другият ми вариант е  да не публикувам нищо. да се пълни  който дошъл да почука. Скоро не съм трила, май трябва.
 Уважавам решението на други да се сближават както искат, аз имам правило на една ръка разстояние.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 10:44 от Бор_яна

# 14
Добро утро!
                 Пипи, при мен изненадата ти се получи. Страхотна ни е къщичката и благодаря за отделеното време за да ни осигуриш комфорт и топлина. Heartpulse
                 Клечи, аз съм поспаланката. Вие си хортувате , а аз дремя и пропуснах рязането на лентата!
                 Друм, добре си ни дошла. Надявам се да ти е приятно при нас. Нищо не си ни споделила за това какви деца и колко имаш. Аз също обичам пътешествията , хубава музика , филми и имам дузина хобита. За съжаление все по-малко време ми остава за тях.
                 Лично аз нямам теми табу. Има теми , по които съм експерт и такива , за които почти нищо не зная. Информацията на Нинка ми е полезна , защото научавам много неща, които по една или друга причина съм пропуснала. Чета и уважавам чуждото мнение, но не се притеснявам да изразя и моето ,независимо от това , че може да е коренно различно от другите. Всеки има право на мнение и толерантността предполага уважение към изказаното от другите.
                 Сега съм в дилема - да остана при ММ или да отида на концерта на Неда. Thinking Имам си притеснения по въпроса и.... май ще реша в последния момент.
                 Спокоен и щастлив ден!

Общи условия

Активация на акаунт