Мнения на Birdie...

• 261 160
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 225
Много ви благодаря за съвета

# 226
  • Sofia

Аз лично съм много доволен от тази ваксина и я правя широко, но по показания.

Астма и често боледуващи деца са две от най-важните показания.

Витамини давам:
*при лечение с АБ на деца често боледуващи-повече за корекция на железни дефицити.
*за стимулиране на апетит, ако децата имат ЛЕК железен дефицит. Не забравяйте че липсата на апетит при деца най-често се дължи на скрити железни дефицити (ако разбира се изключим инфекции, системни заболявания и т.н)
*не вярвам в профилактичната роля на витамините. Смятам ги за алергизиращи и недотам проучени субстанции и ги избягвам по принцип. Никога не съм слагал вит.Ц в нос-смятам го за първобитен подход. Нито съм предписвал за пиене ампули Вит.Ц.
*ролята на Вит Ц при алергични състояния е чисто имагинерна-аз не вярвам в това, и го смятам за остатък от "руските ни" времена в педиатрията.
Ползвам най-често немски мултивитамини-"Флорадекс", Минадекс и подобни.

Споделям това мнение и аз.Дъщеря ми дълго време бе ше диспансеризирана със астма,тъйкато правеше спастични бронхити,всяка есен -октомври-ноември.изписваха какво ли не.като се започне с противоалергичните-хисманал,кларитин,зиртек.ериус.За хриповете вентолин.За Имуностимулиране-бронховаксом(респивакс).от него също се появяваше спастична кашлица.есберитокс-от него се изрина.Витамини пиеше профилактично.И оправия не виждах.накрая ми писна и спрях всичко. И  почти престана да боледува,тоест да прави спастични бронхити.Сега след 2 години чисти дробове, направи спастичен бронхит декември,когато имаше гъста мъгла.И това беше

# 227
  • В кошера...
Благодаря за бързата реакция на Бърди и двете мами, които са ми писали на лични.
Предполагам, че утре ще започнем оралния АБ. Педиатърката идва в понеделник. Смятам да занеса контролни проби утре. Мисля, че направих радикална грешка - онзи ден и вчера му дадох кисело мляко с бисквити, тъй като реших, че вече е по-добре. Мисля, че се е активирало от него. А толкова четох по въпроса... как можах Embarassed. Днес отново сме на оризова безмлечна и печени ябълки, дано да спре и да е било от храната. Давам оризовото сокче на ХИП и отвара от сушени дренки. Ако няма ефект до утре, не знам. Мисля си за консултация с детски гастроентеролог или инфекционист. Какво да предприема, ако и утре няма промяна??? newsm78 Бърди, реална ли е опасността, някой в къщи да е носител на е-колите и да го е заразил? Възможен ли е този вариант. Доста хора сме у дома.

Последна редакция: нд, 04 фев 2007, 15:55 от medunka

# 228
Здравейте Бърди,

поздравления за хубавата тема, не пропускам ваше мнение, както и на Кристиян, между другото, видях, че и той се е намесил  Hug
Сигурна съм, че много бързо тази тема ще се разпространи във форума Hug
Бих искала да се допитам до Вас относно следния въпрос. Моят син от известно време, може би вече стана месец и нещо, има доста силно изразен обрив от съвсем ситни червени пъпчици под брадичката и на гушката. Те са една до друга, на места образуват почти хомогенно червено петно, има и съвсем малки струпвания по плешките на гръбчето, а също и две такива подобни на лишеи с червено кръгче и вътре в него бяло като кожата му от едната страна на коремчето. Педиатърката каза, че е вероятно от кравешки продукти - спрях да ям масло, да пия мляко, хапвам много малко кисело мляко, от време на време малко ядки като орех, бадем или слънчогледови семки, съвсем малко мед, никакви цитрусови, рядко телешко и т.н. (все още кърмя, детето ми е на 5 месеца и 2 седмици). Досега съм го мазала само с козметичния крем на др. Тайс Нахткерцен и с масажното олио с невен на Бюбхен след къпане (къпя го на два дни, а не всеки ден). Започнах от днес да му давам пюренце от ранни моркови. Малко се притеснявам, защо не отшумява това нещо, понякога завехват, обикновено сутрин е така, но после той почва да се лигави обилно през деня и пак на това място почервенява. Детето е спокойно, весело, наддава добре, всеки ден пълни памперса, понякога има съвсем лекичка слуз (или поне така ми се струва), но иначе е винаги нормалната консистенция ако за едно кърмено бебе. След захранването със зеленчуково пюренце (от две седмици), не откривам също промени в държанието му, нито пък има нови обриви, само този на гушката и едно малко петънце като лишей отстрани на гръбчето. Прилагам снимки -
снимка1
снимка2
Да не би да правя грешка, че не вземам по-сериозни мерки? Този обрив нещо сериозно ли е според Вас?
Извинявайте за дългото съобщение и Ви благодаря предварително за отговора!

# 229
"Бърди, реална ли е опасността, някой в къщи да е носител на е-колите и да го е заразил? Възможен ли е този вариант."
Да, но би трябвало и те да имат симптоми, или ако са безсимптомни носители да имат някакви минимални такива.
Не правете диети на детето!
Възстановете му нормалното хранене. Но кисело мляко с бисквити не е добре да даваме.

# 230
Здравей,Birdie!
Незнам дали ще можеш да ми отговориш на въпроса,но ще те попитам.
Понеже съм бременна,а дъщеря ми ходи на ясла и в петък са казали на мъжа ми,че има скаралитна.Мога ли да се заразя и аз,а предполагам, че тя е била в контакт с това дете и може и тя да е носител.Какво представлява им може ли по някакъв начин да се предпазим(по точно аз)?
Незнам дали го обясних добре!

# 231
  • София
Бърди, имам въпрос за голямата дъщеря.
Снощи се оплака от отпадналост, температура 37.1, дадох панадол, после гърлото я заболя силно и се появи хрема, дадаох отново панадол, но температурата се покачи до 38.9, така чаках един час и дадох два парацетамола, но не се повлия, след 2 часа дадох един течен аналгин, температурата постепенно спадаше до 38, стана вече 3 часа през нощта и тя заспа, сутринта нямаше температура, само силни болки в гърлото, зачервено много, силна хрема с тъмно жълтеникав секрет, давам виброцил, ефизол, биопарокс, само на обяд дигна 37.5, за около два часа я свали с парацетамол един брой.
сега няма температура, но много я мъчи гърлото и носа, дали не трябва да включиме антибиотик, водих я до спешен кабинет - гърдите са чисти, няма увеличени лимфни възли, само това разбрах.

# 232
Прилагам снимки -
снимка1
снимка2
Да не би да правя грешка, че не вземам по-сериозни мерки? Този обрив нещо сериозно ли е според Вас?
Извинявайте за дългото съобщение и Ви благодаря предварително за отговора!
Паролата на л.с.  Simple Smile Simple Smile

# 233
Здравей,Birdie!
Незнам дали ще можеш да ми отговориш на въпроса,но ще те попитам.
Понеже съм бременна,а дъщеря ми ходи на ясла и в петък са казали на мъжа ми,че има скаралитна.Мога ли да се заразя и аз,а предполагам, че тя е била в контакт с това дете и може и тя да е носител.Какво представлява им може ли по някакъв начин да се предпазим(по точно аз)?
Незнам дали го обясних добре!

Да, може да се заразите, ако детето е Стрептококов носител, или се разболее.
Следователно, при първите минимални симптоми от който и да е член на фамилията (на Стрептококов фарингит) би трябвало да се вземе антибиотик.
Може да направите посявка на фарингеален секрет на детето, на Вас и на съпруга ви.
Който излезе положителен би трябвало да се лекува.
Иначе ако спрете за малко детето от детската градина би било добре.

# 234
Бърди, имам въпрос за голямата дъщеря.
Снощи се оплака от отпадналост, температура 37.1, дадох панадол, после гърлото я заболя силно и се появи хрема, дадаох отново панадол, но температурата се покачи до 38.9, така чаках един час и дадох два парацетамола, но не се повлия, след 2 часа дадох един течен аналгин, температурата постепенно спадаше до 38, стана вече 3 часа през нощта и тя заспа, сутринта нямаше температура, само силни болки в гърлото, зачервено много, силна хрема с тъмно жълтеникав секрет, давам виброцил, ефизол, биопарокс, само на обяд дигна 37.5, за около два часа я свали с парацетамол един брой.
сега няма температура, но много я мъчи гърлото и носа, дали не трябва да включиме антибиотик, водих я до спешен кабинет - гърдите са чисти, няма увеличени лимфни възли, само това разбрах.
Само парацетамол и наблюдение е нужно за сега.
Много лекарства давате!!
За големи деца аз продължавам да препоръчвам и използвам Аспирин (КАЧЕСТВЕН, ефервесцентен, а не на таблетки!).
"Трахизан" таблетки за смучене са много добър избор, също.

# 235
  • София
Бърди, интересно ми стана защо не препоръчваш вит С?

# 236
  • София
много ти благодаря Hug

# 237
Бърди, интересно ми стана защо не препоръчваш вит С?
Няма никакъв доказан ефект.
Претоварва лечението.

# 238
Много благодаря,Birdie!

# 239
Прилагам снимки -
снимка1
снимка2
Виждам от снимките обширна област с интензивно зачервяване под брадичката.
Не мога да видя подробности обаче. А е важно.
Моля обсъдете възможностите за:

*гъбичкова инфекция-Кандида, подобна на памперс дерматитите
*Стрептококова инфекция

Съмнявам се дали това има каквото и да е било общо с "Алергии".

Общи условия

Активация на акаунт