🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 5

• 27 400
  • 729
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
Със сигурност някъде има плод с риба, но тук видимо не се е получило, а явно и вкусово, след като и тримата бяха с еднакви отзиви.

# 376
  • на село
Марианна очевидно не е виждала черноморска скарида. Joy Joy

Joy И аз това коментирах с моя мъж Grinning
Черноморските нямат нищо общо с тези от Лидъл, тях продаваха в пликче да ядеш като слънчоглед Joy

# 377
И според мен Биляна не владее добре стресовите ситуации.

Предястие - фаворит ми е Осман

# 378
  • out of space
Гълъб, кисело зеле, канела и череши....
Дано аз не съм наред...

# 379
Пропуснах сезона, че ми бяха в повече кифлите в началото, но реших да изгледам финала.
Осман - супер на външен вид и като продукти ми допада
Мариана - каква е тази сурова тиквичка в супа. Обичам салата от тиквички, но сурова тиквичка залята с горещ бульон никак не ми звучи вкусно. Тиквичката или сурова или сготвена, това попарване с бульон ми  е странно - една скаридка отгоре, хайверче, като цяло гръмки думи, слабо изпълнение.
Биляна - на външен вид ми хареса, но аз не обичам скумрия, та само като чух и съм предубедена.

# 380
  • София
Това е добре..никой не отпада.
Този капитан Дамян ми звучи като капитан Салам от един испански сериал "Новите съседи" Laughing

# 381
И ягоди с риба може да се приготви, но аз лично и (редактирвам не съм се изяснила явно ) и с ягоди и с домати за първи път чувам.
Сурова тиквичка нарязана по този начин и запарена от горещият бульон също не е новост. Дори придава хрупкавост. Само бульончето нещо не ми хареса на вид, ама знам ли може и да е било вкусно.
Осман беше без грешка.

Последна редакция: сб, 02 дек 2023, 21:09 от Joy 05

# 382
Биляна.. Не знам. Губя вяра, а това не ми харесва.

# 383
Аз съм за Осман .

# 384
Скумрия с домати си е класика.

# 385
  • София
Биляна сама се саботира...ми който каквото си направи, друг не може да му го направи..
Да видим все пак..

# 386
  • на село
Е скумрия плакия си е класика, прави се с доматен сос на фурна.

# 387
  • София
Може да бъркам. Съм половин варненец (татко е строил Сухия док, светла му памет), имам все още роднини там. Не мисля, че каквото и да сготвят, има тиквички във всичко... И - от времето на на трицоната - цветният ми спомен е калканът.
(И не казвам как се прави/не прави тиквичката, а, че не помня да сме преяждали с тях при гостуванията ни там.)

# 388
И ягоди с риба може да се приготви, но аз лично и с домати за първи път чувам.
Сурова тиквичка нарязана по този начин и запарена от горещият бульон също не е новост. Дори придава хрупкавост. Само бульончето нещо не ми хареса на вид, ама знам ли може и да е било вкусно.
Осман беше без грешка.

Риба плакия е класика.

П.с. Писали сме едновременно.

# 389
  • Sofia
Биляна и основното...язък! Разочарована съм. Имам усещаното, че толкова се е пренавила, че е прескочила доста отвъд хубавите комбинации в стремеж да е нещо извънземно и нечувано. Не мисля, че ще е тя, жалко за хубавите чинии в предаването.

Общи условия

Активация на акаунт