СНБМ - инициативи - 4-та част

• 13 701
  • 363
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, по мое мнение трябва да разделим работата, а не просто да чакаме да се одобри една идея предложена от една от нас и докато я дочакаме той момента е отлетял. Трябва да си имаме повече доверие. Както не веднъж се каза всички сме равни и достатъчно разумни, за да предлагаме добри неща, така че дерзайте.

Наси, съгласна съм с теб, но в конкретния случай момичетата, които са основно ангажирани с проекта са Кали и Рада и е добре да знаем мнението и на двете. Пък после ще си разпределим задачките.

В пощата има 2 неща, които са новички - едното е от ФРГИ за друг вид обучение, но ни трябва човек с добър английски, за подготовка  и провеждане на изследвания и проучвания
Погледнете го и ако решите.... да изпратим документа
Другото е нещо от една бизнес фондация или нещо от сорта, също да го погледнете и да решите дали да го попълваме.

Вики, ще се опитам довечера да прочета всичко. Какъв е срока за реакция по 2-те?

# 226
Чл. 3. (1) В детските градини се приемат деца от 3-годишна възраст до постъпването им в първи клас.
(2) В целодневните и седмичните детски градини могат да се откриват яслени групи за деца от 3-месечна до 3-годишна възраст

Айде , ново двайсет ... очаквайте скоро платеното майчинство да бъде намалено на 1 година

Вижте повече http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135543722

# 227
(2) В целодневните и седмичните детски градини могат да се откриват яслени групи за деца от 3-месечна до 3-годишна възраст

Благодаря, Жени, инфото е ценно и важно.
Интересно ми е как са регламентирани условията за помещенията и изискванията по отношение на персонала при грижите за бебета на възраст от 3 до 9 м.? Някъде пише ли нещо по този въпрос?

# 228
Момичета връщам се след боледуването и понеже няма време карам по същество по някои въпроси:

1) Формуляра за ФРГИ за малкото събитие трябва да се предаде в понеделник. Кали заминава по спешност и няма да може да се включи. Хриси се прибира в четвъртък. Аз уикенда също съм заета.
Дайте да се разпределим днес. Предлагам аз почвам да пиша. Можем ли да направим една среща утре или в четвъртък вечер (няколко глави), за да изчистим концепцията.  Ради ти как си с времето? Друг кой може да се включи?

До тук какво имаме - представление:
- за мястото - вариант 1 Сатиричен театър, Вариант 2 Ателие  (забравих как се казваше newsm78 )
- актьори ?
- ще предлагаме куверти и ще сложим и допълнително място, където ако някой иска да дари средства.
- идеята на Ина за мамма (Ина можеш ли осъществиш разговор, за да видим къде сме?)
- кафе и безалкохолни за родители
- документите за дарение (Наси дали успя да говориш с адвокатката как са?) аз още не мога да се чуя с Пепи (счетоводителката) за да ги погледне и тя, но ще гледам днес да е й се обадя
- други дейности (момичета допълвайте... не съм сигурна, че обхванах всичко)

2) Отчета за дейността - Вики и аз го погледнах. Мислех си, че може да се допълни още малко с готови текстове от представянето на СНБМ, което бях пратила на пощата. Там бях събрала и информацията, която бяха дали и момичетата от Пловдив, Варна... Ако искаш ще ти го пратя пак.
По отношение на финансовата част, съм пратила формата от Вики на Пепи, за да уточним какво да подготвим като информация - какви придружаващи документи и т.н. Ще можем да го финализираме като се върне Хриси.

3) Вики формуляра за обучението от ФРГИ - срокът му е бил до вчера гледам  newsm78

# 229
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Аз мога, но вечер, че иначе няма кой да гледа Георги, само кажете.
За кафето на сатиричния питах баща ми и той каза, че е малко - има 4-5 маси с по 4 места, но аз все пак ще отида на място да проверя. По принцип такива коктейли май можело да се правят и в коридора, ако обаче коктейла е само за по-големи дарители или такива които няма да са на представлението може да се направи и в кафето.
 Друго много важно - трябва да обявим датата и мероприятието защото по театрите вече изготвят програмата за май! Има вероятност да трябва да се съобразим с тяхната програма.
Това за сега, имаше още нещо, но забравих като се стя ще свиркам.

# 230
Относно ФРГИ и събитието:

1) За формуляра - тази седмица имам доста тежка програма (уча за изпити), но бройте и мен за допълване или ако има нужда нещо да се обсъди по телефона или тук.

2) За актьорите - мисля Хриси пое ангажимент да говори вчера с неин познат актьор. Ако това не става помислете за предложението ми да "откупим" готово представление - куклен театър или цирк с отстъпка, а средства да си осигурим от разликата до стандартната продажна цена на билетите. (Деси може да бъде полезна, поне ги знае)

3) За куверти - на мен ми се струва неудачно, добре е кетъринга да е безплатен, но да има възможност за предоставяне на дарения.

4) говорих с Мамма, връзката с Нивея е индиректна, така че не е ясно какво ще стане. Засега чакаме инфо. Когато сме готови с конкретната визия, дата и място за мероприятието, помоли да й изпратим информация, за да я качи на сайта и да я изпрати на приятелски сайтове с цел по-добра комуникация. Мамма,  Heart Eyes , както винаги супер отзивчива!

Това е засега от мен.

П.С. Надявам се с Кали всичко да е наред.

# 231
Доли, аз също мога да дам едно рамо за помощ, но също вечер, за да може мъжо да гледа малката.
Относно счетоводителката, трябва да уточним нещата възможно най-бързо, тя трябва да каже какви  са необходимите документи, а не адвокатката....Ако Поли(мисля че така се казваше) е заета да помолим за помощ друга счетоводителка, която е по-свободна....
Айде срещата да е в четвъртък, за да може Ради да провери колко ще ни струва да наемем зала или откупването на цяло представление. Поне да имаме готов материал за разговор
Раде тряба ми систематизиран материал за ФРГИ, за да мога да напиша презентацията, да не се бавим.
Ине, успех мила на изпитите. Моля те мила изпрати ми на мейла бланката с логото ни, че скайпа ми се прецака. Nasinda@gmail.com

# 232
Страхотна е идеята за откупуване на представление!

В неделя за Маугли беше 6лв общо за мен и Яна, не беше лошо, но е за деца над 3 и полвина години, Яна гледа де, но имаше моменти, в които я беше страх или не разбираше. Геройски изгледа всичко обаче и много се впечатли. Ще е добре, ако го направим това да видим и какво е подходящо за всички възрасти, нещо с повече песнички и шаренко, с общуване с децата.

# 233
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Мисля утре да ходя до театъра и се надявам да хвана Васев или по-скоро счетоводителката и да разпитам подробно. Иначе залата ще ни е без пари. Казвайте всички въпроси които се сетите, че като съм там да свърша колкото се може повече работа.
  Идеята за откупено представление е добра, но не мисля, че ще ни стигнат парите.
  Какво стана с бизнеса? Ще действаме ли и там? Аз лично съм за.

Наси, съжалявам, но не разбрах какво точно искаш за фрги?

# 234
Ради, накратко какво представлява ФРГИ, защо сме кандидаствали и каква полза ще имаме от него. Нали затова ни трябват тези 600 лева.
Или по-добре ще е да не конкретизираме нещата, а да изпратим само презентация на сдружението и бъдещи планове. Все пак трябва да е видно че ни трябват пари.
Моля ви момичета, кажете си мнението, за да подготвям презентацията, че нямаме време.

# 235
В мен е печата на СНБМ докато Кали се прибере . Предаде ми го днес , за да подпечатаме формуляра за ФРГИ.

Остави ми също и един телефонен номер на който да се обадиш , Раде, мисля чи Хриси и го е издиктувала
872 25 40 - Директор на театър "Ариел"

# 236
Много ви обичам  Hug и аз само вечер мога - на работа съм до 6. Остава ли за четвъртък вечер - къде да се видим (някъде в центъра?) и кой може да дойде?

Кали ми каза,че тези от Ариел са казали, че за около 30-40 деца искат към 120лв. - зала + представление. За повече деца са казали,че цената ще стане по 5лв на дете. Имат и кафе, където може да се направи кетъринг.

Хриси също беше споменала една приблизителна цена от 120 лв, но трябва да се потвърди от шефа на трупата.

Аз помолих една колежка, която изнасяха благотворително представление с кукли, да пита групата дали би се навила да направи едно за нас.

Добре аз ще почна да попълвам формуляра и да нахвърлям някакав първоначален бюджет по събитието. Наси, говорих с Пепи, ще мине покрай нас да говорим и за документите за дарение

# 237
Ради, накратко какво представлява ФРГИ, защо сме кандидаствали и каква полза ще имаме от него. Нали затова ни трябват тези 600 лева.
Или по-добре ще е да не конкретизираме нещата, а да изпратим само презентация на сдружението и бъдещи планове. Все пак трябва да е видно че ни трябват пари.
Моля ви момичета, кажете си мнението, за да подготвям презентацията, че нямаме време.

Нещо не мога да те разбера.. извинявай ама май съм изключила    #Crazy - коя презентация имаш предвид newsm78

# 238
Доли, аз също мога да дам едно рамо за помощ, но също вечер, за да може мъжо да гледа малката.
Относно счетоводителката, трябва да уточним нещата възможно най-бързо, тя трябва да каже какви  са необходимите документи, а не адвокатката....Ако Поли(мисля че така се казваше) е заета да помолим за помощ друга счетоводителка, която е по-свободна....
Айде срещата да е в четвъртък, за да може Ради да провери колко ще ни струва да наемем зала или откупването на цяло представление. Поне да имаме готов материал за разговор
Раде тряба ми систематизиран материал за ФРГИ, за да мога да напиша презентацията, да не се бавим.
Ине, успех мила на изпитите. Моля те мила изпрати ми на мейла бланката с логото ни, че скайпа ми се прецака. Nasinda@gmail.com

изпращам ти на мейла,Наси, бланкa с логото и едно представяне на СНБМ, което правих за община Пловдив. Доста е дълго, но можеш да го стегнеш или да използваш части от него.

Като си готова, пусни в общия мейл какво си написала, че да го видим и ние Laughing

Последна редакция: вт, 20 фев 2007, 21:06 от Моли Уизли

# 239
...Ако Поли(мисля че така се казваше) е заета да помолим за помощ друга счетоводителка, която е по-свободна....

Преди 2 дни писах на ZinaSt по повод на договорите и счетоводното оформяне на документите, така че чакаме инфо и от нея. Каза, че ще й трябват ден-два, за да провери и ще отговори. Сега ще я подсетя.

Наси, според мен трябва освен презентацията на СНБМ, да изпратим и описание на инициативата с кръглата маса, за да е ясно за какво ще си дават парите хората. За целта можеш да използваш текстовете от формуляра, с който кандидатствахме към ФРГИ. Мисля също, че не е добре да споменаваме конкретно за тях в представянето към бизнеса, както и точния размер на необходимата сума.

Кали ми каза,че тези от Ариел са казали, че за около 30-40 деца искат към 120лв. - зала + представление. За повече деца са казали,че цената ще стане по 5лв на дете. Имат и кафе, където може да се направи кетъринг.

Знаем ли колко места има в залата за представлението и в кафето?

Последна редакция: вт, 20 фев 2007, 21:54 от Cruela D'Evil

Общи условия

Активация на акаунт