За голямата възрастова разлика между мъж и жена

• 30 663
  • 489
  •   1
Отговори
# 255
Едни от най-ценните неща, които човек придобива с възрастта, са опит и зрялост. Ако на някой възрастен са му по-малко от на някой млад, какво точно може да предложи на младия? Незрели и неопитни младият може да си намери и сред младите.
Съгласна. Обаче също така двама души с разлика във възрастта може да са приблизително на едно ниво като опит и тогава вече си пасват. Разбира се, не говоря за разлики от над 20 години.

# 256
  • София
Ако си пасват като опит, какво обаче ще компенсира физиката? Обикновено повечето опит е за сметка на годините, но ако е еднакъв, какво остава...

# 257
Например разлика от около 10 години за мен е съвсем приемлива. Ако, да кажем, единият е на 30, а другият - на 40, мисля, че и двамата имат достатъчно какво да предложат. Няма да има нужда някой нещо да компенсира.

# 258
  • София
Въпрос на перспектива. За мен между 30 и 40 разликата е огромна. Но за някои хора е нищо.

# 259
Да, за всеки е различно и това е естествено. Аз споделям как е за мен. Изключително рядко се е случвало и чисто физически да ме привлече мъж на по-малко от 40 години. И когато бях на 20, и сега. Най-малката разлика, която съм имала с мъж, когото съм харесвала, е 5 години.

Последна редакция: пт, 08 дек 2023, 11:23 от bell_87

# 260
  • София
Така е, хората сме различни. Най-голямата разлика, която аз съм имала с мъж май беше 3-4 години Laughing Повечето са ми били набори.

# 261
  • Paris, France
Например разлика от около 10 години за мен е съвсем приемлива. Ако, да кажем, единият е на 30, а другият - на 40, мисля, че и двамата имат достатъчно какво да предложат. Няма да има нужда някой нещо да компенсира.

Приемлива е, но не е гаранция за трайна или просто хубава връзка  в която и двамата са щастливи.

За мене възрастовата разлика няма никакво значение ако съм влюбена в човека. И хич не ме интересува какво мислят околните. Все пак не те ще живеят с него.

А за опита - един има опит в една област, друг във друга. Не е нужен опит за изживяване на любов. Лошият опит и многобройните неуспешни връзки правят хората, особено жените, подозрителни, неспособни да се отпуснат и някак си стиснати във връзката.

# 262
Така е. Сама по себе си разликата (или нейната липса) не е решаваща, но нали темата е за това колко голяма разлика е прекалено голяма. За мен например повече от 20 години са твърде много.

# 263
Когато мъж е с много по-млада от него жена, като че ли и той се подмладява. Става друг човек, не можеш да го познаеш. За съжаление, това обикновено е временно. След година това минава и не можеш да познаеш това същият човек ли е. Става си като на неговата възраст.
Независимо, че не одобрявам такава разлика, съм виждала и щастливи семейства с голяма разлика в годините. За мен никой не може да влезе в кожата на друг и да разбере как се чувства и колко му е добре във връзката. Всичко е индивидуално и всеки е сам за себе си.

# 264
  • София
Всичко е цветя и рози доакто тя не поиска деца... 50/50 е шанса да се наложи инвитро при такава разлика, което както знаем си е за сметка на нейния организъм, просто такъв е процеса, а и като се появи дете (евентуално) този мъж няма да се подмладява. Родителите ми направиха брат ми като бяха на 40 г и доста често ги питаха дали не са баба и дядо, а в този случай ще е още по-голяма разликата. Познавам жена дето така си изгуби последните 20г с човек с голяма разлика, общо дете няма и няма и да има, сега тя е на 43г и се чуди колко котки и кучета да осинови за да си "заглуши" биологичния часовник ( да, тя искаше деца). Всеки според мен трябва да си прецени в дадена ситуация какво печели и какво губи, да няма после разочарования и болка.

# 265
  • SF
За момент леко сте сменили темата и сте я заменили с респект и уважение към нашите баби.
Аз пък съм сигурна, че ако трябва да прекарате 1 ден с хора като мен, Нова година или да се жените за тях, и 1 ден с обкръжението на баба, празник, Нова година или да се ожените за тях, ще изберете първия вариант.
Освен, ако не сте на 100.

# 266
За момент леко сте сменили темата и сте я заменили с респект и уважение към нашите баби.
Аз пък съм сигурна, че ако трябва да прекарате 1 ден с хора като мен, Нова година или да се жените за тях, и 1 ден с обкръжението на баба, празник, Нова година или да се ожените за тях, ще изберете първия вариант.
Освен, ако не сте на 100.

Редно е човек като каже А, да каже и Б. Поне снимка и номер сложи тук. Може и фейсбука, пък аз ще сложа този на баба и ще решаваме после за женитби Wink Simple Smile

# 267
  • Paris, France
Когато мъж е с много по-млада от него жена, като че ли и той се подмладява. Става друг човек, не можеш да го познаеш. За съжаление, това обикновено е временно.

Когато жена е с много по-стар мъж, тя се състарява. За съжаление не е временно.

# 268
  • пустинята Гоби
Индивидуално е. Познавам жена, която 15 години беше с 30 години по-възрастен мъж. Буквално разцъфтя и се разхубави страшно много, след което го заряза заради връстник.

# 269
  • SF
Редно е човек като каже А, да каже и Б. Поне снимка и номер сложи тук. Може и фейсбука, пък аз ще сложа този на баба и ще решаваме после за женитби Wink Simple Smile

Няма как. В разрез е с форумните правила. Форумът не може да се ползва за комерсиални цели.
А и темата е за голямата възрастова разлика между мъж и жена. Няма отношение към моя номер.
Оставаш само с А. Б-то не е задължително и това правило да А и Б аз не го знам и съответно не го спазвам.
Но баба ти е изгубила съревнованието!

Общи условия

Активация на акаунт