Мнения на Birdie...

• 264 035
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 450
благодаря ти сърдечно, какво ще препоръчаш за днешния ден - да дам ли пак ентерол, само пюре от картофи ли да яде....
Никога не съм давал Ентерол-мисля че ще отмине състоянието за ден,два, след което не прекаляваме с новите храни! Simple Smile
И не даваме бисквити в тази възраст.

# 451
Винаги са съм се учудвала на някои българи като излязат в чужбина и започват да отричат всичко българско, както и вирват нос и си мислят, че ако се отрекат или плюят по България ще им порастнат криле.

Извинявам се за включването, но не можах да се въздържа, защото подкрепям горното изцяло, точно това е една от причините да ми е силно неприятен начина на изказ на тези хора.
И все пак да не забравяме защо беше открита тази тема и кава е целта й. В този смисъл изказванията ти си противоречат  Peace

Предварително предупреждавам, че няма да навлизам в полемика по темата. Уважавам правото на автора да не се намесвам тук и ще го правя само по същество.

# 452
  • София
благодаря ти Hug, дано отмине защото е кошмар, но сама съм си виновна. Embarassed

# 453
@Lali

Медицината е вид "занаят". Тоест-става с "гледане", с персонален контакт, с общуване с конкретния човек знаещ и можещ.
Учението и базовата подготовка са условие за да "гледаш умно". Те са нещо като "домашно занятие".
Лекциите по конгресите няма да те научат да оцениш дали 300 гр прираст на тегло за месец за едно дете е добър и защо не е, ако не е. Ще те научи Проф. Х-като дете за ръчичка ще те води в годините на специалността. Ще ти даде стил,подход, мисъл, "око" и седмо чувство. Такива хора В ПЕДИАТРИЯТА няма днес в Бг! Това е абсолютно! Затова и няма свястна педиатрия...
Какво имаме? Примадони, нафукани комплексари, неетични персони, ниска квалификация (вж. кой в София препоръчва например нестандартни разреждания на Фризопеп с успоредно сгъстяване с царевично брашно). Не всички били такива, има свястни, има много добри и т.н.
Да, има ги, но те нямат глас и влияние->>следователно->>НЯМА ГИ. Така си е! И няма да имат влияние, поради мафията в тези среди. Как си представяш някой на конгрес да стане и да опонира колегата Чавдаров че говори глупости? Ами за колегата Чавдаров имена като Капуте, Акардо пишели хартийки... нищо че цял свят това чете, гледа, признава и работи... Хора, които говорят за "увреждания на прешлените" ако едно дете на 4м седи за малко (колко ли може изобщо да седи??) не могат да се вземат насериозно.

Оттам нататък зависи от кого се учиш-кого гледаш в ръцете, искам да кажа.
А за това се плаща-много скъпо при това-затова Харвард винаги ще си е Харвард, Оксфорд-Оксфорд, а София-София. Просто в първите места има хора, които струва МНОООГО скъпо да ги гледаш в ръцете. Защото таланта се ПЛАЩА. Ние като си нямаме такива хора (а имаме потенциал за три Харвард) цял живот си измисляме колелото, правим се на псевдо морално етични и се мъчим с доброта да бъдем полезни. Да, но само с доброта не става... С доброта и морал атопичен дерматит не се лекува. Ние 10 години ще се научим как да го лекуваме вместо за една лекция. Защото няма кой да ни я прочете-ДА НИ КАЖЕ КОЕ КАК С ИМЕНА, вместо да ни пише "хидратиране на кожата". Да, но за да ме поканиш аз да си кажа тайните, аз ще поискам хонорар. Така е по принцип и в това лошо няма. Също ще сравним с Г-н Мустаков-кой ги казва по-правилно, а оттам някои трябва изводи да си направят... не в тяхна полза...

Може ли София да стане Харвард? Трудно-но може да се доближи.
Как?-като си признаем че сме "голи", оставим нафуканите фрази и гол патриотизъм и ПЛАТИМ на подходящите хора да дойдат и да ни научат-да събудят интелекта на децата специализанти, да им отворят хоризонти, да им покажат съвременни неща, подходи, мисъл. После ние сами ще напреднем-няма спор в това. Можете например да платите божествен хонорар на Г-жа Аниа Мунтау от "Лудвиг Максимилиан" в Мюнхен за цикъл лекции. Може да платите също на проф.Айхенвалд да Ви прочете курс лекции- НЕ РУСКИ ТЪПОТИЙ ЩЕ ВИ ПРОЧЕТАТ А СЪВРЕМЕНА ПЕДИАТРИЯ-каквато и идея нямаш колко е различна от Ентерола, Вит Ц в носа и Амикацин през устата. Децата ще научат от първа ръка, кое е вярно и после, когато някой Чавдаров или Мустаков кажат "дай Ентерол" ще му кажат да върви по дяволите. ЗАЩОТО НИ Е УЧИЛ ТОЗИ И ТОЗИ...И ТЕ СА ИМЕНА И ХОРА С ТЕЖЕСТ И УВАЖЕНИЕ в нашите среди-следователно НИКОГА не говорят преди да мислят.
Е, и великият Святослав Рихтер е вземал грешна нота или такт, но от това музиката му само по-красива е.
ГОЛЕМИЯ КАПАЦИТЕТ И УМ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ГО ЗАМЕНИ-крайно време е да осъзнаеш това!
Нас тези години ни съсипаха педиатрията-дори и ръцете върху детето правилно не можим да сложим, да не говорим за удивителната ни способност да знаем САМО 1,2,3 когато всъщност има 4,5,6 и 7. Но 4,5,6,7 в книгите НЕ ГО ПИШЕ. Знае го УЧИТЕЛЯ! Може и да пише понякога 4,5,6,7 но то е като 4б , 5г и т.н, а не 4,5 както си е.

Но базата я нямаме-следователно, ако като Барон Мюнхаузен сами се дърпаме за косите си, само ще ги отскубнем, без да изплуваме.
Знанието на един човек, една школа, намиращи се в окаяно положение, винаги започва с авто-разпятие.
Оттам започва напредъка. Един индивид трябва да може да осъзнае проблема си, преди да започне да работи по него.
Много школи никога не са го изживявали това, защото никога назад не са вървели половин век.

Последна редакция: нд, 11 фев 2007, 22:21 от Birdie

# 454
  • Букурещ
Амин! ( PraynigБоже, прости му, той не е виновен Praynig)

Последна редакция: пн, 12 фев 2007, 10:22 от Liorena

# 455
  • густо майна Филибето
Liorena, нямаше нужда да копираш всичко, все пак. Мен лично ме интересуват теоритичните познания, във форум няма как да се практикува. Имам горчив опит с практици, които не си четат учебниците, налагало се е аз да чета и да си поставям диагнози (верни!)

Въпроса ми към Бърди е относно витамините - по-специално калций, магнезий и цинк.  Съществуват в комбинирана форма, а съм чела на някои  места, че цинка се приема поне половин час преди или след калция и магнезия, за да могат всички да се усвоят. И в мултивитамините срещам също изключващи се комбинации, като калций и желязо например. Ще ми е интересно да чуя и Вашето мнение по въпроса.

# 456
 newsm78 newsm78 newsm78
Трябва ли навсякъде да опонирате за щяло и нещяло?
Незнам колко доктора е доктор , ама и много от вас не знаят кво правят тука  Rolling Eyes
На който не му харесва отива в друга тема !
Амин!

# 457
                Ами отиди де! Амин.

# 458
  • Варна.
обръщам се към всички, които се дразнят на мненията на Лиорена и др. такива "будни съвести", които влизат в темата само да създават напрежение, МОМИЧЕТА И МОМЧЕТА,
Моля,
не им обръщайте внимание като им отвръщате на мненията
те с това се чувстват значими

Благодаря!

# 459
Liorena, нямаше нужда да копираш всичко, все пак. Мен лично ме интересуват теоритичните познания, във форум няма как да се практикува. Имам горчив опит с практици, които не си четат учебниците, налагало се е аз да чета и да си поставям диагнози (верни!)

Въпроса ми към Бърди е относно витамините - по-специално калций, магнезий и цинк.  Съществуват в комбинирана форма, а съм чела на някои  места, че цинка се приема поне половин час преди или след калция и магнезия, за да могат всички да се усвоят. И в мултивитамините срещам също изключващи се комбинации, като калций и желязо например. Ще ми е интересно да чуя и Вашето мнение по въпроса.
По отношение на Магнезия:
*хелатните му форми са най-добре усвояеми-тоест магнезиев цитрат, малат.
*ако се съчетава с калции се предпочита балансирана форма съдържаща 1 част магнезии към две части калции. Магнезия затруднява калциевата абсорбция.
*голямото количество газирани напитки (поради фосфатното им съдържание)повишават загубите на магнезий.
*същото важи и за диета, богата на мазнини и за ексцесивната употреба на алкохол и за храните богати на оксалати (спанак, например).

По отношение на цинк:
*да, приемането му с желязо, магнезий и калций затрудняват резорбцията на цинка. Препоръката е да се взема отделно-на разстояние часове от приема на другите, за да могат те да се резорбират.
*консумацията на зеленчуци (поради съдържание на фитат) затрудняват цинковата абсорбция, защото тази субстанция го свързва.

За калция:
*избягваме съвместното му приемане с желязо->>и двата елемента се резорбират лошо. Имайте пред вид обаче че в мултивитамините тези елементи са под формата на подходящи съединения, а не "голи" елементи-например в "Минадекс", който аз ползвам желязото е под формата на Амониум цитрат, а Калция под формата на глицерофосфат.

# 460
Diki, аз лично вярвам, че в спора се ражда истината (когато той е конструктивен, разбира се), но наблюденията ми в тази тема показват, че четящите тук нямат желание да видят другата гледна точка или са "слепи" за нея. Така че аз лично едва ли ще се "хабя" повече да давам допълнителна информация. А вярвай ми, не беше злонамерено. Просто не мисля, че в медицината, алергиите, захранването и т.н. има абсолютна истина. Мислех си, че е добре да се види и другата страна, но щом нямате нужда от това - ок.

# 461
  • София
Здравейте Birdie интересувам се дали да давам някакви капки за зъбките, Нормално  ли е да има синът ми 10 зъбки на 1г и 7 месеца? Предварително благодаря

# 462
"някакви капки за зъбките"
->Какво целим с тях?

"Нормално  ли е да има синът ми 10 зъбки на 1г и 7 месеца?"
->Да.

# 463
  • София
"някакви капки за зъбките"
->Какво целим с тях?

"Нормално  ли е да има синът ми 10 зъбки на 1г и 7 месеца?"
->Да.

за целта на тези капки незнам нищо за това попитах. Някои педиатри казват,че било хубаво да се дава калции други го отричат. За това исках да видя и вашето мнение по въпроса

# 464
Никненето на зъбките се смята за физиологичен процес. Няма доказателства за нуждата от даването на каквото и да е било във връзка с това.
Препоръките за добавки на флуор днес са много нееднозначни.
Аз лично не давам флуор-водата тук е флуорирана.

Последна редакция: пн, 12 фев 2007, 19:26 от Birdie

Общи условия

Активация на акаунт