КГБ = Клуб на Готините Баби - 234

• 19 868
  • 726
  •   1
Отговори
# 15
  • някъде другаде
Добро утро!
Пипи , благодаря за темата. Хубавици сме на снимките.
Борянка , очаквано , много хубаво стихотворение.
Мамси , стиснати палци.
Сега чух , открит е още един дом на ужасите в с.Говедарци. Изведени са 25 човека.
Тази седмица ще работя само днес и утре. После ще си почина , ще свърша нещо и в петък за Златоград.
За Гърция ако решите да се откажем не е проблем. Наистина ще е много топло.
Успешна седмица с хубав край!
ПП: 4 дни до Златоград

# 16
Добро утро!
    И ние нощес не спахме добре.
     Пия кафе, за да се саферясам преди разходката с кучето. Адски ми се спи.

# 17
Яяя, къде съм бляла  преди малко като писах ...
Или ... просветна ми малко след дозата кафенце, но трябва да ставам, за съжаление...

Макавели, още веднъж следпразнично - жива и здрава ! Видях ви, благодаря!
Тъй е, човек трябва сам да си се грижи за собствената си градинка... Сам да си се грижи за собственото си спокойствие и добро настроение и да не зависи от другите около него....

И впрочем влязох да кажа -
Честит ни ден на приятелството!
Много беден щеше да ми е живота без вас и съм благодарна, че ви има !

# 18
  • София
Добро утро, дружки!
Честит ни празник на приятелството!  Благодаря ви, че ви има! Heart
И един музикален поздрав!

ПИПИ, стана голям спец - оформила си новата ни къщурка чудесно! Толкова е уютно, цветно, позитивно! Hug
БОРЯНЧИЦЕ, прегръдка и за теб, мила. Hug Подарила си ни поредното бисерче от броеницата твои стихове.
МАКАВЕЛИ видях ви. Очаквам срещата на живо.
МАМСИ, хайде, по живо, по здраво. Обади се.
МЕРИАН, разсмя ме с твоя пиян морков. Приятна работа.
КЛЕЧИЦЕ, спорен ден.
ТЕТКЕ, лягай да си доспиш.
ТОНИ, за теб е чувалчето с прегръдките. Hug
КАГ, поздравления за медалистите! Браво!
ЯЖКА вчера си посрещна внучката. Щастлива е.
За Гърция съм пас. Много път ще ми се събере. Искам да имам време за разговори с вас, някъде на сянка, на въртяно кафе.
Хайде, със здраве. И нали си знаете - Heart до никъде и повече от повече.
Приятен ден!

# 19
Клечи, гуш!

# 20
  • Вила Великула
Добро утро, приятелки!
Прочетох всичко, което сте написали, но нищо не запомних. И аз не съм спала през нощта и то не заради друго, ами в 1,30 майка ми ме събуди, че много я боляла едната ръка, за която от ден първи твърди, че не я боли. Сега изведнъж адски болки. Според мен беше театър, защото през деня и четох конско. Е познайте после дали съм заспала?
Клечи, значи казаното от мен за горещите вълни го приеми като комплимент, защото приличаш на някоя мацка, която току-що и се случват тези събития.
Макавели, и вас видях. Дано да се видим и на живо. Ако сестра ми успее да дойде, почти съм навила ММ да тръгнем с колата много рано в събота и да сме преди обяд при вас. Но, като има едно"НО" всяко нещо е предпоследно.
Радвам се, че ви хареса оформлението на новата ни къщичка. Дано да я изпишем само с хубави неща.
Танитка пак ми се загуби. Танитке, обади се......

# 21
Пипи, аз будна от 3 с подобно... Трудно размина.
Разходих кучето, видях внуците Heart На баба валерианчетата Heart
Чудя се какво да измисля за закуска днес. Взех да огладнявам.
Тази сутрин е прохладно, има ветрец.

# 22
  • София
Добро утро и благодаря за новата тема!
Борянка, хубаво момче си показала. Ама  много младо, зелено - не е за мене.
Вие вече си получихте и похарчихте пенсиите. Моята още я няма - сега рових в ел. банкиране. Не знам защо Пощенска банка ме е сложила в края на списъка.
Макавели, кой е мъжа с тортата? Питам, защото е одрал кожата на баща ми. Същия корубгски нос/като и на бай Тошо/, плешивото петно, вежди, усмивка - еднакви.  Само че бащата беше по-едър, с широки рамене. Като видях снимката в първия момент се стреснах.
При нас има свеж вятър, дано разхлади малко. Хич не ми се седи на климатик, не обичам студеното.
Има ли и други с климатици - да задам въпрос от серията тъпи.
Зимата, в режим топло го пускам есента, настройвам 22 гр. и си работи така до май месец. А миналото лято го пусках през деня, по обяд за да е хладно като си дойде Пл. Вечер по някое време го спирах - така цяло лято. Но като дойде техника за ежегодна профилактика и го разглоби вътре имаше наслоен много прах и нещо като мухъл. Чисти го под душа, суши го и каза, че при охлаждането нещо не е доиздухало преди спирането. Уж ми обясни какво да правя лятото. Но и мрънчоците бяха в къщи - врякаха, бутаха се, едвам ги осмирявах и забравих какво ми каза за летния режим.
Та ако може да ми обясни някоя добра душа как да го ползвам лятото. Дано ме разбрахте след дългото обяснение.

# 23
  • някъде другаде
Честит ден на приятелството! Благодаря , че ви има.
Айша , аз и лято и зима свалям филтрите и ги мия също под душа.
КАГ , браво на децата. За в бъдеще още медали да печелят.

# 24
  • София
Ето съм! Айше, ние нашия климатик не го държим включен постоянно. При вас може и да е оправдано, защото си повече у дома, но мен ме няма по 10 часа през деня, не ми се струва оптимално да работи през това време.
През лятото трябва да го включваш на снежинка. Нагласяш си градуси, сила на вентилацията, по-нагоре или по- надолу да ти духа и дали да е безшумен.  Можеш да сваляш мрежичките и да си ги миеш на мивката с вода и сапун. Твоя май беше подобен на нашия Мицубиши електрик, нали? И ние ги викахме доставчиците да го профилактиката нашия, не са намерили някакъв кусур в работата с него. Успех!

# 25
Хайде и аз се добрах до новата ни къщичка! За разлика от будуващите аз съм поспалана. Rage Рано се инсталирах да гледам филм и той ме е гледал. Преди малко се излюпих, че голямата щерка дойде на кафе та ме събуди.
                   Пипи и Борянка, поздравление за темата и за новото стихче. Дано я изпишем само с положителни емоции и добри новини.
                   Айша, филтрите ги почиствам почти всеки месец. Лесно се свалят и се измиват с вода. Сваляш горния капак измъкваш ги, миеш и поставяш. Може да се поставят и мокри. Няма проблем. Няма зиме, няма лято винаги стават прашни. През зимата по-малко, но аз си ги мия.
                  КАГ, честито на внуците. Да побеждават и в спорта и в живота.
                  Честит ден на приятелството - обичам ви до никъде и ..повече от повече. Sparkling Heart

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 10:04 от Didia

# 26
Всеки месец му мия филтрите от прахоляка. Изключвах го само тогава (режим отопление). Лятото го ползвам като теб - само при нужда, или постоянно, ако е много горещо, като гледам разликата между вътрешна и външна температура да не е много голяма (често излизам на терасата и да няма температурен шок). Нагласям го да духа високо горе, където е горещия въздух и да не ми духа директно. Честото пускане и спиране не позволява климатика вътре да се изсуши и събира влага и прахоляк, които развиват плесени. Ако не ти се вика фирма, има и препарати за почистване на климатици.

# 27
Айша, мъжът с тортата е ММ - твърде далече сме, за да имат нещо общо. Родата на свекъра и свекървата не са се местили в годините - на границата между Русенска и Силистренска област живеят, близо до Дунава.

# 28
  • Вила Великула
Айша, както са ти казали и преди мен, филтърa трябва да се мие често. така климатика работи и по-ефективно. Иначе от техници знам, че не е ок да се спира и пуска постоянно. Ние през зимата нямаме парно и обикновено се топлим на климатик. Лятото в къщата е доста прохладно и не се налага да е включен, но в апартамента си е жега и е на снежинка настроен. Иначе зимата го спираме само ако отсъстваме повече от 2-3 дни. Енергията, която хаби при набиране на нужната температура е такава, че все едно да работи на нормален режим цял ден.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 11:02 от pipilota6

# 29
Мериан, ядем си произведеното, от всичко по малко  е.. Преди години  и месото си произвеждахме,  и фуража, и  през седмица гости посрещах - девера да го накърми мама с все домочадие.  Готвиш, постилаш  переш, от-до олинклузив. Чудя се как съм издържала. Като сравня със сегашните нрави и подвиг. Синът 2 си иска, запален е по земеделие. Тиквите растат, ще има за медали  ,дано   и вържат,  и  за себе си ще  направя един. Няма само за вас.
 В какво да се хвана - това ми е фитнеса, няма друг. Докато мърдам ще  е. Ади стягайте се за Златоград. Как не се сетих да го остихотворя, нали няма да ходя, забравих за момента.

Не познахте  младежа,  никак не е толкова млад вече. Старо гадже  е, испанец,  Вгледайте се хубаво.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 11:04 от Бор_яна

Общи условия

Активация на акаунт