КоледатЪ наближавЪ, на Кукундрела ут дивана ич не ѝ се ставЪ

• 18 395
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Тенкю, Алфич, изпревари мъ.....тамън идвах със закускята!

Дано всичко бързо се оправя, момичета!

Тенкю, ама ще видим. Засега гадости по всички фронтове.

# 481
Добро утро! Дано лошото премине бързо и да изгрее слънчице при вас момичета. Приемете моята духовна подкрепа.Sparkling Heart

# 482
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Тенкю, Алфич, изпревари мъ.....тамън идвах със закускята!

...

изядох първите две и наръпах всички останали.

какво иде?
Скрит текст:
след изказването на Тагарев "готвим се за война" спрях да чета новините.
не съм готова за това.
Sad

# 483
  • загубено
О мерси за кофиту и за закуската.
Но след Добри,шанс Ню.

И аз не гледам новини,еле пък български.
Все още си държа телевизията и аз не знам що. Многоо ще се прецакат нещата ,повече от сега. Вчера говорих с приятелка в щатите,децата завършили университет масово се насочват на изток. Кариера,добро заплащане...така каза тя. Тук съучениците на големият са на север. Повечето учат тук другите към Скандинавия.
Та тегаво е.
Соулчиту да каже,тя е икономист.

Мале стана пладне. По още едно Кофи.

# 484
Тенкю за обедното кофи. Надявам са, че е с добавка....

Соулчиту да каже,тя е икономист.

Их, как мъ издаде....

Сега сериозно - хич няма да е розово занапред. По цял свят. Според мен ножицата между бедни и богати ще се разтваря все повече и "средната класа" ще се претопи в едно от двете. Хората като мен (работници на заплата) ще вземат толкова, че просто да съществуват - храна и базови потребности. Много хора ще са без работа....много. ИИ измества все повече човешката намеса във всякакви сфери. Това ще продължава и ще се разраства.
Силно се надявам това бъдеще да се измести доста по-натам, но, ако сме живи и здрави до след 20-30 години, мисля че ще ни застигне. За съжаление вероятно по-рано...

# 485
  • загубено
С добавка е ,ъф корс.

Соулчиту, става нали?

Добри,май няма забележки.

Пиле,не е ли ти зор тъй?

Алфи,давай никой тъ не види.

П.С.
Соулчи, много черна прогноза.
Отдавна няма средна класа.
Безработица срещу заетост ще е нищожен процент. Съответно социалната система няма да издържи дълго време.
Инфлацията гони тавана и т.н.
Здравната система тук се задъхва.  Няма пари,няма лекари..Пенсиите ги намалиха ,но пак дефицитът е голям. Данъци и битови консумативи нагоре. Голям "кеф".

# 486
Ако не ви съ четат негативни рабути, не отваряйте!!!

Скрит текст:
П.С.
Соулчи, много черна прогноза.
Отдавна няма средна класа.
Безработица срещу заетост ще е нищожен процент. Съответно социалната система няма да издържи дълго време.
Инфлацията гони тавана и т.н.
Здравната система тук се задъхва.  Няма пари,няма лекари..Пенсиите ги намалиха ,но пак дефицитът е голям. Данъци и битови консумативи нагоре. Голям "кеф".

Средна класа горе-долу още има в големите градове. Хора, които могат да си позволят кола/и, почивка, собствено жилище..... Тези хора обаче ще стават все по-малко.
В София панелките по кварталите са 2500-300 евро на квадрат за ремонт. Цените са ужасяващи и въпреки това строителството не спира, има и купувачи. Откъде вадят по половин милион за апартамент, направо не мога да разбера.....
Обаче положението не е никак добро (според мен) откъм прогнози. Инфлацията няма да спре, цените ще продължат да се покачват, но не и доходите. Шепа хора имат интерес от това, да стават все по-богати за сметка на останалите. И това ще се задълбочава. Страх ме е от момента, в който цели семейства ще са без работа и доходи. И това време не е далеч. Училището и здравето ще станат лукс и ще го имат само тези, които могат да си платят. Училището може би не толкова, но за здравеопазването - то и в момента е така.
В България всички тези процеси са една идея облекчени от това, че повечето хора имат собственост, наследена от комунизма. Може да живеят в малък град и да са на помощи, но не са на улицата, имат някакво жилище, имат пари за един хляб и сирене.... Докато в чужбина има много, много бездомни, броят им ще нараства. Както се видя 2008 година със спукването на имотния и финансов балон, много бизнеси и хора фалираха, много пари се преразпределиха. В момента назрява доста по-голяма опасност над обществото ни, което живее на кредит, не произвежда реални блага, консумира повече и не толкова нужни неща....
Както и да е, нека не го мислим, щото не зависи от нас и дори и да се тормозим, нямаме влияние над тези процеси.

Затуй - да пийнем!!!

# 487
  • тук, на мястото си
Ако не ви се четат негативни работи, продължавайте да не отваряте!!!

Скрит текст:
Говорите в световен мащаб. Аз ще ви кажа в български мащаб и то по точно от нашия край.
Марица изток я спират, изкарват ги в принудителни отпуски, после съкращения и то под заплахи за по-малко месеци на борсата. До края на годината трябва рудниците ( и трите) да спрат. Груба сметка около 3000 човека, хора под 50 години ще бягат навън - къде, сигурно и те не знаят. Ток и сега държавата купува, а догодина няма да можем да го платим. Не че другите неща ще можем.
За катакомбите ( ровове, насипи и т.н), които ще останат след рудниците питам къде са еколозите. Тука и сега има обезселени села, а после ......

Нося мезе към чъмпанскуто.

# 488
Скрит текст:
Цялата ни държава е на това дередже! 30 години кражби и фалити на действащи и работещи предприятия. Не знам дали сме стигнали дъното като държава, но, ако сме, значи копаем надолу.

Аз съм от В.Търново преди да дойда в София. Там положението е страшно. Работа има на минимална или близко до минималната заплата. Добре са държавната администрация или хора, докопали се до хубави позиции. Единствено живва градът с университета и студентите. Но с работата там е много зле. Моя позната преди десетина години започна в една счетоводна къща. Пътуваше всеки ден до Горна Оряховица (15ина км), плащаха ѝ минимум. След някъде година се отказа - рече, работя за пътя и обяда си. Добре, че живея при нашите..... После замина с приятеля си в Испания. Няма и да се върне.

Само ме е яд, че като по-млади не заминахме някъде за чужбина. На нас щеше да ни е много трудно, но поне детето щеше да има шанс да живее в прилична държава.

Преди месец му откраднаха колелото. Вързано с верига във входа....и въпреки това! Тогава много се разстрои и каза - Не искам да живея в тази държава, където безнаказано някой ти краде нещата.... А не знае и половината от това, което се случва в милата ни родина. А ние живеем в София, където не се усещат някои неща, характерни за малките градове....

И да не е толкоз криво сичку, айде малку музикъ към тората и пийниту!!!

# 489
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
родена съм, живяла съм и все още имам роднини в северозапада.
няма смисъл да продължавам, нали?
в моето село гробището е по-голямо от селото.

на тоя завой се пие.
много,

# 490
# 491
  • загубено
На завоя сме. Тъй рече Добри. Чакам въ.

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 16:03 от neraiida

# 492
Тук е същото по болниците. Ако искаш веднага, само с плащане. Иначе чакаш... (надявам се да си ок, Нерка)

# 493
  • тук, на мястото си
Хей пладне стана, пък и фридей нескъ, а пък  кофи не сми пили ощи.
Хайди наливъм.

По телевизията гледам детски, някое шоу и тук - там филмче. По време на ковида ме научиха да стоя на изключен телевизор и да гледам турски сериали по интернет.
Дано сте живи и здрави, момичета! И вие и всички в къщи!

# 494
Добро утро! Днес чух тази песничка по радиото, незнам дали ще ви хареса ама видях в автобуса една баба да потропва с крак в ритъм Simple Smile И реших да ви почерпя https://www.youtube.com/watch?v=Il0S8BoucSA Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт