КГБ = Клуб на Готините Баби - 234

• 16 433
  • 726
  •   1
Отговори
  • Вила Великула

Какъв по-подходящ ден от днешния има за новата ни тема. На днешния ден – 9 юни, отбелязваме Международния ден на приятелството, обявен от Общото събрание на ООН.
Една арабска легенда за приятелството разказва за двама приятели, които вървели през пустинята. По пътя избухнал спор и единият зашлевил шамар на другия. Пострадалият, без дума да обели, седнал и написал на пясъка: „Днес моят най-добър приятел ме удари!“
Продължили напред и стигнали до един оазис, където влезли да се изкъпят. Оскърбеният приятел внезапно започнал да се дави, но навреме бил спасен от другаря си. Когато се посъвзел, грабнал камата си и написал на един камък: „Днес моят най-добър приятел ми спаси живота!“
Заинтригуван, приятелят му го попитал: „Защо, след като те нагрубих, писа на пясъка, а сега пишеш върху камък?“
Засмян, другарят му отвърнал: „Когато някой добър приятел ни засегне, трябва да напишем това на пясъка, където вятърът на забравата и прошката ще го заличат. Но от друга страна, когато ни се случи нещо голямо и прекрасно, трябва да го гравираме на камъка на сърцето, където никой вятър не може да го заличи.
И още нещо от Мечо Пух:  – Ще бъдем ли приятели завинаги? – попита Прасчо.
– Дори и за по-дълго! – отговори Мечо Пух.

И нашата талантлива Боряна написа нови стихове за юни.

8 юни 2025 г. в 22:00 ч.
Почакай време, дай ни малко пролет.
Аз спомням си , когато бях по-млад
по-други времена и други хора.
Сега какво - от боти скачам бос
или си търся джапанките ланшни.
И мъчи ме един голям въпрос:
Земята ли разсърдихме от алчност
или така вървят етапи в мор
горещи, после ниски амплитуди?
Смили се, юни, ставаме отбор
от малко или много вече луди.
Боряна

СТАРИ ТЕМИ:    

ВИНАГИ ЩЕ ВИ ПОМНИМ
Скрит текст:
=======       =======       =======
Мел, винаги ще бъдеш една от нас!
04.09.1985 - 14.12.2012
Мими (Руми), винаги ще бъдеш една от нас!
12.06.1954 - 18.08.2018
Хармонично (Таня Тодорова), винаги ще бъдеш една от нас!
05.04.1954 - 28.02.2019
Хули (Пенка Маринова), винаги ще бъдеш една от нас!
01.03.1953 - 12.11.2022

И понеже всички се вълнуваме за предстоящата среща, ето как ще изкараме.

Няма да пропуснем няколко снимки по пътя.

Снимка и по време на тържеството ни.

Пиятелки, забавлявайте се и не забравяйте добрия тон!

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 22:16 от pipilota6

# 1
Малееее, аз ли ще съм първа?
Пипи, благодаря!
ПП
От бързане да не изпусна първенството пропуснах да благодаря на Боряна!
Хайде приятелки, идвайте тук!

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 22:16 от tetka_the_best

# 2
  • София
Привет, в новата къщичка!
Благодаря ти, ПИПИ! Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose
Живи, здрави да я изпишем. Дано тази да е по-добра от предишната.
Сега отивам да разгледам началото.

# 3
  • в сърцата на любимите ми хора
Много ни е хубава новата тема 🤗.
Благодаря на ПИПИ!
Благодаря на БОРЯНКА! Както винаги - на ниво ❤️

# 4
Пипи  Flowers Hibiscus и благодаря. Страхотно оформление!
Боряна Hands Clap
Момичета  Heart до никъде.

# 5
ЦОП! Да се запиша в новата тема. Пипи! Flowers Hibiscus И за Боряна Flowers Hibiscus
До утре, приятелки!

# 6
Познайте дали гладя? Тцъ, чета си тук. Още не ми се спи, бърбориво ми е Wink
КАГ, поздравления за успехите на твоите хора! 🍀
Ениса, до никъде и за теб!
Да се оплача от А1. Днес не дойдоха. Пратиха ми смс за утре. Само ми е до тях утре, но няма начин, пак ще ги чакам.
Оплаквам се и че днес получихме пенсиите... Успях да преполовя моята. Аман. Редкопръста ли съм, що ли...

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 23:31 от tetka_the_best

# 7
След като духнах свещичките ви се показвам за малко Simple Smile
Пипи, чудесна нова темичка - благодаря! Да я изпишем с щастливи преживявания Heart
Борянка , отново си точна Hands Plus1
Мамси, успех утре Hands Plus1
КАГ, поздрави на медалистите!
След доста размисли решихме да се откажем от ходенето до Гърция - дано не е късно да го кажа. Много път се събира, времето е много горещо, а и вечерта е хубаво да сме свежи. Това е и за четиримата. Какво ще кажете?

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 01:56 от makaweli

# 8
Видях теее! Много сте готини!
            За ходенето до Гърция аз нямам думата, но за мен аргументите ти са много смислени. Нека другите да се изкажат.

# 9
  • в сърцата на любимите ми хора
И аз те видях. Много сладки и усмихнати 🤗
За Гърция мисля, че е добро решението - времето наистина е малко, а пътят е доста тежък, не си струва.
Май е време да гася ламБите. Спокойна нощ на всички!

# 10
  • София
Пипи, благодаря за темата, станала си голяма майсторка на презентацията, направо професионално!
Макавели, не те видях, много за кратко си пуснала снимката!
Клечке, и на мен днес ми се видя видя много горещо, а още не е чак толкова висока температурата. Как ще я караме, не знам!
Относно Гърция, коментирахме преди 2 седмици с Пипи. Колежката ми по стая в работата беше ходила миналия месец до Гърция от Златоград. Каза, че единия път е много дълъг, а другия- много завои и всъщност не си заслужава усилието. Но ще решим на място. Утре трябва да ставам в 6. Лека!

# 11

"С течение на времето ще научиш, че човек сам трябва да поддържа собствената си градина и украсява душата си, вместо да чака някой друг да му подари цветя."
 Хорхе Луис Борхес

Добро утро Coffee Coffee Coffee

В днешния световен ден на приятелството - благодаря че ви има и тук винаги може да се разчита на подадена ръка и приятелско рамо Heart

Свеж и успешен ден на всички Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 09:54 от makaweli

# 12

Един път и  аз рано да се обадя, няма да ви отменям с кафето,  с един мъж идвам. Млад  и готин, за какво са ни стари.
 Ще ходя за пенсията, че имам и да плащам изостанали работи, и хладилникът е празен и не само той.
 Парите не са всичко , но без тях не може.

Не можах да спя тази нощ, чаках да ми фрезова сина едно местенце, снощи до късно сях, садих, иска още краставици , праз сложих вече, той  стана за бране , но място не намерих, пък и времето едно.  Ще бодна и малко целина, освободих и  за нея място, после каквото ми хрумне в движение , но повече садило не пипам.  Само копане и поливане. Доматите почнаха да зреят, откъснахме,  но  имат плесен, напръска ги  ,че бързо ще си заминат иначе, сега ще чакам карентен срок.
 И да ви кажа , косенето не било лесно,  ходи да коси  третия двор, върна се с мокра тениска , аз за това и не пипам, пък и  не е количка,  тежко , храсторез ли е ...знам ли. Да взема парите , може заради тях да не спах, не е лесно да имаш да вземаш ,въпросът е с колко ще се върна, като Тетка, пък като ми се доспи, спалнята е моя.
 Клечи, Чарли събуди ли те вече?
 Я па изненада, бабата впечатлява.

# 13
  • София
Добро утро!
Макавели, хубава компания сте се събрали, този път те хванах!
Борянке, пак ще задам същия въпрос -ще употребиш ли всичката земеделска продукция, която произвеждаш, или ей така за спорта го правиш? Пази си силите, праз има и на пазара, а и колко праз ще ти трябва?
Направо съм като пиян морков от недоспиване, не зная вече как да се боря с моя проблем с безсънието.
Днес може би ще бъде една идея по хладно. Дано!

# 14
Добрутро, добрутро ви!
И да е хубав деня ...
И да изпишим цялата тема само с кой каквото му е сЪрце - кой с работа, кой с разходки, на кой каквото най - му се прави.

Къшшш  болести, отивайте си от където сте дошли! И да не се връщате повече при моите приятелки.
Мамси, успех днес !
Мая, оправяй се!
Мериан, и зъби, и кокаляци бързо да минават.
На Красива Бела на момчето, всичко да му е на ред...
На Янчето крачето и то.
Всички, които имат болка да преминава и да се радват на добро здраве.

Нова тема, нов късмет - само здраве, спокойствие и хубавини Simple Smile !

Благодаря, Пипи, за оформлението!
Борянка, и на теб за стихотворението!

Хе, хее, Мериан голям лаф - аз водя класацията на пияните моркови Simple Smile!
Т'ва да заспиш на пейката на спирката някой правил ли го е,  ааа?
Добре, че някой не ми открадна раницата от скута, че портфейл, банкова карта, лична карта - всичко си нося в нея. Срам голям, ама и от недоспиването сутрин, и топлото през деня са си.  - - али  мамата .. Или пък ме е налегнало старческото изкуфяване, знам ли  ....

Пипи, викаш топли вълни да не са  - отдаааавна минАх този етап на живота, без да го усетя дори... К'ви топли вълни, кви пет лева аз съм дърт крокозъбъл, догодина почвам 70 -се, направо си е от ЕГН - то.

Даже сега като пиша рано- рано, след разходка, миене и хранене на куче още усещам, че мислите не ми текат в стройни редици, а са хаотични и разхвърляни. Себе си не съм измила и нагласила, ама другаря е задоволен по всички правила и сега похърква в неговата къща. И цял ден ще се мести от кълка на кълка от едно място на друго, а баба му има работа за вършене .

Оффф, спирам със сутрешните брътвежи. Ще дойда, когато съм по - адекватна.
Спокойно и доволно да ви е момичета!

Общи условия

Активация на акаунт