КГБ = Клуб на Готините Баби - 233

• 16 356
  • 733
  •   1
Отговори
  • Вила Великула

Юни
16 май 2025 г. в 22:20 ч.
Какво е юни - чувство помежду ни.
Целувка, топлина и аромат
на зрели ягоди , любовни думи
и да усещаш пулс във всеки цвят.
Със обеци - череши да закичиш
любима или мъничко дете.
Любовен стих на пясък да напишеш,
една вълна след туй да помете
с въздишка думите ти съкровени.
Какво е юни - твоят малък грях.
Събрани в шепа няколко вселени.
И няма нищо друго, няма страх.
Боряна

И в навечерието на най-хубавият детски празник 1-ви юни, как да не си припомним една емблематична песен.

СТАРИ ТЕМИ:  

ВИНАГИ ЩЕ ВИ ПОМНИМ
Скрит текст:
=======       =======       =======
Мел, винаги ще бъдеш една от нас!
04.09.1985 - 14.12.2012
Мими (Руми), винаги ще бъдеш една от нас!
12.06.1954 - 18.08.2018
Хармонично (Таня Тодорова), винаги ще бъдеш една от нас!
05.04.1954 - 28.02.2019
Хули (Пенка Маринова), винаги ще бъдеш една от нас!
01.03.1953 - 12.11.2022

ЗНАЕШ  ЛИ  КАК  УХАЯТ  РОЗИТЕ  ПРЕЗ  ЮНИ?

РОЗИ,  ОЩЕ  НЕДОКОСНАТИ,  НЕПОДАРЕНИ,
                              БЛИКНАЛИ  ВНЕЗАПНО  В  РАННА  ЛЯТНА  УТРИН,
                               БЛЕСНАЛИ  В  СРЕБРИСТИ  КАПКИ,  РАЗПИЛЕНИ.

ПЪПКИ  СА  ЕДВА,  УХАНИЯ  РАЗПРЪСКВАТ.
                                 ВЯТЪРЪТ  ГИ  ГАЛИ  С  ПОГЛЕДА  СИ  ВЛЮБЕН...
                             В  ДОПИР  ОТ  ЛЮБОВ,  С  МОЛИТВЕНИТЕ  ПРЪСТИ,
                                   УЗНАЛ  БИ,  КАК  УХАЯТ  РОЗИТЕ  ПРЕЗ  ЮНИ...

ЧУВАШ  ЛИ  ГИ  НОЩЕМ,  КАК  ТЕ  ВИКАТ  СТРАСТНО,
                             КАК  НАХЛУВАТ  ДРЪЗКО  ПРЕЗ  ПЕРДЕТО  ТЮЛЕНО,
                       КАК  ПРОНИКВАТ  ВЪВ  СЪНЯ  ТИ  С  АРОМАТА  ВЛАСТЕН?

ПОТОПИ  СЕ  В  ТАНЦА  СРЕД  БЕЗБРОЙ  СВЕТУЛКИ,
                         В  ТИШИНАТА  ЛЯТНА  НА  ОРКЕСТЪР  МНОГОСТРУНЕН,
                                  ДЕ  ЩУРЦИ  ИЗВИВАТ  С  ПЪРВИТЕ  ЦИГУЛКИ...
                                И  УЗНАЛ  БИ,  КАК  УХАЯТ  РОЗИТЕ  ПРЕЗ  ЮНИ...

ТЕ  ТЕ  КАНЯТ  В  ЗНОЙНОТО  СИ  СТРАСТНО  ЛЯТО.
                                ВЛЮБЕНИ  В  ЖИВОТА,  ОТ  НЕГО  НЕДОЛЮБЕНИ,
                                     НАТЕЖАЛИ  ОТ  ЛЮБОВ  -  КЮЛЧЕТА  ЗЛАТО...

ЗНАЕШ  ЛИ  КАК  УХАЯТ  РОЗИТЕ  НАЛЕТИ,
                                ПОДИВЕЛИ  ОТ  КОПНЕЖ  ЗА  ОБИЧ  СПОДЕЛЕНА?
                                           ТЕ  УХАЯТ,  КАКТО  МОГАТ  САМО  ЛЕТЕ:
                                      НА  ЗРЯЛА  ЛЮБОВ  -  КАТО  ЦЯЛАТА  МЕНЕ!...

Диана  Енчева

НЕКА ИЗПЪЛНИМ ТЕМАТА С ХУБАВИ МОМЕНТИ И ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ. ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ!!!
[/color]

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 12:27 от pipilota6

# 1
  • София
Здравейте,  хубава тема! Пипи, благодаря!
Не ми е спокойна неделята, както Макавели казва. То е пазар, готвене, чистене след внуците, трябва да се боядисам...
Радвам ви се, че сте прекарали хубаво на срещата! Много неща прочетох, но не мога всичко да коментирам. Дано зрелостниците през седмицата да се придвижват нормално на изпитите! И моята племенница в това число.
Да ви е хубав деня!

# 2
Пу  ,първа под стихчето си,  стана традиция да има стих за месеца, цял цикъл ще  е.
 Пипи  и  у нас има трева, в другия двор повече, но не мога да кося,  та помощ  има. Лозе, лук, чесън, грах, спанак са там. В старото е другото ,доматите вече са до гърдите ми, нагласи ми да пръскам , че няма да си идва скоро.  Пипера  е дребен, лук воден няма ,видях сега че праз, то като  е дребно не личи  за кьорав човек. Каквото смогна,  от важно надолу ще  е.
 Внучката е на състезание  по танци,   по детски, казаха миналата година какви са , забравих и не питам пак ,че  неприятно , забравана баба.  Брат   и продължава да се срамува на сцена, не знам кога ще се пресрами в нещо. Другия  замина,  аз яхвам метлата навън.

# 3
  • София
Хайде в 233, скачайте бабета! Да я изпишем с толкова смях и весело настроение, колкото вчера се смяхме при ЖАНА.
Благодаря ти, ПИПИ.

# 4
  • в сърцата на любимите ми хора
ПИПИ, благодаря за усърдието и красивата тема.
БОРЯНКА, отново в десятката. Прекрасни стихове!
ДИДИЯ, а защо сега не си подновиш книжката? Моята също беше изтекла и без проблем ми издадоха нова. Щом има коли на разположение, какъв е проблемът? Сменяй и карай.

# 5

"Най-ценният подарък, който можете да направите на някой друг - това е вашето време, защото подарявате нещо, което никога не може да се върне."
Сенека

Пипи, благодаря за красиво оформената тема - да я изпълним с хубави преживявания, споделени мигове и щастливи събития Heart Благодаря ти за бързата реакция - ще преведа паричките, същата ли е сумата? Пиши ми колко, моля те.
Борянка, с много работа се товариш - то е хубаво да се движиш, но не ти ли идва в повече? Нямаш помощници около теб ... Добре е да помагаш, но гледай колкото за себе си. Много е хубаво творението ти - ето как наистина ще стане цял цикъл Heart
Дидиа, отпусни си нервите - нещата се случват независимо от това колко се притесняваш. За съжаление това с природата не може да се промени, макар че хората са виновни за много катаклизми - войни , бомби, експерименти и какво ли не ...
Тетка, миналата година ММ купи почвена смес и засадиха домати в туби от минерална вода - в градината последните години всичко се разваля. И тези домати в тубите бяха сложени в градината - пак не станаха. Дано при вас да е успешен опита - виждала съм тук в града успешно отглеждане по този начин.
Тони, силна прегръдка от мен
Мамси, хубава разходка ще си направите до Румъния и ще съчетаете празника с нея.
Фло,

Миналия ден си набрахме цвят от драмбъз и днес завърших сока - вече е в килера. Забърках и едни мъфини с конфитюр от малини и това ще е за днес.

Хубав и спокоен следобед от мен Heart

# 6
Отказаха ме от дрънбъза, вода било.  И сух не съм пипала ,та няма да суша. Чай не обичам, а  и има от какво , шипки основно се ползват.
 Той  е  полезен, но на кого да вдяна.
 Сгъвам дейностите аз, карам  мързеливо вече. Като знам какво беше.

# 7
Пипи, Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus за новата тема!
Да покажа и аз моето "зеленчукопроизводство".
Скрит текст:
Скрит текст:
джоджен

магданоз

лук
Направо ме е срам като ви чета какво произвеждате! Нашият двор не става за такива неща. Преди ММ опитва с домати, краставици, картофи, но не става и затова се отказахме. После син 1 нася трева, за да има къде да играят децата. Опитвах 2 години домати в кофи и водни туби, но не си заслужава поливането.
Не съм и цветарка. Опитвам разни неща, но не е като у хората. Ето малка разходка из двора.
Скрит текст:

Скрит текст:
Тук имаше големи хортензии, но есента ги вадих, за да давам на приятелка на снахата и тази година едва, едва се виждат
Скрит текст:

Розовите божури до седмица ще цъфнат.

От червените май само този ще цъфти. Има още няколко, но нямат пъпки.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 15:07 от К.А.Г.

# 8
Хоп в новата къщичка! Yum
                Пипи, чудесна е. Всеки път става по-хубава и по-интересна. Благодаря за отделеното време и труд!
                Мамси, моята е изтекла преди десетина години и на изпит не ми се ходи отново. Как ли пък не на 70 години ще хукна по КАТ. Да я бях сменила тогава, а сега вече е късно. У дома шофьори повече от колите, но все са заети. Дъщерите, зетьовете, ММ, Ран, Мими, а скоро и Любо и Неда. Май само аз оставам без книжка. Yum Просто в момента всички са заети / кой на лекции, кой на работа, кой - командировка /  и няма как да ги разкарвам по моите разходки.
                Макавели, това с природата си е ясно. Не мога да се съглася с  простотията и алчността на изпусналите кокала в Сф. Неграмотен народ бол и лесно се манипулира.  Те за това и предвиждат промени в образованието - връщане на 8 клас в основното образование, намаляване на езиковите паралелки и разкриване на професионални. Да ги питам, като са толкова отворени и загрижени, техните деца къде учат. Не виждам да са станали работници, а се веят из чужбина и то в много случаи на държавна издръжка.
                Борянке, чудесно е стихотворението ти за месеца. С нетърпение очаквам следващите.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 14:57 от Didia

# 9
Охооо, отново нова прекрасна къщичка! Пипи, благодаря от сърце ❤️ Много хубава е станала! Борянка, добра муза и навреме те е споходила, и на теб благодаря 🥰
Днес отново се разправях с един шкаф в кухнята. Отново намерих какво да изхвърля, но оставих и за следващия път. Знам, че другия път ще изхвърля това което прибрах, но не мога да обясня защо сега не го направих 😁 Няма да готвя, ще доизяждаме каквото има.

# 10
Много уютна къщичка, както винаги, Пипи! И юнското стихотворение на Боряна ме накара да се усмихна и да си помечтая за всичко красиво, което предстои да се случи. Аз съм си засадила много рози на село, но все още не са цъфнали. Само една е показала срамежливо цвета си.

Радвам се на срещите, които си организирате. Присъствах само на една, но мога да си представя колко хубаво сте си изкарали в Банкя.
Днес от нашето министерство искаха информация колко ученици не могат да се придвижат до училището си за матурите. Прозвъних на децата, някои живеят в Железница, други ще разчитат на такси, част от тях имат книжки. Но не биваше да им причиняват този стрес. Липсва ни съпричастност. Как да подкрепя шофьорите, като те не мислят за хаоса, който създават. Надявам се здравият разум да надделее.

# 11
Не успях в един пост и затова продължавам с моите цветарски експерименти.
Скрит текст:
.
Тази роза ухае прекрасно, но по-интересен е тъмнолилавият ѝ цвят!

Тази розова красавица ухае божествено!
Тук саксийки за  шаренийки

Разни в задните места в двора
[
Скрит текст:
img]//cdn.bg-mamma.com/ajnE/3SE6d.jpg[/img]

Скрит текст:
И единствената ми цъфнала орхидея
Не е "дизайнерско", но е моят двор, в който мога да се разходя, да почета книга, да релаксирам. Благодарна съм и на това.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 15:16 от К.А.Г.

# 12
К.А.Г., много ти е хубава градинката особено тази част с тревичката. Така си представям двор - трева, храсти, цветя. Е, в някое ъгълче може и някой зеленчук, но по-голяма зеленчукова градина с това време, градушки и т.н. си е направо труд без да знаеш какво ще се случи с него.

# 13
  • София
КАГ, прекрасен двор и чудни цвят имаш, не бъди скромна, чудесна градинарка си!
И другите градини ми харесват!
Боряна, наистина, защо садиш толкова много зеленчуци, намали ги само колкото да ти необходими за лична консумация?
Аз чакам боята да ме хване, сготвих, ще се изкъпя и имам да гладя, но не зная дали ще си приема поканата.
Може да се отдам на мързела.
Лека вечер!

# 14
  • Варна
ЧЕСТИТА НИ НОВА ТЕМА!
ПИПИ, ЗА ТЕБ!   Flowers Hibiscus  Kissing Heart

Браво момичета, много сте чевръсти в писането, дано се вредя на първа страница!  Nerd

Първо писах в новата тема, после отидох да чета непрочетеното от старата и видях, че питате за терапевта и се върнах да се допиша, четенето след това.  Yum
Ами, има полза от този вид терапия, колкото и да не съм се интересувала от нея. Вчера ме води малката щерка, но терапевта не я допусна да ми помогне със събличането, мотива му беше, че след първия сеанс трябва сама да се справям с това. И вчера пак терапевта масажира, аз викам! По-леко ми е, но то и предния сеанс на другия ден ми се появи мускулната треска и болката  в лявата страна. Така че ще чакам. Показа ми още най-елементарни упражнения да правя всеки ден и след един месец пак на преглед при него. Има надежда, но много бавно е лечението.
Най-вероятно ще видя Златоград през крив макарон. Още съм приведена макар да се движа с канадка и много бързо се изморявам.

Хубав остатък от неделния ден, момичета!  Kissing Heart

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 16:33 от tanitatania

Общи условия

Активация на акаунт