КГБ = Клуб на Готините Баби - 224

• 33 656
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
  • Кубрат/ Пишурка
То добър ден вече!
Тази сутрин пих кафе доста късно - успах се Blush  Хем снощи си легнах към 23, но два пъти се събуждах и към 5 сутринта като съм заспала, че до 9 Joy
Дидия, добре че се обади да не те мислим. Дано болните да се оправят!
Фло, наистина ме усмихна! Малките са такива умници!

# 31
  • София
От сутринта не съм се спряла. Как може в един дом да има хиляди предмети и всичко това да ти мине през ръцете.
Сега съм в почивка - пия капучино и ви чета.
ПИПИ, възхищавам се на ентусиазма ти. Помислих си, дали няма да са ви нужни книги за читалището. Бих могла да даря и то с най-голямо удоволствие! Вече няколко пъти оставям книги във фоайето на входа и някой ги взима. Радвам се, че има интерес. И друг път е било така.
Да е светла паметта на класика на българската литература. Сложих стихотворението е скрит текс, пък го махнах. Това стихотворение не трябва да се крие! Дано разни "умници" не премахнат Вазов от учебниците, както имат намерение.
         МОИТЕ ПЕСНИ
И аз на своя ред ще си замина,
трева и мен ще расне над прахът.
Един ще жали, друг ще ме проклина,
но мойте песни все ще се четат.

И много имена и лесна слава
годините без жал ще изметат
ил ще покрие плесен на забрава,
но мойте песни все ще се четат.

В тях зов се чуй за правда, за свобода,
любов и благи чувства ги красят
и светлий лик на нашата природа,
та мойте песни все ще се четат.

В тях вее на Балкана лъхът здрави
и тайните хармоний му звучат,
и гръмът на народните ни слави,
та мойте песни все ще се четат.

Във тях душата ми изля се цяла
с най-скъпите си бисери, цветя,
в тях всичко светло, ценно си е дала,
във тях живей, звънти и тръпне тя.

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът -
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.

Те жив са отклик на духа народни,
а той не мре, и дор сърца туптят
от скръб и радост в наший край свободни,
и мойте песни все ще се четат.

# 32
Да надникна при вас, че луднах вече.
                Слушам за " независимостта" и ...... се чудя къде я виждат! Думи и дела изобщо не се покриват. Лицемерието ми идва малко в повече и без това съм на нокти. И аз се надявам , че внуците ни ще живеят в по-независима и свободна държава. Поживем увидим!
Скрит текст:
               Фло , има и то много. Ти поне правиш ремонт и ще поразредиш натрупаното , но при мен в близко бъдеще не се вижда промяна. Моите взимат сервизи или каквото им трябва и после го връщат , защото "няма къде да го сложим"! То при мен като , че ли има.
                Неда ще бъде в  Токио няколко дни и след това ще замине за Хокайдо, град Асахикава. Най-северната част на Япония. Вторият по големина остров. Столица Сапоро. Гледахме прогнозите и май ще я вали сняг. Там е семейството , в което ще бъде. Ще посещава частно у-ще - Гимназия Асахикава Тосей. Семейството е с две момиченца. Едното е колкото нея , а другото по-малко. Това е училището!
Скрит текст:
              Пипи, борим се още. Трябва ми добър офталмолог и ако някой има опит в това направление да сподели. Ще бъда благодарна за мнения.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 13:28 от Didia

# 33
Привет момичета!
Честит празник! Хубав е празника, само дето в днешно време не можем да му се зарадваме, че наистина сме независими и нищо не зависи от нас.....
Тук съм и ви чета редовно Simple Smile
Диди, бързо възстановяване на ТМ! От комар ли се оказа? Ужас, тая демокрация какво ли не ни донесе, но не и това на което се надявахме Sad   На Неда лек път и ще ми е интересно после като разкаже на теб да разкажеш и на нас. Работила съм с японци, интересни птици са Simple Smile
За многото вещи из къщи, какво да ви кажа. Напоследък имам чувството, че се задушавам от това. Постоянно претребвам, изхвърлям, на който иска подарявам, но пак има. Установявам, че съм купувала и много излишни неща.
Хубав остатък от деня! 😘

# 34
  • София
ДИДИА, откакто се сдобихме със съседи, много си мисля за теб. Направя нещо и си казвам - сигурно и при Диди е така. Разнасяме тенджери с манджи, тави със сладкиши, торби с дрехи. Започва да му се вижда края. За добър иофталмолог мисля, че ПИПИ ще помогне.
Ще чакаме разказите на Неда. Надявам се да й бъде много интересно.
КАССС, за изобилието от предмети и аз съм допринесла, но повечето са подаръци от пациенти, а събрах и къщите на моите родители и на свекърва ми в едно. Е то ластична да беше нашата къща, пак щеше да се пукне. Добре, че този път успях така да презентирам стоките, та се навиха да вземат по някоя и друга торба. Утре ще дойде племеника ми, та и за тях съм приготвила. Имам си приятелка на село, която винаги се радва, като й занеса нещо. Този път ще е по-щедро. Измъкнах вещи, които не са ползвани от 100 години. Има и нови неща. Сега ще раздавам безпощадно. Освободи ми се доста място.
ПИПИ, очаквам да разкажеш как е минал трудовия ден. Включигха ли се много хора?
ГЪБКЕ, преодоля ли домашното притегляне и запраши ли на някъде? Нали знаеш, че работата не е заек, та да избяга. Теб ще те чака, но поне малко да си отдъхнете, а после ще я свършите.
Почивката ми свърши. Продължавам.

# 35
  • Вила Великула
Дидия, според мен най-добра болница е Вижън. В Дружба е операционния блок, а срещу Пирогов е клиниката. Баща ми го оперира д-р Минчев. Беше ми препоръчан и сме изключително доволни. Аз съм след 2 седмици на преглед при него. Предполагам и при мен ще се наложи операция на лявото око и ще се доверя на него.
За днешното мероприятие: събрахме се 9 ентусиасти. До обяд имаше видим резултат. Утре продължаваме. Сложихме табелата, че там е читалището, за ужас на някои хора. Стана ми много кеф, като преди малко минах от там с колата и видях едно семейство беше дошло след като сме си тръгнали и разчистваха останалите храсти и треви в двора. Казаха, че сега имат възможност и с радост се включват. Дано накрая да успеем да променим живуркането, да променим манталитета и светогледа на поне част от хората. Но е трудно, като гледам ентусиастите сме пришълците както ни наричат. Местните ще си останат такива явно.

# 36
Здравейте момичета! Честит празник!
До вчера бяхме дежурни баба и дядо, а днес уж ни е време да почистим у дома.
Уж, защото нощес легнах късно, сутринта пих едно кафе и пак си легнах, та до 13. Закуско-обяд, разходка и сега пък ММ си полегна за сиеста. И аз ще се намърдам до него, за да не му шумя. Денят ще отече, а ние нищо няма да сме свършили. Simple Smile
Из къщи също има много вещи, които искам да разкарам. Живеем в малко жилище и повече въздух ще ни дойде добре. И дрехи нови имам, които са от по-кльощавия ми период, но докато сваля излишните килограми един Бог знае колко време ще мине, а до тогава абсурд да ги държа на закачалките в гардероба. Чудя се къде да ги съхранявам. Наистина ни е тясно.

# 37
Пипи, благодаря! И аз си мислех за Вижън.

# 38
  • София
ТЕТКЕ, ей така аз събирах дрехи от кльощавия ми период  в торби с надпис Дрехи за отслабнала жена. Имах много хубави тоалети - брат ми ме обличаше предимно от Италия. Местих ги насам, натам. А слабеенето не е като пълнеенето. Чаках, чаках да стана фиданка, а то модата им мина. Накрая ги изнесох при кофите и зачаках да видя каква ще е съдбата им. Като по поръчка мина един ром, придружен от 4 красавици. Само надникнаха в пликовете и изобщо не ги размятаха, а си ги грабнаха под мишница и заминаха. Мислено им пожелах, със здраве да ги носят!
ПИПИ, твърдоглави са нашенци. И все пак, не се отказвайте. Да бях близо, бих дошла и аз. У наше село синът ни се включва в различните инициативи - обикновено коси тревата в двора на черквата. Има едни лентяи, дето получават пари по някаква програма. Не можеш да ги изчегърташ от пейките на кръчмата. Работа за 5 ст. не вършат, а това което свършат -ръцете си оставят. Да не ги потърсиш втори път. Ще искаш ли книги за читалището?
КАССС, има хора, които предлагат вещи в разни сайтове и се продават, но си трябва време да се снимат. Моя приятелка си продаде магнитчетата и изкара стотина лева. За всяка стока си има купувачи. Simple Smile

# 39
  • София
Добра ви вечер и честит празник! Сега се включвам, че имахме внуци за отглеждане.
Дидия, аз правих проучване за мен си за най-добра очна клиника и избрах Зора. Наистина ми обърнаха много голямо внимание, гледаха ме на всякакви апарати, имам преглед след месец пак.
По отношение на вещите и ние сме затрупани. При нас са най-вече играчки на децата. Ето вече внучката е ученичка, а пазим много играчки. Ако познавате малко момиченце ми дайте координати да му дадем играчки.
Лека вечер!

# 40
  • Вила Великула
Фло, книги сигурно ще трябват, въпреки че в момента там е пълно с книги от соц.времената. Все още обяче няма къде да се съхраняват. Трябва ремонт на покрива и т.н. Ако има къде да ги съхраняваш ок, ако не  и ти пречат - давай ги на някой друг.
Твърдоглави са селяните, а пък и злобни. Днес обаче срещнах още доста съмишленици и това може само да ме радво. Доста се множим, но докато изринем натрупаната помия, бая време ще мине.
Мериан, не ги знам Зора, но се спрях на Вижън защото имат най-модерно оборудваната болница на Балканите с оперативен блок. Наистина вниманието там е доста добро към пациента и от опит съм доволна. Аз винаги съм си плащала за прагледите, но този път взех направление от ЛЛ и успях да си запиша и час за консултация точно при лекяра при който исках. Да не си помислите сега, че болницата е моя или имам дял, щом толкова я хваля, не - но на бялото не мога да кажа черно. Нека Дидия да събере няколко предложения и да си провери къде ще я устройва най-много.

# 41
  • София
Добро утро, скъпи дами!
Малко се успах, но не мога да не ви предложа да пием "златно" есенно кафе:
 Астрономическата есен настъпи на 22 септември в 15.43 ч. следобед.
Дано щастлива да е есента! Радост, здраве да раздава! Щастие и усмивки да има за всички!

Хубав ден и всичко добро.

# 42

Добро утро!
                   Благодаря за споделените мнения!
                   Спокоен и слънчев ден!

# 43
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Благодаря на Нинка и на Дидия за позитивния старт на деня.

# 44
  • София
Добра ви вечер и честит празник! Сега се включвам, че имахме внуци за отглеждане.
Дидия, аз правих проучване за мен си за най-добра очна клиника и избрах Зора.
Ако познавате малко момиченце ми дайте координати да му дадем играчки.
Лека вечер!

Добро следпразнично утро и от нас!
И аз съм чувала добри отзиви за ОК Зора, но и Вижън ми похвалиха. Доста съседи от блока са пациенти на Зора, доволни са. ЛЛ похвали Вижън и някаква в Хаджи Димитър. Нали в провинцията ослепиха леля ми при операция и братовчеда я води тук уж да подобрят положението. Признали си, че нищо не могат да направят след "специалистите" от Разград.
Мариянка, поне 1 почивен ден имате. При нас отглеждането ще е до утре.
Да дам ли координати на малко момиченце - Мрънличка би се зарадвала ако кака Софи и отпусне някоя играчка.
Не, че не сме затрупани, но за разнообразие. Уж крия, прибирам да не омръзнат, но все ги намират и изравят.
Снощи в големия кухньохол нямаше как да се стъпи - всичко по земята, а те тичат в коридора....

Общи условия

Активация на акаунт