С какво ви дразнят свекървите? – 152

• 39 456
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Аз в 7 не съм се събудила ,та и мекици да направя, ама като ги влече да стават в 4 ако искат, пращайте децата при баба и толкова.
Мекици...

# 91
Да, сто на сто ще носи мекици всяка зимна сутрин през няколко квартала до квартирата им, както всички останали свекърви.

# 92
Да, сто на сто ще носи мекици всяка зимна сутрин през няколко квартала до квартирата им, както всички останали свекърви.

Не, някои идват и чакат мекиците Simple Smile.
Живеенето отделно е някакво слабо затруднение за такива хора.

На нас ни намекваха да им оставим ключ от апартамента ни. Да се чуди човек за какво им е? Отказахме и се цупиха известно време. На гости идват след уговорка, разбира се.

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 11:32 от alex_jp

# 93
Даже нещо повече, някои свекърви се държат така дори и детето им до няма никакво участие.
Моята бивша свекърва се държеше така в апартамента на другия си син, купен изцяло с пари на снахата, без изобщо името на сина и да фигурира никъде.
Ама това изобщо не я спираше, в резултат на което често беше буквално гонена и то от сина си.
И това пак не я спираше, даже имам чувството, че и доставяше удоволствие да се изживява като жертва и мъченица, и да се оплаква на съседи и приятелки, както и да се самохвали как въпреки, че децата са неблагодарни, тя няма да ги изостави, а им помага.
Друг е въпросът, че синовете я обгрижваха за всичко, а тя не знам да им е помогнала нещо.
Единствено имаше мания да чисти.
Даже след като беше помолена изрично и многократно да не чисти на папагала на единия, го беше издебнала да излезе, беше хванала животинката, изкъпала го, измила клетка и оставила прозореца отворен с часове да се проветрява.  Горкото пиле беше намерено треперещо и умърлушено, разболя се и умря въпреки усилията на ветеринарите да го спасят.
А тя пак се изкара жертва, че не разбира защо и се сърдят, като всичко е направила за добро и даже трябвало да и благодарят, че чисти.
Някои хора са по характер такива. Не зависи нито от собственост, нито от деца, нито от нищо.
Даже децата им са най-големите им жертви, даже повече и от снахите.

# 94
Всяка зимна сутрин, все едно, че е на горния етаж на собствената си къща?
Нали разбирате, че такива случаи са 1 на 10 000, за разлика от честотата на вмешателствата и скандалите при живот в една къща.

Ако искате да пуснем анкета колко тук са на квартира и на колко свекървата им се явява без покана на вратата в 7 сутринта седем дни в седмицата.

# 95
EmmaT, тя ми обясняваше, че апартаментът е и неин, ти за едни мекици Simple Smile

# 96
Не ми се е случвало и в една къща за 35 години със свекърва. И беше не тактична, злобна за друго ,но все пак с някакво чувство за мярка и  редно-нередно. Не им знам културата на описаните ,но са назад с век поне.
 Влизала е броени пъти директно и не мие  било кеф да вади плетена жилетка за съседка да заплете например или да ме буди ,след обяд като се прибера капнала в жегата и със задачи до среднощ после. Не  е кеф.

# 97
EmmaT, тя ми обясняваше, че апартаментът е и неин, ти за едни мекици Simple Smile

Същото - този разговор е между теб и нейния син. Грешно адресирате гнева си в такива случаи.

# 98
  • София
Е, не всички са на 50. Ако свеки е родила сина около 30 и снахата е на толкова, ей ти 60 и няколко, а може да се е пенсионирала в предишни години.
Но е истина, че я има една гордост колко много неща е свършила, т.е. вредна (уфатна) стопанка. Най-лесно ми е да я нарека "селска", безкрайно ми е чуждо, но съм наясно, че не е лесно да надскочиш това, което са те научили вкъщи - че всичко трябва да свети, иначе каква домакиня си

Какви са тези съвременни свекърви се замислих- сега 50-60 годишните не са пенсионерки, ходят на работа, имат си домакински задължения  , та кога имат сили и нерви да станат да замесят мекици , да втасат, да ги изпържат и да цъфнат с доставката в 7:00😳 Изводът ми е , че това си е селски манталитет - да покаже колко по- добра и незаменима е.

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 12:05 от Cuckoo

# 99

Същото - този разговор е между теб и нейния син. Грешно адресирате гнева си в такива случаи.

А ние проблемите сме си ги решили за сега, че винаги може да има нещо, което да ме изненада.

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 12:18 от alex_jp

# 100

Ами не е.
Ако имаш проблем с един човек, трябва да говориш с него, освен ако не е под запрещение и синът е законен представител.
Ако имаш проблем с комшията, да не би да издирваш децата му, за да говорите през тях?
Синовете не са отговорни за родителите си.
С мъжа си говоря за неговото поведение, но когато свеки каже нещо, което не ми харесва, си говоря направо с нея.
Ние сме възрастни хора, с акъла си и нямаме нужда от посредник.
Мисля, че това че синът трябва за всичко да е буфер не е правилно.
Всеки да си има отношенията с другия, а не през посредник.
Ако апартаментът си е мой и някой ми го оспорва, уста имам, мозък имам, няма да викам мъжа ми да говори вместо мен, не съм малоумна и не сме в Средновековието. Blush

# 101
Ти нямаш проблем с комшията, а с мъжа си, който обяснява на майка си, че прави по-хубави мекици от теб и че неговото жилище е и нейно. Трудно е да си го признае човек, но в края на краищата това е драмата.

# 102
И за който очевидно няма проблем мама да го навестява често, независимо че не живее сам. И аз бих говорила с мъжа в тази хипотеза, иначе за реплики, изречени спрямо мен от нея - с нея.

# 103
Ти нямаш проблем с комшията, а с мъжа си, който обяснява на майка си, че прави по-хубави мекици от теб и че неговото жилище е и нейно. Трудно е да си го признае човек, но в края на краищата това е драмата.

Това към мен ли?
Изобщо не можеш да си представиш каква драма настана, като и каза, че готвя много вкусно. Направо се чудеше, от къде му е дошло Simple Smile.
Аз и обясних, че апартаментът е наш и на нашите деца и ... на банката, докато го изплатим. А двамата и казахме, че ключ няма да и дадем, защото така сме преценили. Та баш тая драма я нямам, но винаги има с какво да ме изненада неприятно, дори и на голямо разстояние вече.

Всъщност примерът го дадох като илюстрация на това, че такъв тип хора няма да се спрат, дори имотът да не е техен. Не мога да си представя, какво би било ако е техен.

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 12:37 от alex_jp

# 104
И моята се засяга, когато види, че той предпочита храната ми. Истината е, че и тя готви много вкусно, не мога да го отрека, може би затова се пали, но ние сме заедно вече десет години и някак си се познаваме повече, обръщаме си внимание на нашите вкусове, докато тя го е пренебрегвала и нормално, готвела е неща, които да се харесат на всички, нищо, че той не понася зелен боб, например. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт