С какво ви дразнят свекървите? – 152

• 39 585
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
Алегриq, прекаляваш в нападките към Mila9091.
В твоите мнения всъщност виждам това, в което обвиняваш нея.
А всъщност ми прилича на чувствителна и приятна млада жена, която обича съпруга си и се стреми да уважава роднините му.
Не й е останало още много време, в което ще е здава и енергична.
Доколкото разбрах, свекървата е горе-долу на моите години.
Изобщо не мисля, че не ми остава много време да съм енергична. Напротив, тепърва се каня да гледам деца.
А дори не съм здрава в момента.
Стига ги ожалвахте 50-годишните жени, не сме на смъртен одър все още, нито сме бабички.

# 346
  • волно калдъръмче
Мила е от недоволните снахи и това си е неин проблем. Не виждам с какво толкова ги е натоварила жената. Самостоятелно жилище имат, наем, работят, живи и здрави. Е, жената се кефи. Не помага според очакванията, ама и не пречи. Чат- пат иска да й се помогне. А Мила може да много е добър човек, ама точно там не й се отключва добротата - неин избор. Бабата си живее живота и на никого зло не е направила, че да среща подобно отношение.

Защо не си каже направо мъката - те се събират за празници, а нас не канят. Сто небивалици за лоша свекърва, за да разберем това.

# 347
Нейн проблем, ама гледам, че стана и твой. Thinking
А свекървата пречи, щом изисква от сина си да и върши неприятната работа. Като е толкова енергична и жизнена, да си се разправя сама с наемателите и да вдига наемите. Или като е нещо неприятно - те да се оправят с него вместо нея, но няма доброто възпитание да уважи празника на собствения си син.
Намирисва ми на егоизъм и не е виновна снахата, то това не е от вчера.
Бабата си живее живота и на никого зло не е направила, че да среща подобно отношение.
JoyJoyJoy

# 348
Ами казват й - тежи ни да се занимаваме с твоите квартиранти. Това е. А не - ние ще се оправяме с наемите, ама искаме да сме ти приоритет. Няма такава формула.

# 349
Според мен Мила е заела по отношение на мъжа си една майчинска роля в случая, от която той няма нужда. Бих предложила вместо опитите да напасват графици, да организират партита и да я канят, мъжът да прекарва сам време с майка си.  Примерно може вместо "ние" да им оправяме вилите и апартаментите, да отидат майка и син. Или когато са в едно населено място да излязат само двамата на обяд, да се разходят, да отидат някъде, Така най-добре се възстановяват връзки и се наваксва.
Сигурно ще ми се смеете, но един отчужден с майка си колега ми каза, че откакто кара майка си на гроба на баба му  в друг град, отношенията им направо са се възродили. Преди майката си е ходела сама с рейса, сега не може вече и я кара синът,  и казва, че за нищо на света не съжалява за отделеното време. Говорят си, споделят минали неща, които само те си знаят, наоколо няма други хора, като снахата, която да я преценява, или децата, да обсебват цялото внимание.

Не, че предлагам да тръгнат по гробища, да не ме разбере някой криво, просто време само за майка и син, без снаха, без девер, само те двамата. Под каквато форма си изберат.

# 350
  • София
Защо не си каже направо мъката - те се събират за празници, а нас не канят. Сто небивалици за лоша свекърва, за да разберем това.

Ами тя точно това каза де, какви небивалици, за да го разбереш? В прав текст казва жената, нищо не искат от свекървата, само добро отношение към мъжа й - само че не го получават. И на Мила й е мъчно за мъжа й и това е най-нормалното нещо на света.
Айде пак неразрали киселици Simple Smile

Редактирам се, че прочетох поста на Ирис - подкрепям абсолютно, има много резон в нейното предложение.

# 351
То и аз мисля, че на Ирис предложението е добро, но е изпълнимо единствено ако майката пожелае да прекара време със сина си.
Все пак за общуване и прекарване на време заедно, трябват две страни, които да го искат.
Не мисля, че снахата им пречи за това.

# 352
Баба ми, подобно на описаната свекърва, винаги е слагала на първо място чичо ми, нищо, че все баща ми я е обикалял, водил по болници и т.н., а от чичо ми нищо такова, абсолютно никакво отношение.
Така, че такова приоритизиране на едно от децата често има, обаче друго решение освен дистанциране от страна на мъжа ти няма. Да приеме, че не е любим син и така. Трудно е, но по-трудно е да се опитва цял живот да ѝ се хареса и да се разочарова непрекъснато.

# 353
https://www.facebook.com/reel/871638631632450малко смях със свекървата

# 354
  • София
Отношение тип "ела, че ми трябваш после си гледай работата" е обидно. Mila9190, и от мен съвет за дистанция. И не й вършете работата.

# 355
Ами казват й - тежи ни да се занимаваме с твоите квартиранти. Това е. А не - ние ще се оправяме с наемите, ама искаме да сме ти приоритет. Няма такава формула.

Това е и моето предложение. Сега ѝ вършат работата, в замяна имат някакви очаквания, които тя не изпълнява, и напрежението само расте, снахата се фрустрира - няма смисъл.

# 356
Аз не разбирам тръшкането на Мила. Като не иска свеки да празнува с тях,   не иска. Ако ви е приятно с бабата и дядото , ходете. И не виждам пък нищо лошо , да си останете само двамата по Коледа . Стига толкоз сте се опитвали да станете любимци. И не е нужно да се ангажирате с нейните неща, имоти и прочие. Мъжът ти може и трябва да заеме твърда позиция и да сложи граници. А ти не влизай в ролята на майката на малкото беззащитно страдащо момченце.
   Гледайте си живота, както тя си гледа нейния. За сватба спомена , че се бъркала. Ще се бърка до толкова, до колкото вие позволите.

# 357
Благодаря, че ме разбрахте, защото сериозно се притесних, че само аз съм причината за това тя да го дели... А мен просто ми е болно,защото той много го преживя, когато загуби баща си и виждам, че му тежи, когато той прави стъпки да се виждат и прекарат време заедно, а тя го игнорира.
Всъщност той на няколко пъти ходи сам да й гостува, аз казах, че ще си остана в нас, имах и работа и той отиде сам Май месец за 3-4 дни. Отделно Август аз бях на тийм билдинг и той я покани в нас, излизаха на обяд, разходка... Смятам, че той се почувства много добре и заради това реши, че ще е чудесно да я покани за рождения си ден, и брат му дойде също, да се съберат и т.н.
Идеята за време заедно е супер, тя обаче все твърди, че е много заета да дойде, а няма възможност само той да ходи. Но определено ще се постарая да агитирам време само за тях двамата.
Може да съм всякаква, но не съм нещастна и недоволна, имам си моите проблеми разбира се- репродуктивни, две загуби, но никога не съм я натоварила с това, никой никога не е разбрал какво ми се е случило. Винаги се старая да не напрягам обстановката и вероятно е мой проблем, че ми пука, че тя го дели, а когато ножа опре до кокала на нас се звъни да оправяме нещата.
Имам очаквания, да, да отдели време за сина си, а не да го сложи между другото, защото той на 4 се къса, ако тя има нужда и се съобразява, за да се виждат винаги, когато може.
Ще опитаме с време за тях, за да видим дали ще има положителен ефект, и ако тя не е съгласна да отдели време, ще преминем на дистанция и без съобразяване с нея...

# 358
"Тръшкане"... Много възпитан речник има в темата от време на време и то все към снахите насочен.
Как може някой да каже на непозната жена, че се тръшка и то в тема за оплакване.
Наистина темата няма да умре никога. Щом на непознати така се говори, какво ли е по отношение на "любимите снахички". Joy

# 359
Благодаря, че ме разбрахте, защото сериозно се притесних, че само аз съм причината за това тя да го дели...

Може и това да е, да. Ние няма как да знаем, поне от дадената информация. Но е възможно като характери да не си допадате и тя да страни не от сина си, а от вас като двойка, и с другата снаха да са по-съвместими.

Общи условия

Активация на акаунт