С какво ви дразнят свекървите? – 152

• 39 474
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Повярвай, че не си сама! Имам същата токсична драма куин с две лица. Вместо да се радва, че синовете й са добре, имат си семейства и деца, тя ежедневно ни тормози с нейните драми, филми и простотии, оплаквания и тн. При нас последното, за което в решила да ни вгорчи живота, е че се местим на другия край на града(Града не света), естествено по моя идея, тя да е далеч от нас. Хич не й идва на ума, че ни трябва по-голямо жилище понеже имаме бебе, че мислим за хубави градини и училища и тн, че сме кажи речи извън града на спокойствие, тя реве ежедневно колко съм отдалечила сина й от нея 🤷‍♀️ Ако го беше изслушала поне веднъж, щеше да разбере, че той избра да живеем там. Ама не. Ще ми трови живота докато съм жива....

# 676
  • Варна
Sunflower29 какво знае за теб бъдещото свеки? Гадно, гнусно, нечовешко е, но ако знае всичко което си споделяла тук, явно моментално те е зачеркнала, не може да те преглътне. Все още, уви, много хора са така, ако и да са интелигентни.

# 677
Sunflower29 какво знае за теб бъдещото свеки? Гадно, гнусно, нечовешко е, но ако знае всичко което си споделяла тук, явно моментално те е зачеркнала, не може да те преглътне. Все още, уви, много хора са така, ако и да са интелигентни.

Там е работата, че нищо не знае бъдещото всеки, затова и не разбирам какъв ѝ проблемът.
Не, че ме и интересува толкова, ясно ми е, че има хора, които просто не харесват други хора. 🙃

Допълвам.
Абсолютно нищо от това, което съм споделяла тук не знае, точно, защото знам какъв е акълът ѝ, затова и никога не бих споделила с човек като нея.

# 678
  • Варна
Ти - не, но приятелят ти, с най-добри намерения...  Знае, повярвай ми, как и от кого все тая.

# 679
Ти - не, но приятелят ти, с най-добри намерения...  Знае, повярвай ми, как и от кого все тая.

Абсурд. Ако знаеше вече да ми е казала, че знае. Тоест, да е повдигнала темата, тя е несъобразителна, и обича да жегва хората точно в болните места. Убедена съм, че не знае.

Но и да знае, все ми е тая, това не е престъпление, на всеки може да се случи, никой не е застрахован какво го очаква утре. Така че, ако ли пък това е причината, още по-добре, че в държа на страна от себеси. Аз на баща си не вдигам телефона от 2 години, точно, защото не беше до мен тогава.
Живи и здрави да сме, всичко друго е пунта мара. 🫶

# 680
  • Димитровград
Аз съм била на такава сватба, където едната рода е против сватбата, младоженците искат и другата рода искат. Беше нелепо. После самите младоженци си признаха, че цялото нещо е било огромна грешка. Виждала съм какво значи някой да се забавлява, а друг да се цупи. И въпреки, че не се жених аз и случката е преди 24 години, неприятен спомен ми остана.
По конкретният случай- седнете на една маса и свалете картите и директно изяснете всичко.
Аз не бих изтърпяла някой да седи и да ми мята белтъци на този ден, когато се предполага, че трябва да е специален ден от живота ми.

# 681
  • София
След като някой толкова мърмори и се тръшка как сватбата е ненужна - свободен е да отклони поканата и да не присъства. Преди години, моя роднина, правиха 2в1 - кръщене на детето и първи рожден ден. На едната баба (тук беше тъщата) не и харесваше, не спря да коментира на висок глас как не трябвало така. Като и казаха, че никой не я кара да идва насила и спокойно може да пропусне, спря да коментира и все пак дойде.

Последна редакция: сб, 13 яну 2024, 12:49 от gg__

# 682
Аз съм била на такава сватба, където едната рода е против сватбата, младоженците искат и другата рода искат. Беше нелепо. После самите младоженци си признаха, че цялото нещо е било огромна грешка. Виждала съм какво значи някой да се забавлява, а друг да се цупи. И въпреки, че не се жених аз и случката е преди 24 години, неприятен спомен ми остана.
По конкретният случай- седнете на една маса и свалете картите и директно изяснете всичко.
Аз не бих изтърпяла някой да седи и да ми мята белтъци на този ден, когато се предполага, че трябва да е специален ден от живота ми.

Да, ей сега. 150 човека ще сме на сватбата, едва ли ще обърна внимание на един единствен.
Да си гледа работата, да мята колкото си ще белтъци, никой не я задължава нито да помага с нещо, нито пък да присъства. Направила съм ѝ покана, ще ѝ я дам, сама да си преценява дали ще идва, много ми е зор…
Опитах многократно да съм добра, файда няма, ми да се спасява, като си има проблеми.

# 683
Понеже свекървата не иска, дай да не прави сватба. А-ха. Много правилен съвет. Чак пък цялата рода да е против. Все някоя леля-сестра ще й каже на свекървата да не се прави на улава и да остави младите да се радват и празнуват.

# 684
Свекърва с такова поведение няма да те хареса никога. Но и полза от скандали няма. Пълен игнор, усмивки и любезно лицемерие бих приложила аз. Рано или късно ще се откаже от двубоя. Снахата винаги може да спечели, но не с войни, а със слонско спокойствие.

# 685
Преди няколко страници го написах същото- дистанция и игнориране, с друго не става щом има дразнители. Стиковате действията с твоят мъж и ...така 👍Енергията влагате в градежа на новата ( ваша) семейна единица, останалите са добре дошли зрители .
На всяка майка трябва да и е ясно , че насоки и команди се раздават до пълнолетие , след това се надяваш достатъчно здрав разум да си посадил и да се радваш за децата. А те , ако са решили да си трошат главата,  как можеш да ги спреш?!

# 686
Преди известно време ММ и детето отидоха на гости на свекърите и им занесли и коледна снимка на детето, беше в черна рамка. Свекърва ми изкоментирала , че "черни рамки били за мъртвите" Grinning Grinning Grinning при което питах моя мъж белите, сребърните и златните за какво са Grinning Grinning. Tя моята е вечно недоволна , но да дам пример, че тя като е крива няма какво да направи снахата. Затова и не си говоря с нея, не се виждам с нея и не си ходим на гости. Simple as that, дистанция, за да не си тровя нервите с детските й прояви.

# 687
Ох, аз пък много не харесвам бебешки колички в черен цвят. Отбелязвам си да не коментирам, ако внуче се вози в такава. Три пъти мери, един път кажи, ако си свекърва Simple Smile

# 688
  • София
Последното би трябвало да се отнася за всички според мен. Аз и от майка ми не бих приела такива забележки.

# 689
Мани, мен вече ме е страх да кажа нещо освен "Добър ден" на партньор на някое от децата. Честно.

Общи условия

Активация на акаунт