Адвент, Коледа, Нова Година...Празничен декември в НЕМСКАТА тема(246)

• 30 440
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
При нас казаха: сутринта ще бъде ОК. После ще се разрази. Затова и децата ги оставиха вкъщи. Можело да не успеят да се приберат.
Сега е нормално.
За мен е важно влаковете да вървят. В града ще се оправя. Малко ли стачки на градския транспорт съм преживяла.

# 616
При нас заваля сняголед , днес пъплят камионите за боклук. Изпратих учениците и ще ги събирам ако се наложи.

# 617
Детето отиде на училище. Ще видим дали ще може да се прибере или ще трябва да го евакуираме. Половинката трябваше да ходи в службата днес, но се отказа заради прогнозата за времето. Засега няма нищо драматично навън, суграшица валеше. Чакаме 12 градуса следобед.

# 618
Не знам какво очакват, все едно ще идва края на света, така говорят по тв още от вчера. Навън е спокойно. Но мъжът ми днес пътува по магистралите, ще се прибира след 17ч и дано няма проблем. Аз лежа с децата, бухаме дружно вкъщи. При нас всяко училище решава дали ще има присъствие. Нашето ще има, но родителите могат да освободят детето.

# 619
  • в сърцето на един мъж...
Уж казаха за Обер Байерн, че ще е най-зле. За сега е студено само и има някакви наченки на снягодъжд. Да видим как ще е после

# 620
  • Германия
Преди малко говорих с директорката, каза че са общо 6 деца на Notbetreuung-a 😅

# 621
При нас е ужас! От вчера бръмчаха телефоните с аларма за времето днес, заради което училищата и детските градини в Заарланд са затворени. Излязох сутринта на улицата - колата цялата е обледена с поне 2 см лед отгоре, положението на улицата и тротоара е същото. Наръсихме сол, ще трябва да ръсим след час още веднъж, че не спира да вали. Не се движи нищо - пълно мъртвило е. Дори Pflegedienst, където работи сина ми, са звънили на пациентите си, че днес няма да минават да ги обслужат. А синът ми каза, че това днес му напомня ситуацията от преди 4 г - стойте си в къщи, за ваше добро е.

# 622
  • Германия
При нас почна да вали в 9:30, и преди малко спря 😝 нищо не натрупа

# 623
  • Германия
А при нас вилнее бурен вятър. Не ми се мисли как ще се прибера нощес ....

# 624
  • Немция
Веч, лошо, 2 см лед! Кога ще се размрази това нещо...

# 625
Казаха по радиото , че при тях е особено зле.
При нас успя да завали дъжд. и да маморки всичките поледици . Да видим как ще се отрази нощта на тази вода.

# 626
При нас е ужас! От вчера бръмчаха телефоните с аларма за времето днес, заради което училищата и детските градини в Заарланд са затворени. Излязох сутринта на улицата - колата цялата е обледена с поне 2 см лед отгоре, положението на улицата и тротоара е същото. Наръсихме сол, ще трябва да ръсим след час още веднъж, че не спира да вали. Не се движи нищо - пълно мъртвило е. Дори Pflegedienst, където работи сина ми, са звънили на пациентите си, че днес няма да минават да ги обслужат. А синът ми каза, че това днес му напомня ситуацията от преди 4 г - стойте си в къщи, за ваше добро е.

И при нас е така. Аз съм в болничен и съм вкъщи, но на съпругът му писаха да не отива на работа, цялта фирма ще е затворена и денят ми, че бъде платен от фирмата и няма да взимат от годишният отпуск.

# 627
При нас тихо вали суграшица. Според мен шоуто ще е утре.

# 628
  • Deutschland/HE
При нас вали дъжд, ще е кофти като замръзне през нощта. Във високата част на Таунус беше мокър сняг. Утре ще е интересно.
На връщане от работа минах през едно Алди, бяхме 5 човека - две служителки и трима клиента Simple Smile По улиците е мъртвило.
При сина ми едната конференция се е състояла без проблем, но при дъщеря ми ги е изхвърляло непрекъснато. При една и съща учителка са били, на единия предава по история, на другия по немски. От тази година не ползват Тиймс за конференции, а друго приложение.

# 629
  • Germany
При нас вали дъжд и за сега е над нулата. Според мен утре ще стане по опасно, като стегне студа. Аз не пуснах малкия на училище днес.

Общи условия

Активация на акаунт