КГБ = Клуб на Готините Баби - 235

• 19 150
  • 734
  •   1
Отговори
  • Вила Великула

Приятелки, отново изписахме бързичко поредната 234 тема и тъй като предстои един от най-приятните летни месеци, нека посветим новата тема на него. Месец юли, наситен със слънце и летни емоции, е кръстен на една от най-влиятелните фигури в световната история – римския политик Юлий Цезар. С неговото име се свързват не само величествени победи и исторически събития, но и календарната реформа, която оставя траен отпечатък в нашия начин на измерване на времето. Въпреки че преди това месецът е бил известен като квинтилис, промяната му през 44 г. пр.н.е. е знак на почит към великия римски държавник.

И нашата талантлива Боряна отново ни изненада с прекрасни стихове.
Юли
16 юни 2025 г. в 15:15 ч.
Мами ни морето с поглед син,
вижда се на параход комин.
Юли е , сърцето се вълнува,
към морето мислено пътува.

Някъде остана Златоград.
Връщаме се мъничко назад-
беше завъртяно там кафето,
сладоледа разтопи сърцето.

Рецитали, стихове и песни
правят вечерите толкоз лесни.
Там приятелството ни царува
и младежки баба полудува.

Стига! спомените са ни яки,
но ни вика на море маякът.
Стягайте капели и чадъри,
плажно масло, книжки с дъри-бъри.

Мами ни морето с поглед син.
И по мъжки смигва ни с един
поглед замечтан и малко влюбен,
кой пък от това ще е учуден.

Боряна

СТАРИ ТЕМИ:  

ВИНАГИ ЩЕ ВИ ПОМНИМ
Скрит текст:
=======       =======       =======
Мел, винаги ще бъдеш една от нас!
04.09.1985 - 14.12.2012
Мими (Руми), винаги ще бъдеш една от нас!
12.06.1954 - 18.08.2018
Хармонично (Таня Тодорова), винаги ще бъдеш една от нас!
05.04.1954 - 28.02.2019
Хули (Пенка Маринова), винаги ще бъдеш една от нас!
01.03.1953 - 12.11.2022

Пиятелки, забавлявайте се и не забравяйте добрия тон!

# 1
  • Варна
ЧЕСТИТА НИ НОВА ТЕМА, МОМИЧЕТА!   Nerd
ПИПИ, ЗА ТЕБ С БЛАГОДАРНОСТ!  Flowers Hibiscus  Kissing Heart  Sparkling Heart
ДА СМЕ ЗДРАВИ, ВСЕ ТАКА ДА СМЕ ТЪРСЕЩИ СЕ И ВСЕ ТАКА ДА СМЕ СИ ПОЛЕЗНИ!  Flowers Four Leaf Clover

Момичета, дадохте ми кураж със постовете си, БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ! Sparkling Heart
Днес ходихме с малката щерка на невролог, доволна съм от прегледа, направи ми ЕКГ-ли, ЕМГ-ли на краката, Фло ще знае най добре, имала съм "проводимост" 45, било относително добре, изписа ми лекарства и инжекции съобразени с моята алергия, едната ми биха веднага и имам маааалко подобрение, но за да "не дърпам дявола за опашката смятам да се хваля утре!  Nerd
Дано да изкарам остатъка от ноща в леглото си, а не на фотьойла!  Flowers Four Leaf Clover

Лека нощ, гасЯ ламБите!   Bulb

# 2

Не е важно да има много хора в живота ти. Важното е да са точните...🍷🔥💝 

Добро утро Coffee

Ето ни в новата къщичка - благодаря ти Пипи за красивото оформяне и на Борянка за прекрасния стих Heart
Нека само хубави мигове изпълнят лятото ни и всички ние и близките ни сме здрави и позитивни!

И днес ще бъде един горещ ден - пазете се Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus

# 3
Ооо, добро утро, дами!
Вече сме в нова къщичка Simple Smile , на късмет да ни е!
За рекордно късо  време изписнахме предишната тема, обзети от емоциите за така мечтания Златоград, дано и тази тема се изпълни с емоции за приятно изкарано време, да сме доволни от себе си и света около нас, повече да се усмихваме и радваме и най - вече за да се случи всичко това - да сме здрави - ние и близките ни хора.

Пипи, благодаря за труда, Боряна благодаря за чудесното лятно стихотворение!

Закъснях с разходката.
Тръгваме, че Чарли е нетърпелив.

Хубав да е денят ни!

# 4
  • някъде другаде
Добро утро!
Пипи , благодаря за новата тема.
Боряна , стихотворението ти е много хубаво.
Макавели е казала , че е важно да откриеш точните хора , е  аз открих вас. Вие сте моите точни хора.
Фло , да живи са зъбите , но мен ме е много страх. Аз поисках да ги умъртвят , че ще са под моста и ме е страх да не ме заболят и да трябва да махам моста.
Днес ще ме вземе сестра ми. Събота и неделя сме на екскурзия.

# 5
  • София
Добро утро!
Благодаря за темата! Стихотворението е баш на място!
Топличко е, да живее климатикът!
Тану, лисицата иди-дойде, ами ако беше пантерата? Аз така срещнах щъркел наскоро. На пътя беше съвсем наблизо.
Допредена сте, пазете се от слънцето, хубав ден!

# 6
Добро утро и от мен!

Да ни е честита новата морска тема. Нека я изпълним с хубави новини, пътувания и положителни емоции!

Хубав петъчен ден! Да го изкараме на сянка, хлад и с много течности...по избор Simple Smile

# 7
  • Вила Великула
Хайде сега и официално - добро утро.
Замислих се над думите на Тони - "намерих вас". Пиша в темата от 10 години и ми е направило впечатление за хората, които идват от любопитство и после си тръгват или пък остават за винаги. В повечето случай тези, които остават са такива, с които сме се видяли поне веднъж на живо и са ни поопознали. Може би отстрани да е малко стряскащо за непознатите, как така толкова различни хора, събрани на едно място, пък са заедно и споделят радости и неволи. Има нещо магично и магнетично. Не мога да го опиша или все още да го осъзная. Толкова сме различни, диапазона на възрастта ни е доста голям. Някои от вас са на годините на майка ми, но не ги приемам така, а като близки приятели. Някои са доста по-млади, но някак си възрастта при нас не е проблем. От всяка еда от вас съм получила съвет или помощ. Старая се да помагам и аз с каквото мога. Това е много ценно приятелство. Обичам ви, момичета и се радвам, че съм една от вас.
Ето, че сутрешно се получи едно обяснение в любов, но така си е.

# 8
Добро утро, ранобудни!
Пипи, благодаря за труда ти, Боряна ти също ни зарадва,  ще има м'атриал за четене на следващата сбирка явно, давай все така!
Танитка, радвам се за теб, чакам да се похвалиш, че поне тази нощ си била по-добре.
Аз си пия кафето на терасата и чакам момчетата да се събудят. Ще закусим и последно ще отидем до баЙсейните да се ,,муркаме,,. После тръгваме към ,, майка ти и баща ти,, защото плачат за нас. Той няма да учи,  няма и да работи, защото няма да има време да ходи по почивки и да си играе.
С други думи, нашата е ясна,  мислете му вие.
Хубав ден на всички!

# 9
Добро утро! Успях да се класирам на първа страница, че каквато съм кинолюбителка чак сега видях новата тема!
                Пипи, прекрасно оформена тема с много настроение и цвят! Чудя се как успяваш да свършиш толкова много работа, че и винаги си усмихната въпреки натовареността. Спечели си титла - пъргавелка.
                Борянка, поздрави за прекрасното стихче.
                Танче, радвам се, че все пак са намерили лекарство, което да ти облекчи болките. Правили са ти доплер и дано бързо настъпи подобрение.
                Днес ни чака още един горещ и слънчев ден! Обещават от утре малко дъждец и хладина.
                Спокоен и приятен ден!

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 10:52 от Didia

# 10
  • в сърцата на любимите ми хора
ПИПИ, отново прекрасна тема си ни спретнала. Благодаря за обяснението в любов Взаимно е Sparkling Heart Стихотворението на БОРЯНКА също е точно на мястото си. Благодаря ви, момичета Flowers Tulip
ЕНИСА, много точно го е казал пИятелят - само времето ще си губи да работи. Ориентирал се е добре Simple Smile Сигурно не ви се тръгва от басейните.
ТОНИ, накъде потегляш сега? Хубаво да си изкарате и да ви е прохладно.
Дано и при ТАНИТКА нещата най-после да се успокоят и болките да отшумят. Стискам палци!
Утре очаквам сестра ми да ме отмени при мама. Днес се прибира от екскурзия до Париж и дано си е починала добре, че от утре я очаква изпитание на нервите най-вече.
КЛЕЧИ, Чарли как даяни на горещините? Те, милите, нали не се потят, много им е трудно.
Аз продължавам да мързелувам. Иска ми се да подхвана някоя книга, но с очите не съм добре и ми е трудно, да не кажа дори невъзможно. Единственото ми занимание, смислено, е с Алекс - преговаряме разни теми по български език. Нали догодина ще е седмокласник, да помогна малко и аз, че ще забрави всичко. Доста го понамързява, но то  на кого ли му се работи/учи. Еми работи по изхранването - прави му смутита, но си ги изпива сама, защото той не я слушал достатъчно Simple Smile.
Оставям ви засега, пазете сенките и пийте вода. Гушкам неспоменатите и се надявам да са познали за лекото захлаждане.

# 11
Добър ден, приятелки!
Пипи, моите поздравления за новата тема И БЛАГОДАРЯ!     Боряна, благодаря за морското стихотворение!

Днес може би ще пътувам до столицата и конкретно до Икеа. Внучка завладя хола и ще го превръщат в нейна стая. Брат ѝ и родителите си имат свои и тя иска своя.  Кухненският бокс  е придружен от големичка дневна и там ще е и "хол".  А аз ще ги придружа и само ще разглеждам.
Но г-н президентът ще е тук и син 1 е зает да го посрещат в тяхната фирма. Затова пътуването ще е след като си замине и то зависи към колко часа.
Затова, ако софиянки усетят чуждо присъствие в столицата, да знаете, че е моето.
Иначе си стоя у дома и никъде не ходя извън двора.

А на вас хубав ден!

# 12
Благодаря за новата тема!
При нас едно неочаквано прохладно стана и излизам по задачи. Приятен ден, момичета!

# 13
Здравейте момичета! И аз благодаря за новата тема!
Тази сутрин съм с ниско кръвно и го лекувам с фрапе под чадърите на кафенето. Много е приятно!
Не помня дали съм писала, че Дребосъчковците си отглеждат в специално изрисуван буркан един охлюв на име Панделка. Сега, докато са на море, го "пасем" ние с дЕдо. Та нощес Панделка беше избягала чак при кафе машината и аз съм щастлива, че не сме я уморили. И рибки храним. Утре децата си пристигат в София и пак ще поемем по-лесното, т.е. кучето и внучетата Wink

# 14
  • Кубрат/ Пишурка
Честита ни нова къща! Уютно да ни е! Благодаря, Пипи! И на Боряна - чудно стихотворение! Някои няма да стигнем до морето, но пак е приятна мисълта.
Пипи, върна ме към Балани - първа среща, не бяхме се виждали до тогава. Пътуваме с Румито - баба Мими (лека й пръст) с автобус за Габрово и тя казва : Къде сме тръгнали да се срещаме с жени, които никога не сме виждали! Но не само се видяхме, но и станахме приятелки.

Общи условия

Активация на акаунт