Мнения на Birdie...

• 264 067
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 350
Здравей!

Много бих искала да чуя твоето мнение за увеличени левкоцити - 15 - при едногодишно дете. Много ли са завишени ?....

Много благодаря предварително
Това е горна граница за 1 годишна възраст... но се оценява комплексно.

# 1 351
@mimsky

Тези обриви от Оспамокс може да са алергична реакция към Антибиотика, или картина на Инфекциозна мононуклеоза.
За нфекциозна мононуклеоза има тестове от венозна кръв, подтвурждаващи я.
Не се дават специални млека и не се говорят разни други несмислени и несвързано неща.
Аериус е достатъчен...
Калций на деца НЕ СЕ дава без данни за липса на калций от страна на детето (рядко състояние!).
Ролята на Калция при алергичните реакции е много спорна-освен това има много по-добри препарати днес, за да давате Калций точно затова.

# 1 352
Здравейте Birdie,
Искам да се консултирам с Вас за кашлицата на дъщеря ми.Тя е на 3,7год и преди 2 месеца имаше пневмония.Лекувахме я с Гентамицин-инж.и Аугментин-6 дни, след това 5дни Бисептол.Пневмонията се откри със снимка,не се чуваше на слушалка.Детето уж се оправи и пак тръгна на градина.Две седмици след това започна да кашля и след 2 дни вдигна температура 38,6.Изписаха и Оспамокс и Бромхексин.Оспамокса го пихме 5дни.Кашлицата уж беше намаляла, но пак се засили.Педиатъра казва, че гърдите са чисти и пием само сироп за кашлица.Температура няма.След 1 седмица прием сменихме сиропа със някакви перлички.Пихме ги също 1 седмица.В момента пие Мукоплант на д-р Тайс вече 8 дни.От вчера започнахме капки Зиртек, хомеопат.таблетки Енгистол,но кашлицата продължава вече цял месец.Днес педиатъра я прегледа и каза ,че дишането и е чисто, но има заден ринит.Спомена нещо и за трета сливица.Кашлицата е предимно сутрин като се събуди и няколко пъти през деня-не е много честа, но ме притеснявя факта, че цял месец не минава.Зълва ми има  астма, а съпругът ми , свекърва ми и свекъра-хроничен бронхит.Има ли някаква връзка м/у техните заболявания и тази кашлица на детето?А то е алергично към Парацетамол и като беше на 8 месеца установиха и алергия към белтък на краве мляко.Сега пие мляко без проблеми.А м/у другото от един месец и даваме Апи херба-хранителна добавка с мащерка и мед.Възможно ли е да е от меда?Но и друг път съм и давала./но не редовно/.А пневмонията дали има връзка с тази кашлица?
Моля за Вашето мнение.
Много лекарства, наистина много.
Или се касае за остатъчна кашлица (лесно овладяваща се с Фликсотайд за около седмица)
Или се касае за Микоплазмена инфекция (установява се с изследвания от венозна кръв)
Или се касае за "трета сливица" и синузит.
Има и по-редки състояния от значение също.

# 1 353
Здравейте Birdie,
много се надявам на бърз отговор, че ми е едно притесненооо
Дъщеря ми е на 4м. и 2 дни. В понеделник (12.03) я заведох на преглед заради хъркащо носле. личният педиатър каза да не се безпокоя, но ни предстоеше ваксина и исках второ мнение. та след прегледа периатъра ни посъветва да не се ваксинираме. предписа ни капки Макситрол 3х1 капка и вит.Ц - 2мл.ампула дневно, 10 дневен курс. след 6 дневно слагане на капките няма никакъв ефект, хъркането продължава. да продължавам ли да капя? контролата ни е след 4 дни. не е запушен нос, спи със затворена уста, спокойно. прохърква  сутрин. кашля по няколко пъти на ден инцидентно. искам да ви попитам уместно ли е да искам да вземат секрет от гърлото и носа за наличие на бактерии? притеснява ме също, че закъсняваме с втория прием на Пентаксим. каква е практиката ако има разлика между два приема повече от 60 дни?
благодаря ви предварително за отговора

Последна редакция: нд, 18 мар 2007, 18:29 от eli_mama

# 1 354
забравих да кажа също, че ни предписа Фенистил капки 2х3 капки орално заради пъпчици по коремчето. каза да ги давам при ваксинации
 Hug

# 1 355
Здравейте! Моето бебе е почти на 6 месеца.От няколко дни е със често срещания запек. Давах пюренце от сини сливи,круши но не помага. Помогнах му да се изходи с термометъра, гадничко но му олекна и заспа. Какъв съвет ще ми дадете? Дуфалак може ли да дам и по колко?
Намалете картофчето в диетата (ако давате изобщо).
Не го обличайте много, не го завивайте прекалено.
Надявам се е случайно...
Не давайте Дуфалак... свещичка глицерин е достатъчна само...
Давайте прясно настърган плод (ябълка и круша) само.
Малък е за други храни още...

# 1 356
Здравейте Birdie,
Благодаря Ви за отговора.Може ли да ми кажете нещо повече за микоплазмената инфекция.Какви са симптомите и?А капките Зиртек има ли смисъл да ги давам?Също и таблетките Енгистол-дали са ефикасни?Доколкото разбирам Вие изключвате вероятността кашлицата да е на алергична основа.Забравих да спомена, че тя се активизира и след като детето скача или тича-ако това има някакво значение.

# 1 357
Микоплазма е инфекция с картината на упорита кашлица.
Зиртек има смисъл само ако има алергичен ринит или алергична кожна реакция.
Енгистол е? антивирусен медикамент, или?

"че тя се активизира и след като детето скача или тича..."
->Ключов елемент и изява на бронхоспазъм->> кашлица при усилие. Или е остатъчна, или е реактивен бронхит. Съгласно това, което писахте, вероятно е остатъчна, и Фликсотайд би бил от помощ.
Преценката е на лекуващия, обаче.

# 1 358
Енгистол е хомеопатичен лекарствен продукт -"да активира неспецифичните защитни механизми, особено в случаите на грип и вирусни заболявания"/от листовката/.Извинете ме за многото въпроси, но много се притеснявам за детето-реактивен бронхит чува ли се на слушалка?И освен кашлицата какви са другите симптоми на микоплазмената инфекция?
Благодаря Ви предварително!

# 1 359
molq vi za otgovor. trqbva li sekret ot nosle/garlo?

# 1 360
Енгистол-не се дават такива неща. Нямат ефект-както и виждате...
Това са остатъчни бронхити след остри такива.
Може разбира се да се касае за остро-вирусно заболяване, или астматичен бронхит, но кашлицата при усилие е типична и за двете.

Най-лесно се овладява с Фликсотайд,  ако сме изключили наличието на инфекция... но в Бг, доколкото знам, не го дават, защото "бил само за лечение на Астма".
Естествено не е така-препарата се ползва по предназначението му-а то не е само за Астма лечение.

Би трябвало на слушалка, да има "находки"...

# 1 361
Здравейте Birdie,
много се надявам на бърз отговор, че ми е едно притесненооо
Дъщеря ми е на 4м. и 2 дни. В понеделник (12.03) я заведох на преглед заради хъркащо носле. личният педиатър каза да не се безпокоя, но ни предстоеше ваксина и исках второ мнение. та след прегледа периатъра ни посъветва да не се ваксинираме. предписа ни капки Макситрол 3х1 капка и вит.Ц - 2мл.ампула дневно, 10 дневен курс. след 6 дневно слагане на капките няма никакъв ефект, хъркането продължава. да продължавам ли да капя? контролата ни е след 4 дни. не е запушен нос, спи със затворена уста, спокойно. прохърква  сутрин. кашля по няколко пъти на ден инцидентно. искам да ви попитам уместно ли е да искам да вземат секрет от гърлото и носа за наличие на бактерии? притеснява ме също, че закъсняваме с втория прием на Пентаксим. каква е практиката ако има разлика между два приема повече от 60 дни?
благодаря ви предварително за отговора
Привет,

С оглед Стафилококовото носителство в Бг, може да вземете носен секрет.
Иначе, това са обикновенни ринити-или вирусни, или от най-разнообразно и невинно естество-промени във влажността, например.
Втората доза на Пентаксим по принцип се поставя на 2 месеца интервал от първата (съгласно Американския официален календар)-така че тук няма проблем. Ако са повече от два месеца, просто слагате дозата, която ви липсва, БЕЗ ДА РЕСТАРТИРАТЕ СЕРИИТЕ.

На 4 м бебе не се капят в нослето:
*Кортикостероидни препарати и "алхимични" "прескрибции" на базата на...
*Вит.Ц
*Коларгол

Можете да ползвате Олинт от 0.05% два пъти дневно по една, две капки двустранно. Това е достатъчно.

# 1 362
blagodarq vi mnogo. vit. C ne go kapq, a davam oralno. otoplqvam se s klimatik. vazmogno li e da e ot suh vazduh? mogem li pri otrizatelen rezultat ot sekreta za nali4ie na bakteii da pravim vaksinazia ako ima harkane?
o6te 1 pat blagodarq (evkalisto Mr. Green)

# 1 363
Не давайте вит Ц орално. Полза-никаква.
Да, може да е от климатик...
Да, може да поставите ваксината, ако детето няма огнище на инфекция...

# 1 364
Здравейте Birdie, детенцето ми е на 6,5 месеца, във урината му е открита E.coli (направихме изследвне 2 пъти). Нямаше температура, лош апетит или някакви други симптоми. Изписано лечение: "Augmentin 457 mg/5 ml" по 4 ml на 12 часа 9 дена и след това "Sumamed syrop 100mg/5ml-20 ml" по 5 ml на 12 часа 7 дена. Стават 16 дена  Cry
Днеска е четвъртия ден откакто взимаме Augmentin, от втория ден детето ми има растройство, ака 4-5 пъти на ден (преди да започнем лечението беше 1-2 пъти), а днес и дупето му се зачерви много и явно го притеснява, плаче  Cry
Има ли някакъв друг вариант? По-бързо да свърши лечението? Друго лекарство може би?
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт