КГБ = Клуб на Готините Баби - 235

• 19 220
  • 734
  •   1
Отговори
# 705
Борянка, може ли един за моето първолаче?

# 706
https://dox.abv.bg/download?id=f15d06eb9f
https://dox.abv.bg/download?id=eeb87ff6da
https://dox.abv.bg/download?id=c7397b9fc4
 Излезе ми нещо, прехвърлям едни, ако искате и другите варианти ,не съм ги обстоятелствено преглеждала ,но останах с впечатление, че с времето смятат децата за бройлери и  идиотчета.

# 707
Здравейте!
Енисса, има няколко актуални варианта на буквари. Най-популярен в момента е на Просвета +. Буквите са с нова подредба-(гласен , съгласен сонорен ( а-м, и -н, е- л, о-р, след тях у, ъ, й, я, след това корелативните двойки т-д, с-з, к-г, п-б, ф-в,  , ш-ж, а накрая ч, х, , щ, ю ѝо, ьо).
Ще снимам кориците и ще ти ги изпратя. Но Бори е още малък и няма значение от кой буквар ще научи буквите. Докато стигне в 1 клас може и нови да излязат. Аз не си спомням колко програми и буквари съм сменила.
Красива Белла, бързо възстановяване на  сина ти!
Аз съм добре. Днес го ударих на чистене. Бях се заканила на фурната и кухненски шкафове, че след операцията на окото ги бях изоставила. Следобед сериали, сега пак така. Вечерята е пържени чушки с яйца и сирене + салата от домат и краставица.
Утре  май ще е пилешко с нещо си.
Прочела съм ви всички от до, послушах готината песен, която ни е пуснала Тану и сега ви изпращам моята виртуална прегръдка с пожелание за приятна вечер и после лека нощ!
До скоро!

# 708
  • някъде другаде
Тетка , ще стискам палци.
Тану , дано в това топло време не замирише на вкиснато мляко.
Ениса , сестра ми каза , че всеки учител си избира на кое издателство ще ползва учебника.
Аз току що се прибрах от разходка до Созопол. За утре има вероятност за дъжд , но ще видим.
Току що сестра ми ми разказа за старческият дом в  Етрополе . Директорката и е позната. Жената е направила певческа група и ги води на разни конкурси. Сега са били в Турция. Когато има в града кино , театър или концерт винаги ги водят. Така , че има и добри домове.

# 709
  • на чист въздух
Добър вечер дами. Най сетне сколасвам да ви нагледам. Изпуснала съм много и ще трябва да наваксавам. Мм спи, вън вали и аз хоп- в най хубавата къщичка. При мен вече нещата се поуспокояват. Майка се стабилизира и е почти самостоятелна. Мм все още не мога да преценя.  Един мълчалив, добре че днес си започна работа. Поне да е сред хората.  Младите са добре. Сватбата мина приказно, сега август се готвят за друга в София. Аз от началото на месеца работя 5дни един почивам и вече ми идва много нанагорно. Вчера мъника беше при нас. Смях, игри забавления. В общи линии това при мен. Прегледах на две на три назад.
Добре дошли на новите дами. Честито за приетите деца. Да са живи и здрави да се развиват напред. За сега толкова.  Гася лампата и лягам, че едвам гледам от умора. Дано вече всичко се нарежда и да ви навестявам по често

# 710
Ян, много се радвам да те прочета!

# 711
Влизам ей, така  преди лягане и изненада Simple Smile
Ян, толкова се зарадвах като те видях. Дано каквото е било да е минало и да нямаш повече такива премеждия! ❤️
Ениса и Тетка търсят буквар и ще учат букви. Ние пък се учим да разказваме приказки. Любими са му Житената питка, Косе Босе и Маша и мечока.  Голяма е скица - тъкаляла се питката тъкаляла и хоп байко байко (Зайко байко) 😊 Разбира се разказваме заедно, но вече си преправя гласчето на зайчето, на питката на баба меца. Само дето доста по бебешки говори още. Баща му от много много малък говореше много правилно и сега все ми се струва, че нещо не е наред , бабешка ми работа 😬
Лека и мека момичета 😘

# 712
Добро утро!
Първа съм Simple Smile в този прохладен петъчен ден.

Пожелавам на всички спокойствие, положителни емоции и безброй поводи за усмивки!

# 713
  • някъде другаде
Добро утро!
Ян, радвам се , че при теб нещата са се поуспокоили. Дано лошото е вече зад гърба ти.
Кас , и Далия така разказва. Довършва изречението , което си започнал. И тя говори още бебешки.
При нас се е показало слънце , и днес ще сме на плаж. Утре си тръгваме. Може би до обяд ще отидем на плаж и тогава ще тръгнем , но това ще го решим утре.
Чао!

# 714
Веднага като  пуснах читанките тук почна  едно страшно явление, ураганен вятър, събори  каквото имаше по дърветата, цигли, на две места покрив ни е като юфка, на други  циглите на сол на земята. Такова нещо не сме виждали, а  не съм малка. Ламарини и  платна етернитови в двора от някъде, синът беше се засилил да излиза, че прозорец на кухнята отворен, спрях го, можеше да му отсече главата нещо там точно. Без ток и вода, сега  има вече.
 Слава Богу, за кратко, минута-две, ако беше повече - не знам. Сега се сещам, че забравихме да снима сина. То гледахме с ужас.
 Добре да сте всички, да е хубав ден и  другите дни нататък.
https://www.facebook.com/100002851648618/videos/709803138595175/
 от фб клип от камера

# 715
Малееее, Борянка, страшно е било. Ремонт на покрив си е сериозно начинание. Добре, че си спряла сина да седи вътре.

# 716
  • Вила Великула
Добро утро. Тази сутрин като влезах в къщичката ни, първо ме изненада много приятно Ян. Радвам се, че лошото при нея лека-полека отминава. Ян, влизай по-често тук, знам какво ти е на душичката, но поне на мен общуването с вас ми действа като мехлем.
Борянка, лоша работа. Вчера чух по телевизията за това, което се е случило в Плевенско. Дано да няма много поражения. Тук също имаше много силен вятър, на моменти си мислих, че ще отскубне шатрата и тя ще излети, а е здраво зазидана.
 Преди няколко години в началото на юли, беше слънчев и спокоен ден, се случи нещо подобно тук. Нямаше и грам вятър и изведнъж - нещо като вихър, за секунди и откъсна част от битумните керемиди на покрива.
Аз съм вече в предстартова треска. Толкова обичам да пътувам и пътувам, но сега се вълнувам много. Може би заради цялото напрежение около мен напоследък, чувствам се изтощена до краен предел и имам много нужда. Вчера си легнах още в 20,00 часа, погледам филм малко от телефона, но набързо го спрях и съм заспала. После естествено се събудих в 5 часа, но реших, че е твърде рано и съм заспала отново. Сега въртя първата пералня и започвам с почистване и подреждане на къщата. После следва и багажа.

# 717
Добро утро! Ян, добре дошла отново, всичко лошо да е зад гърба ти! Липсваше ни!
Боряна, разминали сте се, макар и с някои щети. Важното е да няма пострадали. При нас излезе много силен вятър,  хвърли батута на пИятеля в другия край на двора,  поизкривиха се държачите му, ама деди ще го оправи. Тази сутрин си е направо студено при нас. Валя кротко през нощта, но свали доста температурата.
Пипи,  да си отпочинеш добре,  сега стягай куфара и газ! Чакаме репортажи.
При мен обичайното,  пИятел, компютър на масата, телефон в джоба...
Касс, сега чакаме бисери от теб, официално ти предавам щафетата.
Хубав и прохладен ден ви желая.

# 718

"Повярвайте в мечтите си. Ако някои от тях започнат да се пръскат като сапунените мехури, поне знайте,че сте имали невероятно красива гледка."

Добро утро Coffee

Радвам се на добрите новини - нямам време за коментари. Деди е на площадка с децата, родителите работят, а баба трябва да подрежда и готви.

Хубав петъчен ден на всички и дайте на себе си всичко, от което имате нужда Heart

# 719
  • sofia
Добро утро!
При мен нищо ново. Кралицата-майка т. нар. Птица Феникс надига все повече и повече гребен. Та отвреме на време я приземявам рязко, че ми идва нанагорно с безбройните ѝ претенции, особено за ядене. Тя, като види, че при мен не ѝ минават номерата, разко завива към Калина. Та ѝ забраних да ми тормози детето, особено сутрин.

Пипи, и аз като теб, обичам много да пътувам. Ама засега нищо не смея да планувам.
Скрит текст:
Току-що изпекох хляб. . Така хубаво ухае и реших да го споделя с вас
.

Усмихнат ден!

Общи условия

Активация на акаунт