КГБ = Клуб на Готините Баби - 233

• 20 022
  • 733
  •   1
Отговори
# 15
  • в сърцата на любимите ми хора
ДИДИЯ, няма законово определен срок колко време след изтичане на валидността на СУМПС трябва да се извади
нова книжка. Това може да стане след една-две
или пет години, без това
да има някакви последици за притежателя на
свидетелството. Стига,
разбира се, през това
време да не шофира.
Не се държат никакви изпити. Има глоба.

# 16
  • София
Няма глоба, ако книжката не е подновявана. В момента, в който някой реши, че иска да шофира си вади медицинско, подновява си книжката си шофира спокойно. Лично изпитано. Успех!

# 17
Мамси, не съм се интересувала и си мислех, че има изпит след толкова години, че и на тази възраст. При мен е малко по-тегаво, защото ми откраднаха чантата с документите. Влязоха у дома - обир. След няколко дена от 3-то РУ ми върнаха книжката. Намерила я някаква жена, която си разхождала кучето. Само, че талонът не е намерен, само книжката и трябваше да взимам протоколи за кражбата и просто се отказах да обикалям. При това вече шофьорите в къщи станаха  много и свикнах да изпълнявам ролята на куфар. Добре ни беше преди ММ да се разболее. Винаги под ръка имах такси. Сега обаче едва ли  ще кара кола скоро и .... се появиха проблеми. За това съжалих, че не съм си търсила протоколите от обира, а сега май нямам и желание да търся.

# 18
КАГ, защо тези красоти в скрит текст? Много ти е хубаво, радост и отмора за очите!
Дидия, аз мисля, че за книжката ти е нужно само медицинско и да носиш старата. Няма причина да ти налагат глоба. Ако ти се чувстваш неуверена да започнеш пак да караш, може при някой инструктор да си вземеш час-два опреснителни часове.
Ние с ММ бяхме пропуснали да си подновим книжките и цяла година и половина сме си карали нелегално. Никой не ни хвана през това време, за наш късмет. Отидохме още на следващата сутрин при ЛЛ за медицинско и после в КАТ. За изгубена книжка най-много да ти сложат глоба 20 лв.
Без кола не мога. Важно ми е шофирането. Пък и ми е приятно да карам. Когато имам някакъв проблем се качвам в колата, хващам си живота (волана) в ръце и всички гадости излизат през ауспуха Simple Smile

# 19
  • София
На обяд много бързах и затова се отчетох само с няколко изречения.
Сега имах много материал за четене. Браво, момичета - чудесен старт!
ТЕТКЕ, от една порода сме . И мен мама ме е родила с волан в ръцете. Харесва ми да шофирам. Разсмя ме с това заключение, че гадостите излизат през ауспуха. Истина е! Joy
ДИДИА, толкова си оправна, че те съветвам - вземи си книжката. Човек не знае кога ще му потрябва. Шофирането не е лукс, а необходимост. Не си представям и ден без колата. Толкова неща движиш, направи нещо и за себе си!
МЕРИАН, напомни ми, че и мен ме чака една планина покривки, салфетки и т.н. за гладене.
МАМСИ, поздрави на "сладката" баба Мими. Дано да я потегнат. Чака ви хубаво преживяване! Flowers Four Leaf Clover
ТАНИТКА, току виж, макаронът се изправил и ще се срещнем в Златоград. Има почти цял месец до тогава.
КАГ, красиви рози имаш. Аз отново не успях да захвана Черната роза - Блек бакарА. Купих 3 корена и нищо.
ЛУННО ЦВЕТЕ, ти тази година май нямаш абитуриенти?  И тия от МОН като искат информация кои деца как ще се придвижват, да не би да променят нещо или само ви намират работа. Кой измисля всичките безумия???
КАССС, пак слушах внучката ви - гласче като звънче! И текстът е хубав - браво на учителката. Браво и на Хайгашот.
БОРЯНА, поздравления за юнското стихотворение. С нетърпение очаквам моето, юлското. Ей, ненаситни сме.
МАКАВЕЛИ, хареса ми мисълта на Сенека.
ТОНИ, и от мен прегръдка, миличка. Hug Имаш си прекрасен подарък от твоето момче - красивите ви момичета.
ПИПИ, строиш усилено - къщичка след къщичка. Ще изпълниш петилетката за три години.Stuck Out Tongue Winking Eye
Днес се събрахме с племеника и почетохме братчето ми. В сряда стават 10 години, откакто си отиде. Решихме да сме на заведение, но за сетен път се убедихме, че за такива случаи у дома е по-добре.
Приятна вечер и хубави занимания.

# 20
Привет, пИятелки! Прочела съм ви от - до. Най-напред да пожелая на Гъбката много здраве, чакаме я всички, Фло скоро да ни зарадва с още по-хубави новини.
Пипи, благодаря за отделеното време, за да ни приютиш в красива розова къща.
Боряна,  Flowers Hibiscus.
КАГ, красоти показваш, при нас още няма толкова много цъфнали цветя. Студено е, розите стачкуват.
Тони и Дидия,  гордейте се с прекрасните момичета! Касс,  прегръдка за твоите сладури!
Дидия, представям си как се притесняваш, но Неда е желязна, всичко ще е наред с нея. Хич не се сещам на кого прилича, като знам какво разказваш за нея  Stuck Out Tongue Winking Eye
Сега малко за мен. Снощи нагушках стария пИятел, после извадихме тортата за днешния рожден ден на чичо и изядохме 8 шоколадови плочки от нея. Деди каза, че ако не му дадем една ще ни издаде. Подкупихме го и днес душата толкова пъти каза, че тортата си е такава, без допълнително шоколад, че накрая всички ни разобличиха. Чичо духна с помощ от пИятел 37 свещички, после оправих малко прасарника и сега пиша фермана. Тази седмица ще се гледат с майка си, защото трябва да го води на превръзки. Другата съм аз. Много съжалявам, че не присъствах при Жана, но много ми беше натоварена програмата. Не се съмнявам, че сте си изкарали чудесно.
За всички споменати и не, прегръдки и лека вечер!

# 21
Ениса, Неда прилича на майка си и физически, и като поведение и психика! 100 % си е от нашата рода! С 1/8 пернишка закалака. Майка и беше същата. Каквото си науми това си и прави. Да, да и....след това няма нищо общо с ДА-то. И сега, като и кажа нещо за децата, отговорът е - да се оправят сами, големи са , ти не си ми висяла на главата и аз няма да го направя. Това с "големите" го слушам още от детската градина. Yum За това и двамата са много самостоятелни и за сега се справят повече от отлично с всичко. Днес,като се качих да им занеса баница / от скука спретнах набързо по една турска рецепта/ тя правеше картофени кюфтета за баща си. Той нали е вегетарианец. Чете от телефона рецептата и действа. Помогнах и , но тя се възмути, че може и сама. Сега е на стадиона на "Капките". Притесних се как се е облякла, защото ходи леко облечена, а става студено късно вечерта. Звъннах и установих, че е съобразила та съм спокойна. Ще се прибере с баща си. Той нали е режисьор по монтажа та е на работа в момента. Някой е на развлечение, друг на работа и кой за каквото е учил.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 22:46 от Didia

# 22
Добър вечер! Набързо, че гледам Капките и  докато тече реклама.
Благодаря за хубавите отзиви за моите цветенца, но това да гледаш цветя  е  изкуство, познания и усет. Аз не ги притежавам тези умения и правя аматьорски, но пак е нещо.
Аз имам книжка, но не карам. В началото се ударих в оградата и до там с карането. Забравила съм напълно. Все пак си поднових книжката преди няколко години без проблем.
Завиждам на всички, които карат. Това е свобода! Не зависиш от никой.Решаваш и тръгваш.

# 23
  • някъде другаде
Пипи , чудна е новата къщичка.
Боряна , и това стихотворение е много хубаво.
КАГ , много е хубава градината.

# 24
Е, Тони , аз минах към професионалистите вече , трябва да е хубаво

# 25
  • Вила Великула
КАГ, чудесна ти е градината. Наслаждавай и се с чаша кафе всяка сутрин.
Аз днес си отвисях по-голямата част в Пирогов. На обяд майка ми и приятелката на Марти ходили на пазар в близкия ЛИДЛ. Той е буквално на 5 минути. На връщане момичето носело двете тежки торби и майка ми до нея с бастунчето. /Нали есента сменихме тазобедрена става и се притеснява навън да излиза без помощно средство/. И бабката нещо си оплела краката в баснуна и паднала. Слава богу, че главата и краката са и ок, но затова пък счупено дясно рамо и счупена лява китка. Гипсираха китката и стегнаха рамото с ортеза. Най-трудно беше качването и слизането от таксито. Ходихме до Пирогов с такси, че няма къде да се спре там. Сега Ванеса остана при нея за през нощта и утре сутринта аз застъпвам. Ще работя от апартамента на майка ми.
Затова Макавели при първа възможност ще ти изпратя тениската, само, че няма да е в близките 2-3 дни. За парите моля те не се притеснявай - ще ми ги дадеш в Златоград. /ако успея да дойда/
Днес ми беше много шантав ден и утре ще се нагласям според ситуацията.

# 26
  • София
Ех, лошото бързо идва! Дано се оправи бързо жената, но съм го преживяла с майка ми, не е лесно! Пипи, кураж!

# 27
Пипи, благодаря за новия дом! Kiss
Много неприятен инцидент с майка ти. Няма да ви е лесно и на нея и на теб.
Фло, Тони, за вас прегръдки!

# 28
Ох, Пипи! Скорошно оздравяване на майка ти!
Моята майчица се е превила на буквата Г, но не ще нито бастуна, нито проходилката. Само се подпира по мебелите и иска да я водя на лекар, за да ѝ оправят гръбначното изкривяване...
Днес ѝ беше малко по-ниско кръвното и цял ден спа, даже шумните правнуци не можаха да я събудят. Сега е свежа и бодра като репичка и още не мога да я накарам да си легне.

# 29
Пипи, много неприятен инцидент. Дано бързо се възстанови и бързо зарастне счупеното, че при възрастни е доста бавен процес.

Общи условия

Активация на акаунт