КГБ = Клуб на Готините Баби - 235

• 19 213
  • 734
  •   1
Отговори
# 720
Добро утро, момичета! Приятно ми е да ви чета, много е задушевна нашата къщичка. След малко отивам на нашия петъчен пазар, след обяд съм набелязала няколко задачи за свършване. Приятен ден ви желая!

# 721
  • Варна
Привет, баболини!  Hands Wave
При мен няма нищо ново, чета ви редовно, стискам палци когато се налага, радвам се когато споделяте хубавини, цъкам с език, когато новините са "по-така".....
Благодарение на дамите от Пенсионерския клуб, обаждат ми се редовно по телефона, качват клипчета от мероприятията и съм в крак с летния живот във Варна. От Клуба сме в лятна ваканция до м.Септември, но в Морската градина, нали сме във "Варненско лято" на Сцена "Раковина" всеки ден има концерти на различни състави, солови участия и нали дамите-пенсионерки са първи редовни зрителки, та винаги се намира някоя да ми сподели нещо интересно.
От сутринта гладна и жадна чакам мед.сестра да ми вземе кръв за изследване на място, тя идва през петък, но днес явно няма да дойде, та след малко ще закуско-обядвам пил.супа и десерт пъпеш. Писнало ми е от пилешко-пуешката диета, ама подаграта я налага! Никакво червено месо, никакви карантии, а така обичам и шкембе чорба, и ..... много забранени неща. Само перушина дето не ми е поникнала вече!  Animal Rooster
Алерголожката ми тества 7 вида таблетки и една обезболяваща инжекция, две от лекарствата не ги понасям, другите ги пия и чакам да изгрее слънце и на моята улица, ама кога ли!!!
Тестването станало по 5 лева на чертичка, дадох 40 лева, едното лекарство дето не го понасям е 33 лева, другото 16 лева, оше 50 лева..... и ще ми пее Лили Иванова "не всичко е пари, приятелю...!"
Вярно, че за здраве чавек не гледа парите, но..... съдба! Яко я закъсах!

Хубав ден, баболини!  Flowers Four Leaf Clover

# 722
Ехооо, ето и аз съм тук да ви кажа добър ден! Simple Smile
Борянка, клипът не успях да гледам, но от разказа ти си представих какъв ужас е било. Природата си отмъщава, жалко.....
Нами, чудно хлебче си спретнала, чак ми замириса и се облизах  😋 Simple Smile
Макавели, важното е, че дечицата са добре, щом са и на площадката. Какво ще им готвиш днес? Аз съм планувала едни шницели за довечера.
Ениса, значи и при вас е имало буен вятър. Като прочетох за батута направо се стреснах, че и ние имаме, но и дворът ни е малък, та ако рече да го вдигне и носи вятър не знам къде ще се забие. Нашият е  доста голям, почти колкото една по малка стая и и доста тежък. Трябва да кажа на мъжете да помислят. Явно това ще ни чака оттук нататък.
Пипи, айде, не остана, стягай багажите и дим да те няма! Приятна почивка и релакс!
Тетка днес много кратка. Сигурно е по институции. Стискам още палците!
Тони, всяко начало си има и край, но пък това не значи, че после не може да има ново начало, нали?!  Наслади се на последния ден и прави план за следваща дестинация!
Танитка, силна прегръдка за теб и дано най-сетне Слънчо посети и твоята улица! 😬
Спокоен и хубав следобед маНдами! 🥰

# 723
А аз си имам четирикрако гостенче. Мама, тате и кака заминаха за Добрич и кучо е при баба.
Обещах да спазвам стриктно всички инструкции за отглеждане, ама ще видим

# 724

Писах много и  го затрих ,няма да повтарям, Това да си представите силата на вятъра.

# 725
Бо_ряна, аз гледах по ТВ репортаж и интервю с вашия кмет след бурята. Наистина е било страшно! Дано у вас не се налагат сериозни ремонти!   
Нас пак ни подмина с няколко капки дъжд и леко засилване на вятъра.
Нами, моля пусни рецептата за хляба! На ръка ли го правиш?

Хубав следобед, баби!

# 726
  • София
Добър ден, маНдами, баболини, пИятелки, красТавици и дрЪжки. Кое от кое по-мило обръщение! Stuck Out Tongue Winking Eye
Сутринта ходихме с внучката до кабинета и ако бяхме закъсняли малко, щях да й правя пломбата правостояща. Още това не бях правила. Joy Колегата разглобяваше стола, за претапициране.
Нищо не съм готвила и сега отиваме по женски - баба и внучка в нашия китайски. Големи почитатели сме.
НАМИ, и на мен ми ухае приятно в нашата къщичка на прясно изпечен хляб, С квас ли го правиш? Разсмя ме с коментара за Кралицата майка. Дръж фронта, не се предавай!
ЯН, радвам ти се, че пак си сред нас. Нека тревогите останат зад гърба ти. Много, много прегръдки за теб. цял чувал - Hug Hug Hug
ФРАУ ДАНА, радвам се, че се чувстващ добре в нашата, а вече и твоя къщичка. Чакаме те с нетърпение. Flowers Rose
БОРЯНЧИЦЕ, и като разказ, и като картинка страшно звучи и изглежда. Дано не се връща тази стихия.
ЕНИСА, и при вас е било страхотия, щом батута е изтръгнат, Добре, че деди знае и може да го поправи.
ТОНИ, лек път към дома. Обади се, щом се прибереш.
ТАНУ, да не "угоиш" кучо, че сигурно са го претеглили, когато са ти го довели. Grinning
КАГ, как си?
КАССС, много се занимаваш с внучето. Браво.
МАКАВЕЛИ, представих се как някои мечти се пукат като сапунени мехури... Е и какво от това? Други ще си измислим. Grinning
ТАНИТКА, звучиш по-оптимистично. Яж, пий и бъди в очакване на слънцето и на твоята улица! Nature Sunny
ТЕТКЕ, до къде стигна в борбата с администрацията? Борбата е безмилостно жестотка е казал едно време поетът. И ти не се предавай!
РАНЕЛА, за теб Hug Слуша ли внучката?
ПИПИ, ще те затрудним ли да строиш къщичка в чужбина? Още това не си правила, ама знам, че ще се справиш. Grinning

# 727
Вися безцелно на работното място и си мисля... Защо някои хора не са по-гъвкави. И в мисленето си и в действията си.
Ето, няма работа днес. Тръгна си шефката на обед. Ние какво правим тук? Редовно оставаме след работа. Как пък един петък не каза "тръгвайте си"....

Внучката слуша мама и тати. Спинка, хапва доста:-) Разглежда книжки. Вече се смее Simple Smile

Много, много я обичам.
И ми липсва.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 16:17 от Ranella

# 728
  • София
Ян, добре завърнала се! Дано вече да няма болести и проблеми около тебе. Само веселба с малчо от тук нататък.
Танита, дано скоро пребориш подаграта и минеш на обща диета.
Фло, счупения е озъбен от понеделник. Ще трябва да се ходи за пилене, но засега търпи. Иначе се държи мъжки, не се глези и не охка.
Нами, аз също моля за  рецепта за хляба.
Буквари отказвам да гледам. Учителките да го учат Мрънч. Стига му и татковото обучение вечер. При нас ще си го глезим като дойде.

# 729
Малък промеждутък преди вечеря. За обяд приготвих крем супа от тиквички, за вечеря се пекат пържолки с картофи.
Днес децата бяха много послушни и родителите спокойно работиха. Площадки, приказки, забавления - все интересни неща Simple Smile

Спокойна вечер на всички Heart

# 730
  • Кубрат/ Пишурка
Е да се обадя и аз.
Изпратих децата на село при дядо. Той дойде да ги вземе. За утре имат обещание леля й да ги води в Русе, да им покаже центъра, Дунав...та приятелчето да види повече от България.
Иначе изкарахме чудесно. Малко ни пречеше езиковата бариера, но нали си имахме преводачка. Пък и жестовете помагат. Важното е, че се разбрахме. То - обикновено момче, слабооо, високо, приятно. Само дето много неща не яде. Освен сирене и кашкавал не обича плодове и зеленчуци. Месар от всякъде. Бях купила и кайсии. Оказа се, че никога не е опитвал, но и с доста зор го накарахме да куса. Опита - не било неговата констиненция! В сряда вечерта ги посрещнах с големи печени пилешки пържоли, по една плескавица, картофена салата и розово домати от пазара. Ами те не стигнаха до плескавицата, че много им дойде пържолата. Останаха +доста картофена салата /направила съм доста /. Днес - месни гювечета. На дъното - плескавица. Около нея части от моята пържола /дойде ми много /, отгоре резен домат и от картофената салата. Малко от свареното пилешко. Залях с разредено доматено пюре и запекох. После льопнах по едно яйце и ги затворих. Станаха чудесни. Люис си изяде всичко, а ние с Анжелка - половината. Та утре имам какво да ям.
Снощи и при нас имаше голяма буря. Гърмя, трещя, валя доста. Дори изключих ТВ и интернет от контакта. А когато се поуспокои - няма ТВ! Но стана добре - говорихме си почти до среднощ. Сега ще решат дали да си тръгнат за Варна в неделя от Русе, или да се върнат у дома и да си тръгнат в понеделник. Във вторник пътуват за София и вечерта летят за Англия.
Рапорт даден!

# 731
  • някъде другаде
Нами , не се давай на птицата Феникс.  Много вкусно изглежда хлебчето.
Танитка , радвам се , че си по-добре.
Тану , прави си , какво знаеш. Кучо нищо няма да каже.
Фло , бе щеше да се справиш и без стол.
Макавели , щом са на площадка децата значи са добре.
Пипи , добре да си починеш , заслужаваш го.
Направихме и днес плаж.
Лека вечер!

# 732
Ех, Янче, много хубаво! Представям си как си пърхала около тях! Това са прекрасни моменти! Браво на Анжелка, че не те забравя, но пък и как да те забрави, като ти й беше всичко! Здрава да е много щастлива и все така да те радва!
Аз се ориентирам към салатата и вечерята и после по креватите. Утре може би пак ще сме на село.

# 733

още една картинка, това до детска площадка в парк
 Не можах да си изпиша хапчетата, няма интернет ЛЛ, той  по особен, не общия, понеделник пак разходка имам

# 734
  • Вила Великула
Хайде момичета....новата ни къщичка е построена и всички сме се подредили там за снимка:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1795951.new#new

Общи условия

Активация на акаунт