Чаатай Улусой-талант и професионализъм,проекти,партньори и приятели

• 27 854
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро! Coffee

Хайде, нов месец, нов късмет!
Дойде най-празничния месец в годината, с най-светлите празници.

В крайна сметка отидох на гости при Ашкъмите. Там са ми подредени и с бг. суб.
Даже го започнах отначало

# 76
Привет и от мен в първия ден на последния месец от годината! Hug
Предстоят светли празници!
Дано да имаме и много нови срещи с нашия любимец!
Не можем да се оплачем тази година- много продуктивен,много по-социален! Heart

# 77

Декември, месецът на белия сняг, мирисът на бор, коледната украса, цветните лампички, подаръците,
печени кестени и горещ шоколад.

Здравей, Декември!

Нощес бях на гости на Нуши, търпя ме до 8-ми епизод и ме прати да спя.

# 78
Здравейте момичета,  
Декември е любов!
Щастлив,споделен и пълен с топлина!

Уаууу, Цвети
Толкова ми е познато това, по цели нощи гледах, правех си маратони..... а на работа слушах песните от филма....
Как ме изтъряха вкъщи още се чудя ....🤭

# 79

Декември, месецът на белия сняг, мирисът на бор, коледната украса, цветните лампички, подаръците,
печени кестени и горещ шоколад.

Здравей, Декември!

Нощес бях на гости на Нуши, търпя ме до 8-ми епизод и ме прати да спя.
Добрее,много добре! Simple Smile
Приятно ви е при nu6i очевидно!

Аз се настройвам на Коледна вълна. Заминавам за Италия.
Ще ви наглежда от там.
Ако има новини за Чачо, разчитам на вас!

# 80
Аа, аз си тръгнах от нуши, отидох при ашкъмите.
Там са подредени, поддържат ред, а нуши е много разхвърляна.

Нези, приятно пътуване и изкарване, ние сме тук.
Ако видиш моя Джан (тоя на аватара ми), направи си едно селфи.
Видиш ли много женки на едно място....там е.

# 81
Жаки,нямаш грижи! Hug Само да имам този късмет!
И ще използвам момента,за да споделя и това,което написах след 3 сезон на "Терзи".
Съвсем умишлено не издавам и коментирам съвсем края,за да не развалям удоволствието на тези,които сега ще го гледат.

Ще се опитам да нахвърлям мислите,които ме обзеха,след като изгледах и последният епизод от този сезон на "Терзи".
Пеями и Димитри са  характери и  личности и много  причини в детството им са ги изградили като такива и това го видяхме в първи сезон.
  Тук обаче,се получи интересна
 съпоставка между бащите им,защото този път имахме възможност да наблюдаваме и Мустафа като такъв.
Бащата е важна фигура за формирането на характера на всяко момче. Момчетата формират възгледите си спрямо примера, който получават от своите бащи. Малко или много Пеями не е възприемал Мустафа като свой баща,а както той самия каза,като приятел в игрите.
Той е дете,което е израстнало с липсата на баща,който да бъде авторитет и закрила  за него. Точно обратното-обект на подигравки и неприятности и той  се е опитал да го изолира от живота си.Отхвърлянето и чувствата, които възникват у децата, когато другите деца не се  отнасят  добре с тях, винаги са неприятни и доста трудни за справяне.Това е специфично  преживяване , което може да започне в крехка възраст и е  нещо, което може да продължи и в зряла възраст, ако не се управлява.
Това  е направило Пеями  постоянно тревожен и пълен с въпроси,на които няма отговор.Страхлив и нерешителен.
Видяхме как той премина през това състояние и в крайна сметка в това отношение нещата се развиха добре за него, защото той се сдоби със семейство,което го подкрепя и обича.
Не така стоят нещата при Димитри.
Той е нервен и напрегнат, често агресивен ,ароганген,а такива мъже, като цяло, най-често са получавали много малко бащинско внимание и грижа, били са лишени от достатъчно време за игри и общуване с бащата.
От друга страна  баща му постоянно е  твърдял, че мъжете „трябва“ да бъдат твърди и силни, да не изглеждат уязвими и следователно да не изразяват чувствата си, понеже това се счита като проява на слабост. В такава среда детето расте  като човек, неспособен да се справя с достойнство с трудностите в живота .
Димитри възприема баща си като свой враг и това го изпълва с гняв и негодувание спрямо него.
Ужасно различни един от друг тези две деца създават истинско приятелство. В детството всеки от тях получава от другия това, от което самият той се нуждае.
Димитри не вижда по-далеч от "Аз"-а си, Пеями открива свободата в занаята ,на който го е научил дядо му и иска най-накрая да бъде героят в личната си история. Това детско приятелство се превръща в мъжко приятелство и кръвно братство .
А отношенията между мъжете в едно мъжко приятелство са съвсем ясно дефинирани,макар и от неписан кодекс.
Дори достигат нивото на нещо дълбоко свещено.Те се основават на уважение, братска обич, доверие, преданост и купища пакости ,шеги и спомени.
Това е и причината,Пеями да се откаже от любовта си и да избере приятелството.На практика,той  излезна срещу личните си интереси в името на приятелството.
Това беше лошо, защото Пеями, първоначално се отказа от желанието си заради  приятелство,но после  започна да осъзнава,че желанието не изчезва, а само се  потиска  и продължава да се изостря вече дълбоко вътре.
Истинското приятелство трябва да лежи на силна духовна връзка, която егоизмът и завистта не могат да наранят. Но Пеями нямаше смелостта да провери това. Дали,ако беше опитал щеше да успее? Пеями не можа да се престраши да изрече на глас ,това което чувства, защото трябваше да изрече думи,които трудно се изричат.
 Той не беше готов да повярва, че любовта започва от него и зависи от него. За да има любов в живота си  беше  необходимо да отстрани вътрешните пречки пред нея – емоционални травми и страхове, комплекси, заровени чувства и болка, необходимо беше да се изправи срещу собствените си демони.
От тук дойде и моето разочарование,защото смятах,че Пеями вече познава себе си, приема себе си, обича се, има свой смисъл и път в живота и иска  го да сподели с Есвет.
При него любовта, се случи
 с такава  лекота, че  в началото ни се струваше невъзможна.
Беше  връзката, която не можеш
да си обясниш, която ти подкосява краката,защото си  неподготвен за нея.
 Беше любовта, в която срещаш другия и всичко се случва сякаш от само себе си - без очаквания и изисквания.
А той не се бореше за нея. Остана пасивен като страничен наблюдател.
 Мислех,че  подкрепата на родителите му и любовта на Есвет ще му дадат сила.Той притежаваше целият арсенал, с който да се изправи пред Димитри открито.Но не можа да го направи.
От другата страна пък  е Димитри,който е съгласен да живее в брак без любов,да си ляга с жена,която не го харесва,дори се отвращава от него. Която се страхува от него.Която очевидно е влюбена в друг.
 Димитри  чувстваше със сърцето си,че тя обича Пеями,но разумът му продължаваше да настоява, че едната любов е правилна,а другата не.
А баща му не спря да го дразни и да злорадства.
 Тримата се оказаха главни действащи лица в един любовен триъгълник.
И преминаха през катарзиса на отношенията си, за да оставят приятелството си с възможен, но все пак  нежелан край.
  Защото в любовта няма място за трима.
Защото заплитането на трима в отношения за двама, събужда много болезнени емоции.
На Димитри му се наложи да да се справя с чувства на ревност, унижение и пронизващото усещане, че е предаден. Пеями и Есвет  пък трябваше да живеят с мисълта, че са предатели, че са нечестни и нараняват някого.
Емоции, които вървят ръка за ръка с „триъгълните“ връзки, са истинска агония и изяждат самоуважението на всеки от тримата.
 Ядосах  се  на Пеями, защото с Есвет бяха  двама  и можеха да си  дават взаимно подкрепа - той ,като  мъжът, със своята мъжка енергия можеше да подкрепи Есвет,така както  тя  със своята женска енергия го подкрепяше.
Като мъж,който  обича една жена, не трябваше  да позволява тя да живее в такива унизителни условия.
За съжаление чувствата на унижение, отхвърляне, наранена гордост и желание за отмъщение при Димитри достигна критични стойности ,след смъртта на баща му.
След края на втория сезон споделих,че само ролята на  героя на Чаатай претърпява трансформация и е най-трудната ,а на останалите  актьори героите  остават така да се каже в една равнина.
Сега не мога да кажа това за героят на Салих. Този път беше многопластов и  той се справи феноменално с тази роля.  На моменти направо сърцето ми се късаше  за него.
Най-силно ме развълнуваха детските им спомени,разплакаха ме,натъжи ме, това,че едно толкова чисто и невинно  приятелство трябва да завърши по този начин. Малките актьори също допринесоха за това,бяха страхотни!
Момента,когато и двамата си спомняха и започнаха да свирят с уста,беше много трогателен.
За момент си помислих,че нещата ще приключат по друг начин,особено ,след като Димитри попита Есвет дали изобщо не го е обичала.
Помислих,че ще приеме "поражението" с достойнство,но пак станахме свидетели на  влиянието на себичния му баща, и невъзможността му да реагира по друг начин.  Думите,които каза на Пеями на вратата, бяха тежки и жестоки.
Остави го да живее с тежестта на виновен човек.
Да кажа няколко думи и за Шифанур, която се справи прекрасно с ролята на Есвет. За мен беше истинско удоволствие да я гледам. Успях да усетя всички емоции и състоятия, през които премина.
Нейната героиня също претърпя развитие.  
Не се страхуваше да направи това,което трябва , за да получи своята любов, своето щастие.
Любовта между Есвет и Пеями ме докосна,развълнува ме. Беше сладка и невинна.
Беше нещо,което ти се случва веднъж в живота. Някой тук може да каже, че това са сладникави разсъждения, клишета и прочие. Аз пък ще кажа,че този,който омаловажава любовта, най-вероятно не я е изпитвал. Това е тъжно.
Има толкова много хора, които нямат представа какво е да трепериш над човека до себе си, да си способен на всичко за него.
Стана дълго,знам,но със сигурност има и още неща,които в момента съм пропуснала.
Като цяло, сериала ми хареса. Ако трябва да дам оценка бих дала 9 от 10.(не получих отговор на част от въпросите си и това не ми достигна)
Имаше от всичко.
 Донесе ми много и различни емоции, накара ме да се замисля за много неща, разплака ме и ме накара да се усмихна ,развълнува ме и ме ядоса. Но не ме остави безразлична.
Мисля,че и този експеримент на Чаатай беше успешен. Справи се чудесно с ролята си. Изглеждаше страхотно!
С нетърпение очаквам следващият!

Последна редакция: пт, 01 дек 2023, 13:21 от NeZ_9

# 82
Докато съм на вълна Terzi, да уважа подобаващо и героя бил приятел на Мустафа дълги години.

Джаки, Нуши за компенсация предлага горещ шоколад и палачинки, удобен фотьойл и меко одеяло.

# 83
Чаатай се подстрига! Снимките са  от днешния сет на  "Gaddar".

Въпреки,че това много не ми прилича на Чачо! Thinking

Последна редакция: пт, 01 дек 2023, 15:37 от NeZ_9

# 84
Всички са щастливи 😉

Нези, лек път и много весело да си изкараш ❤️

# 85
Този който седи на масата ли е Чачо, защото аз като го доближа, на него ми прилича.

# 86
Този който седи на масата ли е Чачо, защото аз като го доближа, на него ми прилича.

Да,този на масата. Ама май наистина е той. Thinking

# 87

Ох, тия хора ми развалиха представата за наемника Левент.

Нези, лек път и натрупай много нови емоции, които да ни донесеш.
А Чачо така с копнеж и затаен дъх ще чака твоето завръщане.

# 88
Да бе, Нези, той е!

Еее, Цеце, защо? Много си е готин, даже.

# 89
И на мен,Цвети! Neutral Face
Ми...незнам,нещо ме смущава. Но и снимката е много лоша,така че може и заради това да е.

Ох, тия хора ми развалиха представата за наемника Левент.

Нези, лек път и натрупай много нови емоции, които да ни донесеш.
А Чачо така с копнеж и затаен дъх ще чака твоето завръщане.

Благодаря ти!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт