Мнения на Birdie...

• 261 165
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 210
@medunka

Предлагам:

*в неделя 4/02/ да обсъдите с педиатърката кой от оралните Антибиотици е подходящ и да го започнете успоредно с "инжекцийте"-Аугментин не е добър избор, но Бисептол, Амоксицилин, цефалоспорин са, ако изолирания микроорганизъм е чувствителен на тях.
*да възстановите нормалното хранене на детето-супички, по-консервативно приготвени неща, но без сокчета и сладки плодове. Печена ябълка също може. Течности-вода, хладък чай без захар...
*да обсъдите с педиатърката леко разреждане на млякото за два дена.
*да направите контролни посявки понеделник-вземайки проба от най-патологично изглеждащата част на изпражненията.
*към края на неделя, и при положение че сте взели две, три дози подходящ орален антибиотик, МОЖЕ да се обсъди прием на Хидрасек.

Коли в случая е чревна инфекция. Трябва да се постави под контрол. Не чакайте пет дена, а добавете подходящ АБ пер ос успоредно с "инжекцийте"-но внимавайте да не предизвиква самият той диария.

Последна редакция: нд, 04 фев 2007, 01:09 от Birdie

# 211
"Извинявай, че се намесвам, но стеримар е вода с морска сол, а солта нали също дразни? Понякога при прекалена употреба мисля също може да разрани. Бърди да ме поправи, ако бъркам."
->Зависи от морската вода-тези разтвори не са толкова солени. Стеримар не се прави на база солеността на Черноморската вода Simple Smile 2-3 пъти дневно е достатъчно...

Никога не съм ползвал сребърна вода...не знам... Sad

# 212
Буболина
Ти намери кой да питаШ zа ваксините.... Flutter
http://www.arsmedica.bg/bg/illness/subprm/infections.html
http://agenciqvanesa.hit.bg/VARICELA.html  Най вероятно е един ден това да иzкара и да се сдобие с доживотен имунитет. Peace

http://www.sriokoz.com/documents/temi/bolesti/Morbili.PDF Това няма кьде да го хване...Чети винаги прогноzата.

А теzи можеШ да ги питаШ сьЩите вьпроси,които сьм zадал на Др.Нивеа.
В сайта им дори нямат подробности zа тоооолкова опасните и смьртоносни болести,които вилнеят в БГ... Mr. Green
http://www.sriokoz.com/?wetid=24

А толкова болести има,zа които няма ваксина....Здравословно хранене,добра хигиена и почивка и органиzма се справя. Peace

# 213
@iv-pif
Тук можете да пишете за захранването каквото Ви интересува. Мнения и опит-също.
С удоволствие ще коментираме.

# 214
Благодаря за изчерпателния отговор Hug, още едни въпрос имам към теб.
Знаеш страха ми относно здравето на бебка, пак ще попитам относно ваксините, има ли някакъв тест, нещо, което мога да направя, за да се уверя, че те няма да й навредят?
Друго, можеш ли да ми напишеш каква опасност представляват за децата болестите срещу които са ваксините, как е възможно ваксинирани деца да се разболяват, какви са точно опасностите ако не я ваксинирам.
до този момент отлагам единствено от страх! Rolling Eyes

Най-добрият подход е избор на качествена ваксина. Знам че са скъпи, но друг избор нямаме.
От толкова години практика във ваксинацийте само полза съм видял-напоследък с Превенар изчезват и отитите, които толкова много ни проблематизираха в миналото.

Отдавна съм изживял илюзийте за безвредността на болести като дифтерия, полио, коклюш.
Не мисля че с децата ни можем да късаме детелинка и да си бъбрим "ще се разболее, няма да се разболее".
Длъжни сме като родители да ги предпазим, а не да ги оставяме беззащитни.
В този смисъл, наивността ни детето ще я плати.

# 215
Дай тогава една ваксина и среЩу скарлатина.....Ама няма...Кой е беzотговорен тук?

Цитат
отдавна съм изживял илюзийте за безвредността на болести като дифтерия, полио, коклюш.
Не си поколение,което е виждало дифтерит или полио. Wink
А коклйуШ оЩе има да гледаШ...постоянно го има и при ваксинирани и при не.
Хайде лека ноЩ и не плаШи моми4ето,плйиz,4е не е полеzно... Peace

# 216
И на моята дъщеря и тече кръв от носа ....в този сезон . И миналата година по това време и тази също. След проведените изследвания ( ПКК, измерване на кр.налягане)и консултации (със специалист УНГ - преглед, гледа и в носа с някакви инструменти и светеше с една лампичка) се оказа (доктора така каза), че най-вероятно има чупливи капиляри, които започват да се пукат като стане много сух въздуха. Сега като е студено в стаята й пускам радиатор, но следя винаги да има нещо мокро отгоре.
Винаги като заведа детето на ясла ми я връщат още в същия следобед с висока температура, а после нищо и няма! Миналата седмица беше така - върнаха ми я на втория ден ( вторник) и до недела абсолютно нищо! Тази седмица пак така - заведох я в ряда, следобяд ми се обадиха да я взема , че е с 39 градуса и до сега абсолютно нищо! Правихме ПКК, снимаха дробчетата, преглеждаха я  - нищо ! Дали се разболява от нещо сериозно или просто кара много леко вируси някакви?  newsm78

# 217
Сега имаме кожен проблем. Бузките й вече доста време са силно зачервени с бели люспички по тях. Не смея да я заведа на лекар, че ме е страх да не пипне някой вирус. В една аптека ни дадоха тестер на крем за атопична кожа/или нещо такова/. После опитахме и с бебешки кремчета, но като че ли оттогава бузките й зазляха. Има ли нещо, което мога да направя или да изчакам докато я види лекар?
Без снимка?  Simple Smile Simple Smile

Ама съм.....недосетлива  doh
Ето няколко снимки. Мисля, че се вижда добре:
http://www.bgphoto.net/photos/20733/o633061792947985028.JPG
http://www.bgphoto.net/photos/20733/o633061795438922528.JPG
http://www.bgphoto.net/photos/20733/o633061796796266278.JPG
Същото е и на брадичката.

# 218
Сега имаме кожен проблем. Бузките й вече доста време са силно зачервени с бели люспички по тях. Не смея да я заведа на лекар, че ме е страх да не пипне някой вирус. В една аптека ни дадоха тестер на крем за атопична кожа/или нещо такова/. После опитахме и с бебешки кремчета, но като че ли оттогава бузките й зазляха. Има ли нещо, което мога да направя или да изчакам докато я види лекар?
Без снимка?  Simple Smile Simple Smile

Ама съм.....недосетлива  doh
Ето няколко снимки. Мисля, че се вижда добре:
http://www.bgphoto.net/photos/20733/o633061792947985028.JPG
http://www.bgphoto.net/photos/20733/o633061795438922528.JPG
http://www.bgphoto.net/photos/20733/o633061796796266278.JPG
Същото е и на брадичката.
Това се покрива с картината на инфектирана екзема.
Може да обсъдите лечение с Фуцидин локално за 3-4 дена и в зависимост от крайният резултат може да се приложи за около още ден,два КС крем приготвен в база за пълното излекуване.
Но може и да не се наложи.
Тези медено-жълтеникави люспички са белег на инфекция, като понякога там може да има и гъбички.
Затова влиза и в съображение Дактарин (Не Дактакорт!)... в зависимост от резултата от лечението с Фуцидин.

# 219
Винаги като заведа детето на ясла ми я връщат още в същия следобед с висока температура, а после нищо и няма! Миналата седмица беше така - върнаха ми я на втория ден ( вторник) и до недела абсолютно нищо! Тази седмица пак така - заведох я в ряда, следобяд ми се обадиха да я взема , че е с 39 градуса и до сега абсолютно нищо! Правихме ПКК, снимаха дробчетата, преглеждаха я  - нищо ! Дали се разболява от нещо сериозно или просто кара много леко вируси някакви?  newsm78
Една урокултура би била на място тук.

# 220
Здравейте, кажете ми моляви каква ваксина да поставя на дъщеря си която е на една година.  От както се е родила е с постоянна хрема, какви ли не капки не сме и слагали и какви ли не антибиотици  е изпила, но резултат няма.  Изследвана е за бактерии нищо няма, водихме я в една частна клиника да проверят да не би да има срастване в нослето,  но всичко е наред.  В момента ходим на нагревки, но трябва да ги прекъсним защото пак е болна с температура.  Мнението на лекарката е че има дълбок ринит, след като спрем  лекарствата пак започва хремата.  Незнам какво вече да правя, стана на една година а резултат никакъв

# 221
Ако можете да пишете подробности:

*от кога е-от както се е родила в смисъл? хрема или похъркване?
*имала ли като бебе постоянно похъркване от нослето
*какъв е секрета-има ли разлика в началото и после
*какво сте слагали досега в нослето
*има ли температура с хремите, или не

# 222
Родисе през деня и вечерта вече беше с хрема, защото казаха че понеже е студено в родилния дом е настинала, от тогава сме с постоянна хрема.  Хремата е безцветна и няма промяна в това.  Слагали сме стеримар, физиологичен разтвор, виброцил, бактробан, тобрекс, и други капки но вече не ги помня.  Да има постоянно похъркване с нослето, колкото до температурите в повечето случаи има. Значи докато слагаме капки в нослето всичко е наред, хремата спира.  След два, три дена започва отново.  Пропуснах да напиша че сме я лекували и с кларитин, защото казаха че имала алергия, но резултат никакъв. Освен това и правим курс лечение с ехинасцея уж за подсилване на имунната и система   

# 223
Бърди, благодаря за съвета и изчерпателния отговор! Ще пусна изследване за урокултура...

# 224
Родисе през деня и вечерта вече беше с хрема, защото казаха че понеже е студено в родилния дом е настинала, от тогава сме с постоянна хрема.  Хремата е безцветна и няма промяна в това.  Слагали сме стеримар, физиологичен разтвор, виброцил, бактробан, тобрекс, и други капки но вече не ги помня.  Да има постоянно похъркване с нослето, колкото до температурите в повечето случаи има. Значи докато слагаме капки в нослето всичко е наред, хремата спира.  След два, три дена започва отново.  Пропуснах да напиша че сме я лекували и с кларитин, защото казаха че имала алергия, но резултат никакъв. Освен това и правим курс лечение с ехинасцея уж за подсилване на имунната и система   
Това се покрива с картината на алергичен ринит. Вероятно от чувствителност към съставките на кравето мляко...
Но дали да се тестува детето с "лепенки", зависи от това дали можете да намерите алерголог, който може да направи това ТОЧНО И АКУРАТНО С ДОБРО КАЧЕСТВО ЛЕПЕНКИ, а не да капят мляко върху кожата и други подобни неща.
Алтернатива е РАСТ тест с венозна кръв.

Друга възможност е да има наличен химичен ринит, от безкрайно капене на редица неща в нослето.
Препоръчвам Ви да обсъдите като първа стъпка спиране на капенето на каквото и да е било в нослето.

"Освен това и правим курс лечение с ехинасцея уж за подсилване на имунната и система..."
->Не намирам това за добра идея...

Пропуснах-за ваксини не знам какво сте поставили досега...

Последна редакция: нд, 04 фев 2007, 14:16 от Birdie

Общи условия

Активация на акаунт