Адвент, Коледа, Нова Година...Празничен декември в НЕМСКАТА тема(246)

• 30 887
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Някакъв пирон. Постепенно е спаднала, защото забелязахме при тръгване от вкъщи миналата събота и още пред нас сложихме резервната гума.

Щяхме да ходим на 2 коледни базара днес, но белгийците и французите пак ни пращат дъжд.

# 241
  • Немция
Мьос, имате ли Интернет?Grin

Ние смятаме утре да се разходим до един коледен базар, ще издебнем сух период без дъжд.

Моето голямото момче вчера беше въодушевено от коледния щанд на класа им вчера, според много бил най-добрия от всички класове досега.
Със съдействието на класните им учители са организирали коледен хор до щанда, имали са колело с томбола с продукти от щанда, продали са доста неща. Моят син и още двама са носили из коридорите на училището на табла различни продукти от щанда им и са ги предлагали дори и в учителската стая, там паднала голяма търговия. 😄
(Събраните пари отиват за едно училище в Централна Африка- като всяка година)

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 10:29 от Бибит

# 242
Бибит сложи на интернета даже главна буква. Joy

И в гимназията на моя ученик все такива мероприятия организират, за някакъв проект в Танзания. Аз предпочитам да събират пари за проект тук или поне в Европа, а най-добре за училищен такъв. Лицемерно ми да пращаме пари уж за градивни неща в Африка, а в същото време да потребяваме като луди тук и да си изхвърляме боклука там (електроника, дрехи и какво ли не). Иска ми се да учат децата на отговорно отношение всеки ден.

Иначе браво на децата! Моето беше болно вкъщи и не беше на базара тази година, но участва активно в производството на артикули за щанда. Що мъниста наниза… Grinning

# 243
  • Немция
Мда, цар Интернет.Stuck Out Tongue Winking Eye

Синьо, не можем да оправим света с всичките му проблеми.
Направи едно AG в училището на твоето дете на тема "отговорно отношение към света всеки ден", защото определено има недостиг в тази сфера.Grinning

Намирам за добър житейски урок да възпитават децата в инициативна благотворителност. Част от тези пари осигуряват безплатен обяд за ученик за един месец, който е 3 евро на месец, поне преди инфлационните времена беше така.

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 11:30 от Бибит

# 244
Едното не изключва другото.
Имаме в класа един баща, основал организация която подпомага строенето на училища в Танзания, вече няколко са построили. Това е което могат единични хора да постигнат.
За другото няма интерес да спрем да си изхвърляме боклуците както и да се откажем от евтинията.

# 245
Боклуците няма как да спрем да изхвърляме. Ще се затрупаме.
Синьо много интересно с вашата гума. Кой за 5 евро е махал гума, търсил дупка, обръщал гума, залепял гума и херметизирал на джантите .
Благотворителност, изграждане на толкова много неща с общи и дарени средства - и после някой ги срива със земята със все хората в тях. Или пък отвличат цели класове деца от такива училища и ги правят роби и войници или пък някакви други подобни. Докато хората се движат основно от алчност и жажда за власт даренията ще имат временен резултат и несправедливостта и неравенството няма да изчезне , а от там и нуждата от дарения. Кръговрат на средства или човешки съдби ? 
Знаете ли че днес при нас има 20% в Мюлер на целия сортимент ? И вчера имаше. Вижте при вас ?

# 246
Навън не само е слънчево ами и птичките пеят все едно е пролет. Тамън се нагласих на 2-то градуса и днес 11.

# 247
  • Германия
Wow! Блазе ви, при нас вали дъжд от вчера, стопи снега и сега всичко е Matsch Anguished

# 248
Рейна аз не се престраших да експериментирам баницата с месо. Експериментирах с праз и гъби. Не са лоши тези зимни баници Simple Smile
12 градуса , но гледам се питат имат ли шанс за бяла Коледа. Според мен не. Да видим.

# 249
  • Немция
Относно бялата Коледа зависи за кой район става дума. За централна западна Германия шансовете за сняг са минимални, за източна Германия, където климатът е по-остър, шансовете са големи. Особено в района на Erzgebirge,Thüringen.
Германия не е малка, на едно място ще има сняг, на друго не.

# 250
Сагата с Водафон продължава. Когато говорих с тях за не знам си кой път в петък, ме увериха че работят по въпроса (минаваха 48 часа след завеждането на сигнала за проблем в системата им), но понякога сложните случаи отнемали време. В петък вечерта мъжът ми си поигра с кутията (рутер ли е, каквото е там) и дойде слаб WLAN, но не и кабелен нет. Очевидно тази кутия не е в изправност и трябва да се подмени. Собственост на доставчика е, те трябва да се задействат. Цялата събота не можех да се свържа със съпорта им, за да им кажа какво е положението и да поискам да пратят ново устройство. В неделя звъннаха те - засекли че имаме нет, значи въпросът е решен. Не е решен - обяснявахме се известно време и клекнаха за ново устройство, ама от тях да мине, и без това нашето било старо и ги подменяли поетапно. Полудях, хора. Междувременно получихме няколко служебни съобщения, че оплакването ни е решено и закриват случая. Явно държат да си оправят статистиката с оплакванията. Иначе ние си чакаме устройството по някое време тази седмица евентуално и се мъчим да работим с едвам цъцъркащия безжичен нет. Иде ми да ги взривя.

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 17:50 от Mößbauer-Effekt

# 251
  • Немция
Мьос, голяма сага.
Бяхме към Водафон преди години , имали сме понякога проблем, но не беше такова чудо като вашето.
Хайде, дано утре вече да подменят рутера!

# 252
  • Deutschland/HE
Мьос, голяма сага е това вашето. Ние преди две години имахме такъв проблем с Водафон, но след като рестартирах 10 пъти, изключвах 10 пъти за по 15минути и после за по половин час, и така се занимавахме с тях цял ден, осъзнаха проблема - развален рутер и на последващия ден го смениха.
Дано утре да го оправят, че не си представям как се работи хоумофис в такава ситуация.

# 253
Стискам палци за интернета на Мьосб. и семейство! Ние с телеком имахме такова чудо миналата година. Около седмица. Даже мобилни данни не работеха. Не беше за вярваме...и същото със случаят се закрива, случаят се тооочи...
Мрежата на работа се ловеше нормално. Та можех да погледна мейл в паузата.
Дано не изтрещявате много, и младежите да не го приемат много навътре, и да не зависите изцяло от хоум-офис, мудл и шул-клауд!

# 254
  • Deutschland/HE
Много тихо тук. Всички правите плетцхени?

От няколко години слагаме играчка крастивичка на елхата, който я открие получава малък подарък. Миналата година беше мини покер и много играят с него като се събират с приятели, носят го по екскурзии. За тази година ми се искаше пак някаква игра, подходяща за 15+. Може ли да дадете идеи?

Общи условия

Активация на акаунт