СНБМ - инициативи - 4-та част

• 13 740
  • 363
  •   1
Отговори
# 105
Деси, става въпрос за пет минути, в които да попълниш онлайн заявлението.  Като се върнеш в София можеш да даден директно на Хриси или друг хартиеното заявление, остава да си платиш чл.внос

# 106
Ох, знам че е извън темата, но да си кажа-ревах като магарица днес като гледаш шествието и митинга за сестрите в София. А докато говореше Здравко Георгиев направо се разтреперах. Дано скоро свърши тая мъка! За мен са героини тия жени. Дайте да ги правим почетни членове на сдружението./това последното не съвсем сериозно/

# 107
Гледах повторението на предаването "Часът на Милен Цветков" от петък.
Една от рубриките беше посветена на темата "Има ли бейби бум в България".

Сред поканените беше доц. Йордан Калчев, който е директор на дирекция "Демография" в НСИ.
Каза нещо интересно, върху което не сме се замисляли. Да, има увеличение на раждаемостта, НО е важно да се знае, че бройката родени деца ВКЛЮЧВА и децата на български граждани родени в чужбина (т.е. деца, които е твърде вероятно никога да не живеят в държавата и впоследствие да сменят гражданството си). Тъй като не се спомена конкретна цифра, може би е добре да се свържем с НСИ и да помолим за данни за % родени деца в чужбина за последните напр. 5 години.

Кали, в петък на Крум Савов са се родили близначета - момиче и момче, да са му живи и здрави!
Предполагам, че е добър вариант да потърсим и неговото съдействие за проекта с едновременно родените деца!

# 108
Кали, в петък на Крум Савов са се родили близначета - момиче и момче, да са му живи и здрави!
Предполагам, че е добър вариант да потърсим и неговото съдействие за проекта с едновременно родените деца!
Знам за новината, имам го предвид, като измислим как ще го включим.

Инче, относно формуляра за членство, решихме всички да го попълним, за да си имаме данните в сайта, за нагледност. Всички начело с Хриси сме го попълнили, затова те моля да го попълниш и ти!

Днес ще гледам да ви пратя записките от обучението.

Имаме време до 26-ти този месец, за да попълним формуляра за малкото събитие, затова трябва да си спретнем точен план за действие с конкретен и точен бюджет. В тази връзка ще помоля Жени и Влади/който е говорил вече с Енчо/, да организират тази седмица една среща с него, за да видим как можем да организираме събитието и дали той може да осигури зала, озвучаване и т.н. Когато знаем той какво мисли ще можем да действаме нататък.

Идеите ни за събитието са:

1. Представление или конкурс/ако Енчо се навие да е конкурс/
Може да има и игри с децата, на които да се раздават награди /ако Енчо не ни даде друг вариант с негови контакти можем да потърсим фирми за наградите/
Томбола /билетите с номерцата ще са включени към куверта за всяко дете, пък може и за родителите, стига да намерим подходящи награди/
Лек коктейл /ако не каним бизнесмени може да е наистина само кафе, чай, вода, сокчета за децата и няколко вида соленки и бисквити, плюс някакви пакечета ако ще им раздаваме/

Трябва да определим куверта и дали ще има намаление за второ, трето и т.н. дете.

2. Другата техника, която можем да използваме са срещи с бизнеса - тук можем да покрием всички градове, в които имаме представител. Всеки има познати със собствен бизнес, които могат да дадат по 50 - 100 лв. Идеята е ако нямаме личен контакт, могат да се пратят писма и ако получим отговор, тогава да отидем на лична среща.

3. Ренци, третия вариант е част от щанда за мартеници в Пловдив да се отдели за кръглата маса за едновременно родените. Да речем няколко вида мартеници да се продават за нашата кауза. Стига твоите приятели да се навият. Така и така щанда е на наше име, доколкото знам. Питай ги, ако се съгласят ще е супер. Ако не можем да сложим някакви сувенири, които да се продават за нашата кауза, примерно newsm78

Трябва да конкретизираме дата, за да можем да планираме всичко. Имаме около месец работа по срещите с бизнеса и още няколко седмици работа  по събитието.

# 109
Здравейте,
Качила съм на пощата нахвърляния годищен отчет, но има нужда от добавяне и корекции
Нямах много време, че Свет се прибра в петък болен и още е.....и ние по този повод не сме се задържали вкъщи тези дни, а предполагам и следващите няколко.

# 110
Кали, колко като цяло парички ще трябват за тази кръгла маса? Не знам дали има начин да разделят мартениците за две каузи/ще стане сложно понеже/, но мога да говоря с тях наема да го дадт за кръглата маса. Само дето наема не е особено голям-110 лв. някъде. Обаче все е нещо де.

# 111

. В тази връзка ще помоля Жени и Влади/който е говорил вече с Енчо/, да организират тази седмица една среща с него, за да видим как можем да организираме събитието и дали той може да осигури зала, озвучаване и т.н. Когато знаем той какво мисли ще можем да действаме нататък.

Сега пък и зала да намери  Laughing , бате Енчо , аз и сега се чудя как да го приобщя  ooooh!
Ще се опитам да уредя среща тази седмица
Според мен трябва и резервен вариант да измислим . Имам един приятел , който спечели някакви награди за детската си постановка , обаче всичкото оборудване му е в Смолян ... каза че няма как да го докара .
Раде , говори ли с бащата ти ?
Кали , до 26 .02 ли трябва да сме подготвили малкото събитие ?
Имам един друг вариант за детски театър , но мога да го договоря за 1.50 на дете , дайте да решим къде ще е , в зала ли , в театър ли , ако ще е в театър там ще ни подготвят постановка за същите пари , които ще трябва да платим за наем на зала

# 112
Кали, колко като цяло парички ще трябват за тази кръгла маса? Не знам дали има начин да разделят мартениците за две каузи/ще стане сложно понеже/, но мога да говоря с тях наема да го дадт за кръглата маса. Само дето наема не е особено голям-110 лв. някъде. Обаче все е нещо де.
Не пипайте мартениците , като ги преотстъпихме на ДБМ , нека бъдем коректни

# 113
И аз така мисля, но.... Все пак и за наема им казах и сега някак не върви да им кажа, че тия 110 лв. ще ги вземем ние. Просто не ми се връзва някак.

# 114
Залата в Ателие 313 е за 100-120 души.....но не е много подходяща мисля....на коледното парти бяхме около 160 ...малко се разпъна по шевовете...проблема там е че няма място отпред....та коктейл няма как да се направи.

Телефони:
Театър “Ателие 313”: 920 70 13, Факс: 920 71 14

Последна редакция: пн, 12 фев 2007, 09:31 от BgViki

# 115
Не пипайте мартениците , като ги преотстъпихме на ДБМ , нека бъдем коректни

Напълно подкрепям!

# 116

Трябва да съберем минимум 600 лв. Ако съберем повече ще можем да разширим проекта, можем да напечатаме повече бброшури на Сдружението и т.н.

Мисля, че сумата за наема е идеална идея. Иначе това, което мислехме с Ради е да се определят 2-3 вида мартеници за СНБМ и в една част щанда са се сложи табела, че са за кръгла маса по проблемите на близнаци, тризнаци и т.н. Това го мислехме вчера с Ради, защото се обсъждаше, че колкото повече подходи използваме - толкова по-добър резултат ще имаме.

Току-що пуснах тема във форума за новия закон за семейството. За едновременно родените деца е - http://forum.semeistvoto.net/index.php?topic=16.msg149#msg149 Който иска да дойде да подкрепи  Peace

Вики, ако решим да ходим на лични срещи с бизнесмените, тогава няма нужда от специално оформен коктейл. Може да има кафе, чй и вода за подителите и за децата пакети с лакомства и това е. Трябва да го измислим добре, а имаме малко време.

Жени, няма да е проблем и наем да платим, нали куверт ще взимаме, но нали мислехме вариант ако реши да снима директно предаване с нашите хлапета и да си го ползва? Тогава и озвучаване и награди и зала са си от него. Не му осигуряваме децата.  Peace Ако не се навие на такъв вариант, ще търсим друга зала, естествено Peace Въпроса е да видим той какво мисли. Ще му предложим вариантите и той ще си каже Peace

До 26.02 трябва да сме попълнили формуляра и да сме го изпратили по пощата!!! Защото трябва подпис и печат, т.е. трябва да е в оригинал.

1.50 на дете ми се вижда съвсем разумно и даже супер Peace Колко деца побира това помещение?

# 117
Залата в Ателие 313 е за 100-120 души.....но не е много подходяща мисля....на коледното парти бяхме около 160 .....проблема там е че няма място отпред....та коктейл няма как да се направи.
В този ред на мисли , изобщо съществува ли детски театър с повече места или ако не са много местата поне да има по-голямо фоайе за коктейл

Кали , нямам представа , мисля , че могат да го играят , където ги извикаме
Явно това ключва само постановката , без зала
И това ще проверя днес или утре

Отивам на работа , момичета , после при децата в Доганово
Ще гледат днес Цар Лъв 2 , милите шушонки , май ще купя и едно ДВД с най-добрите голове в историята на футбола , това за по-големите

Влязох в Семейството , Мишлееее , много са ти дълги постингите , друг път ще чета ... а пък моите винаги са толкова кратки

Последна редакция: пн, 12 фев 2007, 09:31 от писна ми

# 118
Сега понеже повечето явно не сме съгласни да се пипат мартениците аз предлагам ако искате да го подложим на гласуване. Все пак трябва да знам какво да правя. Моето мнение е, че ще е тъпо като сме казали за какво ще са парите сега да ги искаме за друго. Ако решите обратното обаче за мен не е проблем да говоря с моите приятели.

# 119
По-горе съм си казала мнението за мартениците

Общи условия

Активация на акаунт