КГБ = Клуб на Готините Баби - 224

• 5 634
  • 180
  •   1
Отговори
  • Вила Великула

- Есен, добре дошла, магия, с дъх на
 ябълки, канела и смола, винаги във тебе си откривам, събрала лудост, непокорство и тъга… .

СТАРИ ТЕМИ:    

ВИНАГИ ЩЕ ВИ ПОМНИМ
Скрит текст:
=======       =======       =======
Мел, винаги ще бъдеш една от нас!
04.09.1985 - 14.12.2012
Мими (Руми), винаги ще бъдеш една от нас!
12.06.1954 - 18.08.2018
Хармонично (Таня Тодорова), винаги ще бъдеш една от нас!
05.04.1954 - 28.02.2019
Хули (Пенка Маринова), винаги ще бъдеш една от нас!
01.03.1953 - 12.11.2022

Есента бавно приижда. Плисва на талази златното си сияние. Трупа по клепачите сладко – горчива носталгия. Из въздуха разпръсква нежност. И много обещания за обич, вечери у дома, печена тиква с мед и орехи и красиви пейзажи. Забавя темпото. Разиграва пред очите ни красивия танц на балерините – листа. За да ни напомни, че „бавно“, „красиво“, „леко“ са все синоними на „обич“. Есента е тук, за да подхвърли златните възможности навсякъде по пътя ни. Златни възможности, които могат да бъдат уловени единствено като разтворим широко мрежата на новия ден и будно ловим в нея миговете щастие. От онова, най – простичкото щастие – скрито в прегръдка, чаша капучино, хубава книга, искрена усмивка, разходка в парка, вкусен сладкиш…
Есента се сипе като златен дъжд навред. Като напомняне. Напомняне, че танцът на листата е толкова кратък. И всичко, което имаме, е златото, заровено в градината на настоящето.
Есента е пътуване. Към истината. Към хармонията. Към себе си.

🍂🍁🍂Щастлива есен ви желая! Нека изпълним темата с много усмивки и приятни забавления! 🍂🍁🍂

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 10:19 от pipilota6

# 1
  • София
Привет!
Здравей, мила Пипи и благодаря за новата тема! Прекрасна е!
Пожелавам си и на всички от темата да я изпишем със здраве и много, много хубави емоции.

Хубав ден и всичко добро.

# 2
Пипи, чудесно оформена
новата тема! Благодаря!
Може да се засечем на някоя прожекция.
Неуловимите отмъстители
беше любим филм.
Ще ми бъде интересно сега,
след толкова години как ще го възприема.
На последния етаж имаше хубаво кафе, но не зная дали съществува.

# 3
  • София
Пипи, благодаря за новата тема! Чудесна е!
Фло, права си за възрастта на внучка ти. По мое време и на дъщеря ми по времето нямаше такива ограничения. Тя се прибираше след училище сама от първи клас. Само че живеем срещу училището. Сега ще свиквам с новите изисквания.
Пожелавам ви слънчева плодородна есен, здрави внучета и разходки сред пъстрите листа!

# 4
  • Варна
Честита ни нова тема! Да сме живи-здрави и да я изпишем с мерак и настроение!   Nerd
Пипи, за теб  Kissing Heart  и с огромно БЛАГОДАРЯ, ЗА ВРЕМЕТО ОТДЕЛЕНО ЗА НАС!

Аз продължавам да се боря с дископатията, завчера малката щерка ме заведе на невролог, нови лекарства, нови ядове, болките ми се усилват. Докторката препоръча да си купя колан с метални пластини, правели ги по поръчка.....
Обадих се в аптеката стрували от 100-150 лв., искат какъв модел да каже докторката, обадих се на дъщерята сега чакам да ми каже модела, пак да звъня в аптеката за да дам поръчка и т.н........
Ако имате представа от тези колани, пишете, споделете, приемам съвети всякакви.   Nerd
Пипкава работа!!! А болката си расте! Има ли смисъл да се стягам с този колан- няма ли..... хабер си нямам! 
Искам бързо да ми отмине, пък ми идва да се гръмна!  Misc Gun
От къде ми дойде до главата това чудо, така хубаво си живеех, мислех само за Пенс.клуб, за хорчето, за барчета, за екскурзии, за Национални срещи с КГБ-то.....

Чао, за сега!  Nerd

# 5
  • София
Честита ни нова тема! Да сме живи-здрави и да я изпишем с мерак и настроение!   Nerd
Пипи, за теб  Kissing Heart  и с огромно БЛАГОДАРЯ, ЗА ВРЕМЕТО ОТДЕЛЕНО ЗА НАС!

Аз продължавам да се боря с дископатията, завчера малката щерка ме заведе на невролог, нови лекарства, нови ядове, болките ми се усилват. Докторката препоръча да си купя колан с метални пластини, правели ги по поръчка.....
Обадих се в аптеката стрували от 100-150 лв., искат какъв модел да каже докторката, обадих се на дъщерята сега чакам да ми каже модела, пак да звъня в аптеката за да дам поръчка и т.н........
Ако имате представа от тези колани, пишете, споделете, приемам съвети всякакви.   Nerd
Пипкава работа!!! А болката си расте! Има ли смисъл да се стягам с този колан- няма ли..... хабер си нямам! 
Искам бързо да ми отмине, пък ми идва да се гръмна!  Misc Gun
От къде ми дойде до главата това чудо, така хубаво си живеех, мислех само за Пенс.клуб, за хорчето, за барчета, за екскурзии, за Национални срещи с КГБ-то.....

Чао, за сега!  Nerd

Съжалявам за неволите ти! И на мен ми препоръча невроложката такъв колан, но аз не го купих. Според мен ще помага, ако съвсем съм загубила мускулен тонус, а аз смятам, че съм що-годе във форма. Точно такива цени от 150 лв гледах и аз. Опитай с друг доктор. Аз при предишната си криза бях с болки 3 години. Всяка нощ се будех от болка и не можех повече да заспя до сутринта. Смених много доктори, но в един момент ми нацелиха лечението и след около 2-3 месеца прием на хапчета се оправих. Желая ти го искрено и на теб. Колан купувай, ако смяташ, че са ти отслабнали много мускулите на корема и кръста  Успех!

# 6
  • Варна
МЕРИАН, благодаря за съвета, но аз от час съм с колан!   Grinning
Все пак съм на 75 години, чак такива болки съм нямала, но дойде ми до главата.....
Ходих на двама доктори, ортопеда два пъти ми прави раздвижване- лява ръка-десен крак и обратно, сложи ми вендузи и ми препоръча невролог, а докторката нали съм алергична ме посъветва да си го купя. Та така.
Като се обадих на малката дъщеря, че в магазина има такива колани, но и работят размери по поръчка, само докторката да каже модела. Посъветвала се с докторката, отишла в магазина, обади ми се да си измеря талията, имало моя размер, струва 60 лв., купила го и ми го донесе!
Сега съм стегната в кръста и се чувствам като гвардеец пред Президентството!  Nerd
Говорих по телефона с две дами от Пенсионерския ни клуб, за които знам, че носиха такива "армирани" колани,  те така им казваха, двете са ги носили по една година и отдавна са добре. Едната е получила травма при катастрофа, а другата при падане в поледица си е наранила гръбначните прешлени.
А моята диагноза е точно такава, невроложката каза приплъзване на прешлени.
Ще го нося, дано ми помогне. Носи се само през деня, вечер се свалял.
За който се интересува, казва се ЛУМБОСТАТ и разни букви още.
Ще видим дали има полза, за която много се надявам! Дай, Боже! Да бъде!  Flowers Four Leaf Clover

# 7
  • София
Да ни е честита новата 224 къща, Champagneда е жива и здрава ПИПИ, Heartа и всички ние! Kissing HeartДа споделяме весели случки. Времето прекарано заедно да ни носи радост и да ни остават хубави спомени.
Ето една случка от днес. Спрях пред кварталното Спиди. Бях си поръчала книгата Избрах да не остарявам или как да хакнем самите себе си. Автор Жени До. С книжка под мишка тръгнах бодро към колата. Помислих си - леле, колко е мръсна. Трябва да я закарам да я измият. А тези дни я миха. Гледам, колата отключена. Мислех, че я заключих. Отварям вратата, хвърлям пакета на предната седалка и миг преди да се метна на шофьорското място, се чу писък - Какво правите, госпожо? Стойте!!! Гледам едно бабе, нищо и никакво, облещило се на задната седалка, а как само се развика... Оказа се, че малко по-напред кротко си стои и ме чака моя Пасат - малко по-чистичък, а иначе едно към едно и като цвят, и като модел, еднакви. Ега ти съвпадението. Извиних се, взех си книгата, хлопнах вратата и отидох при моя звяр. Това ми се случва за втори път.
ТАНИТКА, правихте ли ЯМР - ядрено магнитен резонзнс? Преди две лета Ромео се беше изкривил яко. Три месеца ходи сгънат на буква Г. То не бяхя колани, мазила, физиотерапия, инжекции, масажи, докато накрая не направихме ЯМР. Отидохме при две светила за мнение и двамата бяха категорични. Нищо друго няма да помогне, освен операция. Аз също видях на компютъра ситуацията и разбрах, че професорите са прави. Дано при теб положението да е друго, по-благоприятно. Току що видях поста ти. Хайде да ти е честита новата придобивка!
Момичета, гушкам ви. Hug

# 8
Каталясах, утре дано след обяд се раздвижа да довърша. Излизах да купя нещо нужно, ама се натоварих  и  едва домъкнах с карфиол, зелени домати, моркови  и други екстри . Разказах ви  цял един роман какво правих и не видях как съм минала на главни букви ,значи е излишно и изтрих.
 Утре дано довърша ,че трябва. Една голяма тенджера печени чушки за белене, обелих малко да не заспя доде чакам това-онова.
  Фло , нищо не е твоето , една дама тук се бе качила и залегнала на  един в колата ,сгрешила любовника. ти едно бебе си развикала.
 Ми каквото-такова вече. Стават грешки. Аз не се казвам в коли ,че все помня случая,  онзи разказал на всеки дето слушал и  селото знае.

Да ви кажа за едно погребение - на свекъра братовчедка, на 87. Все ми е натяквано ,че майка и се изнесла от този двор да имаме ние, да ги уважавам.  Те ниви получили повече, ма нейсе ,уважавах. Не беше лоша жена,  и тя ме уважаваше.
 Синът и  я прибрал през май , успял да продаде къщата и , тя строи нова за него и  като не се разбират си купиха с втория мъж друга.
 И не пусна жив човек да присъства , погреба я сам, едва го стигнах докато поглежда за катафалката да предам цвете и сладкиш.
 Такова не съм чувала. Лоши били хората и не може. Разбрах ,че лекарката трудно дала документ за погребване ,та ме съмнява  че има причина да я крие.
 На каквото се почудих в живота ми се случи да го изпитам, та да не се чудя мен как ще  изпратят един ден.
  Хора всякакви. Съседите и на тази жена седяха  и чакаха, аз не дочаках да се моля на този , има му нещо.
 И пак си повторих, че деца не се глезят , тя всичко направи, изнуди мъжа си  втори номер да продаде ниви, да купят къща ,продаде и нея,  да строи за тях уж, после купиха друга ,да имат синовете и . Два апартамента в град купиха, той се разведе и  продаде.
 Не се прави така. Да се бори всеки са щастието си.

# 9
  • Кубрат/ Пишурка
И аз цоп в новата къщичка!
Пипи, голямо благодаря за нея! И дано бъде весела!

# 10
Здравейте момичета!
Пипи, благодаря за новата къщичка! ❤️ Толкова много ми дава тази къщичка, че не знам как ще се отблагодарявам!
Благодаря на всички момичета, че в труден момент ми подавате ръка. Благодаря на Фло, която направи невъзможното възможно! ❤️ Ще ви помоля във вторник 24.09. да стиснете палчета и да пратите добри мисли за нашето момиченце.
Чета ви, знам всичко, радвам се за вас, болно ми е когато някоя не е добре и ви мисля, но тия дни не ми се пише много.
Обичам ви! ❤️

# 11
Минавам набързо да ви прочета и да се запиша в новата тема.
Пипи!!!!!!!!!

Утре през нощта тръгвам към северната ни съседка, ама  много ме боли мускулът на левия крак, болката минава към коляното и  към кръста. Как ще ходя?! Миналата година същата история. Точно в деня преди тръгването ми биха някаква инжекция, от която нямаше никаква полза. Тогава пих диклак, от който болката намаля  малко. Нямам избор. Пак ще го пия.  
Сега ви пожелавам хубави следващи дни. Като се върна, живот и здраве, ще разказвам.
До скоро!

# 12
Да, нямам поглед  и връзки с твоята тема, но ще помоля дамите да не  споменават нищо от скрит текст, има начин да се говори без да се споменава.  Досаждам, с  претенции, но аз настръхнах като видях  публично  изнасяне на казуса ,който ще се изтрие. И не само него.
 Нищо лично, но  не е прието да се прави. Просто казвам, може да се изтрива и  репликата, да не остава  за векове в нета.
 Надявам се да се окаже нещо просто и  бързо за справяне ,но и да не е ,  няма страшно.  Всичко се променя, всичко напредва на този свят и то бързо.

Който може нека пази анонимност по всякакъв начин. Не напразно при срещи си разказват  неща ,дето не стават за публичност.
 Не се съмнявам ,че Фло прави нещата ,то и  ев кръвта. Аз не мога да и върна помощта, на другия човек успях да върна , но беше малко.
 Донякъде върнах ,защото времето , човещината , нямат цеан и не мога да се възмездят. Но на Фло  и друго не мога.

Не се изнася информация ,добита   извън  платформата и лично,  Такива като мен са претръпнали, но и аз не бих искала да видя лично споделено. Ако искам, сама ще го напиша.

След 8  парацетамола днес как ще заспя,  дрогирана да  успея да работя, не знам, но ще опитам.
  Танита,  и аз имам хлътнал прешлени  си го търпя, за сега е търпимо. Отдавна е , аз се претоварвах с тежко години наред.
 Ми може да искам и аз колан някой ден.
 Днес стисках зъби, казвах си,  още малко ,че пекох на жарава след компота. Много вкусни чушки , хапнах преди малко. Ще поръчам още като оправя тези. Сипваш,  задушиш в мазнина, сирене , чукваш яйце и имаш миш-маш.  Дребни, но и семки  и за изхвърляне няма.
  Прозявам се. Лека от мен.

# 13
Пипи! Благодарско за хубавата есенна къщичка

# 14
Здравейте.
Нова къщичка имаме, есеннопрекрасна - да сме здрави,  и  да я изпишем с добри думи.
Пипи, благодаря за труда и старанието !

Приключих с приготовленията, утре живот и здраве ,,Бог напред, ние след него...""  Вълнуващо ми е и малко притеснено, заради разнородната компания, с която ще бъда. Много сме различни, но дано се получи едно запомнящо се приятно изживяване...

К.А.Г - да ти минава болежката и да се заредиш с много приятни емоции.Весело  и приятно да ви е,!

Няма да ви коментирам.
Само ще кажа -
Борянка,  
благодаря че ти изрази с думи моите мисли!
Не 100%,  101 % мисля така!
По точно от това не може да се каже!
Затова много пишещи тук, когато станат по- близки и започнат да си споделят лични неща се отделят във затворена група в социалните мрежи, а такива последните години има много.
И на мен ми се е случвало - пиша нещо и помоля да не се коментира, а след мене върволица коментари . Да, добронамерени, мили и разбиращи, но аз съм искала само да споделя и после да  го махна да не се ,,вее"" из интернет пространството....
Знам, че е обществен форум, щом съм написала нещо, нямам контрол над думите, премислила съм дали да го кажа или не, но ми се иска да се уважава молбата на този, който е помолил за поне малка дискретност.
Говоря за себе си, но това се случва и с други споделили нещо вълнуващо ги...
Както и да е.
Всеки решава какво и как да напише, а ,,казана дума, хвърлен камък""  връщане назад няма...
Дано някой не съм засегнала...
Ако има такъв, да ми прости - от зодията ми е Simple Smile...

Малко сериозен и назидателен, като че ли стана поста ми a не исках да е такъв.

Лека нощ, усмивки!
Живи и здрави да се събудим утре.
И така ден след ден...

Общи условия

Активация на акаунт