Чаатай Улусой-талант и професионализъм,проекти,партньори и приятели

• 28 375
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, аз съм в ступор! Не знам какво да кажа.

"Хартиени животи" не е филм, а един моноспектакъл на Чаатай Улусой
За мен това е визитната му картичка.
Брилянтна игра, не знам какво не е достигнало да го номинират за Оскар, но напълно е заслужавал поне номинация.
Ако съм харесала визията на Чачо като Яман, то актьорското майсторство отива безапелационно при Мехмет.

# 631
Ей Нези, писала си и за моя любим филм. За мен той е наистина уникален. Това е такова потапяни в образа, че на моменти си казваш усещам миризмата, чувствам болката.

За мен се иска голяма смелост това да бъде изиграно от актьор участваш в класации за секссимволи. Да не забравяме, че това момче има титла за най-добър модел. И после го виждаме мръсен, дрипав и уж загрозен в този филм. Тотално отричане на шаблонът, в който фенките искат да го поставят. Да, аз съм ви признавала, че за мен този клошар си е много хубав мъж. Ама пак е успял да излезе от образа на красавец. Вижда ми се по-смело отколкото някоя актриса да се съблече чисто гола. Защото тук гола е душата.

И понеже не всички са го гледали няма да издавам финала, който за мен е гениален. Никога не бих се сетила, че може да е това. Обратът е толкова изненадващ, че направо ме натика много на дълбоко в онези техните торби с боклуците. Гледал си до този момент и си си казвал, колко много страдание и болка има по света, но за мен финалът направо удвоява тези усещания. Трябва да сте подготвени за много драма.

В този филм май за пръв път не са му сложили партньорка жена на Чачо. Аз поне не се сещам за друг. В него обаче пак се говори за любов. За любовта към родното семейство, за любовта към семейството, което си си създал, към приятелите. За любовта към живота дори.

Колкото за атмосферата в тази група, ще кажа, че ние я правим. Признавам си чистосърдечно, че понякога и на мен ми идва да изпростея, но си налагам самоцензура. Не от онази, която да убие свободата, а от тази, която знам, че само можем да спечелим. Давам пример и моля да го разберете правилно. От тези дни, в които писахме за последването в инстаграм на Дуда(не мога да ѝ кажа името) се сетих, че първото ми впечатление за нея беше какви конски зъби има това момиче. И да го напиша в коментар обаче това на никой няма да му донесе никаква полза. На мен, че съм се присмяла в някакъв външен недостатък нищо положително няма да ми донесе. Даже негативната енергия би се обърнала срещу мен си мисля. Ако го напиша само ще насъскам върлите фенки, че тя не е за него и че трябва да си извърта главата като преминава на отсрещния тротоар.
Няма какво да си кривим душата, че тук просто сме се събрали слънчеви хора и хора с положителна нагласа. Чак понякога се чувствам като мрънкало сред вас.
Благодаря на Нези, че създаде темата и ни събра. Заслугата е изцяло твоя. И ти дължа извинение, защото вътрешно не разбирах твоето възмущение. Вече го разбирам и виждам разликата. Благодаря ти и пак извинявай.  

Гери това ,което си написала за "Хартиени животи " е едно от най-хубавите неща,които са казани за този филм и за играта на Чаатай! И напълно съвпада с моето мнение.
Благодаря ти!  Hug
И няма  за  какво да ми се извиняваш!
Така си го почувствала в онзи момент.
Сега си почувствала друго.
В крайна сметка всеки говори сам за себе си, показва се такъв, какъвто е, излага се или става симпатичен.
Има хора, които приличат на дом – присядаш кротко до тях и душата ти се прибира у дома. На тях можеш да кажеш всичко, да споделиш скритите си мисли и страхове, да изплачеш болките си. знаеш, че тези хора ще те разберат и няма да предадат доверието ти.

Има хора, които приличат на храм – те са убежище и вяра. Те запалват искрата, когато вече е угаснала. Те ви връщат надеждата, че всичко е възможно. Те ви подават ръка и ви помагат да се изправите, за да продължите напред.

Има хора, които са ангели – без да подозират. Те съществуват чрез добротворчеството си. Те носят светлина у себе си и разпръскват светлина на другите.

Тези хора задължително трябва да срещнеш в живота си. Срещнеш ли ги – направи всичко възможно да ги запазиш. Те са като пътеводна светлина, ваша опора и упование, светлина и далечен фар в необятния хоризонт. Те винаги ще ви привеждат през мрака и няма да очакват отплата за това.

Има хора, без които трябва да продължим напред. От тях взимаме уроците и посланията, които да ни направят по-силни и по-мъдри. Ако е трябвало да са с нас, ще ни настигнат.

Не се обръщайте назад. Отсявайте познанствата и приятелствата си – на едни хора им липсват усмивките – подарете им; на други им липсва надеждата – дайте им от своята; на трети им липсва душата – подминете ги.

Животът е като пъзел, а хората в него сме изгубените парчета. Не се опитвайте да намерите насила сродните си души – ще разберете, щом ги срещнете и парченцата пъзел ще паснат веднага и с лекота.

Мисля,че всеки, който чете тук ще успее да се познае! Wink
Нищо повече няма да коментирам.
Heart
Дени,благодаря ти,че си се включила с тази информация за филма.
Ще е интересно за всички,които не я знаят!
Аз мисля,че  филмът и Чаатай Улусой пропуснаха  своя  голям шанс за Оскар.
Nanni, Hug!
Жаки,сега видях,че си изгледала филма!
Знаех си,че няма да съжаляваш!
Hug

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 22:31 от NeZ_9

# 632
Да Нези, благодарение на Дени. С нейния пост, направо ми ускори желанието, въпреки че заради тежкия сюжет все го отлагах. Още съм под въздействието на този Моноспектакъл.
Каква беше тая игра?- още не мога намеря точните думи, за да опиша състоянието си в момента.

# 633
И аз съм така!
Учебник по актьорско майсторство е тук .
Чаатай е невероятен!
А за сюжета какво ще кажеш?
Наистина думите не достигат и трудно се говори за този филм. Той само се преживява!
Както Гери каза:
Тук душата е гола!

А кака е "три метра над небето ", както е писала в това стори.
Сигурна съм ,че е така - и в пряк,  и в преносен смисъл.

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 23:12 от NeZ_9

# 634
И аз съм така!
Учебник по актьорско майсторство е тук .
Чаатай е невероятен!
А за сюжета какво ще кажеш?
Наистина думите не достигат и трудно се говори за този филм. Той само се преживява!
Както Гери каза:
Тук душата е гола!
Какво да кажа! Нямам думи да го опиша, трябва да се види. Само така може да се почувства живота на тези хора.
Мехмет, който толкова много е преживял, вместо да се озлоби (най-често срещаното явление), той помага, особено на децата да оцелеят. Въпреки болестта си, не спира нито за момент своят ангажимент към тях. Много силно си пролича, при появата на Али. А финала ме стегна за гушата....какъв обрат само!
Гери, напълно съм съгласна с мнението ти за филма, а вече всички сме го гледали, можеш да изкоментираш и финала.
Засегната е наистина много сериозна тема и аз се радвам, че този филм е допринесъл за ангажираността към тези хора да бъдат осигурявани.
Дори само заради това си е заслужава да го има този филм.

# 635

За "Хартиени животи" само аз не се изказах днес... Това за мен е най- добрата роля на Чачо, неговата емблема. Филма ми е труден за обсъждане, защото той е чувство, което трябва да се преживее. Хартиени животи оставя някакъв необясним отпечатък в душата, така силно те хваща за гърлото и не те пуска от първата до последната минута. Обожавам добротата на Мехмет, въпреки тежкото си детство. Обожавам и готовността му да помогне на всеки изоставен. Нямаше и секунда в живота му, в която да се прокрадне злоба или завист към тези, които имат по- добър живот. Обожавам момента с рождения ден.
Изобщо всяка дума ще е слаба за това, което видях като послание във филма.
Има думи, които се запечатват в главата ти и дори след години би ги помнил. Като въпроса на чичо Техсим "Къде са майките?", като думите на Гонзи, който предпочита да има дом и да го бият всеки ден, момчето, което си пожела да умре, за да се събере с майка си. Майката, която е принудена да изостави детето си в чувал за хартия, за да може то да оцелее и остане живо. И като думите на Мехмет - "Желанията са безплатни".

Когато реалност и фантазия се преплетат една в друга

ПП. Момичета, аз също се чувствам много уютно сред вас. Благодаря ви!

# 636
Добро утро!

Днес е последния работен ден за годината(за някои.... аз и утре съм на работа).
Пак идват празници, пак софри, но дата за Гадар си нямаме.

Докато чакаме датата на Гадар
Поне знаем за Кюбра

Ставайте, Сарп идва

# 637
Добро утро!
Жаки, някъде мярнах, че датата от 5 ти, станала 12 ти, но вече в нищо не вярвам!
Grinning
Всеки си пише свободни съчинения!
 Поздрав от Дахан и Яман

# 638
Нези, в Туитър я слагат, но пишат, че предполагат.
Някъде четох, че другата седмица ФОКС, ще пусне само в събота и неделя сериали.

А това е официално от FOXTurkiye, което означава, че 5-ти отпада със сигурност.
Четвъртият филм от поредицата Kutsal Damacana4 , с участието на Шафак Сезер, Ерсин Коркут и Мюйде Узман, ще бъде излъчен за първи път по телевизията в петък, 5 януари, от 20.00 часа по FOX.

# 639
Нези, в Туитър я слагат, но пишат, че предполагат.
Някъде четох, че другата седмица ФОКС, ще пусне само в събота и неделя сериали.

А това е официално от FOXTurkiye, което означава, че 5-ти отпада със сигурност.
Четвъртият филм от поредицата Kutsal Damacana4 , с участието на Шафак Сезер, Ерсин Коркут и Мюйде Узман, ще бъде излъчен за първи път по телевизията в петък, 5 януари, от 20.00 часа по FOX.

Явно няма да стартира на 5ти януари. Нищо. Нека го изпипат и да взривят рейтингите, че както спират сериали за ниски рейтинги…
Почвам малко да се притеснявам за Чаатай. Момчето е емоционално, да не му дойде вповече напрежението. Ежедневна работа. Няма почивка. Стискам му палци да няма проблеми.

# 640
Гери, на мен много ми се искаше да почнат на 5-ти, защото другите сериали ще почиват и да наберем скорост. В петък дават двата най-гледани сериала и ако започнем с тях, може да се окаже тегаво, а бе нож с две остриета е.
Ама няма какво да направим, когато-тогава. Предполагам, че те са си направили проучванията кога е най-удачно да го пуснат. Мен повече ме притеснява, че не правят никаква реклама на сериала, на какво се надяват.
Миналата година, преди да започне Семейство, такава силна и масирана реклама му направиха, че аз която тогава не харесвах Киво, толкова ме впечатли, че не само загледах сериала, а ми стана и един от любимците и всичко, което не бях гледала, изгледах. Това е силата на рекламата, да впечатли тези, които не са му фенове. За нас е ясно, ние и без реклама, ще го гледаме, но тук е въпроса да привлечеш колкото се може повече зрители.

# 641

Споко, Гери,ще се справи!
Това е Чаатай Улусой!
Heart
Ново от сета

# 642

Ееее, най-накрая нещо ново!
Изглежда още се е подстригал. Визия трепач!

# 643
Нези, това да не е твоята обработка на снимката и сега да изскача от всеки пост на знайни и незнайни фенове😉.

Аз новата прическа още не мога да ѝ свикна. Прилича ми на ретро футболистче така. Проскубано ми е едно такова. Ама явно такъв трябва да му е видът. Няма да се фръцка по ревюта тук. Тук ще убива. То и веждите отначало не ми харесваха. Ама свикнах. И с прическата ще се примиря. Трябва цялото да видя не само кадър от няколко секунди, за да придобия представа. Веждите ги разбирам. Трябваше им по-остър поглед. А на него очите са му толкова мили.

# 644
Не,Гери, този път не е моя.
Има си лого даже.
Ще взема и аз да слагам на моите.
Wink

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 14:08 от NeZ_9

Общи условия

Активация на акаунт