🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 5

• 27 410
  • 729
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Стига с тая тиквичка, бе!!! Даже варненци ядат месо и риба, не тиквички.

Тази вечер си умирам от смях с Марианна. Толкова не съм се смяла с МШ досега. С глупостите ѝ за варненските ѝ бъркочи.

# 406
  • Варна
Както споменах в предната тема - не следя предаването (пускала съм си го от време на време), но реших днес да си пусна финала, Осман е моят фаворит, харесвам го  (и като готвач, и най-вече като поведение), зарадвах се като видях, че е на финала, стискам му палци!

Последна редакция: сб, 02 дек 2023, 21:24 от PipiKK

# 407
Май има надежда за Биляна, но пак имаше забележки. Осман ми е леко посредствен. Но може и да се окажа неправ.

# 408
За втората чиния мастър шеф беше на Биляна, много интересна и оригинална рецепта. Черешов сос с гълъб звучи интересно, в някои кухни е деликатес гълъбът... Осман малко тесногръдо се изказа.

# 409
  • out of space
Осман ги отвя! Огромно браво!

# 410
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Стисках палци за Биляна, но нещо ме разочарова, очаквах много, много повече. Осман ми е с по-красивите, трудни и идейни чинии досега. Марианна май и за десерта каза, че ще има тиквичка.
Ястието на Осман пак ми е фаворит за основно.

# 411
  • Sofia
[Просто са любезни с Биляна шефовете, видимо ги няма нужните суперлативи. На бас, че в главата си мислят, че не им харесва тоя суров гълъб Simple Smile

# 412
На Осман чинията ми е от всичко по много като количество.
Адмирации за Биляна.на Мариана пяната, мне мерси.

# 413
[Просто са любезни с Биляна шефовете, видимо ги няма нужните суперлативи. На бас, че в главата си мислят, че не им харесва тоя суров гълъб Simple Smile
И аз това си казах - естествено, че няма на финал да им кажат ''Ами, месото ти е сурово и сухо.''

# 414
  • Варна
За втората чиния мастър шеф беше на Биляна, много интересна и оригинална рецепта. Черешов сос с гълъб звучи интересно, в някои кухни е деликатес гълъбът... Осман малко тесногръдо се изказа.
Според мен беше сурово месото. Някой от шефовете изобщо яде ли от него?

# 415
Според мен, така като гледам кой как се представя, ще спечели Осман.
Биляна набързо е стъкмила някакво меню за финала без да мисли.

# 416
  • Sofia
Ако Лора беше сервирала този суров гълъб, тук щеше да има 3 страници хейт, че я подбутват. Не може финал на МШ да се печели с основно ястие с несготвен протеин, това е груба грешка.

# 417
Разглеждах книгата на Кустев тези дни в една книжарница - не е моето, нямаше рецепта, в която да няма поне 2-3 неща, които трябва специално да търся, а и много и ги няма тук.
За ресторант ок, но за домашно готвене не ги виждам въобще неговите рецепти.

# 418
  • София
Ял съм гълъб (не уловен на тавана), малко сухо е.
Осман ги разби с чинията си. Щом и Кустев (не се учудвам де) не е виждал такава...
Дано тиквичката е трета накрая. Представям си десерт: тиквичков мус с шоколад и сметана. Майтап, Дамяне.

ПС. Все пак, виждам някакъв оксиморон. Ако менюто е вдъхновено все от баба ти, няма как да повярвам, че там все еленско с круши сте яли. Но човекът е най-добрия за сезона. (Мое мнение. Няма зеле с череши, нито тиквички с калкан.)

# 419
Да кажа за основното - на Осман е най-добро и като визия, и като такова, което бих яла.
Следва калкана на Марианна.
Гълъб не ям.

Общи условия

Активация на акаунт