С какво ви дразнят свекървите? – 152

• 39 589
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
Мъжа ти не е малко бебе, за да оправяш отношенията с майка му. Казали сте кога ще сте там и тя ви е казала нейния график. Ако го е планувала отдавна, защо да го разваля заради вас? Явно не са си близки и няма и да станат. Мъжа ти просто да го проумее и да си нареди живота така, както му е добре. Иначе ще е голямо самосъжаление, от което няма смисъл.

# 331
Благодаря! Боря се със себе си да не коментирам, защото аз съм много директна и на моята майка нищо не й спестявам, като знам, че не е права. Но само заради него се старая да мълча, гледам да не оставам сама с нея, за да не й кажа неща и да се скараме, което тотално да го изтормози. Това ми каза той сега, вече няма да се съобразяваме и ще си правим ние плановете, защото до момента все си повтаряме, че един ден няма да са всички между нас да се съберем и гледаме да огревм на 100 места според графика на всички.
Не е бебе, разбира се, но е болно да видиш най-близкия си човек да каже, че от такива голямо семейство няма на кого да разчита…и това го натъжава. Иначе ние сме я поканили от преди месец, тя каза, че няма планове и не знае какво ще прави за празниците. Ако беше казала още тогава, че вече е решила да ходи никога нямаше да го изкоментирам даже.
Но ми е тъпо да казваш гръмки думи: аз не си деля децата, не знам как може хората да го правят, а всъщност явно е така. Поне не ни говори лъжи в очите, колко сме ти важни… Важни сме само да ти вършим работата…
За да станат близки според мен, тя очаква той да й се моли буквално да дойде на гости, да я убеждава 10 пъти, а той не е такъв.
Ще се постарая да не го коментирам, просто исках да споделя, защото не искам да злепоставям пред приятелки.

# 332
  • волно калдъръмче
Мила, не разбирам какво толкова очаквате от тази жена. Свекърва мечта е това - не ви се меси, не ви досажда, напълно самостоятелна и самодостатъчна. Да, не помага със средства и това вече стана повод за огорчение. Тя не е стълб, на който да се опирате в моменти на кризи. Радвай се, че е жива и здрава, ходи по пилатеси и рисуване с вино. Ако е от досадните или е болна, пак ще си недоволна.

# 333
На мен ми се вижда много яка свекърва това, с пилатеси и гости в чужбина.
А защо не ходите за Коледа в девера и вие, да се събере и с двете си деца?

# 334
Това, че не съм написала как ни се меси и разчита на нас, не означава, че не го прави. Просто реших, че няма смисъл да го споменавам. Като цяло не е самодостатъчна и самостоятелна. Всичко по ипотеките, апартаментите, документи, обзавеждане, наематели, къщата, в която живее се направи и все още се прави от нас, понякога и от девера. Сама не може да си купи билети за където и да е, пак ние го правим. За сватбата най-прясно се меси кой да е кум, кой да е поканен и т.н. Тя не е от типа да ми каже “хайде да отидем на пилатес”, тя иска и очаква ние да й организираме всичко, да запазим и тя само да дойде. Проблемът далеч не е, че не помага със средства, а по-скоро, че като има работа за вършене сме ние, но когато той й каже да празнуваме заедно, тя отива там където ще я забавляват.
Иначе те реално ще ходят в родителите на приятелката на девера и ние изобщо не сме били поканени.

# 335
Що се бутате тогава? Оставете жената да се оправя сама, доволни ще сте и готово.
Много хора не могат да разчитат на родители или братя / сестри. Не е само мъжът ти. Това не е повод за никакви трагедии. Някак му наливаш и ти масло в огъня - ох, горкия, с тая голяма рода, пък не можел да разчита. Така ли го виждаш наистина?
И какви са тия семейни празници, за вас приятели няма ли? Голям зор да сте точно пък със свекървата...

# 336
Твърде много очаквания към неподходящи хора. Мъжът ти отдавна е трябвало да порасне и да се еманципира, за толкова години ако не е осъзнал що за човек е майка му и какво може да очаква от нея, значи е наивен до глупост. Това не е доброта, друго е.
Ти лично нищо не можеш да направиш. Ако се скараш с майка му, ще нараниш него. Ако го нахъсваш него да се осъзнае и  поотдръпне, ще го отблъснеш. Той толкова болезнено иска нейното одобрение, че реално нямаш полезен ход. Можеш само да изчакаш тя да се издъни толкова грандиозно, че той да се разочарова и отврати генерално. Но пак ще трябва да бършеш сълзи и да лекуваш рани.
12 години брак, и още чакате покани, графици и одобрения. Нямате ли собствен живот, собствена среда?

# 337
За Коледа всички наши приятели са със семействата си-майки, бащи, братя/сестри. Винаги е било така. Дали ще отидат при едните в чужбина или те ще дойдат. Ние най- често сме с баба му и дядо му(родителите на свекървата), защото те много се радват да отидем и винаги ни очакват, ако сме в България.
След като баща му почина внезапно, той започна да иска някак да се събираме по-често с роднини за Коледа специално. Като деца всички са се събирали заедно за всеки празник, но последните години преди той да почине, всеки беше на някъде и рядко се случваше, предполагам се обвинява до някаква степен.
Просто би се радвал да можем да сме и с баба му, и с майка му, ако може и с брат му разбира се. Но примерът за Коледа е само за конкретния момент,сега. Друго е, че той я покани за рождения си ден преди няколко месеца, да дойде понеже се събирахме и с приятели  в заведение, имаше бенд и си изкарахме супер, но тя не дойде. За сметка на това не пропуска да ни пита дали вдигнахме наема на наемателите...
За жалост цялото й отношение провокира в мен една нетърпимост и нежелание да общувам с нея...

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 08:44 от Mila9190

# 338
На мен не би ми хрумнало да каня родители на партито с приятели. Тях каня на ресторант или у дома, отделно.

# 339
  • волно калдъръмче
На мен не би ми хрумнало да каня родители на партито с приятели. Тях каня на ресторант или у дома, отделно.
Ама явно жената разбира от партита, но може да е там, за да гледа децата, докато младежта разпуска. Не им знаем филма.

Много болка и горчивина има у снахата. С тъжни и недоволни хора никой не иска да се събира по празници.

# 340
Ние поканихме няколко роднини в нас преди това да се почерпим и след това част от тях решиха да дойдат в бара, защото беше ретро парти с музика от 80-те и 90-те. Планът беше тя поне да дойде за почерпката в нас и ако реши, после и в бара, защото тя обича. Ходили сме и друг път, ако има гост изпълнител като Миро или Орлин Павлов и т.н.

# 341
Mila, ако мъжът ти усеща, че го съжаляваш (съчувстваш прекалено). още по-зле ще стане. Роднините да речем не го искат, жена му го ожалва. Той къде да се почувства истински мъж, от когото нещо зависи? И то не че роднините не го искат, ами да речем не са на всички празници заедно залепени. Много страшно! Ами много хора са така.
Аз с моите родители се виждам веднъж на 2-3 години. Не караме заедно празници. Но нито някога съм ляла сълзи по този повод, нито мъжът ми се е закахърил особено.

# 342
  • волно калдъръмче
Ние поканихме няколко роднини в нас преди това да се почерпим и след това част от тях решиха да дойдат в бара, защото беше ретро парти с музика от 80-те и 90-те. Планът беше тя поне да дойде за почерпката в нас и ако реши, после и в бара, защото тя обича. Ходили сме и друг път, ако има гост изпълнител като Миро или Орлин Павлов и т.н.
А тя знаеше ли, че планирате да е с вас извън домашното?

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 09:01 от Алегриq

# 343
Разбира се. Той й разказа целия план, че ще сме в нас и с кои техни роднини/близки и, че после ще ходим на бар, каква ще е музиката дори и ако иска да заповяда и там.
Аз не показвам никакво съжаление към него, по-скоро само се ядосах, че тя очаква ние да се съобразяваме да сме в родния си град, когато и тя ще е там, въпреки че ще работим, а тя не се съобразява никога и да го очакваш е малко нагло..

А тя знаеше ли, че планирате да е с вас извън домашното?

# 344
  • волно калдъръмче
Служебното отношение ви скапва комуникацията. Ти си новият човек, който е определящ, защото ти си бъдещето и настъпваш, а тя трябва да отстъпи. Приеми, че няма да е жалка и нещастна, нито пък е длъжна да се раздаде за вас, за да се чувстваш по-добре. Както ти имаш очаквания, така и тя има. Не обвинявай само нея. Тя прави, каквото е добро за нея и има право. Не й е останало още много време, в което ще е здава и енергична. Докато тя усеща твоето недоволство и неприемане, ще е така.

Общи условия

Активация на акаунт