Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 234
  • 778
  •   1
Отговори
# 420
Просто сега си премери в гардероба колко закачалки с якета имаш на 25 см .. и ще видиш да са макс 2! Така ще прецениш има ли смисъл. (Според мен лично- не)

# 421
Включвам с молба за съвет. Обзавеждам малка спалня.Помещението е таванско и има леко скосен таван и греда, която е на границата на скосяването и равнината част. Има изводи за две лампи, което ме затрудни в избора на осветителни тела. Не може да се скрие едната, вече има пуснат ток.Според вас какви лампи биха стояли?

# 422
  • София
Висящи😁
Принципно никога не е къссно да скриеш тази на скосяването, която изобщо не ти е нужна.
Може в тавана. Може да наредиш няколко греди за фасон и тя да влезе под едната, може да покриеш с дъски... Корк.. Каквото ти хрумне

# 423
Зависи и колко е висок тавана. Но има толкова много видове, които да съчетаеш и да сложиш две осветителни тела.

# 424
По-добре е повече лампи, иначе скриването е много лесно.

# 425
  • Варна
Че може да се скрие - може. Разкъртва се леко около кабела, реже се, изолират се краищата и се замазва и боядисва. Но не е нужно. По-хубаво е така светлината да е разпръсната, не от един източник. И аз съм за видящи лампи. Кабелите могат да се скъсят до каквато дължина е необходима.Просто си изберете някакви, които да са ви симпатични. Питащата само тя си знае каква е тая стая, за какво ще се използва, какви ще са мебелите, какъв стил харесва...

# 426
  • София
Има, поне в равната част лампата е хубаво да виси под гредата, ако е залепена за тавана ще прави кофти сянка и гредичката ще спира част от светлината. А като цяло е хубаво да не са съвсем различен тип двете... Така на снимката скосяването не изглежда чак толкова минимално. Наистина нямам идея защо някой би сложил там лампа обаче и то на мъничка спалня.

# 427
Аз бих се опитала да го вържа с гредата във венге, особено и ако мебелите са венге.
Например подобен плафон или плафониера:
Кръгов:
Квадратен:

Друг вариант е съвсем изчистени бели, за да не натоварват спалнята.
Сещам се и за спотове с тъмно дърво:

# 428
Може би защото стаята е мъничка. А и защото гредата ще пречи на равномерното излъчване на светлина от осветителното тяло.

# 429
  • Street of Dreams
Принципно и аз съм за висящи лампи, но не намерих по-добро предложение от тази , като дисбалансът от наклонения кръг и отвесно висящата от него лампа леко дразни.

Затова предлагам нещо алтернативно - на скоса такава лампа, като надериш висящите части по самата греда (по-къси, естествено), а на правия таван сложиш някаква пасваща тип "луна".

Все пак зависи какво е предназначението на стаята.

# 430
Зависи леглото дали ще е в скосената или в правата част бих подходила по различен начин, както и дали има място за други неща в стаята - работен кът, козметично огледало с тоалетка.. дали има тавански прозорец на скосеното или не..

Иначе на първо четене бих комбинирала такива:
За правата част https://www.grandecor.bg/магазин/плафон-от-черен-метал-anwick/
За скосената варианта с два спота https://www.grandecor.bg/магазин/спот-от-черен-метал-и-ратан-anwick-1-3-варианта/

Последна редакция: сб, 06 яну 2024, 19:17 от second

# 431
  • София
По принцип зависи от мебелите много. Инае и такъв тип би стояло
Може би даже с тип верига или въже кабелите могат да се отведат до една средна точка... Иначе тавана прилича на нашиата спалня, наистина няма нужда от две

# 432
  • В заешката дупка
Аз две висящи лампи не бих сложила. Помещението не се вижда много добре, но евентуално висяща на тавана, и насочващи лампи, подобни на последния линк, показан от merilen, на скосената стена.

Аз имам подобна помещение, но то е скосено от двете страни на ръба (гредата в случая, но аз нямам греда). Стаята обаче е сравнително голяма и скоковете се по-остри и се срещат високо. Имам насочващи лампи ( с три крушки) на всяка от скосените стени. Отделно аплици по нескосените стени.

# 433
Да кажем че на първо четене без да знам какъв е интериора бих сложила комбинация от такива

https://www.grandecor.bg/магазин/плафон-от-черен-метал-anwick/

https://www.grandecor.bg/магазин/спот-от-черен-метал-и-ратан-anwick-1-3-варианта/

# 434
Момичета, таванът е нисък за висящи , особено скосената част, която се пада над спалнята. Опитах се да склоня да се скрие едната, тази в скосената част, но не стана. Утре ще снимам цялата стая. По мебелите също има венге, но в по -
 голямата си част са светли. Аз си мислех за лампите на релси или тези

Общи условия

Активация на акаунт