Момиченце или момче, Юнско бебе в нас расте!

• 50 629
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
И аз да споделя колко ме мъчи това ядене. В почти 25 г.с. +7 кг отгоре съм, като преди бременността свалих 12 кг. Според моята АГ 7 кг. е много и ме сложи на нисковъглехидратна диета. Също закусвам почти само мляко със семена (конопено, ленено, тиквено), понякога бери плодове. Сварени яйца, плодове, зеленчуци и понякога прегрешавам с нещо друго за снак. Месо не ми се яде. Намерих кето рецепти за прилични десерти и като ми се дояде правя такива.

Споделете за протеина - освен млечни, яйца и месо, друго приемате ли, за да го набавите?

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 23:09 от Steph

# 646
Защо да са много? Колко според нея са нормални?
Тук намерих един калкулатор - за 24 г.с . е напълно нормално 7 кг качване ...
https://www.hipp.bg/bremennost/rkovodstvo/diagrama-na-tegloto-po … me-na-bremennost/

# 647
  • София
Зависи и от колко стартираш ... аз до 24 ако кача 7 ,ще са много,за някой с по-малко кг ще е норма.
В месото има протеин,млечните (скир,извара),яйца.
Като пускате ПКК може да си пуснете албумин и общ белтък да видите как са ви.

# 648
Аз съм почти в 21 седмица и съм качила 5 кг. За мен също са много, защото започнах с едни 3-4 кг отгоре, които имах намерение да сваля, но разбрах, че съм бременна. Та ако бях ги свалила, тези 5 кг нямаше да ми се виждат много. Последно време започнах да си връщам желанието за сладко и това не е добре.

# 649
Благодаря за календара! Между другото, има страшно много заместители и то полезни на ежедневните храни. Просто отново остава апетита като движеща сила Simple Smile))

Уточнявам, че започнах в норма откъм кг, но има и други фактори като предразположение към наследствени болести и стойности по време на бременност, които също влияят върху преценката на АГ-то.
А толкова разлики в поколенията виждам! И основна борба е с това “яж си, ядеш за двама”, че се радвам когато проследяващите са стриктни. Все пак, най-важното за мен е да следя тези неща и да сме здрави.

# 650
Аз нямах кг за сваляне като забременях. 7кг не ми се виждат много, все пак още 3-4 месеца има само. Аз по принцип ям с много месо и много яйца, сега също. Сладкото не ми е толкова на сърце, колкото кюфтетата 😂
Бях чела едни теории, че глада за сладко често е поради ниския белтък и се дължи на глад на организма за белтък.

# 651
Дразня се като ми кажат “Яж за двама” или “Сега всичко ти е позволено”, или колежките постоянно да ми дават нещо за ядене. Тази срещу мен все хрупа нещо и всеки ден по 5 пъти ме пита дали искам. Казах й, че ако искам, не ме е срам да си поискам. Тя яде някви тъпи неща 🤣🤣🤣 Много мразя така да ми се обръща внимание. Или сега в грипното време всеки ми повтаря “Пази се”. Ами да се покрия в някоя пещера ли? Все едно ще тръгна нарочно да се вра при болни хора. Освен да си сложа един скафандър и така да излизам? Най-добре и вкъщи да го нося, защото мъжа ми и той излиза сред хора и може да ми лепне нещо. Аааа полудявам 😃

# 652
Аз в всяко ядене гледам да има протеин и наблягам на яйца и месо ( месо си ям като цяло харесвам), много ми се ядат и тип неща като прошуто/ луканки.. но тъй като са сурови единствено си купувам мортадела.
В първите месеци, не ми се ядеше обаче месо и си взех протеин за пиене за бременна е ( взех различни вкусове но хич не ги харесвам, та май няма да се получи с тях)
Иначе албумин ми е 39
Общ белтък 68
И двете са ми в долна граница
Вашите как са?
Явно да има връзка ниският с желанието изведнъж за сладко🥹🙈
И аз да споделя колко ме мъчи това ядене. В почти 24 г.с. +7 кг отгоре съм, като преди бременността свалих 12 кг. Според моята АГ 7 кг. е много и ме сложи на нисковъглехидратна диета. Също закусвам почти само мляко със семена (конопено, ленено, тиквено), понякога бери плодове. Сварени яйца, плодове, зеленчуци и понякога прегрешавам с нещо друго за снак. Месо не ми се яде. Намерих кето рецепти за прилични десерти и като ми се дояде правя такива.

Споделете за протеина - освен млечни, яйца и месо, друго приемате ли, за да го набавите?

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 20:29 от Alexandrova17

# 653
  • София
Иначе албумин ми е 39
Общ белтък 68
И двете са ми в долна граница
Вашите как са?
Явно да има връзка ниският с желанието изведнъж за сладко🥹🙈
И аз да споделя колко ме мъчи това ядене. В почти 24 г.с. +7 кг отгоре съм, като преди бременността свалих 12 кг. Според моята АГ 7 кг. е много и ме сложи на нисковъглехидратна диета. Също закусвам почти само мляко със семена (конопено, ленено, тиквено), понякога бери плодове. Сварени яйца, плодове, зеленчуци и понякога прегрешавам с нещо друго за снак. Месо не ми се яде. Намерих кето рецепти за прилични десерти и като ми се дояде правя такива.

Аз имам изписан допълнително протеин, но не съм го почнала все още.
Мисля ще към 73 ми беше общия белтък и 35 албумина.

# 654
Ох, и аз съм +7кг в 23г.с. които са ми доста, защото почнах с доста килограми отгоре. Онзи ден даже правих ОГТТ и по този повод да ви попитам за добър ендокринолог, който се занимава точно с гестационен диабет? Павлова ми изстреля няколко, но в бързината нищо не запомних.
Иначе и аз имам проблем с месото, никога не съм била твърде голям фен, но напоследък пък съвсем не ям, а лошото е, че и яйца не обичам много…

# 655
Ох, и аз съм +7кг в 23г.с. които са ми доста, защото почнах с доста килограми отгоре. Онзи ден даже правих ОГТТ и по този повод да ви попитам за добър ендокринолог, който се занимава точно с гестационен диабет? Павлова ми изстреля няколко, но в бързината нищо не запомних.
Иначе и аз имам проблем с месото, никога не съм била твърде голям фен, но напоследък пък съвсем не ям, а лошото е, че и яйца не обичам много…
Мога да препоръчам доктор Яначкова -Щерев.

Мен Павлова ме  насочи към Христова в Надежда. Не съм ходила и като цяло се чудя дали изобщо да пускам ОГТТ , а направо да мина на диета…

Ти как се чувстваше след изследването?

# 656
Добре. Аз и преди съм правила, не изпитвам голям дискомфорт/гадене или нещо подобно. Честно казано самото висене пред лабораторията ми е по-досадната част.

# 657
Препоръчвам д-р Мария Бояджиева за гестационния диабет.

# 658
Аз пък нея не бих препоръчала. С първа бременност развих гестационен и тя тогава покрай Сигридов нашумя доста ( беше в неговия център) и ходех няколко пъти, но все не се оправяше с часовете, чаках по повечко, претупваше и в крайна сметка сама си направих диетата и спазвах с малко повече четене по темата и слава Богу не стигнах до прием на никакви лекарства.
Но и всичко е персонално, някои са много доволни, така ме винаги аз съветвам просто да се посетят няколко специалиста и да се усети кой е точният лекар 🤗
Момичета, за тези които не са фенове на месо- наблягайте и на не животинските протеини. Аз въпреки че обичам много месо, ям доста и нахут, боб, понякога леща и тн…
Препоръчвам д-р Мария Бояджиева за гестационния диабет.

# 659
Alexandrova17,

Ти имаше ли период от бременността, в който захарта ти сутрин на гладно започна да се покачва над допустимото и как се справи?
Аз от 1 седмица насам забелязвам покачване на захарта ми на гладно (два пъти беше 5.7, имах 5.4 и 5.3). Останалите стойности се контролират с диетата, но тази захар сутрин започва да ме тревожи. Може би има значение напредването на бременността, вече съм в 26 г.с.
Тази сутрин това 5.7 е дори по-високо от глюкозата ми вчера час след вечеря.
Към края на седмицата съм на ендокринолог така или иначе, но започнах да се тревожа.

Общи условия

Активация на акаунт