Чаатай Улусой-талант и професионализъм,проекти,партньори и приятели

• 28 383
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
Добро утро !

Предстоят два работни дни, да си починем малко от празниците! Grinning
Черпя ви с малко снимки от отиващата си година на нашия любимец!

# 616
Добро утро! Coffee

Ново от снимачната площадка

Това го взех от рускините. Не ми се вярва да е вярно, но би било интересно.
Компанията Ay Yapim планира да направи кръстоска на сериалите „Безмилостен“ и „Геният“, въпреки че въпросът се усложнява от факта, че те ще бъдат показани по различни канали. Предполага се, че първо Aras Bulut İynemli ще се появи в един или два епизода на сериала „Безмилостен“, а след това Чаатай Улусой може да участва в първите епизоди на сериала „Геният“.

# 617
Това наистина би било интересно,Жаки!
Тандемът Чаатай-Арас беше много успешен!

"Геният" някакъв сериал с Арас ли е?

Ще е добре ,ако се подкрепят взаимно в проектите си.
Това определено ще се отрази добре на рейтингите.

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 10:06 от NeZ_9

# 618
Това наистина би било интересно,Жаки!
Тандемът Чаатай-Арас беше много успешен!

"Геният" някакъв сериал с Арас ли е?
Да, пак е на Ай Япъм, но не знам започнали ли са да го снимат вече, не съм попадала на подробности.
Само факта, че могат да бъдат събрани, ме кефи.

П.П. А ето какво намерих
Сериалът е продуциран от Ay Yapim специално за канала Show TV.
Режисьорският стол беше зает от Умут Арал. Преди това той е работил по проекти като „ Любов 101 “, „ Подводница Yakamoz S-245 “.
Сценарият е написан от Дамла Серим. Преди това е работила по „ Чукур ” и филма „ Три куруша ”.
Главната роля се изпълнява от Арас Булут Ийнемли. Известният турски актьор придоби световна известност благодарение на ролята си на Шехзаде Баязид в сагата „ Великолепният век ”. Той също участва в телевизионни сериали като „Inside“, „Çukur“ и „Priceless Time“.

Снимките ще се проведат в Истанбул, Кападокия и Бурса.

# 619
https://cukur-int.blogspot.com/2017/10/aras-bulut-hurriyet-10-2017.html
Едно интервю с Арас.
Hug

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 17:03 от NeZ_9

# 620
Нези, благодаря за интервюто.
Арас освен, че е много добър актьор, но и много интелигентно момче. И той не е социален, но "Чукур" проби.
Сега очаквам и "Гадар" да пробие, въпреки двата колоса на турдизито.

# 621
Здравейте!

Поради липса на ново инфо за Чачо, Gaddar, Kubra...

Нося ви балерината Серенай във "Фи"

# 622
Здравейте!

Поради липса на ново инфо за Чачо, Gaddar, Kubra...

Нося ви балерината Серенай във "Фи"

Уау! Страхотно изглежда тук Серенай!
Ролята на балерина много и подхожда!
Благодаря ти, Цвети!

Аз пък ще използвам липсата на новини и ще  благодаря на тези момичета,които ми писаха на лични,  за да ми кажат колко им харесва темата ни. Благодаря ви! Hug
Съответно да благодаря и на вас, защото тя е такава, заради всичко, което пишете и споделяте тук, заради страхотната атмосфера и приятните разговори! Heart
Темата ни със сигурност е привлякла нови фенове на Чачо, за което много се радвам!
И понеже ми писаха,че с интерес са  прочели за предишните му  проекти,които обсъдихме, се сетих,че остана Черешката на тортата.  (поне за мен) това е най-добрата роля на Чаатай Улусой до момента- на Мехмет в "Животи от хартия "

Това е първият игрален интернет-филм на Чаатай Улусой, и  отново е по Netflix.
Промотиран е първоначално под заглавието "Битка без изход" (Mücadele Çımazı), а впоследствие е променен на  "Живот от хартия" (Kağıttan Hayatlar/Paper Lives). Продуцентската компания, застанала зад реализацията на кино-лентата, е нашумялата в последно време в Турция OGM Pictures. Режисьор е Джан Улкай, а сценарист - Ерджан Мехмет Ердем.
Историята на този
трогателен филм отвежда
зрителите по улиците на турския град
Истанбул или по-точно, в мрачната част на
този град, преливаща от бездомни и
нуждаещи се хора. Гравен герой е Мехмет (Чатай Улусой), който притежава склад за
рециклиране на хартия в този беден район.
Животът
за него никога не е бил лесен. В детството
му никога не е имало пари в неговото не
работещо семейство.
Не е имало
достатъчно любов и разбиране и той е
израснал в трудни условия. Мехмет обаче
никога не е забравял това и до днес, когато
е станал възрастен. И така сега той помага
на други, които се борят да оцелеят в този
район на Истанбул, особено на деца и
тийнейджъри израснали на улицата. Най-
големият му помощник в това начинание е
Тахсин (Тургай Танюлкю).
Животът на Мехмет обаче се преобръща
когато в живота му влиза 8-годишно момче
на име Али (Емир Али Догрюл).

Мехмет го
открива захвърлен. Веднага за него става
ясно, че трябва да се грижи за момчето
като свое дете. Историята на детето му
напомня за неговата собствена съдба
когато самият Мехмет е бил изоставен. Той се опитва да му даде възможно най-добрия
живот при такива условия. Мъжът се
опитва да събере Али с родното му
семейство, но това не е лесно, тъй като
самото момче не може да каже откъде е.
По време на търсенето на родителите на
Али, Мехмет се привързва към момчето.
Връзката им става приятелска и грижовна
а съвместният им живот, въпреки ужасните
условия, става приятен и радостен
Любовта на Мехмет прави живота на Али
като празник
 проблемът е, че Мехмет е болен, страда
от бъбречен проблем и състоянието му се
влошава. Радостната
атмосфера започва да избледнява и ние
оставаме със суровата реалност на крайните
квартали на Истанбул.
 Какво ще се случи още ?
Гледайте  "Животи от хартия "(Kagittan Hayatlar)
до неговия финал и няма да съжалявате!
Не вярвам тази история да е оставила някого безразличен, а играта на Чаатай Улусой тук е учебник по актьорско майсторство!
За мен това е най-добрата му роля до момента.
Знам, че Чаатай няма да спре да се надскача и ще ни показва още много!

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 17:08 от NeZ_9

# 623
Нези, благодаря за историята на филма. Аз все се каня да го гледам, но все отлагам, заради тежкия сюжет. Цвети го е гледала, та от нея знам, че филма е страхотен и с уникална игра на Чачо. Ще го изгледам, ама да видим кога. Аз де факто май, само "Огледален свят" и "Хартиени животи" не съм гледала на Чачо, с филма ще си поправя грешката, но сериала не ми хареса.
Радвам се, че имаш поздравления за темата, наистина ни е хубава и уютна.
На мен пък ми бяха писали едни неща за някои хора и ни поздравиха, че сме се махнали, но нямам желание да разбунвам духовете....било каквото било, за всеки има място под слънцето. За мен е важно, че тук се чуствам добре и няма дразнители да повтарят едно и също като развалена грамофонна плоча.
Айде да пускат нещо за Гадар, че става вече нахално от тяхна страна, да ни държат само на един тийзър. То направо го научихме наизуст. Явно датата няма да е 5 януари, иначе не виждам друга причина за това затишие.

# 624
Гледай го,Жаки! Няма да съжаляваш! Тежък е, наистина,но си заслужава да се види.

Младия вълк (young wolf), който много обичам да чета, защото прави страхотни анализи на турски филми и сериали най-вече, също е подкрепил сериала на Дуда.

Цензурата е най-лошият вид агресия. Това е нещо, срещу което всички заедно трябва да се борим. Защото нечии днешни битки неизбежно ще се превърнат в наши утре шни! Твърдо подкрепям актьорския състав и екипа на#kizilgoncalar, разделени ние падаме!
Като се замисля цензурата наистина е най-лошото нещо, които се случва на създателите на един сериал и е съвсем нормално хора от гилдията да не са съгласни и да подкрепят сериала.
Чачо, може също да е направил това, като я последва в ИГ и по този начин  накара повече хора да обърнат внимание на нещата, които тя споделя тези дни.
Не бих се учудила, добра душа е той. А и това е сигурен знак, че има добри чувства към нея.
Уважавам хора, които се разделят цивилизовано.
Хубаво е, че и тя предприе тази стъпка и пое ръката, която той и подаде. Може би започва нов етап в техните отношения!

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 17:27 от NeZ_9

# 625
Ей Нези, писала си и за моя любим филм. За мен той е наистина уникален. Това е такова потапяни в образа, че на моменти си казваш усещам миризмата, чувствам болката.

За мен се иска голяма смелост това да бъде изиграно от актьор участваш в класации за секссимволи. Да не забравяме, че това момче има титла за най-добър модел. И после го виждаме мръсен, дрипав и уж загрозен в този филм. Тотално отричане на шаблонът, в който фенките искат да го поставят. Да, аз съм ви признавала, че за мен този клошар си е много хубав мъж. Ама пак е успял да излезе от образа на красавец. Вижда ми се по-смело отколкото някоя актриса да се съблече чисто гола. Защото тук гола е душата.

И понеже не всички са го гледали няма да издавам финала, който за мен е гениален. Никога не бих се сетила, че може да е това. Обратът е толкова изненадващ, че направо ме натика много на дълбоко в онези техните торби с боклуците. Гледал си до този момент и си си казвал, колко много страдание и болка има по света, но за мен финалът направо удвоява тези усещания. Трябва да сте подготвени за много драма.

В този филм май за пръв път не са му сложили партньорка жена на Чачо. Аз поне не се сещам за друг. В него обаче пак се говори за любов. За любовта към родното семейство, за любовта към семейството, което си си създал, към приятелите. За любовта към живота дори.

Колкото за атмосферата в тази група, ще кажа, че ние я правим. Признавам си чистосърдечно, че понякога и на мен ми идва да изпростея, но си налагам самоцензура. Не от онази, която да убие свободата, а от тази, която знам, че само можем да спечелим. Давам пример и моля да го разберете правилно. От тези дни, в които писахме за последването в инстаграм на Дуда(не мога да ѝ кажа името) се сетих, че първото ми впечатление за нея беше какви конски зъби има това момиче. И да го напиша в коментар обаче това на никой няма да му донесе никаква полза. На мен, че съм се присмяла в някакъв външен недостатък нищо положително няма да ми донесе. Даже негативната енергия би се обърнала срещу мен си мисля. Ако го напиша само ще насъскам върлите фенки, че тя не е за него и че трябва да си извърта главата като преминава на отсрещния тротоар.
Няма какво да си кривим душата, че тук просто сме се събрали слънчеви хора и хора с положителна нагласа. Чак понякога се чувствам като мрънкало сред вас.
Благодаря на Нези, че създаде темата и ни събра. Заслугата е изцяло твоя. И ти дължа извинение, защото вътрешно не разбирах твоето възмущение. Вече го разбирам и виждам разликата. Благодаря ти и пак извинявай. 

# 626

Здрасти, виждам, че сте обърнали внимание на една от емблематичните роли на Чаатай и шедьовърът сред игралните филми - "Хартиени животи".

Този филм е сравнително нов, но остава във вечната класика на най-добрите истории пренесени на екран директно от реалния живот. Не знам дали знаете, но събирачите на хартия в Истанбул са цяла общност, която действително живее така както показва лентата. Социалният елемент с насилието върху жени и деца, беднотия, мизерия и отпадане от живота на много деца са теми, с които Турция се бори от години. Този филм е само един невероятен начин да се обърне внимание върху проблемите. И до някъде целта се оправдава, защото след излизане на филма, общинските власти в Истанбул гласуват промени в трудовите правоотношения в града и одобряват на събирачите на хартия да се плащат осигуровки за сметка на общината и да им се осигурява работни дрехи и обувки.
Също така, през 2021 година (ако не ме лъже паметта) имаше голяма кампания да се изпрати филма като участник в конкурсите за Оскар в категория "Чуждоезичен филм". За съжаление лентата не отговаряше на изискванията на Академията, да бъде пускан в киносалони през годината. И така се размина участието му в Холивуд.

# 627
Ах, Дени, как ме провокира да го изгледам още тази вечер. Благодаря ти, за цялата тази информация, която не знаех. Това наистина не е за изпускане. После и аз ще се изкажа. Дайте линк, който има под ръка.

# 628
Джаки, готово поканена си на гости при Нуши

Хартиени животи

# 629
Здравейте момичета, 
Започвам с това Simple Smile
Безкрайно съм щастлива за добрите отзиви за Меджезира,  просто сега разбирам, че не съм сама .... няма да издребнявам...
За темата....сега чета всичко Simple Smile не прескачам и "няма на диагонал "
Благодаря на Нези, 💐
 Хариен живот гледах на клипове, споделях няколко пъти,  че съм в потрес....Обожавам Чаатай точно за това - неговият избор на тези роли го прави различен и перфектен, иначе всеки може да играе Красавец,  Simple Smile А той това доказа, че го може ....

Общи условия

Активация на акаунт