Мнения на Birdie...

• 261 911
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 965
Здравейте Birdie!
От 3 седмици дъщеря ми -3,7 г има нещо като разстройство-изхожда се по около 2-3 пъти на ден, но е рядко и кашаво, със слуз.Давах Смекта и компот от дренки.Уж се пооправи за 1 ден и после пак се започва.На какво може да се дължи това и какво бихте ми препоръчали?

# 1 966
Здравейте Birdie!
Имам момченце на 8 месеца.Под кожичката, от двете страни по дължината на членчето му прозират бели образувания с размер около 7-8мм.Предполагам, че е някакъв секрет, но не знам дали е нормално това и трябва ли да го види специалист  или да изчакам да "минат" от само себе си. Притеснявам се  да не е някаква бактериална инфекция.Ако може да ми дадете съвет, благодаря!

# 1 967
  • 1st floor
Здравейте Birdie!
От 3 седмици дъщеря ми -3,7 г има нещо като разстройство-изхожда се по около 2-3 пъти на ден, но е рядко и кашаво, със слуз.Давах Смекта и компот от дренки.Уж се пооправи за 1 ден и после пак се започва.На какво може да се дължи това и какво бихте ми препоръчали?
явно при нас има някакъв вирус, защото много майки се оплакват...не ни подмина и нас, за съжаление! само че Алекс на третия ден започна да ака много често / до 7-8 пъти /, направо воднисто и накрая започна да ака слуз и кръв. Вкараха ни в инфекциозна със съмнение за салмонела или дизентерия...Слава Богу и двете изследвания , които ни направиха там, от два поредни дена, се оказаха чисти, без бактерии...Пихме 6 дена нелидикс по половин таблетка на осем часа. Вече го спряхме, ака по веднъж на ден, даже малко позапечен ми изглежда, защото ни оставиха само на солети, обикновени бисквити, сухари, попара без масло и супа от моркови и картофи. Днес обаче като се изака, беше си пак твърдо, но има малко слуз. Чудя се дали аз не съм виновна, защото му дадох една чаша кисело мляко  newsm78...изписаха му някакви лактобацили на имунобор, по една капсула на ден...Диагнозата му всъщност е ентероколитис акута - това не означава ли някаква бактерия, защото МБ е чиста, няма нищо?

# 1 968
  • Добрич
Здравейте Birdie.
От три седмици дъщеря ми на 1,9г е с хрема, първите 2-3 дена имаше Т, но с Нурофен я свалихме. Почнахме с Олинт, Низита и Назо-Хил, но не минаваше. После капахме Макситрол в нослето. Сега редувам Олинт с Виброцил и пиеше до днес Флавамед 2х2,5мл и пръсках 4х2 Тантум Верде. Сополките намаляха доста, но кашля постоянно много силно. Вечер след 3 часа постоянно и хърка. Днес я заведох на УНГ той каза, че била възпалена третата сливица и бръкна в гърлото с пръст и тя повърна кръв с гной и от носа също й течеше кръв. Изписа капки, но иска другата седмица пак да й бърка в гърлото, а аз много се изплаших защото не съм виждала досега да правят така детето е много стресирано. Какво ще ме посъветваш дали да не отида на друг специалист. Много сме изплашени.

# 1 969
  • Силистра
Здравей, Birdie!
Темата Ви е много хубава и полезна   bouquet
Поздравления!
Ще се възползвам от вашата помощ, но дано да не ни се налага скоро   bouquet

# 1 970
Здравейте Birdie!
Вероятно лактазен дефицит.
Спрете млякото от всякакъв вид за около 4-5 дена.
Не правете диети.
Може би да са нужни посявки на изпражнения.

# 1 971
Здравейте Birdie!
явно при нас има някакъв вирус, защото много майки се оплакват...не ни подмина и нас, за съжаление! само че Алекс на третия ден започна да ака много често / до 7-8 пъти /, направо воднисто и накрая започна да ака слуз и кръв. Вкараха ни в инфекциозна със съмнение за салмонела или дизентерия...Слава Богу и двете изследвания , които ни направиха там, от два поредни дена, се оказаха чисти, без бактерии...Пихме 6 дена нелидикс по половин таблетка на осем часа. Вече го спряхме, ака по веднъж на ден, даже малко позапечен ми изглежда, защото ни оставиха само на солети, обикновени бисквити, сухари, попара без масло и супа от моркови и картофи. Днес обаче като се изака, беше си пак твърдо, но има малко слуз. Чудя се дали аз не съм виновна, защото му дадох една чаша кисело мляко  newsm78...изписаха му някакви лактобацили на имунобор, по една капсула на ден...Диагнозата му всъщност е ентероколитис акута - това не означава ли някаква бактерия, защото МБ е чиста, няма нищо?
Обикновени диарии сезонни.
Не правете диети на детето.
Не давайте мляко още известно време-вкл и кисело.

# 1 972
Здравейте Birdie.
От три седмици дъщеря ми на 1,9г е с хрема, първите 2-3 дена имаше Т, но с Нурофен я свалихме. Почнахме с Олинт, Низита и Назо-Хил, но не минаваше. После капахме Макситрол в нослето. Сега редувам Олинт с Виброцил и пиеше до днес Флавамед 2х2,5мл и пръсках 4х2 Тантум Верде. Сополките намаляха доста, но кашля постоянно много силно. Вечер след 3 часа постоянно и хърка. Днес я заведох на УНГ той каза, че била възпалена третата сливица и бръкна в гърлото с пръст и тя повърна кръв с гной и от носа също й течеше кръв. Изписа капки, но иска другата седмица пак да й бърка в гърлото, а аз много се изплаших защото не съм виждала досега да правят така детето е много стресирано. Какво ще ме посъветваш дали да не отида на друг специалист. Много сме изплашени.
Не съм виждал за толкова години да се "бърка с пръст в устата на децата за да се диагностицира трета сливица".
Не смятам че е добър подход това.

НЕ ПРЪСКАЙТЕ този "Тантум верде"-освен че изгаря, той унищожава и полезната фарингеална флора и усложнява още повече нещата!

Защо толкова лекарства и стрес за една вероятно вирусна инфекция?

# 1 973
Здравейте Birdie!
Вероятно лактазен дефицит.
Спрете млякото от всякакъв вид за около 4-5 дена.
Не правете диети.
Може би да са нужни посявки на изпражнения.
Изключила съм млякото преди повече от месец.Ако до утре не спре, ще настоявам за посявки...

# 1 974
Здравейте Birdie!
Имам момченце на 8 месеца.Под кожичката, от двете страни по дължината на членчето му прозират бели образувания с размер около 7-8мм.Предполагам, че е някакъв секрет, но не знам дали е нормално това и трябва ли да го види специалист  или да изчакам да "минат" от само себе си. Притеснявам се  да не е някаква бактериална инфекция.Ако може да ми дадете съвет, благодаря!
Това са вероятно колекции смегма.
Педиатърът Ви е на мнение? след прегледа?

# 1 975
Здравейте  Birdie, аз имам отново въпрос.  Мария от около 2 месеца отново е с постоянна хрема. Януари направи отново асматичен пристъп, пневмония, миналият месец се разболя - много висока температура, силно повръщане, преди 2-3 дена отново беше с температура и главоболие. От около 2 седмици се оплаква, че я боли крачето - първо болката беше в коляното, а след това се премести в глезена. Личната ни лекарка я прегледа - имаше лек оток в глезена. Утре ще вземе гърлен и носен секрет и ще и пусне изследванбия на кръв и урина. Интересува ме възможно ли е болката да се дължи на реактивен артрит, след като е непостоянна, т.е боли я , след това  преминава , и възможно ли е ако секрета излезе чист да  е все пак реактивен артрит newsm78?  Хрумна ми това защото вече съм споменавала, че брат и е с тази диагноза.

# 1 976
Здравейте Birdie.
Не съм виждал за толкова години да се "бърка с пръст в устата на децата за да се диагностицира трета сливица".
Не смятам че е добър подход това.

НЕ ПРЪСКАЙТЕ този "Тантум верде"-освен че изгаря, той унищожава и полезната фарингеална флора и усложнява още повече нещата!

Защо толкова лекарства и стрес за една вероятно вирусна инфекция?
  Peace И само да добявя, ами все още има лекари които така провеждат прегледа и диагностицират  трета сливица... Преди няколко години оперираха синът ми, бръкнаха му по същият начин в гърлото с ръка, за да опипали сливицата, оперираха го с местна упойка,  #Cussing outи т.н Намери свестен специалист УНГ.

# 1 977
Педиатърът ми е на мнение, че има фимоза и  трябва всеки ден  да опъвам кожичката колкото може по-силно /след като ми показа как става , се ужасих от  тази насилствена процедура/. До колкото съм чела, вече не се препоръчва този метод/ извън Бг/

# 1 978
Педиатърът ми е на мнение, че има фимоза и  трябва всеки ден  да опъвам кожичката колкото може по-силно /след като ми показа как става , се ужасих от  тази насилствена процедура/. До колкото съм чела, вече не се препоръчва този метод/ извън Бг/
Това са физиологични колекции.
Никой не "забелва" от повече от 20-ина години вече.

# 1 979
Здравейте, Бърди!
Много ми е неудобно, че въпросът ми не е толкова свързан с болестите на децата, а с прословутата тема за столчета за кола. Извинявам се предварително.
Въпросът ми е : Може ли бебе на 2 месеца и половина да пътува в продължение на 20 астрономически часа в стол-кошница за кола?
Ако има значение каква е - давам линк - http://shop.danet.bg/images/chicco_69763_3.jpg
Изчела съм доста статии и съм меко казано объркана. Ценя мнението Ви и ще се радвам да го споделите. Благодаря Ви!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт