До майките на недоносени бебчета

• 35 704
  • 305
  •   1
Отговори
# 120
Тина това е голяма глупост за кърмата.Ми те повечето недоносени са от неонатологиите на АМ.После като се прибрахме бяхме повече на кърма,по-малко на АМ-ама не ми е хрумвало че кърмата щяла да го пази-ми ако беше само на АМ?Ако можех щях да я изведа веднага.А това за 3 килограма да направи е горе долу вярно.На тераската първо,и после в количката 1strollerНие на офталмолог не сме ходили-никой не ние пращал..и аз не съм питала.
Колко са ви изписала,Ива?

# 121
Ние на офталмолог не сме ходили-никой не ние пращал..и аз не съм питала.

А трябваше,това е супер важно за недоносено дете Peace

# 122
Ми благодаря че чак сега някой ми казва-не мога да знам всичко,нали?Не знам,докторката ми има епикризата,знае как е лежала и колко време и не ни прати.ходихме на кардиолог 2 пъти и на ортопед-това е.Комуникирам си с още една майка,бебето и е било 10 дена в кувиоз-не е пращана и тя на офталмолог.Казали и след годинката.

Последна редакция: пн, 16 апр 2007, 16:07 от афродита

# 123
Здравейте, мами.  Hug
Добре дошла на Ива   bouquet
За офталмолога съм напълно съгласна. Тервел го прегледаха още при изписването и ако не бяха нямаше да знаем за вроденото перде на дясното оченце. Сега трябва да го оперират и колкото по-рано, толкова по-добре (казаха най-рано след 6 месец). Ние ходихме цели 3 пъти на преглед и ни насочиха към София. Този, който е казал да се прегледа детето от офталмолог след годинка е пълен профан и некадърник.
Съд за такива безбожници!!!  #Cussing out

# 124
Хм,ми тогава ще питам нашата какво мисли.И защо не ни е пратила до сега newsm78А как откриха пердето?И какво представлява прегледа-не е ли опасно да се свети в очичките им?

# 125
Хм,ми тогава ще питам нашата какво мисли.И защо не ни е пратила до сега newsm78А как откриха пердето?И какво представлява прегледа-не е ли опасно да се свети в очичките им?
Проблема при недоносените не е точно перде,а по принцип се гледа как е ретината т.е. следи се за ретинопатия на недоносените.Мога да помогна с инфо по въпроса,всъщност съм майка на недоносено пет годишно с проблем на очите. Hug Hug Hug

П.п. А светенето в очите -изобщо не може да става дума за проблем Wink,все пак не се свети с лазер  Wink,а с офталмоскоп направен на принципа на обърнато огледало с отразена обикновенна светлина Peace

# 126
Ами как откриха пердето - капаха му капки за разширяване на зеницата на 2 пъти и с офталмоскоп, както е писала Viki i mama. Сега го виждаме и с просто око вечер, като му се отворят зениците. Врънкай докторицата да ви праща на очен, че не е шега-работа  Naughty.

# 127
    mim40    и за вас мисля,защо ви бавят,като познавам деца които са оперирани на по два месеца ,ако те интересува от доц.Андреев в очна Ден-мога да ти дам телефон Peace

# 128
Ох, знам и за Андреев и за другите доктори. Пусках тема за това. Спрели сме се на Андреев по принцип, но ни бавят разни други проблеми от чисто битов характер. Пък и ми се ще бебо да е поукрепнал като го помъкнем по пътищата, та сега е момента....В най-скоро време ще се изстреляме. Иначе очната ни препоръча д-р Попова от Александровска болница и ни даде координати, но като попрочетох туй-онуй от момичетата обиколили всички очни се отказах. А вие при Андреев ли се лекувахте, Viki i mama? Сподели впечатления, моля те!

# 129
Благодаря много за поздравите за рождения ден. Трогната съм. Бях страшно заета и чак сега ги видях.

Относно очния преглед и аз съм на мнение, че веднага трябва да се заведе детето. Малката нямаше 2 седмици от изписването когато я заведохме, слава богу добре е. И досега ходим през 6 месеца. Водим я в клиниката Виталис.
А за разходката е правилно да се изчака малко, нека укрепнат малките и тогава. Моите бебета все са зимни и започнах да ги извеждам чак на 3-я месец някъде. Няма значение дали са на кърма или АМ. Голямата беше само на кърма, а малката на смесено, но не са боледували много, всичко зависи най-вече от гена и т.н.
Целувки на бебоците и не се шашкайте ако не надават бързо. Голямата ми дъщеря на годинка нямаше 8 килограма пък малката беше 11, всяко дете расте различно. Важното е да са здрави и да се ходи редовно при специалистите за да наблюдават бебета другото си е божа работа. Кураж вие сте силни майки и няма как - нашите бебета искат повече грижа, но пък и радостта ни с тях е огромна, те са смели и борбени малки човечета.

# 130
Благодаря,момичета Hug
ще я врънкам сега,не съм знаела че може да е толкова опасно.Ми нали разчиташ като знае всичко за детето,да те праща тук и там....ама май не е така.Тя се хвана за шума на сърцето и 2 пъти ходихме на кардиолог-юли месец сме пак...ама за очи не се сети да ни прати #2gunfireНа какви други специалисти сте ходили?

# 131
Този шум на сърцето го имат почти всички недоносени бебета. И двете щерки имаха, но го израснаха. Сега пак сме на консултация в 3-та градска.
Задължително е посещението на Невролог, Ортопед, Кардиолог, Офталмолог. Също така не е зле да се отиде и на нефролог. Настоявайте за тези прегледи полагат ви се. Също така се полага и 10 безплатни процедури при физиотерапевт, за бебетата под 2 кг. Те са важни, правят се след като бебето достигне 3-3,5 кг. и много помагат за наваксване на  физическото развитие. Но само при бебета който нямат ДЦП или сходен проблем, там вече се прави друга терапия.
Лек ден на вас и малките ви сладури. 

# 132
Ох, знам и за Андреев и за другите доктори. Пусках тема за това. Спрели сме се на Андреев по принцип, но ни бавят разни други проблеми от чисто битов характер. Пък и ми се ще бебо да е поукрепнал като го помъкнем по пътищата, та сега е момента....В най-скоро време ще се изстреляме. Иначе очната ни препоръча д-р Попова от Александровска болница и ни даде координати, но като попрочетох туй-онуй от момичетата обиколили всички очни се отказах. А вие при Андреев ли се лекувахте, Viki i mama? Сподели впечатления, моля те!
Ооо не ,ние сме за чужбина,много ни е тежък случая ,ама вие майчета не се плашете, нашето няма нищо общо ,с това че е недоносена,просто факта ,че още в кувиоза я прегледа офталмолог ,помогна за това ,аз да започна борбата Peace
Иначе покрай целия проблем, съм пробвала всички родни величия, и искам да ти кажа, че Андреев е най добър в катарактите,Попова аз лично не я харесвам, защото си имам с нея личен конфликт,но иначе и тя е добър специалист Peace
По добре Андреев Hug
На МИМ случая, също няма общо с недоносеността PeaceВие си търсете офталмолог ,който да огледа ретината на сладурите ви Heart Eyes

# 133
Ние и на невролог не сме ходили.И на физиотерапия-ми ние сме вече 6 килограма-брои ли се вече?А тя само за бебета ли е-или се ходи при обикновен физиотерапевт?Това за невролога ми се вижда пресилено-защо пък това?Но за офталмолога ще я застрелям.

# 134
Добро утро. Днес сме на консултация и продължаваме с ваксините....жал ми става отсега  Sad.
Viki i mama e права нашия случай с очичките няма нищо общо с недоносеността. За престоя в кувиоза уж нямаме проблеми, но знае ли човек? Аз лично ще се успокоя чак като стъпим при Андреев в София, че тукашните специалисти са едни... А уж строят нова очна клиника - ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт