Мнения на Birdie...

• 261 238
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 150
Birdie синът ми на 4 месеца има грип изписаха ни Оспамокс,Панадол,Стодал и Вит. Ц.Моля за вашето мнение!!!!!!
По отношение на:
*има грип, или не
*лекарствата?

Вит Ц аз лично не давам изобщо.
Стодал-също.
Дали има нужда от Антибиотик, без преглед...?
Бих предпочел или Аугментин или цефалоспорин, ако има нужда изобщо от антибиотик.

# 151
  • София
Благодаря за отговора, Бърди. Имаме антибиограма и гърлен секрет - секретът е "чист".

# 152
Благодаря за отговора, Бърди. Имаме антибиограма и гърлен секрет - секретът е "чист".
Детето е добре.
Бих повторил назалния секрет в друга лаборатория преди да реша да лекувам с Антибиотик.

# 153
благодаря за отговора.

постът ми стана дълъг и въпросът ми се разми.

мисълта ми беше - могат ли да се ползват замразени зеленчуци за пюретата.
каквото и да е качеството на предлаганите на пазара продукти продуктите извън сезона си не ми вдъхват доверие - примерно не бих купила прясна тиквичка февруари месец.

# 154
"мисълта ми беше - могат ли да се ползват замразени зеленчуци за пюретата."
Да. Но зависи от колко време са замразени. Тук по принцип никой не замразява и не консервира (месо само може би и то рядко). 12 месеца в годината има всичко прясно.

"продуктите извън сезона си не ми вдъхват доверие..."
Какво да ви кажа? Тук НИКОГА не съм имал проблем, независимо сезон, или не.

# 155
Ах, дааа... когато няма шанс за copy/paste сме безмълвни...

# 156
Иска ми се и аз да попитам - Мария се разболя от грипа миналата седмица - температура 37,5, кашлица и хрема. На вторият ден температурата вече беше 39 и гърдите и свиреха и скърцаха. Посетихме дежурен лекар в събота - диаг. е пневмония. Естествено започна и да се напикава и вечер и сутрин, предполагам че и проблемите ни с бъбреците са били на лице. Ушите и бяха много възпалени , с течност в дясното. Вече 7 дена пие Цефзил.Проблема е че след приема на АБ отново се появи възпалението на краката, обривите са като големи плаки от суха кожа, която освен че сърби и боли. Чудя се и този ли АБ да включа към списъка с АБ причинили алергична реакция при нея newsm78. Не смея да спра АБ преди десетият ден, а краката си я сърбят и болят Cry.

# 157
  • София
Бърди,бих искала да ви задам един въпрос и аз.Става дума за петгодишната ми дъщеря.Преди месец преболедува грип и и правихме пълна кръвна картина.Окозо се,че е с доста нисък хемоглобин-около 87 мисля беше.Сега приема капки Малтофер.Тя винаги е била с нисък хемоглобин,около 100,но предишния педиатър не смяташе,че има нужда от лечение.Въпроса ми е възможно ли е хемоглобина да падне толкова и заради грипа или няма връзка?И още нещо-на какви храни да наблегнем?Тя общо взето си хапва добре-яде месо,основно пилешко,но риба не обича.Яде много плодове.Чувала съм,че магданоза е препоръчителен при анемия.Аз всеки ден и правя фреш от портокал ,ябълка и морков.Дали да не добавям и магданоз в сокоизстисквачката?И последно-има ли връзка анемията с проблеми при изхождането-тя се изхожда понякога на три дни,но не е запечена,нито има болки при изхождането.Откакто пием Малтофер се изхожда по-често.Има ли връзка?
Въпросите станаха доста,но ще съм ви благодарна за отговор!

# 158
  • Под гъбата
Бих искала да попитам сега след като се разболя дъщеря ми от Варицела ще има ли нужда след преболедуването от допълнително даване на имуностимулатор или витамини? Да добавя че сме с атопичен дерматит и в момента сме с раздразнена кожа. Пихме само 2 месеца Рибомунил и не можах да проодължа с другите дози защото беше изчерпано от пазара но сега има внос и вече се чудя какво да давам? newsm78 Според нашата лична лекарка не трябва да продължавам с имуностимулантите обаче пък от този Рибомунил дерматитът ни се повлияваше добре.
Мисля че би могъл да ме насочиш ?

Извинявам, се че се обърнах към теб на ти но от доста време насам те чета и вече те смятам за "!познат"

# 159
Иска ми се и аз да попитам - Мария се разболя от грипа миналата седмица - температура 37,5, кашлица и хрема. На вторият ден температурата вече беше 39 и гърдите и свиреха и скърцаха. Посетихме дежурен лекар в събота - диаг. е пневмония. Естествено започна и да се напикава и вечер и сутрин, предполагам че и проблемите ни с бъбреците са били на лице. Ушите и бяха много възпалени , с течност в дясното. Вече 7 дена пие Цефзил.Проблема е че след приема на АБ отново се появи възпалението на краката, обривите са като големи плаки от суха кожа, която освен че сърби и боли. Чудя се и този ли АБ да включа към списъка с АБ причинили алергична реакция при нея newsm78. Не смея да спра АБ преди десетият ден, а краката си я сърбят и болят Cry.
Не мисля че ако го включите ще остане АБ който може да ползваме.
Към всички малко или много ще има реакция, знаейки подробно Вашите перипетии.
От друга страна не знам дали става въпрос за по-генерализирана или по-локализирана алергична реакция.
Лично аз подуване на глезените само, като алергична реакция към антибиотици (без други по-системни прояви) не съм виждал.
Много ми са чудни тези подувания и обриви като клинична картина. Тук има редица възможности за размисъл.
За съжаление не мога да имам личен поглед.
Пожелавам бързо възстановяване...

# 160
Бих искала да попитам сега след като се разболя дъщеря ми от Варицела ще има ли нужда след преболедуването от допълнително даване на имуностимулатор или витамини? Да добавя че сме с атопичен дерматит и в момента сме с раздразнена кожа. Пихме само 2 месеца Рибомунил и не можах да проодължа с другите дози защото беше изчерпано от пазара но сега има внос и вече се чудя какво да давам? newsm78 Според нашата лична лекарка не трябва да продължавам с имуностимулантите обаче пък от този Рибомунил дерматитът ни се повлияваше добре.
Мисля че би могъл да ме насочиш ?

Извинявам, се че се обърнах към теб на ти но от доста време насам те чета и вече те смятам за "!познат"
Никога не съм ползвал или предписвал имуностимуланти.
Не вярвам че работят и че имат място в Педиатрията (ако изключим левкемия и други редки и специални състояния).
АД има нужда само от добри грижи за кожата и добро хидратантно кремче.
Освен това се "израства"-това може да ни обърка по отношение ползата от имуностимуланти. Може би детето се поправя с възрастта?

Варицелата дава мощен срив на имунитета.
Няма данни да помагат с нещо имуностимулантите тук.
Внимание за инфекциозните усложнеия на варицелата и КЪПЕТЕ ДЕТЕТО КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО ЧЕСТО. Във вана с трици на Авеено (или друга фирма).

# 161

[/quote]

От друга страна не знам дали става въпрос за по-генерализирана или по-локализирана алергична реакция.
Лично аз подуване на глезените само, като алергична реакция към антибиотици (без други по-системни прояви) не съм виждал.
Много ми са чудни тези подувания и обриви като клинична картина. Тук има редица възможности за размисъл.

[/quote]
Засега няма подуване, а само обриви по целите крачета отзад. Големи плаки от зачервена суха кожа. Предполагам че в този случа става въпрос за по-локализирана алргична реакция.

# 162
Бърди,бих искала да ви задам един въпрос и аз.Става дума за петгодишната ми дъщеря.Преди месец преболедува грип и и правихме пълна кръвна картина.Окозо се,че е с доста нисък хемоглобин-около 87 мисля беше.Сега приема капки Малтофер.Тя винаги е била с нисък хемоглобин,около 100,но предишния педиатър не смяташе,че има нужда от лечение.Въпроса ми е възможно ли е хемоглобина да падне толкова и заради грипа или няма връзка?И още нещо-на какви храни да наблегнем?Тя общо взето си хапва добре-яде месо,основно пилешко,но риба не обича.Яде много плодове.Чувала съм,че магданоза е препоръчителен при анемия.Аз всеки ден и правя фреш от портокал ,ябълка и морков.Дали да не добавям и магданоз в сокоизстисквачката?И последно-има ли връзка анемията с проблеми при изхождането-тя се изхожда понякога на три дни,но не е запечена,нито има болки при изхождането.Откакто пием Малтофер се изхожда по-често.Има ли връзка?
Въпросите станаха доста,но ще съм ви благодарна за отговор!
Не можем да си направим достоверни изводи за наличието на железен недоимък ако:

*изследваме непосредствено след остро заболяване
*не вземаме пълен набор изследвания, включващи феритин, серумно желязо, желязосвързващ капацитет.
*не изчисляваме по формули за да не се объркаме с носителство на таласемичен ген.
*вземаме кръв "от пръстчето"-заблуждаващо и недостоверно.

Железен препарат би следвало да се дава САМО тогава, когато сме сигурни че се касае за недостиг на желязо.
Приема на желязо лекува само желязо-недоимъчната анемия, но влошава всички останали.
Да-оралния прием на желязо може да даде или диария или запек като странични ефекти.

Съветвам Ви да направите пълните изследвания и ако е необходимо и електрофореза на хемоглобин.

Магданоз при анемия? Зависи от вида на анемията. Има много видове анемия...

"Въпроса ми е възможно ли е хемоглобина да падне толкова и заради грипа или няма връзка?"
Да, възможно е. Но Вие пишете-"Тя винаги е била с нисък хемоглобин,около 100...". Това налага по-друг подход.

От най-богатите на желязо храни са- жълтък, леща, телешко месо.
Храните се различават също в зависимост от вида желязо, който съдържат (възможност за усвояване на съдържащото се в тях желязо).

# 163
  • София
Радвам се, че започнахте темата със захранването Hug
Бърди, моля те за съвет  - Джули засега яде само картофи, моркови, тиква, ориз, круша, ябълка, слива, банан - това на пюрета., също така каши от ябълки, овес, царевица, праскови, елада...
не е яла жълтък и месо, би ли ми препоръчал примерно меню, начин на захранване с месото и жълтъка, оризовото брашно как да го приготвям...
Благоадаря предварително!   bouquet

# 164
  • София
Благодаря за отговора,Бърди!
Според педиатърката ни ще направим нови изследвания след едномесечен прием на желязо и едва тогава,ако то не се покачва,ще правим други изследвания Confused.Смятам другата седмица отново да я посетим.Ако не е желязодефецетна анемия,но приема желязо,това може ле да доведе до сериозни последици?Тя приема желязо от около две седмици.И друго-тя не е получила диария,просто се изхожда нормално-всеки ден.
Това,което наблюдавам аз при много мои познати е,че когато се установи,че имат нисък хемоглобин,директно се изписва желязосъдържащ препарат,без допълнителни изследвания.Явно не е правилно,но така се прави...

Общи условия

Активация на акаунт